Avto.info

Slovenija OffRoad 2018

Največja adrenalinska avantura se bliža

Slovenija OffRoad 2018: Največja adrenalinska avantura se bliža

Slovenija OffRoad 2018

Avtor: Foto: Boltez d.o.o.

Edinstvena tekmovalno adrenalinska prireditev s terenskimi avtomobili Slovenija OffRoad bo tudi v letu 2018 potekala na novi atraktivni lokaciji v gramoznici Graben na obrobju Radovljice.

Gramoznica se je že na dosedanjih dveh izvedbah izkazala kot odlično prizorišče z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki, omogoča pripravo atraktivnih tekmovalnih prog, gledalci pa lahko uživajo v boljšem pogledu na dogajanje, ki ga lahko spremljajo tudi na velikem ekranu. Lokacija je zelo enostavno dostopna, poleg tega pa je mogoče zagotoviti tudi večjo raven varnosti za gledalce. Letos bo slika celotnega dogajanja v sodelovanju z live2go v živo neposredno predvajana tudi na splet. Organizator podjetje Boltez iz Kranja skupaj s pokrovitelji ponovno pripravlja pester tekmovalni in spremljajoči program.

Tekmovalci se bodo tudi letos pomerili v različnih preizkušnjah. Na hitrostni preizkušnji bodo vozili amaterski vozniki serijskih terenskih avtomobilov. Na zanimivi in razgibani progi približno, pridejo do izraza tako spretnost voznikov kot lastnosti avtomobilov. V skupni rezultat pa štejeta časa dveh posamičnih voženj in finalne vožnje, v kateri nastopi 30 najhitrejših voznikov. Težavnostna (hard) preizkušnja je zelo atraktivna in namenjena voznikom s posebej prirejenimi terenskimi avtomobili, ki morajo biti opremljeni z varnostno kletko. Tekmovalci morajo uporabljati varnostno čelado in drugo predpisano opremo. Spopasti se bodo morali z različnimi ovirami na progi, pri čemer bodo lovili zmago v seštevku dveh voženj.

Na prireditvi organizatorji vsako leto poskrbijo tudi za dodatne atraktivne in spremljajoče aktivnosti, ki motivirajo obiskovalce in tekmovalce. Obiskovalci si bodo med drugim lahko ogledali in preizkusili nova terenska vozila znamke Jeep. Na prireditvi Slovenija OffRoad se s svojimi vozili namenjenimi premagovanju brezpotij predstavljajo tudi poklicni gasilci PGD Radovljica in Slovenska vojska.

Več informacij

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov