Avto.info

Predzadnja dirka prvenstva MXGP

Tim Gajser grdo padel in v drugo ni nastopil

Predzadnja dirka prvenstva MXGP: Tim Gajser grdo padel in v drugo ni nastopil

Predzadnja dirka prvenstva MXGP

Avtor: Foto: AVI - Agencija vrhunskih idej

Minuli vikend smo na Šport TV spremljali eno izmed zadnjih tekem v MXGP, kjer je slovenski motokrosist Tim Gajser prvo vožnjo dirke svetovnega prvenstva razreda MXGP v nizozemskem Assnu končal s padcem in odstopom. V drugi vožnji se ni pojavil na startu.

Prvo vožnjo v Assnu je dobil Nizozemec Jeffrey Herlings, Italijan Antonio Cairoli pa je z drugim mestom že dokončno potrdil skupno prvo mesto v tej sezoni in naslov svetovnega prvaka za sezono 2017. Tim Gajser je predzadnjo dirko sezone na zahtevnem terenu, na umetni mivkasti progi na dirkališču v Assnu, začel s sobotnim drugim kvalifikacijskim dosežkom in najhitrejšim časom na današnjem ogrevanju. Toda na dirki se ni razpletlo po njegovih željah.

Začel je sicer dobro, dolgo časa vozil na drugem mestu za Cairolijem, potem pa ga je prehitel Herlings, Nizozemec se je na domačem terenu nato hitro prebil še v vodstvo in pobegnil tekmecem. Za Gajserja se je vožnja slabo končala v 13. krogu, ko je po napaki odletel prek krmila motorja in grdo padel, nanj pa se je zrušil še njegov motor. Slovenski dirkač, ki je prav v tej vožnji predal naslov svetovnega prvaka Cairoliju, je sicer nato še zapeljal na progo, a je nastop končal v boksih. V Assnuje  nastopa tudi Jernej Irt, ki je v prvi vožnji ujel točko svetovnega prvenstva za 20. mesto. Za Herlingsom ni Cairolijem je vožnjo na tretjem mestu končal Britanec Max Anstie.

Naslednja, zadnja dirka SP bo 17. septembra, v Franciji v kraju Villars sous Ecot.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov