Avto.info

Stemweder Berg 2017

Tim Novak med najhitrejšimi na reliju

Stemweder Berg 2017: Tim Novak med najhitrejšimi na reliju

Stemweder Berg 2017

Avtor: Foto: Krokar PR
Stemweder Berg 2017: Tim Novak med najhitrejšimi na reliju Stemweder Berg 2017: Tim Novak med najhitrejšimi na reliju

Napeto, hitro in uživaško. To so besede Tima Novaka, ki je skupaj s sovoznico Liso Stengl nastopal na letošnjem nemškem reliju Stemweder Berg 2017. »Na koncu sem bil v pokalu Opel Adam osmi, vendar sem vesel, saj so bile med nami na vsaki hitrostni preskušnji zgolj posamezne sekunde razlike. To je pravo dirkanje!« je dejal naš gorenjski dirkač, ki je kljub mladosti nastopal na prvi dirki že leta 2012 v Vrtojbi!

Reli Stemweder Berg je bil kar hiter, s 133 kilometri HP in kar 544 skupnih kilometrov relija, zato smo lahko pričakovali zanimivo dirko ob mestu Lübbecke v severnem delu Nemčije. »Prvi dan sem imel nekaj težav z zavorami, saj je odpovedal ventil razporeditve med prednjo in zadnjo osjo. Ker sta zadnji kolesi večkrat blokirali, ni bilo pravega občutka, še manj zaupanja. V soboto sva z Liso naredila še dve napaki, enkrat prepozno zavirala in se enkrat zavrtela, zato pa so bile vožnje med prvih osem v pokalu Opel Adam zelo napete. In kar je zelo pomembno, naš dirkalnik Opel Adam Cup je ostal popolnoma cel, zaradi česar bodo predvsem zadovoljni mehaniki ekipe IK Sport in sponzorji Opel Slovenija ter Krokar,« je v smehu dejal Novak.

Na koncu lahko rečemo, da osmo mesto od 17 nastopajočih v pokalu Opel Adam sploh ni slabo, čeprav je slovensko-nemška posadka morala predati trenutno tretje mesto skupnega seštevka. »Z rezultatom bi seveda bil lahko bolj zadovoljen, vendar nas od 17. do 20. avgusta čaka prestižni Rally Deutschland, ki bo za nas veljal kot dva. Ker bo točk za posamezna dneva veliko, bo še veselo in upam, da bo tudi uživaško,« je dejal.  

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov