Avto.info

Opel Adam R2

Tim Novak v Idrijo z močnejšim dirkalnikom

Opel Adam R2: Tim Novak v Idrijo z močnejšim dirkalnikom

Opel Adam R2

Avtor: Foto: Krokar PR
Opel Adam R2: Tim Novak v Idrijo z močnejšim dirkalnikom

Tim Novak bo na prihajajočem reliju Idrija (28.-29. oktobra) nastopal z novim sovoznikom (zapiske bo tokrat bral Matej Čar, Lisa in Uroš sta bila namreč nedosegljiva, ko so lovili zadnji trenutek za prijavo), prvič pa bo tekmoval z močnejšim dirkalnikom Opel Adam R2.

»Po uspešni sezoni smo se z IK Sportom in Oplom dogovorili, da odpeljem Idrijo z Adamom R2. Dogovor je bil zelo pozen, zato ne bo veliko možnosti priprav, najbrž samo majhen test pred dirko. Sicer pa komaj čakam na moj prvi nastop z močnejšim dirkalnikom Opel Adam R2, saj je dobesedno raketa in prepričan sem, da bom za njegovim volanom užival,« je dejal Novak.

Reli Idrija se začne v soboto z dvema hitrostnima preskušnjama Idrija (15.15 in 17.05) ter nadaljuje v nedeljo s petimi HP-ji (Čekovnik 9.38, 12.24, 15.10 ter Zadlog 10.31 13.17). Prijavljenih je 46 posadk, od tega kar nekaj tudi tujcev. Posadka Novak-Čar bo imela na dirkalniku številko 8.

»Rezultatsko nimam čisto nobenih pričakovanj, ker nisem navajen avta, ostali pa imajo za sabo sezono, toda zadnji dve leti sem nastopal v Nemčiji in zato bo kar zanimivo, da spet doživim adrenalinski val na naših ovinkastih cestah,« je še dodal 23-letni talent, ki je končal na 4. mestu v mednarodnem pokalu.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov