Avto.info

ADAC Opel Rallye Cup 2017

Tim Novak znova tretji na reliju, v pokalu četrti

ADAC Opel Rallye Cup 2017: Tim Novak znova tretji na reliju, v pokalu četrti

ADAC Opel Rallye Cup 2017

Avtor: Foto: Krokar PR
ADAC Opel Rallye Cup 2017: Tim Novak znova tretji na reliju, v pokalu četrti ADAC Opel Rallye Cup 2017: Tim Novak znova tretji na reliju, v pokalu četrti

Na dirki 3-Städte Rallye, ki je veljal za zadnji reli letošnje sezone v pokalu ADAC Opel Rallye Cup, je naša posadka Tim Novak-Lisa Stengl z dirkalnikom Opel Adam Cup osvojila odlično tretje mesto med 21. dirkači. V pokalu je naš Leščan zaključil na četrtem mestu.

Na reliju, ki je bil zaradi dežja in spolzkih ovinkov zelo zahteven, sta dosegla nov uspeh. Tretje mesto med 21. dirkači in četrto mesto med 24. dirkači v pokalu je več, kot je naš talent pričakoval.

»Na petkovih hitrostnih preskušnjah nisem imel pravega tempa vožnje, zato tudi počutje v dirkalniku ni bilo najboljše. Edina tolažba je bilo tretje mesto po štirih petkovih hitrostnih preskušnjah, ki nama je z Liso dovoljeval napad v drugem dnevu relija. Uvodne hitrostne preskušnje sobotnega dela, ki jih je popestril dež in je poskrbel za številne odstope, sva odpeljala brez napak. Borba do zadnjega metra dirke je nagradila našo natančno vožnjo brez tehničnih težav, saj sva imela pred zadnjim krogom samo okoli 10 sekund prednosti. Do konca je šlo na nož. Zato sem več kot zadovoljen z rezultatom, prav tako tudi z uvrstitvijo v mednarodnem pokalu, saj smo se vedno borili za vsako sekundo,« je dejal Novak.

Vnovične zmagovalne stopničke in četrto mesto v pokalu ADAC Opel Rallye Cup obetajo veliko, saj je naš Gorenc star šele 23 let. V Oplovem izboru je zmagal Šved Tom Kristensson, saj si je z najbolj prepričljivimi rezultati čez celo leto in zmago v pokalu zaslužil tovarniško podporo v evropskem prvenstvu z dirkalnikom Opel Adam R2.

Še enkrat bi se radi zahvalili sponzorjem, ki so nam zaupali. Krokar, Opel Slovenija in drugi so verjeli v mladeniča in verjamemo, da je upravičil njihovo zaupanje. Seveda ob tem gre zahvala tudi idrijski ekipi IK Sport ter Nemki Lisi, ki je svoje delo sovoznice opravljala zelo profesionalno.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov