Avto.info

'Twingo LET'S RACE'

Uspelo je, dirkalnik se že sestavlja!

'Twingo LET'S RACE': Uspelo je, dirkalnik se že sestavlja!

'Twingo LET'S RACE'

Avtor: Foto: Domen Hrovatin

Zastavljen je bil visokoleteči cilj. V približno tridesetih dneh preko Adrifunda - prve slovenske spletne platforme za nagradno množično financiranje - zbrati dvanajst tisoč evrov za nakup serijskega Twinga in ga naposled preobleči v pravi dirkalnik.

Naloga je morda na prvi pogled izgledala lahka, a je bila vse prej kot to. Vsekakor projekt ne bi uspel brez podpore prijateljev in družine, ki so snovalca projekta Iztoka Franka podpirali vse od pričetka. Zahvaljujoč odmevnosti po zaslugi številnih medijev in blogerjev, kot so Komotar minuta, Rok Bagoroš in Tomaž Trček - TT17 Vlogs, so se projektu pridružila še številna podjetja, kot so A1 FINANCE, Positiva, CVS Mobile, turbine.si & menjalniki.si, Unikatoy, Skupina Pesakrompir ter Pleško Cars.

Izjava Iztoka Franka: "Vsekakor je to eden najbolj živčnih mesecev v mojem življenju. Tale projekt je spil kar precej moje energije, saj nam na roko niso šle zasnežene razmere v Sloveniji. Mnogi so raje razmišljali o nakupu novih smuči, kot pa o najemu dirkalnika za poletne dni. Kar nekajkrat sem se vprašal zakaj se vedno lotevam zahtevnih projektov, a dobro, da so tu bili najbližji, ki so me bodrili. Vse bolj proti koncu je zanimanje za vožnje pričelo rasti in uspeli smo." Projekt je bil 111 % uspešen, kar pomeni, da je prekoračil pričakovanja. Končni zbrani znesek se je ustavil pri 13.327 evrih.

Medtem je ekipa LEMA Racing že prejela Twinga in pričela s predelavo. V prvi fazi je potrebno odstraniti vse iz notranjosti, kot tudi odbijače in jih zamenjati z dirkalnimi. Dirkalna notranjost tudi že čaka na vgradnjo po FIA standardih. Po besedah vodje ekipe, Mirka Marinška, bo avto nared do konca meseca.

Več informacij

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov