Avto.info

Tim Gajser

Za Tima se tokrat ni izšlo najbolje

Tim Gajser: Za Tima se tokrat ni izšlo najbolje

Tim Gajser

Avtor: Foto: AVI - Agencija vrhunskih idej

V belgijskem Lommelu je bil zmagovalec dirke MXGP, ki smo jo spremljali na Šport TV, Nizozemec Jeffrey Herlings. Slavil je v obeh vožnjah in dobil vseh 50 točk. Slovenski dirkač Tim Gajser je preizkušnjo končal na 11. mestu, potem ko je bil deveti v prvi in deseti v drugi vožnji. Gajser je dobil 24 točk v SP.

Progo s specifično peščeno podlago je med treningi in kvalifikacijami hudo otežil dež. Na dirki je motokrosiste spremljalo lepše vreme kot v kvalifikacijah. Veliki zmagovalec je pričakovano postal Herlings, ki je bil tokrat prehiter tudi za Cairolija. Herlings je v obeh vožnjah spretno in z lahkoto premagoval ovire belgijske proge. S Cairolijem sta znova prikazala kar nekaj atraktivnih prehitevanj, v katerih je moral izkušeni Cairoli priznati premoč mlajšemu sotekmovalcu. Skupno je na dirki za zmagovalcem Herlingsom drugo mesto osvojil Cairoli (44), tretje pa Coldenhoff z 38 točkami.

Foto: V skupnem seštevku SP je po belgijski dirki Cairoli ostal v trdnem vodstvu s 567 točkami, drugi je zdaj Herlings s 468 točkami, ki je prehitel domačina Clementa Desalla (462). Gajser je ostal na skupno petem mestu, ima pa 376 točk. Naslednja dirka bo že naslednji teden v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov