Avto.info

Speedway

Žagar v Lendavo po 16. naslov

Žagar & Škorja

Žagar & Škorja

Avtor: Foto: Mediaspeed
Speedway: Žagar v Lendavo po 16. naslov Speedway: Žagar v Lendavo po 16. naslov Speedway: Žagar v Lendavo po 16. naslov Speedway: Žagar v Lendavo po 16. naslov

To soboto bo v Petišovcih pri Lendavi s tretjo dirko sklenjeno letošnje  državno prvenstvo posameznikov v speedwayu. Dirka, ki jo bo popestrila tudi četa mednarodnih voznikov, se bo pričela ob 18. uri, po njej pa organizatorji pripravljajo še rock koncert skupine Tepih na paleti 7.

Kot smo vajeni že dobro desetletje, pa na samem vrhu razen ob izjemnem presenečenju, ne bo sprememb. Matej Žagar, najboljši slovenski voznik tega športa doslej, bo tako skoraj zagotovo dvignil pokal za svoj šestnajsti zaporedni naslov najboljšega na sončni strani Alp. Verjetno mu bo z naslovom med mladinci sledil tudi njegov klubski kolega iz AMTK Ljubljana, Nick Škorja. Na dirki pa ne smemo pozabiti še na preostale slovenske tekmovalce, AMD Krško bosta tako predstavljala Matic Ivačič in Denis Štojs, ki si obetata še eno dobro dirko in boj za stopničke v končni razvrstitvi DP. Bo pa se prvič v Lendavi predstavil tudi mladi up ljubljanskega kluba, Jan Pintar, sicer sin nekdanjega državnega prvaka Grega Pintarja.

Med tujimi vozniki, ki bodo prišli iz kar šestih držav, velja seveda posebej omeniti Hrvata Jurico Pavlica, ki bo imel do Lendave najkrajšo pot, a bo tudi največji konkurent za našo zasedbo. Zgodovina dvobojev Žagar  - Pavlic na tovrstnih dirkah, pa že sama po sebi zagotavlja napetost vse do zadnjega zamaha ciljne zastavice. Ob tem ne smemo pozabiti na vedno dobrega Italijana Paca Castagno, celo četo Madžarskih dirkačev, Poljaka Konopko in Čeha Smetano.

Uradni trening bo na sporedu ob 15. uri.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov