Avto.info

MUSTANG DARK HORSE R

Ford Performance predstavlja nov dirkalnik

MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik

MUSTANG DARK HORSE R

Avtor: Foto: Ford
MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik MUSTANG DARK HORSE R: Ford Performance predstavlja nov dirkalnik

Ford Performance je razkril povsem novo različico Mustang Dark Horse™ R, ki najzahtevnejšim ljubiteljem dirkališč ponuja ‘dirkalnik na ključ’, pripravljen za tekmovanje v novem prvenstvu Mustang Challenge, namenjenem samo Mustangom Dark Horse R, ki ga upravlja Mednarodno združenje za motošport (IMSA). Mustang Dark Horse R, ki ga poganja novi 5,0-litrski motor Coyote V8 četrte generacije, je tretji dirkalni derivat na osnovi modela Dark Horse, ki ga bodo predstavili letos poleti, ter se tako pridružuje Mustangu GT3 in Mustangu GT4.

“Mustang Dark Horse R premošča vrzel med modeli Dark Horse ter Mustangoma GT3 in GT4,” je povedal Mark Rushbrook, globalni direktor oddelka Ford Performance Motorsports. “Vozila na temelju serijskih Mustangov dirkajo že od samega začetka, med njimi je celo zmagovalec dirke Tour de France leta 1964. Dark Horse R našim strastnim strankam ne ponuja le dosegljivega, tovarniško izdelanega dirkalnika, temveč tudi prvenstvo, v katerem lahko tekmujejo z drugimi navdušenci nad Mustangi.”

Mustang Dark Horse R je pripravljen na dirkališče
Ford Mustang Dark Horse se je pridružil čredi kot najbolj zmogljiv Mustang s 5,0-litrskim motorjem V8 doslej, ki se lahko poda tudi na dirkališča, zato je Dark Horse R naravna razširitev zmogljivosti vsakega Mustanga Dark Horse.

“Pri razvoju Mustanga Dark Horse R smo mislili na uporabnike Mustangov, ki jih navdušuje dirkanje,” je povedal Jim Owens, vodja marketinga Forda Mustanga. “Ford Performance je segel v svojo bogato zakladnico strokovnega znanja, ki ga je pridobil z dolgoletnim dirkanjem z Mustangom, in izoblikoval agresiven, a dostopen paket, popolnoma pripravljen za uporabnike, da se z njim poigrajo.”

Dark Horse R je zasnovan izključno za uporabo na dirkališčih, vendar si s cestno različico deli več komponent. Med njimi so karoserija iz tovarne v Flat Rocku, 5,0-litrski motor V8 z več kot 500 konjskimi močmi, ročni menjalnik Tremec 3160, diferencial z omejenim zdrsom Torsen s končnim pogonskim razmerjem 3,73, aerodinamični sistem in zadnje zavorne čeljusti/koluti Brembo. Nadgrajen je s široko paleto opreme za uporabo na dirkališčih.

Zunanjost
Vlečna ušesca spredaj in zadaj
Ojačane točke za dviganje
Obročki za privezovanje na podvozju

Notranjost
Dirkalni (FIA) sedež Recaro
Volan s hitro sprostitvijo Sparco
Dirkalni (FIA) varnostni pas Sparco
Protipožarni (FIA) sistem Sparco
Varnostne mreže (FIA) Safecraft
Voznikova tipkovnica in krmiljenje z gumbi
Prikazovalnik podatkov in sistem za beleženje podatkov MoTeC
Celica za gorivo

Pogonski sklop
Nadgrajeni oljni sistem
Nadgrajeno hlajenje menjalnika
Nadgrajeno hlajenje diferenciala
Dirkalni izpušni sistem Borla
Oljno korito Ford Performance

Podvozje
Varnostna kletka
Blažilniki Multimatic DSSV
Nastavljivi ploščici za previs sprednjih koles
Nastavljiva prečna vodila koles
Izbrani varjeni šivi

Zavore/platišča/pnevmatike
Športna izvedba sistema ABS
Dirkalna zavorna sedla Brembo – spredaj
Dirkalni zavorni koluti Brembo – spredaj
Dirkalne zavorne obloge Brembo
Dirkalni kanali za hlajenje zavor
Visokotlačno kovana platišča Ford Performance Parts R1 (19” x 10,5” spredaj, 19” x 11” zadaj)
Posebne gladke 19-palčne dirkalne pnevmatike Michelin za Mustang Challenge, naprodaj posebej
Kolesni vijaki in odprte kolesne matice MSI

Mustang Challenge navdušencem nad Mustangi ponuja prostor za dirkanje
Mustang Dark Horse R je bil ustvarjen za tekmovanje v novem prvenstvu Mustang Challenge za vozila iste znamke. Prvenstvo Mustang Challenge se bo začelo leta 2024 in bo imelo 10 do 12 dirk v kombinaciji s petimi do šestimi še nenapovedanimi severnoameriškimi vikendi dirk za športne avtomobile. Vsi avtomobili bodo tekmovali z dirkalnimi pnevmatikami, ki so jih posebej za prvenstvo Mustang Challenge razvili partnerji v podjetju Michelin.

“Lastniki Mustanga Dark Horse R bodo imeli priložnost dirkati in preizkusiti svoje vozniške sposobnosti z drugimi navdušenci nad Mustangi na nekaterih najbolj neverjetnih dirkališčih na svetu,” je povedal Rushbrook. Vsak krog prvenstva, ki ga upravlja IMSA, bo vodila šola dirkanja Ford Performance Racing School, sestavljali pa ga bodo dva treninga, ene kvalifikacije in dve hitrostni dirki. Najspretnejši dirkači bodo na vsaki dirki prejeli nagrado iz posebnega sklada, ob koncu sezone pa bo razglašen tudi skupni zmagovalec prvenstva.

“Novo prvenstvo Mustang Challenge je odlična dopolnitev družine IMSA in hvaležni smo našim dolgoletnim partnerjem pri Fordu, da so nam zaupali vodenje te spektakularne nove platforme,” je dejal predsednik IMSA John Doonan. “Ko sem kot majhen deček hodil na dirkališče, se živo spominjam hrumenja dirkalnikov Mustang in moči njihovih motorjev V8, zato bo trop temnih konjičev – Mustangov Dark Horse R – ob prvem vstopu v prvi ovinek na dirkaškem koncu tedna IMSA zagotovo obudil številne spomine in postavil pokonci vse kocine na koži.”

Mustang Dark Horse R bo na voljo od 145.000 USD (dobrih 131.400 EUR) naprej. Dobave so načrtovane za pripravo na začetek prve sezone prvenstva Mustang Challenge leta 2024.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov