Avto.info

PEUGEOT 208

domača predstavitev: PEUGEOT 208

domača predstavitev

Avtor: Foto: Peugeot
domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208 domača predstavitev: PEUGEOT 208

Tri leta po začetku prodaje je PEUGEOT 208, najbolje prodajani model blagovne znamke, dobil nov videz. Pri zasnovi nove generacije so bila čisto vsa področja deležna istega truda. Njegov stil je postal bolj izrazit, športen in eleganten, poudarjajo pa ga luči 3D na diode LED v obliki krempljev, ki so na voljo serijsko, povsem nove barve karoserije, kot na primer iskriva Orange Power in nova ponudba dodatkov za oblikovanje po meri. Ponudbi sta se pridružili izvedenki GT Line in GTi by PEUGEOT Sport, s katerima blagovna znamka prodira na trg vozil višjega cenovnega razreda.

Na voljo je več opreme za še bolj enostavno vožnjo po urbanem središču (samodejno zaviranje v mestu, MirrorScreen, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, Park Assist). Motorji PureTech in BlueHDi ustrezajo najnovejšim nadgradnjam ekološkega predpisa Euro 6, še posebej najbolj varčen motor z notranjim zgorevanjem na svetu, ki porabi zgolj 3 litre na 100 km in z emisijami CO2 v vrednosti 79 g/km! Prodaja novega PEUGEOTA 208 bo v Evropi stekla v juniju 2015.

PEUGEOT 208: ključni akter strateško pomembnega segmenta
Nižji tržni razred je s skoraj 30 % registriranih novih vozil drugi največji razred po številu prodanih primerkov na evropskem trgu. Kljub raznolikim ponudbam in karoserijskim različicam (še posebej SUV/CUV) pa v njem prevladuje največ kompaktnih petvratnih kombi-limuzin z več kot dvema od treh prodanih vozil. In PEUGEOT 208 ostaja ključni akter tega vse bolj konkurenčnega avtomobilskega razreda.

Po zaslugi zgodovinsko pomembnih serij 200 in strokovnega znanja blagovne znamke bo prva generacija PEUGEOTA 208 kmalu dosegla mejno številko 1.000.000 prodanih primerkov. Skupaj z mestnim crossoverjem PEUGEOT 2008 je znamki PEUGEOT tako uspelo ohraniti stopničko na evropskem zmagovalnem odru nižjega tržnega razreda po številu prodanih primerkov v letu 2014.

Novi PEUGEOT 208 ponuja čvrste argumente: nov zapeljiv in karakteren stil, bogatejša ponudba barv karoserije, možnosti za oblikovanje po meri oziroma prodor na trg vozil višjega cenovnega razreda, nova tehnološka oprema za več udobja in varnosti oziroma tudi novi motorji, ki so bolj varčni in zmogljivi.

Prefinjen stil zunanjosti z izrazitimi značajskimi lastnostmi
Vse od lansiranja PEUGEOT 208 velja za mestno kombi-limuzino z bogatimi značajskimi lastnostmi, ki sovpadajo z vrednotami blagovne znamke. Vse tisto, kar je prispevalo k izoblikovanju karakterja in videza PEUGEOTA 208, ostaja nespremenjeno: elegantna in hkrati športna oblika karoserije, energična in sodobna razmerja z nadvse skrbno dodelanim stilom.

PEUGEOTOVI oblikovalci so si na osnovi nespornih lastnosti modela za cilj zadali izboljšati njegov privlačen in uveljavljen videz in ga narediti bolj vplivnega in odločnega. Ta nova identiteta gre seveda z roko v roki z izboljšanjem vzdržljivosti in na videz očitne kakovosti. Tako nas novi PEUGEOT 208 zapelje že na prvi pogled z novim bolj izrazitim, vzdržljivim in elegantnim stilom.

Nov prednji odbijač se ponaša z bolj ostrimi, natančnimi in mišičastimi linijami. Širša okrasna maska z debelejšo kromano obrobo je odslej v celoti vdelana v odbijač, kot da bi bila izklesana iz podlage. Skupaj nakazujeta na kakovostno izdelavo in vzdržljivost, ki sta značilna za vsakega PEUGEOTA. Pri bogatejših nivojih opreme pa ima nova okrasna maska «EQUALIZER» vroče vtisnjeno kromano končno obdelavo z inovativnim 3D učinkom. Prenovljena identiteta v kombinaciji z ločeno nameščenimi meglenkami poskrbi za novo podobo vozila, ki je videti širše, bolj dinamično in bolje «zasidrano» na cesto, s čimer voznika nemudoma zvabi, naj poprime za volan.

Ta stil pa na prednjem delu dodatno izpostavijo novi dvobarvni žarometi z masko v črni barvi in kromu, ki daje optičnemu bloku bolj rezek pogled, in svetlobni podpis na diode LED za mačje zapeljiv in tehnološko izpopolnjen pogled. Prenovljeni prednji žarometi so serijsko na voljo od drugega nivoja opreme dalje.

Gledano s strani je vozilo ohranilo energična in sodobna razmerja modela (zmanjšan previs, zmerna višina) in izjemno dovršen stil (izklesane bočne linije, kromane obrobe stekel itd.). Profil novega PEUGEOTA 208 pa je moč hitro prepoznati zaradi nove opreme, ki še bolj izpostavi njegovo postavo. Za celoten izbor vozil so na voljo nova kolesa vse od 15-palčnih okrasnih pokrovov NIOBIUM do 17-palčnih platišč CARBONE v videzu «Storm Mat» pri PEUGEOTU 208 GTi in pa prek novih 16-palčnih platišč TITANE. Po izbiri so odslej na voljo razna 16- in 17-palčna aluminijasta platišča, ki poudarijo ekskluzivnost in so lahko pobarvana, z diamantnim rezom ali v inovativnem videzu diamantne ali laserske končne obdelave. Od tretjega nivoja opreme dalje so odslej serijsko na voljo kromani pokrovi vzvratnih ogledal, ki poudarijo eleganten in športen videz modela.

Na zadnjem delu pritegnejo pogled in osupnejo mimoidoče luči in novi mačji kremplji s 3D učinkom na diode LED. Po zaslugi homogenega videza, opalno rdeče barve v toplem odtenku in zelo globokega 3D učinka so pravi tehnološki dragulj. Tovrstne luči so skupaj z mačjimi kremplji, simbolom PEUGEOTOVEGA stila, na voljo za vse izvedenke iz izbora.

Kakovostna in izčiščena notranjost zasnovana okoli občutkov v vožnji
V notranjosti novega PEUGEOTA 208 najdemo PEUGEOT i-Cockpit, inovativno voznikovo mesto, ki ga stranke visoko cenijo od lansiranja dalje. Leta 2012 je PEUGEOT 208 predstavil ta docela inovativen koncept, ki omogoča stimulativno, prodorno in varno vožnjo in ki je bil od takrat uporabljen še pri PEUGEOTU 2008 in 308. PEUGEOT i-Cockpit sestavljajo kompakten volan, instrumentno ploščo v višini oči in velik zaslon na dotik.

Zaradi kompaktnega volana v kombinaciji s kompaktnimi merami novega PEUGEOTA 208 - manj kot 4 metre dolžine - je vozilo zelo okretno in izredno enostavno za krmiljenje v mestnem okolju ter zagotavlja pristne užitke v vožnji. Od tretjega nivoja opreme dalje je volan obdan z gladkim polno zrnastim usnjem, ki prispeva k toplemu in razkošnemu notranjemu ambientu. Okrasna letev armaturne plošče, ki je pri vseh nivojih opreme prevlečena s toplotno oblikovanim materialom, je pri najbogatejših nivojih na voljo z novo stopnjo zrnatosti. Na otip mehka okrasna letev z grafičnimi dekorativnimi dodatki daje armaturni plošči še bolj kakovosten videz.

Instrumentna plošča v višini oči posreduje uporabne informacije za vožnjo v voznikovo vidno polje za še več udobja in varnosti. Zadržan in eleganten dizajn, bela ambientalna osvetlitev in sredinski zaslon zagotavljajo natančno in pregledno prebiranje informacij za vožnjo. Izvedenke z visoko stopnjo opremljenosti še vedno prepoznamo po tanki obrobi analognih merilnikov, osvetljeni z diodami LED (modre barve pri nivoju 4 in rdeče pri izvedenki GTi).

Velik 7-palčni zaslon na dotik, ki je serijsko na voljo od drugega nivoja opreme dalje, omogoča intuitivno uporabo in enostaven dostop do raznih funkcij vozila (radio, navigacija, telefon, potovalni računalnik, internet). Poleg tega prinaša najboljše možnosti za povezljivost v vozilu: priključki Bluetooth in USB, mobilne aplikacije PEUGEOT Connect Apps in nov sistem MirrorScreen, ki uporabniku omogoča prenesti prikaz s pametnega telefona na zaslon v vozilu, s čimer lahko ponujene aplikacije polno izkoristi.

Notranjost novega PEUGEOTA 208 je pridobila čisto nov svetlobni ambient. Čista in moderna bela barva osvetlitve ozadja je uporabljena tako za instrumentno ploščo in njene kazalce kot tudi za vsa upravljalna stikala in to pri vseh nivojih opreme. K temu tehnološko dovršenemu, brezskrbnemu in prefinjenemu ambientu prispevajo tudi stropna lučka na diode LED in modri svetlobni vodniki panoramske strehe.

Nova iskriva barva karoserije!
Paleti barv karoserije in končnih obdelav barv (navadna, kovinska, biserna) novega PEUGEOTA 208 so se pridružile povsem nove barve. S pestro in raznoliko paleto 13 barvnih odtenkov bo uspel ugoditi naraščajočim zahtevam strank, ki stremijo za drugačnostjo in ekskluzivnostjo. Nova kovinska barva Orange POWER je polna dinamičnosti, mladosti in svežine. Zaradi živahnega in zrnatega videza, ki se razkrije na svetlobi, je to zelo trendovska in živahna barva, ki kar blesti ter dodatno izpostavi vozilo in njegovega voznika. V kratkem bodo na voljo še druge barve.

Sveže in moderne možnosti za oblikovanje po meri
Novi PEUGEOT 208 je dobro povezan s svojim časom ter poleg bogate prodajne palete in številne opreme ponuja tudi edinstvene možnosti za oblikovanje po meri, ki so zares izvirne. Paketi za oblikovanje zunanjosti po meri, vključno s paketom MENTHOL White, so proti doplačilu na voljo za tovarniško vgradnjo od drugega nivoja opreme dalje. Paket MENTHOL White z dodatki v beli barvi prinaša dinamičen in eleganten ambient.

Vsak izmed paketov za oblikovanje po meri vsebuje:
- okrasno masko «EQUALIZER» z barvno vroče vtisnjeno oznako s 3D učinkom*;
- okvir okrasne maske v svetleči črni barvi;
- okrasne letve meglenk v svetleči črni barvi z lasersko vtisnjeno barvno obrobo*;
- barvni napis PEUGEOT na prednjem in zadnjem delu*;
- ohišje zunanjih ogledal v črni Perla Nera in barvni smerni kazalci*.

* (v barvi izbranega paketa).

Ob pričetku prodaje bodo na voljo še dodaten paket za oblikovanje zunanjosti po meri in paketi za oblikovanje notranjosti po meri.

Še bolj pestro izboljševanje palete izdelkov
PEUGEOT 208 se je že prej ponašal s široko in bogato prodajno paleto impozantnih in izraznih izvedenk. Podobno kot njegovi bratje 308, 508 in RCZ, tudi novi PEUGEOT 208 še naprej izboljšuje paleto izdelkov z uvedbo nivoja opreme GT Line. Pristop celotnega prodajnega programa znamke PEUGEOT nam je omogočil strankam ponuditi vozilo z močnim, dinamičnim in športnim stilom skupaj z najbolje prodajanimi motorji. Tako je novi PEUGEOT 208 v različici GT Line pridobil nekatere izmed stilskih lastnosti legendarne in športne izvedenke GTi.

Izvedenka GT Line, ki je na voljo s tremi in petimi vrati ter z bencinskim motorjem 1.2 l PureTech 110 S&S in dizelskima motorjema 1.6 l BlueHDi 100 in 120, je zasnovana na vozilu z nivojem opreme 3 in jo navzven prepoznamo po naslednjih lastnostih:
- okrasna maska «EQUALIZER» z rdečo oznako 3D;
- okvir okrasne maske in okrasne letve meglenk v svetlečem kromu;
- posebna 17-palčna aluminijasta platišča CAESIUM z diamantnim učinkom;
- ohišje zunanjih ogledal v črni Perla Nera;
- kromane obrobe bočnih stekel;
- kromano ustje izpušne cevi;
- oznake GT Line na okrasni maski, prednjih blatnikih in prtljažnih vratih;
napis PEUGEOT v rdeči barvi na prednjem in zadnjem delu.

Tudi potniški prostor je bil deležen številnih sprememb zaradi še bolj kakovostnega in odločno športnega videza:
- športni sedeži v kombinaciji materialov TEP in PU črno rdeče barve;
- rdeči okrasni šivi na sedežih, naslonih za roke na vratih, manšeti prestavne ročice menjalnika in ročica ročne zavore v usnju (enako kot pri GTi);
- vratne kljuke v svetleči črni barvi z rdečo obrobo na prednjih vratih (enako kot pri GTi);
- športen volan v usnju z ravno ploskvijo, rdečimi okrasnimi šivi in vstavkom v matiranem kromu;
- črni varnostni pasovi z rdečo obrobo (enako kot pri GTi);
- pragovi vrat PEUGEOT iz aluminija;
- sklop pedal iz aluminija.

Novi PEUGEOT 208 GT Line, ki se umešča med najbogatejše opremljeno izvedenko in športno izvedenko GTi, bo obogatil izbor vozil in okrepil znamkino strategijo za izboljševanje palete izdelkov. Nenazadnje velja omeniti, da smo se po uspehu izvedenke GTi 30th odločili v redni prodajni program vključiti tudi najbolj ekskluzivno in radikalno različico GTi, to je izvedenka GTi by PEUGEOT Sport.

Izvedenka, ki se ponaša s prenovljeno vizualno podobo PEUGEOT Sport, je pridobila paket stilske opreme (znižano podvozje, širši koloteki, velika 18-palčna platišča, zunanji elementi v matirano črni barvi, sedeži v obliki školjke, rdeče preproge, ekskluzivna barva «ostrega reza» itd.) in visokozmogljive dele (prednje zavore Brembo, diferencial z delno zaporo Torsen, posebno podvozje in nastavitve prem, pnevmatike Michelin Pilot Super Sport), ki jih je razvil PEUGEOT Sport. Ta izvedenka bo okronala izbor vozil novega PEUGEOTA 208, s čimer bo postal najbogatejši v zgodovini serije 200 znamke PEUGEOT.

Oprema zadnje generacije
PEUGEOT 208 je v svojem tržnem razredu eno izmed prvih vozil, ki tehnologijo na dotik in povezljivost ponujajo široki množici kupcev. Od začetka prodaje je več kot 80 % prodanih izvedenk opremljenih z velikim 7-palčnim zaslonom na dotik. Poleg tega je tudi ena izmed redkih petvratnih limuzin tega tržnega razreda, ki za doplačilo ponuja sistem Park Assist, aktivno pomoč pri parkiranju, ki omogoča samodejno vzdolžno in pravokotno parkiranje.

Novi PEUGEOT 208 je vse do danes ohranil to prednost, saj ponuja dva nova vzajemna sistema za uporabo v mestnih središčih: samodejno zaviranje v mestu in kamera za pomoč pri vzvratni vožnji. Tehnologija Active City Brake (samodejno zaviranje v mestu ob nevarnosti naleta) je nov sistem za preprečitev prometne nezgode ali zmanjšanje njenih posledic, če vozniku ne uspe posredovati, med vožnjo po mestu pri hitrosti nižji od 30 km/h.

Lasersko zaznavalo kratkega dosega (Lidar), ki je nameščeno na zgornjem delu vetrobranskega stekla, zaznava ovire, kot na primer vozilo, ki vozi v isto smer ali stoji pred vozilom. V tem primeru samodejno sproži zaviranje z največjo silo, da prepreči trčenje ali omeji njegove posledice, tako da zmanjša hitrost trčenja. V nekaterih primerih lahko sistem celo samodejno zavira do popolne zaustavitve vozila in s tem prepreči trčenje z vozilom, ki vozi pred njim.

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, ki je proti doplačilu na voljo od drugega nivoja opreme dalje, uporablja velik barvni zaslon in vsakodnevno olajša parkiranje. Ta sistem za pomoč pri vožnji prikaže gabaritne mere vozila in smer poti v obliki barvnih črt, s čimer zagotovi bolj enostavno in varno izvajanje manevrov.

Vse bolj odzivne in raznolike možnosti za vzpostavitev povezave
Novi PEUGEOT 208 gre z roko v roki s časom in ponuja funkcijo MirrorScreen, ki uporabniku omogoča dvojni prikaz vsebin z njegovega pametnega telefona, združljivega z aplikacijami Mirrorlink®[1] ali Carplay®[2], na zaslonu na dotik v vozilu, tako da lahko enostavno in maksimalno izkoristi ponujene aplikacije. Tovrstna rešitev ponuja veliko prednosti, saj zagotavlja pregledno in ergonomsko uporabo mobilnih aplikacij na povsem varen način prek celotnega zaslona na dotik PEUGEOTA 208.

Do aplikacij je možno dostopiti na različne načine, odvisno od stanja vozila. Med vožnjo lahko voznik uporablja aplikacije koristne za vožnjo, kot je na primer navigacijski sistem, oziroma aplikacije za razvedrilo in zabavo, kot je spletni radio. Do danes so na voljo naslednje združljive aplikacije: iCoyote, Parkopédia, Glympse, aplikacija za navigacijo Sygic ...

PEUGEOT 208 še naprej ponuja storitve PEUGEOT Connect SOS & Assistance, ki omogoča samodejni klic v sili in klic asistence na cesti z lokalizacijo vozila ter v primeru težav pošlje na kraj nezgode ustrezne intervencijske službe. Ta povezljiva storitev, ki je bila razvita že leta 2003 in je zato pravi pionir, je od leta 2010 na voljo prek samostojne telematske enote. Več kot milijon PEUGEOTOV v Evropi je opremljenih oziroma združljivih s storitvami PEUGEOT Connect SOS & Assistance.

Za zagotovitev še več udobja in varnosti so na voljo novi paketi povezljivih storitev. Individualni kupci lahko odslej izbirajo med naslednjimi paketi PEUGEOT Connect:
- Paket Monitoring: virtualna servisna knjižica in nasveti za eko vožnjo, ki so prilagojeni ugotovljenemu stilu vožnje;
- Paket Mapping: opozorila prek e-pošte o uporabi vozila izven predhodno določenega območja ali časovnih intervalov s prikazom poti v teku in ki so bile opravljene;
- Paket Tracking geolokalizacija vozila v primeru kraje.

Prav tako je možno do aplikacij PEUGEOT Connect Apps dostopiti prek zaslona na dotik PEUGEOTA 208 po vstavitvi ključa 3G, ki je na voljo za doplačilo. V tem primeru ima voznik na voljo paket 18 povezljivih storitev, ki mu nudijo dostopiti do praktičnih informacij v realnem času in poenostaviti vsakodnevno vožnjo: prosta parkirna mesta v neposredni bližini, cena goriva na bližnjih bencinskih servisih, prometne informacije, vremenska napoved, turistične informacije iz vodiča Michelin (rdeči in zeleni vodič), imenik in pa tudi aplikacija TripAdvisor ali Coyote (razpoložljivost je odvisna od države).

Novi izjemno učinkoviti motorji z emisijami CO2 od 79 g/km, svetovni rekord!

Od začetka prodaje dalje PEUGEOT 208 prejema pohvale zaradi izjemnih dinamičnih zmogljivosti. Njegova kompaktnost, lahkotnost, aerodinamičnost in lega na cesti, ki so dokaz vrhunskega strokovnega znanja blagovne znamke, zagotavljajo idealno kombinacijo udobja in lege na cesti.

V povezavi z bogatim izborom bencinskih in dizelskih motorjev zadnje generacije, med katerimi vsi ustrezajo standardu Euro6 v Evropi, pa se tem kakovostnim lastnostim pridružujejo še zmogljivosti in varčnost pri uporabi, ki so v tem tržnem razredu za zgled. Novi PEUGEOT 208 bo od začetka prodaje na voljo z novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6).

1.6 l BlueHDi: preprosto najboljši dizelski motor na trgu!
Tehnologija BlueHDi se je izkazala za najbolj učinkovito rešitev za zmanjšanje onesnaževanja dizelskih motorjev na trgu. Novi tipi motorjev, ki združujejo najboljše dizelske tehnologije s pionirskimi emisijami CO2 in porabo goriva – vsi pod 95 grami CO2 na kilometer, tako da je družina motorja 1.6 l BlueHDi postala najbolj zmogljiv izbor dizelskih motorjev na trgu!

Vsi so na voljo s sistemom Stop and Start z ojačanim zaganjalnikom, razen izvedenke z osnovno stopnjo opreme s 75 KM.

1.6 l BlueHDi je odslej na voljo s tremi stopnjami moči:
- 1.6 l BlueHDi 75 S&S in 1.6 l BlueHDi 100 S&S, ki sta vgrajena s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom in pri standardni izvedenki (brez sistema S&S pri 75 KM) dosegata v vrednostih 90 in 87 g/km, pri izvedenkah z zelo nizko porabo pa emisije CO2 dosegajo komaj 79 g/ km pri porabi goriva zgolj 3,0 litre na 100 km. Rekord v tržnem razredu in na trgu!
- 1.6 l BlueHDi 120 S&S, ki je vgrajen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, pa dosega emisije CO2 v vrednosti komaj 94 g/ km za najvišjo raven voznega udobja in dinamičnosti.

PureTech: tehnologija trivaljnih bencinskih motorjev z emisijami CO2 od 97 g/km
Po lansiranju turbokompresorskih različic 1.0 l PureTech 68 in 1.2 l PureTech 82 se je družini trivaljnih bencinskih motorjev PureTech pridružil še turbokompresorski motor 1.2 l PureTech 110 S&S.

Modularen in kompakten ter okolju prijazen in zmogljiv motor je koncentrat učinkovitosti in vrhunske tehnologije. Z visokotlačnim neposrednim vbrizgavanjem in turbokompresorjem nove generacije z visokim izkoristkom (240.000 vrt/min) ponuja izjemno udobje v vožnji že v območju najnižjih vrtljajev. Motor, ki se vgrajuje 5-stopenjskim ročnim menjalnikom dosega izredno zmerne emisije CO2 tj. 103 g/km.

Vgrajen je lahko skupaj z novim samodejnim menjalnikom EAT6. Ta novi samodejni menjalnik ima tehnologijo Quickshift, ki omogoča hitrejše spreminjanje prestav hkrati s tem pa zagotavlja tudi neovirano in udobno uporabo na vrhunski ravni. Zasnovan je bil za drastično zmanjšanje emisij CO2. Tako je razlika v emisijah glede na izvedenko z ročnim menjalnikom samo 1 g/km manjša! (s pnevmatikami enakih dimenzij). Z emisijami CO2 v vrednosti 104 g/km je motor 1.2 l PureTech 110 S&S EAT6 tisti bencinski motor s samodejnim menjalnikom tržnega razreda, ki je drugim za zgled. Poleg tega v primerjavi z motorjem prejšnje generacije (1.6 l VTi 120 BVA) dosega za 45 g/km nižje emisije CO2!

Ob začetku prodaje v Evropi bo izbor bencinskih motorjev za novega PEUGEOTA 208 torej zelo bogat in se bo raztezal med 68 KM vse do … 208 KM pri fantastičnem motorju 1.6 l THP 208 športnih izvedenk GTi in GTi by PEUGEOT Sport. Hkrati pa se lahko pohvali tudi z izredno zmerno porabo goriva in nizkimi emisijami CO2, ki dosegajo zgolj 97 g in 129 g/km!

V izboru bencinskih motorjev so naslednje izvedenke:
1.0 l PureTech 68 KM, petstopenjski ročni menjalnik; 102 g/km;
1.2 l PureTech 82 KM, petstopenjski ročni menjalnik; zelo nizka poraba z emisijami 99 g/km;
1.2 l PureTech 82 KM, petstopenjski ročni menjalnik; 104 g/km;
1.2 l PureTech 82 KM S&S, petstopenjski robotizirani ročni menjalnik; zelo nizka poraba z emisijami 97 g/km;
1.2 l PureTech 110 KM S&S, petstopenjski ročni menjalnik; 103 g/km;
1.2 l PureTech 110 KM S&S EAT6, šeststopenjski samodejni menjalnik; 104 g/km;
1.6 l THP 165 KM S&S, šeststopenjski ročni menjalnik; 129 g/km;
1.6 l THP 208 KM S&S, šeststopenjski ročni menjalnik; 125 g/km.

… In z najvišjo stopnjo varnosti!

Novi PEUGEOT 208 je serijsko opremljen z vsemi potrebnimi varnostnimi sistemi za zagotovitev udobja in užitkov v vožnji, poleg tega pa je z njimi osvojil tudi pet zvezdic EuroNCap (ESP, ABS, pomoč pri zaviranju v sili, elektronski razdelilnik zavorne sile itd.). Po zaslugi tako visoke stopnje pasivne varnosti in prihoda sistema za samodejno zaviranje v mestu ob nevarnosti naleta (Active City Brake) je novi PEUGEOT 208 eno izmed najbolj varnih vozil svojega tržnega razreda. Vozilo, ki ga za vse evropske države proizvajata obrata Poissy (Francija) in Trnava (Slovaška), se bo pričelo tržiti v sredini junija 2015.

[1] Mirrorlink® je napredni protokol za povezljivost, ki ga je razvilo združenje Car Connectivity Consortium, v katerem se nahaja večina vodilnih proizvajalcev avtomobilov, mobilnih telefonov in razvijalcev aplikacij.
[2] Carplay® protokol za povezljivost znamke Apple. Za PEUGEOTA 208 bo na voljo konec leta 2015.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.