Avto.info

PEUGEOT Partner in Partner Tepee

domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee

domača predstavitev

Avtor: Foto: Peugeot
domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee

Nova PEUGEOTA, Partner in Partner Tepee, sta bila deležna stilske in tehnološke prenove. Paradni dizajn se ponaša s prenovljeno okrasno masko, ki je usklajena z drugimi modeli znamke. Zaradi robustnega videza, moderne in povezljive opreme ter nove družine motorjev Euro 6, ki so bolj varčni in zmogljivi, sta nova PEUGEOTA Partner in Partner Tepee zdaj še bolj privlačna. Z izvedenko BlueHDi 100 S&S se vsak v svojem segmentu predstavlja z rekordno vrednostjo emisij CO2, ki znašajo zgolj 106 in 109 g/km.

V slogu s časom nista pozabila niti na temeljna načela, ki so krojila njun uspeh: neprimerljiva zanesljivost, fleksibilnost in modularnost v kombinaciji z zglednimi tovornimi kapacitetami in udobnim bivanjem v notranjosti. Z novima PEUGEOTOMA Partner in Partner Tepee imamo zastavljen jasen cilj, to je učvrstiti vodilni položaj skupine PSA Peugeot Citroën znotraj segmenta malih dostavnikov in razreda družinskih enoprostorcev v Evropi in nadaljevati z njuno širitvijo na mednarodne trge. - Maxime Picat, generalni direktor PEUGEOT

PEUGEOT Partner in Partner Tepee sta v letu 2015 dobila nov videz. Prenovljena stilska zasnova, motorji in oprema zadnje generacije so še povečali njuno privlačnost, po kateri se tekmeci v njunih tržnih razredih že tako ali tako zgledujejo. Ponujata učinkovitost in moderen videz, ki ju stranke pričakujejo. - Richard Meyer, vodja prodajnega programa gospodarskih vozil

Še večja vzdržljivost zaradi izrazitega dizajna
Dizajn prednjega dela novih PEUGEOTOV Partner in Partner Tepee, prežet z močjo in izraznostjo, se povsem ujema s prenovo, ki je bila začeta v letu 2014 med lahkimi dostavnimi vozili, še posebej pri novem PEUGEOTU Boxer. Nova okrasna maska, ki se razteza med žarometoma s preoblikovanimi obrobami, ima na sredini PEUGEOTOVEGA leva. Umeščena je nad novim zaobljenim odbijačem z napetimi linijami, skupaj pa dajeta novima PEUGEOTOMA Partner in Partner Tepee še bolj vertikalno podobo in na videz očitno vzdržljivost.

Nove zaščitne obloge, umeščene na rob odbijača, dodatno izpostavijo vzdržljivost prednjega dela in nudijo veliko prednosti, saj jih je možno v primeru prask ali manjšega trčenja enostavno zamenjati. V njih so vgrajene prednje meglenke in tudi dnevne luči na diode LED (odvisno od nivoja opreme). Svetlobni izraz poudarjajo dnevne luči, ki so nameščene nekoliko nižje na obeh skrajnih delih odbijača. Celoten sklop poskrbi za impozantno in usločeno silhueto vozila.

Za novega PEUGEOTA Partner je odslej proti doplačilu na voljo dvojna ponudba za individualizacijo zunanje podobe, ki jo je možno izbrati pri vseh nivojih opreme s paketom za lepši videz (Look) in paketom za zaokrožen videz (Look Intégral). Novi PEUGEOT Partner Tepee pa je pridobil stilsko zasnovo, ki je od nivoja opreme 2 dalje videti še bolj bogata zaradi prednjega odbijača v barvi karoserije, pri izvedenki Outdoor pa tudi bolj robustna zaradi prednjega odbijača v črni barvi materiala, ki je bolj vzdržljiv na vsakodnevne poškodbe.

Kakovostne lastnosti in zanesljivost, o katerih pričajo kupci
Vzdržljivost, ki jo izraža nov prednji del ponazarja prvotne kakovostne lastnosti novih PEUGEOTOV Partner in Partner Tepee, ki ju že skoraj 20 let preizkušajo poklicni uporabniki in družine, vse od lansiranja prve generacije. V sklopu naših anket znajo kupci PEUGEOTA Partner Tepee pohvaliti njegovo prostorno notranjost, priročno uporabo in udobje ter izrazijo svoje zadovoljstvo s kakovostjo, vzdržljivostjo in končno obdelavo karoserije in potniškega prostora ter zanesljivostjo svojega vozila.

Poklicni uporabnik visoko cenijo uporabne dimenzije in modularnost PEUGEOTA Partner, poleg tega pa izražajo tudi zadovoljstvo nad brezhibnim delovanjem, nizkimi stroški uporabe in optimalnim razmerjem cena/oprema njihovega delovnega pomočnika.

Vzdržljivost na preizkušnji
Med fazami razvoja PEUGEOTOV Partner in Partner Tepee smo seveda preizkušali tudi njuno vzdržljivost in zanesljivost. Prevoženih je bilo več kot šest milijonov kilometrov, ki so ponazarjali intenzivno rabo pod najbolj izrednimi razmerami, med drugimi tudi:
- vožnja z veliko obremenitvijo pri visoki hitrosti;
- «mučilno» preizkusno napravo za podvozja in karoserijo, ki ponazori najbolj poškodovana cestišča: tlakovci, luknje v cesti ipd.;
- testi izpostavljenosti soncu do 85 °C in klimatski testi z izmenično izpostavitvijo vročemu in mrzlemu zraku v klimatski komori v razponu med -18 °C do +45 °C zaradi testiranja pričvrščenosti sestavnih delov in materialov;
- testi proti prerjavenju in testiranje tesnjenja med vožnjo čez plitvino in z brizganjem slane vode.

Omenjeni testi so v kombinaciji z 18 leti povratnih informacij o izkušnjah fizičnih oseb in poklicnih uporabnikov zagotovili novima PEUGEOTOMA Partner in Partner Tepee visoko raven kakovosti.

Novi Partner Tepee: za še bolj svobodne aktivnosti!
PEUGEOT je leta 1996 ustvaril novo kategorijo osebnih vozil: družinske enoprostorce. Prostorna notranjost in priročnost večnamenskega vozila PEUGEOT Partner Tepee sta tekmecem še vedno za zgled. S 15,3 % prodanih primerkov v Evropi leta 2014 Partner Tepee ohranja vso svojo privlačnost. Ponovno je obdržal stopničko na zmagovalnem odru, ki jo drži že od lansiranja v letu 2008 in to v segmentu, v katerega nenehno vstopajo novosti ter vsebuje štirikrat večjo in bolj kompaktno ponudbo od prvotne.

Prodaja izven Evrope predstavlja skoraj 27 % skupne prodajne količine Partnerja Tepee in je v primerjavi s prvim celotnim letom trženja dosegla 8 % rast. V skupini družinskih enoprostorcev, ki je zasnovana na vrednotah družine in priročnosti, novi PEUGEOT Partner Tepee ob upoštevanju omenjenih temeljnih vrednot zaseda položaj aktivnega družinskega enoprostorca. Ponaša se s spremenjeno stilsko zasnovo ter uporabnimi in učinkovitimi tehnologijami zadnje generacije kot so motorji, s čimer nudi svojim uporabnikom še bolj svobodne aktivnosti.

Poleg oblikovno prenovljenega prednjega dela je novi Partner Tepee pridobil še dve novi barvi karoserije: siva Moka in siva Artense, ki sta na voljo poleg bele Banquise, rdeče Ardent, modre Kyanos, sive Aluminium, sive Shark in barve Nocciola. Dinamičen značaj novega PEUGEOTA Partner Tepee lahko dodatno poudarijo nova 16-palčna lita platišča Managua z osmimi kraki, ki so na voljo za doplačilo.

V notranjosti pa bolj bogata končna obdelava barv in materialov prispeva k modernemu videzu potniškega prostora. Novo kombinacijo notranjosti, sivo Onega, je moč opaziti na armaturni plošči in raznih notranjih elementih. Poleg oblazinjenja sedežev Cadaska Bleu je za nivo opreme 2 na voljo še oblazinjenje Cadaska Roux, pri nivoju opreme 3 in izvedenki Outdoor pa je na razpolago novo oblazinjenje NeoSpa tehnološkega in elegantnega videza.

Tehnologija zadnje generacije
Čeprav je bil že opremljen s pestrim izborom opreme za varnost in enostavno vožnjo, se je novi Partner Tepee zdaj moderniziral ter pridobil uporabne in učinkovite tehnologije. Udoben in ergonomsko zasnovan potniški prostor novega Partnerja Tepee vsebuje novo telematsko opremo z velikim barvnim 7-palčnim zaslonom na dotik, ki se idealno prilega na sredini armaturne plošče ter je vedno na dosegu roke in pogleda.

Zaslon, ki je pri nivoju opreme 3 na voljo serijsko, pri nivoju 2 pa za doplačilo, omogoča enostaven dostop do raznih funkcij vozila: potovalni računalnik, avtoradio AM/FM ali digitalna funkcija DAB (digitalna zvokovna radiodifuzija za doplačilo), predvajanje glasbenih datotek iz Juke Boxa (vgrajeni trdi disk) ali mobilnih naprav, prostoročno telefoniranje in navigacija. Navigacijski sistem, ki je na voljo za doplačilo, nudi tudi prikaz vrednosti omejevalnika hitrosti vozila in prometnih informacij z zemljevidi Evrope.

Novi PEUGEOT Partner Tepee, ki je povezan s svojim časom, vsebuje tudi najboljše sisteme za vzpostavitev povezave v vozilu: Bluetooth, priključek USB, priključek Jack in funkcija MirrorScreen. MirrorScreen omogoča po vzpostavitvi povezave s pametnim telefonom, združljivim s funkcijo Mirrorlink® ali Carplay®, podvojitev prikaza mobilnih aplikacij na velikem zaslonu na dotik vozila, tako da jih lahko uporabnik izkoristi na povsem enostaven in varen način.

Do aplikacij je možno dostopiti na različne načine, odvisno od stanja vozila. Med vožnjo lahko voznik uporablja aplikacije koristne za vožnjo, kot je na primer navigacijski sistem, oziroma aplikacije za razvedrilo in zabavo, kot je spletni radio. Do danes so na voljo naslednje združljive aplikacije: iCoyote, Parkopédia, Glympse, aplikacija za navigacijo Sygic ...

S pritiskom na gumb na obvolanski ročici uporabnik sproži prepoznavanje glasovnih ukazov prek pametnega telefona, ki je priključen na povezavo Bluetooth (na primer Siri pri telefonu iPhone), odgovori pa se mu v tem primeru posredujejo prek zvočnikov v vozilu.

Vedno več opreme za pomoč pri vožnji in varnost
Tehnologija Active City Brake (samodejno zaviranje v mestu ob nevarnosti naleta, ki bo za doplačilo na voljo od nivoja opreme 2 še pred koncem leta 2015) je nov sistem za preprečitev prometne nezgode ali zmanjšanje njenih posledic, če vozniku ne uspe posredovati med vožnjo po mestu pri hitrosti nižji od 30 km/h.

Lasersko zaznavalo kratkega dosega (Lidar: Light Detection and Ranging), ki je nameščeno na zgornjem delu vetrobranskega stekla, zaznava vozila, ki vozijo v isto smer ali stojijo pred vozilom. Po potrebi samodejno sproži zaviranje z največjo silo. V nekaterih primerih lahko sistem celo samodejno zavira do popolne zaustavitve vozila in s tem prepreči trčenje z vozilom, ki vozi pred njim.

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, ki je proti doplačilu na voljo od drugega nivoja opreme dalje, uporablja velik barvni zaslon in vsakodnevno olajša parkiranje. Vozniku prikaže gabaritne mere vozila in smer poti v obliki barvnih črt, s čimer zagotovi bolj enostavno in varno izvajanje manevrov. Poleg sistema za zaznavanje na zadnjem delu, ki je bil serijsko na voljo že pri nivoju opreme 3, je novi PEUGEOT Partner Tepee opremljen še s parkirnimi senzorji spredaj, tako da nudi še bolj enostavno izvajanje manevrov pri nizki hitrosti.

Grip Control je sistem za povečanje pogonske moči, po katerem se tekmeci v segmentu še vedno zgledujejo. Patentirani sistem skupine PSA Peugeot Citroën razširi možnosti za uporabo PEUGEOTA Partner Tepee na cestah ali poteh s slabim oprijemom in mu omogoča nadaljevati pot tudi tam, kjer bi vozilo z dvokolesnim pogonom obtičalo.

Grip Control deluje v povezavi s povišanim podvozjem (15 cm) in pnevmatikami Mud & Snow. Vsestranski in prilagodljiv sistem Grip Control, se prilagaja danemu terenu s krmiljenjem prednjih koles, pri čemer pa ima voznik vseskozi nadzor nad situacijo. V kateremkoli trenutku se lahko odloči za standardni način delovanja in sistemu prepusti samodejno upravljanje ali pa prek vrtljivega gumba na sredinski konzoli instrumentne plošče izbere enega od razpoložljivih načinov: sneg, neutrjen teren, pesek, ESP Off.

Serijska oprema je bogatejša tudi pri novem PEUGEOTU Partner Tepee: omejevalnik hitrosti vozila in tempomat, ter klimatska naprava so odslej na voljo od nivoja opreme 2 dalje. Izvedenka Outdoor poleg tega ponuja še tri posamične in odstranljive sedeže v 2. vrsti ter stranski varnostni blazini v 1. vrsti sedežev.

Nov izbor še bolj učinkovitih motorjev
Novi PEUGEOT Partner Tepee je opremljen s povsem prenovljenim pestrim izborom motorjev zadnje generacije, ki ustrezajo ekološkemu predpisu Euro 6. Od lansiranja dalje bo tako na voljo sedem bencinskih motorjev VTi in dizelskih motorjev BlueHDi, ki posredujejo moč v razponu od 75 do 120 KM.

Zadostili bodo vsem potrebam, saj se ponašajo s povprečno 15 % nižjo porabo goriva in emisijami CO2 kot motorji, ki jih bodo nadomestili:
- 1.6L VTi 98 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 148 g/km, znižanje: 7 gramov
- 1.6L VTi 120 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 148 g/km, znižanje: 16 gramov
- 1.6L BlueHDi 75 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 113 g/km, znižanje: 22 gramov
- 1.6L BlueHDi 100 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 113 g/km, znižanje: 22 gramov
- 1.6L BlueHDi 100 KM S&S, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 109 g/km, znižanje: 14 gramov
- 1.6L BlueHDi 100 KM S&S ETG6, 6-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 109 g/km, znižanje: 6 gramov
- 1.6L BlueHDi 120 KM S&S, 6-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 113 g/km, znižanje: 16 gramov

Motorji BlueHDi zagotavljajo optimalno vozno udobje po zaslugi izboljšanih vrednosti navora in moči in tudi zahvaljujoč vgradnji 6-stopenjskega ročnega menjalnika pri izvedenki BlueHDi 120. Poleg tega izvedenka 1.6L BlueHDi 100 S&S velja za rekordno ponudbo tržnega razreda s 109 g/km CO2. Tekom prvega polletja 2016 bo pred kratkim uvedeni trivaljni turbo bencinski motor 1.2L PureTech 110 KM, ki se vgrajuje skupaj s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, predvidoma prav tako dosegal rekordno vrednost med bencinskimi motorji v segmentu.

Vedno prilagodljiv potrebam in željam
Če ste sami, v družinskem krogu ali v družbi prijateljev, vam novi PEUGEOT Partner Tepee vedno nudi visoko stopnjo modularnosti in izredno fleksibilnost, tako da se prilagaja vsem vsakodnevnim potrebam med prostočasnimi dejavnostmi in ob želji po pobegu v neznano.

Na voljo je s petimi ali sedmimi ločenimi sedeži, s tremi odstranljivimi sedeži v 2. vrsti, in še z dvema prav tako odstranljivima sedežema v 3. vrsti pri izvedenki s sedmimi sedeži. Partner Tepee ima raven pod in prostornino prtljažnika, ki sega od 675 do 3000 litrov, se pravi je med najboljšimi v segmentu. Nalaganje v prtljažni prostor je enostavno ne glede na razmere po zaslugi prtljažnih vrat velikih dimenzij in dvižnega zadnjega stekla, ki je ekskluzivnost tega segmenta.

Na ta način Partner Tepee nudi številne možnosti za razporeditev sedežev ter povsem enostaven prevoz potnikov in hkrati še prtljage. Tako lahko po želji otroke in njihove sošolce odpeljemo v šolo, na družinski izlet vzamemo s seboj še kolesa oziroma se na vikend s prijatelji podamo s smučmi ali jadralnimi deskami.

Pri izvedenki s streho Zenith, ki je v razredu malih dostavnikov edinstvena, se potniki v vozilu počutijo, kot da bi bili že zunaj. Domiselno zasnovana streha hkrati ponuja:
- veliko svetlobe po zaslugi štirih dodatno zatemnjenih stekel;
- več termičnega udobja za potnike na zadnjih sedežih prek treh dodatnih zračnikov;
- 94 litrov dodatnih odlagalnih mest v predelu strehe. Na prednjem delu najdemo odlagalno polico pod stropom, po celotni dolžini so razporejena odlagalna mesta na obeh straneh sredinske strešne konzole, na zadnjem delu pa se nahaja odlagalni prostor, ki je dostopen tako iz potniške kabine kot tudi iz prtljažnika. Te prostorninske mere se pridružujejo 90 litrom odprtih ali zaprtih odlagalnih mest, ki so že tako ali tako razporejena po potniškem prostoru;
- Poleg tega pa so tu še modularne tovorne kapacitete na zunanjih površinah po zaslugi nosilnih drogov strešnega prtljažnika, ki jih je možno glede na potrebe pritrditi vzdolžno ali prečno.

Novi Partner poveča zmogljivost poklicnih uporabnikov
Leta 1996 je PEUGEOT povzročil pravo revolucijo v segmentu malih dostavnikov s Partnerjem in njegovo inovativno enodelno obliko karoserije, ki je bila celostno zasnovana za zadostitev naraščajočih zahtev poklicnih uporabnikov z vidika učinkovitosti in vzdržljivosti. Tudi druga in zatem še tretja generacija PEUGEOTA Partner sta ena za drugo obogatili definicijo tega malega dostavnika, ki je s svojo prostorno notranjostjo, udobjem in modularnostjo tekmecem svojega segmenta še danes za zgled.

Znotraj segmenta, ki je bogatejši za tri ponudbe, letna prodajna količina tretje generacije PEUGEOTA Partner po celem svetu nenehno narašča. V primerjavi s prvim celotnim letom trženja, tj. 2009, se je ob koncu leta 2014 skoraj podvojila. V istem obdobju se je njegov tržni delež v državah izven Evrope povečal za + 15 % in dosega 20 %. Med kriteriji izbire poklicnih kupcev PEUGEOTA Partner so na prvem mestu njihove izkušnje z blagovno znamko in mrežo, zatem pa šele uporabne dimenzije vozila, njegova zanesljivost in cena.

Za zadovoljitev potreb poklicnih uporabnikov in povečanje njihove zmogljivosti je novi PEUGEOT Partner svojim uporabnim in dinamičnim storitvam, ki so drugim za zgled, dodal še: večjo modernost, vzdržljivost in učinkovitost ter nižje stroške uporabe. Z vidika stila pa poleg novega prednjega dela žarometi z oblikovno prenovljenimi obrabami ponujajo Partnerju moderen pogled, ki se razlikuje od Partnerja Tepee zaradi posebne animacije notranjosti žarometa.

Širok izbor motorjev z najnižjimi vrednostmi porabe goriva na trgu
Novi PEUGEOT Partner je opremljen tudi s pestrim izborom motorjev zadnje generacije, ki ustrezajo emisijskemu standardu Euro 6. Od lansiranja dalje bo tako na voljo šest novih bencinskih motorjev VTi in dizelskih motorjev BlueHDi, ki posredujejo moč v razponu od 75 do 120 KM. Zadostili bodo najrazličnejšim potrebam poklicnih uporabnikov, saj se ponašajo s povprečno 15 % nižjo porabo goriva in emisijami CO2 kot motorji, ki jih bodo nadomestili:
- 1.6L VTi 98 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 149 g/km, znižanje: 15 gramov
- 1.6L BlueHDi 75 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 110 g/km, znižanje: 21 gramov
- 1.6L BlueHDi 100 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 110 g/km, znižanje: 22 gramov
- 1.6L BlueHDi 100 KM S&S, 5-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 108 g/km, znižanje: 12 gramov
- 1.6L BlueHDi 100 KM S&S ETG6, 6-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 106 g/km, znižanje: 12 gramov
- 1.6L BlueHDi 120 KM S&S, 6-stopenjski ročni menjalnik, emisije CO2 od 114 g/km, znižanje: 20 gramov

Poleg tega izvedenka 1.6L BlueHDi 100 S&S velja tako v kombinaciji z ročnim kot tudi robotiziranim ročnim menjalnikom za rekordno ponudbo v segmentu s 106 g/km CO2. Motorji BlueHDi zagotavljajo optimalno vozno udobje po zaslugi izboljšanih vrednosti navora in moči in tudi zahvaljujoč vgradnji 6-stopenjskega ročnega menjalnika pri izvedenki BlueHDi 120.Dolivanje sredstva AdBlue, ki je nastavljeno na servisni interval vozila, se izvede neposredno prek lopute nalivne odprtine za gorivo. Na ta način je poklicnim uporabnikom, ki prevozijo več kot 20.000 km/leto, ta postopek precej olajšan.

Izbor vozil dopolnjuje še izvedenka Partner Electric z emisijami CO2 v vrednosti 0 g/km, ki razvije 67 KM in se ponaša z avtonomijo 170 km. Za pogonski akumulator odslej velja garancija za 8 let ali 100.000 km. Motorja 1.6 HDi 75 in 1.6 HDi 90 Euro 5 bosta tako na voljo še do junija 2016.
 
Oprema za varnost in pomoč pri vožnji najvišje kakovosti
Za zagotovitev varne in enostavne vožnje ter dolgo življenjsko dobo vozila vam novi PEUGEOT Partner ponuja široko paleto moderne in tehnološko izpopolnjene opreme za pomoč pri vožnji in varnost.

Poleg serijsko vgrajene opreme za varnost, kot so sistem proti blokiranju koles (ABS), pomoč pri zaviranju v sili, sistem za dinamični nadzor stabilnosti (ESP) s sistemom za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles in sistemom za speljevanje v klanec, sistemom za neposredno zaznavanje nezadostno napolnjene pnevmatike z delovanjem prek zaznavala tlaka, ki je nameščeno v vsakem kolesu, novi PEUGEOT Partner nudi še Active City Brake (samodejno zaviranje v mestu ob nevarnosti trčenja, ki bo za doplačilo na voljo že pri nivoju opreme 1 od novembra 2015 dalje).

Poleg tega, da ta nova oprema omogoča preprečiti nesrečo ali zmanjšati njene posledice, pa pozitivno vpliva tudi na boljšo uvrstitev na lestvicah zavarovalnic torej na stroške uporabe, ki so eden izmed bistvenih dejavnikov za poklicne kupce. Tempomat in omejevalnik hitrosti vozila sta odslej na voljo serijsko od nivoja opreme 2 dalje. S funkcijo omejevalnika hitrosti za fiksno nastavitev je možno celo nastaviti 4 mejne vrednosti hitrosti po izbiri uporabnika.

Poleg sistema za zaznavanje na zadnjem delu, ki je bil serijsko na voljo že pri nivoju opreme 3, je novi PEUGEOT Partner Tepee opremljen še s parkirnimi senzorji spredaj in kamero za pomoč pri vzvratni vožnji, ki sta na voljo za doplačilo. S tem je izvajanje manevrov še bolj enostavno in vozilo je bolje zaščiteno. Grip Control, ki je na voljo za doplačilo, je sistem za povečanje pogonske moči, po katerem se tekmeci v tržnem razredu še vedno zgledujejo in ki omogoča vožnjo po cestah ali poteh s slabim oprijemom. (podrobno o tem na 5. strani).

Mobilna pisarna: uporaben in povezljiv
PEUGEOT Partner ponuja voznikovo mesto, ki je idealno prilagojeno poklicni rabi. Visok položaj omogoča optimalno vidljivost in ergonomski položaj za vožnjo v kombinaciji z volanom, nastavljivim po višini in globini – ki je prava redkost v tem tržnem razredu - in prestavno ročico na armaturni plošči. Poleg tega ima potnik na srednjem prednjem sedežu na razpolago ves potreben prostor za kolena, kar je edinstveno za ta segment, omogoča pa ga menjalnik ETG6, pri katerem je prestavno ročico nadomestil vrtljivi upravljalni gumb na instrumentni plošči.

V potniškem prostoru je na voljo skoraj 60 litrov odlagalnih površin tako za potrebe potnikov kot tudi voznika. Zaprto odlagalno mesto pred volanom ali pa pisalna mizica, ki je nameščena na hrbtnem delu preklopnega naslonjala sredinskega sedeža, še posebej poenostavita aktivnosti poklicnih uporabnikov. Novi PEUGEOT Partner je povezan s svojim časom in upošteva spremembe v dejavnostih poklicnih uporabnikov, ki prav tako postajajo vse bolj povezani.

Za zadovoljitev teh novih potreb vsebuje najboljše sisteme za vzpostavitev povezave v vozilu:
Nova telematska oprema z velikim barvnim 7-palčnim zaslonom na dotik, ki se idealno prilega in je pri nivoju opreme 3 na voljo serijsko, pri nivoju 2 pa za doplačilo, s povezavo Bluetooth, priključkom USB, priključkom Jack, glasovnim prepoznavanjem in funkcijo MirrorScreen pri združljivih pametnih telefonih. (podrobno o tem na 4. strani)

Navigacijski sistem, ki je na voljo za doplačilo, nudi tudi prikaz vrednosti omejevalnika hitrosti vozila in prometnih informacij z zemljevidi Evrope. PEUGEOT nudi pri novem Partnerju tudi komunikacijsko rešitev za optimalno upravljanje voznih parkov podjetij: PEUGEOT Connect Fleet Management. Ta storitvena ponudba je zasnovana na petih skrbeh upraviteljev voznih parkov: doseganje večje produktivnosti, povečanje kakovosti storitve, izboljšanje delovnih pogojev in ovrednotenje terenskih ekip, znižanje vseh celotnih stroškov uporabe vozil.

Ponudbo sestavljajo trije paketi storitev:
- Paket 1 Upravljanje voznega parka: število prevoženih kilometrov, poraba goriva, podatek o preostali količini goriva, emisije CO2, opozorila na mehanične posege in samodejno sledenje vzdrževalnih posegov, sledenje ur uporabe in vožnje;
- Paket 2 Upravljanje voznega parka + Eko vožnja: paket 1 + rezultat eko vožnje in zasebni nasveti voznika za znižanje porabe goriva;
- Paket 3 Upravljanje voznega parka + Eko vožnja + geolokalizacija: paket 2 + optimizacija poti, položaj v realnem času, iskanje vozila v bližini interesne točke, časovno sledenje in prikaz uporabljenih načrtov poti.

Uporabne storitve in fleksibilnost, ki je drugim za zgled
Za zadovoljitev najrazličnejših potreb poklicnih kupcev PEUGEOT Partner ponuja možnost izbire iz pestrega izbora karoserijskih različic: dve dolžini, L1 s 4,38 m in L2 s 4,63 m, izvedenka s podaljšano kabino s preklopno sedežno klopjo v 2. vrsti in šasijo z nizkim podom za kleparsko predelavo. PEUGEOT Partner se odlikuje po modularnosti in tovorni kapaciteti, ki sta za zgled v svoji kategoriji. Na voljo je v dveh dolžinah, nudi eno od največjih prostornin prtljažnega prostora svojega tržnega razreda.

Uporabna prostornina izvedenke L1 znaša 3,3 m3, uporabna dolžina pa 1,80 m, pri izvedenki L2 pa uporabna prostornina znaša 3,7 m3, uporabna dolžina pa 2,05 m. Po zaslugi sedežne klopi Multiflex (opis sledi v nadaljevanju) je možno tovorne kapacitete izvedenke L1 povečati na 3,7 m3 uporabno dolžino pa na 3 m in pri izvedenki L2 na 4,1 m3, uporabno dolžino pa na 3,25 m.

Zahvaljujoč zgledni uporabni širini 1,62 m in 1,23 m med blatniškima košema je možno v kratko izvedenko L1 PEUGEOTA Partner naložiti dve evropaleti (1,2 m x 0,80 m). Asimetrična zadnja krilna vrata z odpiranjem pod kotom 180° še bolj poenostavijo nakladanje. Dovoljena obremenitev znaša od 625 do 890 kg za doplačilo pri izvedenki L1 in doseže do 750 kg pri izvedenki L2, kar je med najboljšimi v tej kategoriji.

S sedežno klopjo Multiflex novi PEUGEOT Partner ohranja ekskluzivne možnosti za modularnost, po katerih se odlikuje že od lansiranja dalje. Oprema, ki je v razredu malih dostavnikov povsem edinstvena, je bila večkrat kopirana toda nikoli zares uspešno, hkrati omogoča:
- trem osebam sedenje spredaj. Ta praktični vidik poklicni uporabniki zelo cenijo, saj z njim svoje zaposlene in njihovo delovno orodje veliko lažje prevažajo od enega delovišča do drugega;
- raven pod, za 400 litrov več uporabne prostornine in več kot 1,20 metra uporabne dolžine, pri čemer pa omogoča tudi prevoz 2 oseb po zaslugi poklopnega sovoznikovega stranskega sedeža;
- prevoz visokih predmetov po zaslugi sedala stranskega sedeža, ki ga je možno tudi dvigniti ob naslonjalo;
- funkcijo mobilne pisarne po zaslugi pisalne mizice, integrirane v preklopno naslonjalo sredinskega sedeža;
dodaten odlagalni prostor z možnostjo zaklepanja s ključavnico.

(1) Mirrorlink® je napredni protokol za povezljivost, ki ga je razvilo združenje Car Connectivity Consortium, v katerem se nahaja večina vodilnih proizvajalcev avtomobilov, mobilnih telefonov in razvijalcev aplikacij.
(2) Carplay®, protokol za povezljivost znamke Apple, bo za PEUGEOTA Partner in Partner Tepee na voljo konec leta 2015.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.