Avto.info

Peugeot 308 GTi

domača predstavitev: Peugeot 308 GTi

domača predstavitev

Avtor: Foto: Peugeot
domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi domača predstavitev: Peugeot 308 GTi

Odkar je znamka Peugeot lansirala PEUGEOTA 308, ki med vožnjo zagotavlja neprimerljive občutke, vsi soglasno pričakujemo še njegovo športno različico. Izziv je bil zelo zahteven: ponuditi izjemno zahtevnemu krogu kupcev najbolj radikalen model iz prodajnega programa. Za zadostitev zahtevam teh strastnih privržencev je bilo treba sestaviti razvojno ekipo, ki govori isti jezik in goji isto strast, se pravi strast do zmogljivosti.Blagovna znamka je to nalogo zaupala vrhunskim izvedencem, inženirjem oddelka PEUGEOT SPORT, ki svoje strokovno znanje izpopolnjujejo na terenih po celem svetu.

Z vozilom 308 GTi by PEUGEOT SPORT ima voznik na razpolago ultimativni "stroj": motor 1.6L THP S&S z 270 ali 250 konjskimi močmi, diferencial z delno zaporo Torsen®, nastavljivo podvozje in PEUGEOT i-Cockpit. Poleg tega je motor 1.6L THP S&S najbolj učinkovit v svoji kategoriji z zmernimi emisijami CO2 (139 g/km) in nizko porabo goriva (6,0 l/100 km).

Prodajni program znamke PEUGEOT s ponosom pozdravlja vozilo 308 GTi by PEUGEOT SPORT, ki ga strastni privrženci že težko pričakujejo, saj PEUGEOT zaznamuje zgodovino športnih modelov iz avtomobilskih razredov B in C. Od vozila 205 GTi do najnovejših modelov 208 GTi in RCZ R, skupno že več kot 800.000 športnih izvedenk, ki navdušujejo svoje lastnike. Poleg tega vozilo 308 GTi by PEUGEOT SPORT simbolizira tudi dinamičnost blagovne znamke in njen prodor na trg vozil višjega cenovnega razreda. - Maxime Picat, generalni direktor PEUGEOT

Pri razvoju vozila 308 GTi by PEUGEOT SPORT smo tako kot za potrebe avtomobilskega športa izkoristili vse možne vzvode: težo, učinkovitost podvozja in zavor, zmogljivosti motorja, oporo sedežev. Lastniki bodo s to novo izvedenko, ki jo je razvila naša ekipa, doživljali intenzivne občutke. Ponuja celo serijo vrhunskih zmogljivosti. - Bruno Famin, direktor oddelka PEUGEOT Sport

Na kratko o vozilu 308 GTi by PEUGEOT SPORT
Od lansiranja legendarnega vozila 205 GTi do danes že več kot 800.000 športnih modelov znamke PEUGEOT nudi užitke svojim lastnikom: 309 GTi, 405 Mi16, 306 S16 … 208 GTi, RCZ R in zdaj še novi PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT. 308 GTi by PEUGEOT SPORT: nova izvedenka nosi ime ekipe, ki je poskrbela za njen razvoj. Opremljena je z motorjem 1.6L THP S&S, ki je na voljo v dveh stopnjah moči: 182 kW (250 KM) in 200 kW (270 KM). Motor Euro6, ki je vgrajen skupaj s sistemom Stop&Start, ima nizke emisije CO2 v vrednosti zgolj 139 g/km oziroma porabi 6,0 l/100 km.

Z rekordnim razmerjem med težo in zmogljivostjo v segmentu oziroma z zgolj 4,46 kg/KM vozilo 308 GTi 270 pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 6,0 sekundah in z mesta prevozi 1000 metrov v 25,3 sekundah. 308 GTi 270 je opremljen z diferencialom z delno zaporo Torsen® in 19-palčnimi platišči Carbone19 s pnevmatikami Michelin Super Sport. Za zaviranje vozila 308 GTi 270 skrbijo kolutne zavore, in sicer prednje s premerom 380 mm ter z zavornim sedlom v rdeči barvi in s podpisom PEUGEOT SPORT, in zadnje s premerom 268 mm. 308 GTi 250, ki je na voljo v nekaterih državah, pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj 6,2 sekundah in z mesta prevozi 1000 metrov v 25,6 sekundah po zaslugi odličnega razmerja med težo in zmogljivostjo, ki znaša zgolj 4,82 kg/KM.

Stilske linije vozila 308 GTi so mišičaste in ekskluzivne: za enajst milimetrov znižano podvozje ter povsem prenovljen prednji in zadnji del. Tudi potniški prostor je izjemno športen. Ekskluzivnost vozila 308 GTi 270 pa so kontrastni barvni odtenki, kjer se nova in eksplozivna rdeča barva prepleta s črno Perla Nera. Omenjeni barvi sta del palete šestih barv karoserije, ki so na voljo za izbor 308 GTi: rdeča Ultimate, modra Magnetic, črna Perla Nera, siva Artense, biserno bela Nacré in siva Hurricane. Nastavljivo podvozje, dovajanje goriva v motor na vseh etažah, zvok izpušne linije, PEUGEOT i-Cockpit, paket opreme "Driver Sport Pack", sedeži v obliki školjke … rezultat je razburljiv!

Mišičast dizajn GTi
Med barvama karoserije, rdečo Ultimate in črno Perla Nera, je kirurško natančen prehod. Kontrastni barvni odtenki, kot smo poimenovali ta prehod med barvami karoserije, je simbol novega vozila 308 GTi by PEUGEOT SPORT: oster prehod. PEUGEOT 308 je že sam po sebi dovolj eleganten in prečiščen, da za prelevitev v športno izvedenko ne potrebuje nobenih zvijač. Izraziti PEUGEOT 308 GTi se tako ponaša z nadvse preprosto in hkrati tudi izjemno učinkovito stilsko zasnovo.

Njegova lega na cesti je zaradi enajst milimetrov znižanega podvozja in velikih 19-palčnih koles Carbone19 resnično radikalna. Pri izvedenki GTi 270 so kolesa opremljena s pnevmatikami Michelin Super SPORT na tipskih platiščih Reverse z odprtinami, prek katerih je možno občudovati prednje zavorne kolute premera 380 mm, ki jih stiska čvrsto sedlo s štirimi bati. Zavorno sedlo rdeče barve krasi podpis oblikovalca vozila: PEUGEOT SPORT.

Velik prednji odbijač nam razkrije stopnjo zmogljivosti, ki je lahko dosežena. Na njegovem zgornjem delu sta umeščena prednja žarometa Full LED, med katerima se nahaja ekskluzivna okrasna maska. Prek njenega profila črne barve se pretaka horizontalno oblikovana šahovnica s svetleče črno končno obdelavo. Motiv šahovnice krasi tudi rešetko velike spodnje odprtine za dovod zraka do hladilnika zraka kompresijskega polnjenja. Obdajajo jo smerni kazalci na diode LED z dinamičnim prikazom in rdečim ali kromanim okvirjem pri rdeči barvi karoserije Ultimate. Odbijač zaokrožata dva usmernika zraka, ki dajeta vtis, da je vozilo "prilepljeno" na asfaltno podlago, in prispevata k visoki aerodinamični zmogljivosti s koeficientom površine upora (SCx), ki znaša zgolj 0,69.

Pogled nam povsem spontano uide prek podaljškov spodnjega dela karoserije in poudarjenih bokov vse do mogočnega zadnjega dela. Zadnji del vizualno prilepi ob tla odprtina za prezračevanje v lakirano črni barvi, ki vsebuje dve veliki ustji izpušne cevi. Na prednjih blatnikih in prtljažnih vratih je nameščen logotip GTi, ki ga prepoznamo v množici drugih.

Karoserijo lahko prekriva ena izmed šestih barv: nova in eksplozivna rdeča Ultimate, modra Magnetic, črna Perla Nera, siva Artense, biserno bela Nacré in siva Hurricane. Za izvedenko 308 GTi z 270 konjskimi močmi pa so ekskluzivno na voljo kontrastni barvni odtenki, ki nastanejo z združitvijo rdeče Ultimate in črne Perla Nera. Izvedenka s kontrastnimi barvnimi odtenki pa je še toliko bolj radikalna saj ima okrasne obrobe stekel namesto v kromanem materialu v matirano črni barvi. Ne glede na barvo karoserije pa izjemno dovršena končna obdelava poudarja natančno naleganje karoserijskih delov.

Za popolno skladnost skrbi tudi odločno športen dizajn potniškega prostora, še posebej po zaslugi temne kombinacije notranjosti vse do stropa. Rdeči okrasni šivi poudarjajo armaturno ploščo, sedeže, vratne plošče, manšeto prestavne ročice in preproge za vrhunski izgled. Tu pa je še prag vrat s podpisom « PEUGEOT SPORT » in « GTi » iz aluminija tako kot sklop pedal, naslon za nogo in glava prestavne ročice.

Pri izvedenki GTi 270 školjkast sedež, prekrit z usnjem in alkantaro ter s podpisom « PEUGEOT SPORT », nudi odličen bočni oprijem, da se lahko voznik s svojim vozilom zlije v eno in občuti smer gibanja v vseh razmerah. Kompakten volan z dimenzijami 351 x 329 mm nudi naraven oprijem in krmiljenje vozila do milimetra natančno. Volan v polnem zrnastem usnju ima na spodnjem delu logotip GTi, na vrhu pa centrirno oznako rdeče barve. Omogoča nemoten pogled na instrumentno ploščo v višini oči, motiv šahovnice na ozadju števcev in na pozdravno sporočilo « GTi » na sredinskem digitalnem prikazovalniku.

Velik zaslon na dotik s tematskim motivom Redline, ki se idealno prilega armaturni plošči s penasto oblogo, doda še piko na "i" k voznikovemu mestu PEUGEOT i-Cockpit. Zahvaljujoč njegovi ergonomski zasnovi postane vožnja instinktivna in varna, kar je ključnega pomena za vozilo s takimi zmogljivostmi.

Tu pa je še paket Driver SPORT Pack, s katerim lahko voznik po želji vnese v potniški prostor še bolj športen ambient. S pritiskom na gumb SPORT na sredinski konzoli se barva instrumentne plošče iz bele spremeni v rdečo, na sredinskem digitalnem prikazovalniku se pojavijo dodatne informacije (moč, navor, tlak kompresijskega polnjenja, bočni in vzdolžni pospešek), poveča se jakost zvoka motorja in spremeni se kartografija pedala za plin. Vsi elementi združeno poskrbijo, da je možno v celoti izkoristiti potencial, za katerega je poskrbel PEUGEOT SPORT.

Občutki v vožnji, ki jih je zagotovil PEUGEOT SPORT
V sklopu oddelka PEUGEOT SPORT, ki se ponaša z bogatimi in neprimerljivimi izkušnjami s področja avtomobilskega športa, deluje ekipa, ki se posveča izključno razvoju najbolj zmogljivih izvedenk iz prodajnega programa. Inženirji te ekipe so vnesli vse svoje strokovno znanje, da bi bilo možno za volanom PEUGEOTA 308 GTi by PEUGEOT SPORT doživljati ultimativne športne občutke.

Pri tej izvedenki so bile izkoriščene prednosti zmanjšanja mase, ki je bilo izvedeno že med zasnovo vozila 308: uvedba konstrukcijske osnove EMP2, prtljažna vrata iz kompozitnega materiala in jekla z zelo visoko mejo elastičnosti. Prizadevanja za dosego lahkotnosti lahko opredelimo z eno samo številko: 4,46, kar predstavlja rekordno razmerje med močjo in zmogljivostjo v tem tržnem razredu, izraženo v kg/KM, pri izvedenki GTi 270, ki daje zagotovilo za dinamično lego na cesti visokega razreda.

PEUGEOT 308 je nudil odlično osnovo za razvoj športnega vozila in naša naloga je bila zgolj optimizacija vozila zaradi zagotovitve brezhibne dinamičnosti. Če želimo izkusiti potencial vozila 308 GTi by PEUGEOT SPORT, ga moramo le zapeljati na cesto in dirkalno progo. - Pierre Budar, vodja projekta PEUGEOT SPORT

PEUGEOT SPORT je zasnoval novo vozilo 308 GTi na podlagi jasnega seznama tehničnih specifikacij: prodoren in varen športnik s kompaktno zasnovo za ultimativne užitke v vožnji. Obdelana so bila čisto vsa področja: preme, motorji, zavorni sistem, elektronski sistemi za pomoč. Novi PEUGEOT 308 GTi se na asfaltno podlago "prilepi" s širokimi koloteki (1570 mm spredaj in 1554 mm zadaj) in pnevmatikami Michelin Super SPORT dimenzije 235/35 R19. Zahvaljujoč svojemu oprijemu te pnevmatike premikajo meje zmogljivosti bočnega in vzdolžnega oprijema. Vsako 19-palčno platišče tipa Reverse je za 2 kg lažje od 18-palčnega aluminijastega platišča Diamant.

Za silovito zaviranje poskrbijo prednji zračeni zavorni koluti s premerom 380 mm. Nameščeni so na aluminijastem oklopu in pričvrščeni s štirimi bati (premera 38 in 41 mm), ki se drsno premikajo po fiksnem zavornem sedlu. Zadnji zavorni koluti imajo 268 mm premera. Med uporabo se sklop izkaže kot izjemno vzdržljiv, saj neprestano zagotavlja izjemne zmogljivosti. Natančno uravnovešene preme dopuščajo dinamično krmiljenje na povsem varen način. Prednja prema pseudo-McPherson se natančno umesti, medtem ko ji zadnja poltoga prema naravno sledi. Ti sestavni deli prav tako prispevajo k temu, da je vozilo lažje, saj je prednji stabilizacijski drog votel, prednji trikotni vodili pa iz aluminija.

Vožnja čez ovinke je živahna, izkoristek pnevmatike pa je optimalen po zaslugi dovršene dodelave diagrama prednje preme. Nagib kolesa tako doseže -1,67° v primerjavi z -0,6° pri vozilu 308. Pri zadnjem zglobu trikotnega vodila je bila togost povečana s 110 na 1800 daN/mm.

Celotno vertikalno prednje vzmetenje je specifično:
- togost vzmeti,
- vzmetne karakteristike amortizerja, ki vsebuje raztezni hidravlični dročnik z namenom zmanjšanja hrupov,
- progresivni omejevalnik je bolj tog in podaljšan, da lahko posreduje na samem začetku kompresije, kadar je voznik sam v vozilu.
- Stabilizacijski drog je mehkejši za zagotovitev večjega ravnovesja z zadnjo premo.

Slednja ima bolj togi prečni nosilec in boljšo filtracijo, ki se je povečala s 30 na 500 daN/mm pri bočnem pospešku in s 170 daN/mm pri vertikalnem pospešku. Tudi vertikalna obesa je povsem specifična: togost vzmeti, vzmetne karakteristike amortizerja, togost progresivnega omejevalnika. Ekskluzivnost izvedenke GTi 270 je diferencial z delno zaporo Torsen ®, ki je integriran v menjalnik za zagotovitev večje dinamičnosti vozila med zavijanjem. Po zaslugi prenosa navora na kolo z najmanjšim oprijemom omogoča dodati plin bolj zgodaj med izhodom iz ovinka.

Programska oprema elektronskih sistemov za pomoč je v skladu s športnim temperamentom vozila. Za električni servovolan je na voljo specifično pravilo, da lahko usklajeno deluje z diferencialom z delno zaporo Torsen ®. Informacije se s kolesa posredujejo zelo natančno, tako da voznik v vsakem trenutku ve, kje se vozilo nahaja. Poleg tega pa vozilo zanesljivo sledi ukazom, ki jih voznik posreduje prek kompaktnega volana. Diferencial z delno zaporo Torsen ® vključuje še novo pravilo za nadzor pogona (Traction Control) za optimalno delovanje. Športna verzija sistema ESP dopušča več svobode, še posebej več odstopanja pri zasuku vozila. Poleg tega pa sistem ESP ponuja še način za popolni izklop.

Novi motor Euro6 z 270 konjskimi močmi
Da lahko izkoristi ves potencial podvozja, ima PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT pod pokrovom motornega prostora motor 1.6L THP 270 S&S. Motor s 169 KM/liter in s štirimi valji v vrsti razvije najvišjo specifično moč v svojem segmentu. Poleg tega je opremljen s sistemom Stop&Start in je bil deležen celotnega strokovnega znanja inženirjev, da njegove emisije CO2 znašajo zgolj 139 g/km oziroma 6,0 l/100 km, kar predstavlja rekord te kategorije.

Deluje lahko v kombinaciji z oktansko vrednostjo RON 95 ali RON 98 ter razvije 200 kW moči in 330 Nm navora. Poleg absolutnih vrednosti, motor zares navduši med vožnjo tudi zaradi dolgega živahnega delovanja, ki ga omogoča tlak vbrizgavanja vse do 200 bar. Tako ima motor dovajanje na voljo od vsepovsod in neprekinjeno. Območje moči je na voljo skoraj stalno vse do prekinitve pri 6500 vrt/min, to je pri številu vrtljajev, pri katerem vozilo poleti do navdušujoče hitrosti. Največji navor sega vse do območja med 1900 in 5000 vrt/min. Moč in navor se idealno dozirata tudi pri visokem številu vrtljajev motorja zahvaljujoč specifični zasnovi upravljalne membrane ventila za izpust iz turbokompresorja oziroma ventila wastegate.

Motor EP6 FDTR, ki ustreza emisijskemu standardu Euro6, dosega kompresijsko razmerje v vrednosti 9,2:1 in ima vrhunske premične dele: kovani bati iz aluminija, zasnova podobna kot pri tekmovalnih vozilih, ojačani batni obročki in ojnice, ležajne blazinice z izboklino iz polimerov, ojačani vijaki ojnic. Za zagotovitev stalne zmogljivosti bate ohlaja olje, ki se v dvojnem curku razprši pod njihovo zgradbo. Poleg tega pa je izpušni kolektor izdelan iz jekla, da lahko vzdrži visoko temperaturo, ki naraste vse do 1000 °C. Z vklopom paketa Driver SPORT Pack pa je možno okrepiti športni zvok, ki odzvanja iz izpušne linije.

Da je možno izkoristiti celoten potencial motorja, je bila posebna pozornost posvečena prekinitvam pri polnjenju, tako med vsesavanjem kot tudi pri izpuhu. Za zadostitev potrebam po zraku, kar velja tako za prostornino kot za temperaturo, je PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT opremljen s hladilnikom zraka kompresijskega polnjenja, ki je bil deležen posebne razvojne zasnove in je nameščen na spodnjem delu odbijača. Na izhodu iz motorja pa za odvod izpušnih plinov skrbi povsem prenovljena izpušna linija od katalizatorjev vse do dvojnega ustja izpušne cevi.

Posebna pozornost je bila posvečena tudi gumijastim nosilcem ali silent blokom motorja z večjo togostjo. Njihove prednosti je moč nemudoma zaznati. Ob vstopu v ovinek se vozilo obrne za en sklop brez časovnega zamika in parazitnih premikov. Da je možno izkoristiti najvišji navor, ki znaša največ 330 Nm, je bil ojačan tudi šeststopenjski ročni menjalnik. Njegovi dve gredi sta zrnati na otip, njegovi zobniki pa imajo globoko karbonitrirano plast. Po zaslugi tega toplotno kemičnega postopka je bilo moč povečati odpornost dela na obrabo in izboljšati njegovo vzdržljivost z doprinosom karbonskih vlaken in dušika. Diferencial na izhodu iz menjalnika pa je skrajšan, kar je v prid boljšim pospeškom.

Nastavljivo podvozje, dovajanje goriva v motor na vseh etažah, zvok izpušne linije, PEUGEOT i-Cockpit, paket opreme "Driver Sport Pack", sedeži v obliki školjke … rezultat je razburljiv! Od 0 do 100 km/h pospeši v zgolj 6,0 sekundah, medtem ko z mesta prevozi 1000 metrov v 25,3 sekundah.

308 GTi 250 by PEUGEOT SPORT
V izboru vozil 308 GTi by PEUGEOT SPORT sta na voljo dve stopnji moči: 270 KM in 250 KM. Slednja, ki je na voljo odvisno od države, je osnovni model izbora 308 GTi in je opremljena z istim motorjem kot najbolj zmogljiva izvedenka. Pod pokrovom motornega prostora novega vozila 308 GTi 250 motor EP6 FDTR razvije 182 kW (250 KM) in 330 Nm. Skupaj z ojačenim šeststopenjskim ročnim menjalnikom ponuja prvovrstne zmogljivosti po zaslugi odličnega razmerja med težo in zmogljivostjo, ki znaša zgolj 4,82 kg/KM. Od 0 do 100 km/h pospeši v zgolj 6,2 sekundah, medtem ko z mesta prevozi 1000 metrov v 25,6 sekundah.

Med zaviranjem bati "zagrabijo" zavorne kolute premera 330 mm spredaj in 268 mm zadaj. Moč se na cestišče prenaša prek pnevmatik Michelin Pilot SPORT 3 z dimenzijami 225/40 R18. 308 GTi 250 je serijsko opremljen z 18-palčnimi platišči Diamant in sedeži TEP/alkantara z rdečimi okrasnimi šivi, proti doplačilu pa je lahko opremljen z 19-palčnimi aluminijastimi platišči Carbone19 in sedeži v obliki školjke PEUGEOT SPORT. Zanj so na voljo naslednje barve: rdeča Ultimate, črna Perla Nera, siva Artense, biserno bela Nacré, siva Hurricane in modra Magnetic.

Že samo prebiranje tehničnih podatkov nam ponudi vpogled v užitke, ki jih zagotavlja vozilo, prave užitke pa je možno občutiti šele za volanom! PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT za to poskrbi na briljanten način.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.