Avto.info

Kia picanto

domača predstavitev: Kia picanto

domača predstavitev

Avtor: Foto: Miha Dovč & Kia
domača predstavitev: Kia picanto domača predstavitev: Kia picanto domača predstavitev: Kia picanto domača predstavitev: Kia picanto domača predstavitev: Kia picanto domača predstavitev: Kia picanto

Predvsem zaradi dobrih poslovnih rezultatov v zadnjem času se naš uvoznik znamke Kia lahko pohvali, da je domači trg med prvimi v Evropi, kjer je že možno kupiti drugo generacijo 'pikantne' male kie. Če si prva generacija še ni zaslužila tega imena, pa si ga druga lahko.

Glavnino oblikovanja je zopet prevzel oblikovalski studio iz Rüsselsheima pod taktirko Petra Schreyerja. Novi picanto je od predhodnika šest centimetrov daljši, od tega dva centimetra v medosje. Posledično se je za 27 odstotkov (iz 157 na 200 litrov) povečal prtljažni prostor, ki je deljiv v razmerju 40:60 in v idealnih razmerah vase sprejme 870 litrov prtljage.

Tudi picanto je z novo generacijo dobil led luči, ki so na voljo le v najboljšem paketu opreme. V začetku bo picanto na voljo s petimi vrati, pozneje in le v Evropi pa tudi s tremi. Bencinska agregata sta trivaljni litrski s 50 kilovati moči in štirivaljni 1,25-litrski s 63 kilovati.

Pozneje bo šibkejši agregat na voljo tudi s tovarniško predelavo na zemeljski plin in posledično povečano močjo na 60 kilovatov. Zaradi tovarniške predelave je rezervoar za plin velikosti 35 litrov, za bencin pa desetlitrski.

Za 7.290 evrov dobite petvratnega picanta z osnovnim agregatom, šestimi zračnimi blazinami, sistemom ABS, isofix pritrdišči in potovalnim računalnikom. Stopnjo višje od opreme lx lotto je lx urban, kateremu je dodana še ročna klimatska naprava in samodejni pomik sprednjih stekel. V ex city so poleg radia z vhodoma aux in usb dodali še usnjen volanski obroč z možnostjo upravljanja radia, daljinsko osrednjo ključavnico in samodejni pomik vseh stekel.

Najvišje na seznamu je oprema ex style, ki pripada le močnejšemu agregatu. S tem paketom opreme ima picanto že led dnevne luči, samodejno klimatsko napravo, sistem za prostoročno telefonijo, ESP, kolensko zračno blazino, električno ogrevana sprednja sedeža, pametni ključ in 14-palčna platišča iz lahke litine. Plan uvoznika je v tem letu prodati 150 vozil in s tem doseči osemodstotni tržni delež v razredu.
 

Na spodnji povezavi si lahko pogledate še katalog.

Download

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava