Avto.info

Peugeot 308

domača predstavitev: Peugeot 308

domača predstavitev

Avtor: Foto: Peugeot
domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308 domača predstavitev: Peugeot 308

Novi Peugeot 308: Izpopolnjena oblikovna zasnova, inovativno zasnovano voznikovo mesto in rekordne emisije CO2 za prvenstvene občutke

Peugeotovi oblikovalci in inženirji so zasnovali drzno, intuitivno in moderno petvratno kombilimuzino s čistimi in elegantnimi oblikovnimi linijami. Po zaslugi nove modularne platforme EMP2 (Efficient Modular Platform 2) se lahko novi Peugeot 308 pohvali s kompaktnimi dimenzijami (4,25 m) in manjšo maso (- 140 kg). Zagotavlja povsem novo vozniško izkušnjo in emisije CO2, po katerih se lahko drugi zgledujejo (pri eni od izvedenk znašajo manj kot 82 g/km in 3,1 l/100 km). Čiste linije v notranjosti in inovativno voznikovo mesto (Peugeot i-Cockpit) obljubljata nove občutke med vožnjo. Zaradi visokokakovostne zasnove, ki je plod nadvse ambicioznega načrta del, se bo to vozilo lahko kosalo z najboljšimi, hkrati pa pooseblja strategijo blagovne znamke, ki stremi k prodoru na trg vozil višjega cenovnega razreda.

Trg, kjer prevladujejo kombilimuzine
Novi Peugeot 308 je del strateško pomembnega tržnega razreda kompaktnih vozil, ki predstavlja tretjino prodaje na evropskem trgu. To je segment dinamičnega in izredno tekmovalnega trga, kjer s 43 % prevladuje silhueta kombilimuzine, daleč pred SUV (26 %) in enoprostornimi vozili (16 %). Kupci so pretežno pari brez nepreskrbljenih otrok. Izmed vseh vozil imajo najrajši kombilimuzine, navdušeni so nad tehnologijo in so okoljsko ozaveščeni. Radi pobegnejo na daljšo pot, uživajo v vožnji in si želijo kakovostni izdelek. Novi Peugeot 308 želi pridobiti nove kupce kot pomembna in drugačna alternativa ter s konceptom, ki sloni na štirih ključnih temah: učinkovitosti, dizajnu, izkušnji v vožnji in kakovosti.

Učinkovita zasnova
Kompaktna in lahka kombilimuzina, popolnoma v skladu s pričakovanji kupcev
Učinkovitost novega Peugeota 308 se kaže v zmanjševanju mase vozila. Mere vozila so kompaktne, masa je zmanjšana. Notranjost potniškega prostora in še posebej velik prtljažni prostor odgovarjata na pričakovanja ciljne skupine kupcev. Novi Peugeot 308 je z dolžino 4,25 m najbolj kompaktna kombilimuzina v svojem tržnem razredu. Z višino 1,46 m je tudi nizka, njena širina pa dosega 1,80 m. Prednja in zadnja previsa sta bila, zahvaljujoč novi platformi EMP2, ki omogoča namestitev koles na "štiri strani", skrajšana. Te mere prepričljivo definirajo njeno dinamično naravnanost in zagotavljajo izredno prostornost potniške kabine. S prostornino prtljažnika 470 litrov, od tega 35 litrov prostora za shranjevanje pod tepihom, dosega v svojem tržnem razredu rekordno vrednost. Nakladalni prag je nizek, široka odprtina za nakladanje pa olajša shranjevanje tovora na pravokoten in prostoren prostor v prtljažniku.

Zmanjšanje za 140 kg je omogočilo pogumno inovativno zasnovo vozila
Novi Peugeot 308 je z zmanjšanjem mase za 140 kg postalo najlažje vozilo v svojem tržnem razredu. Da bi to dosegli, so se snovalci vozila naslonili na novo platformo EMP2. Nova platforma omogoča zmanjšanje mase za 70 kg, ki se porazdelijo na naslednji način:
• 27 kg manj zahvaljujoč uporabi inovativnih jekel, kompozitnih in aluminijastih materialov,
• 10 kg manj je pridobljenih z inovativnim postopkom vgradnje,
• 33 kg manj pa je zaradi optimizirane zasnove.

Dodatnih 70 kg zmanjšanja mase, od skupno 140 kg, je bilo pridobljenih z uporabo nove platforme. Masa vsakega sestavnega dela je bila optimizirana, hkrati pa je funkcionalnost vsakega dela ostala nedotaknjena. Tako sta denimo prednja blatnika in pokrov motornega prostora iz aluminija. Takšna tehnološka izbira je običajno rezervirana za visokocenovna vozila. Uporaba jekla z visoko mejo elastičnosti, inovativnih materialov ali ponovno zasnovanih sestavnih delov je omogočila znatno zmanjšanje mase. Prtljažna vrata so premierno na svetu oblikovana iz kompozitnega materiala, t.i. plastomera. Ta material, ki je hkrati lahek in tog, omogoča zmanjšanje mase prtljažnih vrat za 3 kg.

Najsodobnejša aerodinamična oblika za zmanjšanje porabe goriva
Novi Peugeot 308 se ponaša z aerodinamično obliko zelo visokega nivoja. S količnikom zračnega upora (Cx) 0,28 in uporno površino (Scx) 0,63 m² je v svojem tržnem razredu med najboljšimi limuzinami. Takšen rezultat omogočajo krmiljeni vhodi zraka in ščitniki na podvozju platforme EMP2, ki formirajo povsem raven pod, kakor tudi upoštevanje obremenitev zaradi pretoka zraka, na kar so stilisti mislili že od vsega začetka snovanja. Aerodinamičnost, kakor tudi masa vozila, sta ključna dejavnika za zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Učinkoviti in tehnološko izpopolnjeni motorji za rekordne emisije CO2
Ob začetku prodaje je novi Peugeot 308 opremljen z bencinskimi in dizelskimi motorji zadnje generacije: 3-valjni bencinski motor, turbo THP (mednarodni motor leta 2013), različica e-HDi. Bencinski motorji so na voljo v razponu od 82 do 155 konjskih moči, z emisijami CO2 od 114 g/km dalje. Pri dizelskih motorjih so vrednosti od 92 do 115 konjskih moči, z emisijami CO2 od 93 g/km dalje.
Tem zmogljivim motorjem so lahko pridružene pnevmatike z zelo nizkim kotalnim uporom, ki so bile razvite v ekskluzivnem sodelovanju z znamko Michelin. Pnevmatike nove generacije omogočajo povprečno zmanjšanje CO2 za 3 g/km, izboljšujejo vrednost zavorne poti na mokrem cestišču, rok njihovega trajanja pa je enak standardnim pnevmatikam. Z njimi bo opremljena več kot tretjina modelov.

S pomladjo 2014 bo novi Peugeot 308 opremljen z novimi tehnologijami, med drugim s 3-valjnim bencinskim turbo motorjem (1,2 e-THP), z različicami BlueHDi, ki bodo dosegale rekordne vrednosti v tržnem razredu (82 g/km CO2, 3,1 l/100 km) in 6-stopenjskimi samodejnimi menjalniki nove generacije. Znamka Peugeot je dizelske motorje, ki ustrezajo normativom Euro 6, poimenovala BlueHDi. Tehnologija BlueHDi z ekskluzivno združitvijo funkcije selektivne katalitične redukcije (SCR) in filtra trdnih delcev z aditivom (FAD) odgovori na zahteve normativa Euro 6 in omogoča do 90 % zmanjšanje dušikovih oksidov (NOx), optimizira emisije CO2, zmanjšuje porabo goriva in odstranjuje trdne delce do 99,9 %.

Edinstvena oblika zunanjosti
"Novi Peugeot 308 se ponaša z oblikovno izčiščeno in tehnološko dovršeno zunanjostjo, ki nas navdihne s svojo vzdržljivostjo in kakovostjo." - Gilles Vidal, direktor oblikovanja Peugeot

Z elegantno in dinamično naravnanostjo novi Peugeot 308 nudi uravnotežena razmerja. Čiste linije, ki se optimalno prilegajo mehanskemu delu, zarisujejo robusten videz. Pravo ravnovesje med eleganco, športnostjo in kakovostjo. Prednja velika okrasna maska s kromirano obrobo poudarja eleganco in izžareva poseben status novega Peugeota 308. Izvedenke višjih stopenj opremljenosti so serijsko opremljene s Full LED žarometi. To je na voljo premierno na svetu. Vozilu dajejo izrazito prepoznaven svetlobni izraz. Imajo izpiljeno in do potankosti dodelano obliko in dajejo vozilu tehnološko dovršen mačji pogled. Na spodnjem delu je široka odprtina za vhod zraka, ob straneh sta meglenki in smernika, ujeti v niši s kromirano obrobo in v obliki črke C, ki se odpira navzven. Celoten prednji del izžareva dinamičnost in robustnost. Različni obliki odbijačev na prvi in drugi stopnji opremljenosti dajeta tem modelom s halogenskimi lučmi možnost, da ohranjata njihov dinamičen in privlačen izraz.

S pokrova motornega prostora naprej se vijejo linije, ki z natančnostjo ustvarjajo značaj novega Peugeota 308. V zunanje vzvratno ogledalo gladke površine je vgrajen LED smerni kazalnik, kar ponovno potrjuje prepletanje čistih linij s tehnologijo. Linije na zgornjih bočnih površinah še poudarijo velikost potniškega prostora. Kromirane obrobe, ki so prisotne na višjih stopnjah opremljenosti, pozicionirajo vozilo v svet visoko cenovnih vozil. Zadnje vogalno okno v obliki trikotnika in nameščeno nad kolesom še podčrta robusten značaj novega Peugeota 308. Zadnji del, ki je piramidalne oblike, zagotavlja vozilu dobro lego na cesti. Prtljažna vrata nagubane oblike se raztezajo v linije, ki zaokrožajo celotno karoserijo in tako spominjajo na eleganco konceptnega vozila SR1. Druga vodoravna linija na spodnjem delu silhuete zadaj poudarja nizek nakladalni prag. Zadnje luči še povečajo tehnološko in dinamično podobo vozila. V obliki golf palice zaobljene luči in trije Peugeotovi mačji kremplji z LED-diodami krasijo njegov zadnji del. Z njimi bo vozilo opremljeno na vseh stopnjah opremljenosti; med vozili v tržnem razredu kompaktnih vozil bodo premierno uporabljene.

Izčiščena in tehnološko dovršena notranjost
"Ko sedemo v vozilo, se nam razkrije notranjost izčiščenih linij, ki so v svetu petvratnih limuzin čisto nekaj novega, skupaj z bogato opremljenim, inovativnim in intuitivnim voznikovim mestom Peugeot i-cockpit." - Vincent Devos, produktni vodja novega Peugeota 308

Novi Peugeot 308 predstavlja inovativno notranjost: Peugeot i-Cockpit. Sestavljajo jo štirje elementi: kompakten volan za intenzivne občutke v vožnji, instrumentna plošča v višini oči za odčitavanje informacij brez odmika pogleda s cestišča, visoka in razkošno opremljena srednja konzola ter velik 9,7-palčni zaslon na dotik za intuitivno vožnjo. Dizajn Peugeot i-Cockpita je hkrati izpiljen in tehnološki. Vodoravni in pokončni del konzole v armaturni plošči se vpisuje v svet visokocenovnih vozil. Branje informacij nudi v panoramski obliki, s tekočimi, dinamičnimi in strukturiranimi linijami. Armaturna plošča, ki je v celoti prekrita s penasto oblogo, seže v neprekinjenem valovanju do vetrobranskega stekla.

Navidezna odsotnost gumbov in uporaba dragih materialov prinaša na trg povsem inovativen pristop. Velik 9,7-palčni zaslon na dotik (serijsko že pri drugi stopnji opremljenosti), obkrožen s prefinjeno oblikovanimi prezračevalnimi šobami v obliki glasbenih vilic, je objet v okvir iz visokokakovostnega matiranega kroma. Gumb za glasnost, ki je oblikovan kot čudovita Hi-Fi oprema, obkroža prstan bele svetlobe. Predvajalnik zgoščenk, ki je poleg, je umeščen v tanko podolgovato kromirano ploščico. Dekorativni dodatki v kombinaciji nesvetlečega kroma so nameščeni na sredinski konzoli ali na prednjih vratih. Že od vsega začetka so bili vsi ti visokokakovostni elementi, kot denimo Hi-Fi zvočniki za doplačilo DENON, zasnovani tako, da se popolnoma in vrhunsko vklapljajo v celoten ambient.

Uporabljeno blago in materiali v potniškem prostoru so visoko kakovostni. Tako je že pri drugi stopnji opremljenosti volanski obroč iz kakovostnega usnja z vložki iz črnega laka in matiranega kroma. Sedeži so lahko prevlečeni z blagom v kombinaciji TEP in alkantara usnjem ali za doplačilo z napa usnjem. Za potnike novega Peugeota 308 je pripravljeno stilistično doživetje na visoki kakovostni ravni. Instrumentna plošča, postavljena v visoki položaj in odlično umeščena, se podaljšuje do zaslona na dotik. Učinek "kokpita" se povečuje z usmeritvijo elementov proti vozniku in z visoko sredinsko konzolo, kar je značilno za vozila visokega razreda.

Instrumentna plošča je bila zasnovana kot tehnološki element in z veliko natančnostjo. Okvirja merilnikov sta raztegnjena, simetrično vrtenje kazalnikov pa olajša odčitavanje informacij na eni in drugi strani kompaktnega volana. Takšna namestitev omogoča vozniku, da se osredotoči na zgornji del instrumentne plošče in tako z očmi laže sledi smeri vožnje. Slogovno izpiljeno oblikovana rdeča kazalnika sta referenca na področju preciznega urarstva. Pri višjih stopnjah opremljenosti sta kromirana, kromirana pa je tudi obroba merilnikov hitrosti in vrtljajev. Pri merilnikih je na voljo posebno stopnjevanje prikaza; funkcija zatemnitve prikaza ob zaustavitvi vozila skrije kontrolne lučke in številčne podatke.

PEUGEOT i-Cockpit za nove občutke v vožnji -edinstvena vozniška izkušnja
"Po dobro sprejetih modelih 3008, 208 in 2008 s strani kupcev, postaja Peugeotovo voznikovo mesto izrazit identifikacijski in inovativni element. PEUGEOT i-Cockpit nove 308 to znova potrjuje. » - Xavier PEUGEOT, Peugeotov produktni direktor

Zasnovan za novo voznikovo čutno in intuitivno izkušnjo, Peugeot i-Cockpit nudi čisto novo zvrst občutkov. Uporaba novega Peugeota 308 je enostavna in nedvoumna. S kompaktnimi merami (351 mm x 329 mm) volan olajša krmiljenje in povečuje občutke v vožnji. Manevriranje med vožnjo po mestu je zahvaljujoč električnemu servovolanu lahkotno in natančno. Veliki 9,7-palčni zaslon vsebuje posamezne gumbe za različne funkcije. Omogoča upravljanje naslednje opreme: klimatske naprave, funkcij pomoči pri vožnji, multimedijske opreme, navigacijskega sistema, telefona, PEUGEOT Connect aplikacij in parametriranje vozila. S sedmimi gumbi za neposreden dostop do funkcij je uporaba zaslona na dotik enostavna. Informacije so preprosto dostopne in prikazane na dveh straneh. PEUGEOT i-Cockpit je edinstvena zasnova, ki novemu Peugeotu 308 omogoča, da v tržnemu razredu kompaktnih vozil ponudi resno alternativo.

PEUGEOTOVO znanje za referenčno dinamično lego na cesti
"Na cesti so užitki v vožnji še posebej intenzivni zaradi nove modularne plaftforme EMP2. Po zaslugi občutno manjše mase slednja prispeva k večji dinamičnosti in bolj priročnem upravljanju novega Peugeota 308." - Laurent Declerck, direktor projekta novi Peugeot 308

Izkušnje v vožnji z novim Peugeotom 308 slonijo na strokovno podkovanem znanju znamke Peugeot s področja podvozij in kakovostnih lastnosti nove platforme EMP2. Drugačna razporeditev sklopov in znižana višina novega Peugeota 308 omogočajo znižanje težišča za 20 mm. Lega podvozja na cesti je boljša, izboljšana je tudi aerodinamičnost. Nova platforma prinaša tudi nove preme z zmanjšano maso (spredaj Pseudo Mc Pherson in zadaj poltoga prema). Optimiziranje vpetja koles izboljšuje premer obračalnega kroga za 30 cm (10,4 m med pločniki) in omogoča zgledno obvladovanje vozila. Inovativna implementacija blažilnika, ki prečka roko, zagotavlja boljši izkoristek v prid udobju in legi na cesti. Celoten sklop izboljšav – inovativna zasnova, zmanjšana masa, skrajšana previsa, znižano težišče, električni servovolan, kompakten volan, pnevmatike in zmogljiv zavorni sistem – združen s Peugeotovim znanjem o podvozju daje novemu Peugeotu 308 neprimerljivo dinamično lego na cesti. Na koncu lahko povzamemo, da gre za do sedaj nepoznano povezanost med agilnostjo, udobjem in lego na cesti na visokem nivoju.

Tehnološko dovršene funkcije pomoči pri vožnji za bolj brezskrbno vožnjo
Novi Peugeot 308 razpolaga z opremo za pomoč pri vožnji, ki omogoča še bolj udobno in zanesljivo vožnjo. V paket funkcij pomoči pri vožnji, t.i. Driver Assistance Pack, ki je na voljo za doplačilo, so vključene tri funkcije, ki uporabljajo radar, nameščen na prednji strani vozila:
• Aktivni tempomat: Gre za omejevalnik/regulator hitrosti s prilagodljivimi funkcijami.
• Opozorilnik na nevarnost trka: Vizualno in zvočno opozorilo voznika opozori na zaviranje, da bi preprečil trk.
• Samodejno zaviranje v sili: V primeru bližajoče se nevarnosti trka se sproži samodejno zaviranje, ki prepreči ali zmanjša posledice trka.

Za večje udobje in varnost vseh potnikov ima novi Peugeot 308 serijsko ali za doplačilo številne možnosti opreme: nadzor mrtvega kota, električno parkirno zavoro, kamero za vzvratno vožnjo, ki uporablja veliki barvni zaslon, prostoročni dostop in zagon vozila, sistem Park Assist (pomlad 2014) itd.

Napredne in sodobne komunikacijske povezave
Novi Peugeot 308 nudi povezljive storitve, PEUGEOT Connect Apps, predstavlja pa tudi novo aplikacijo: Coyote. Storitev, ki združuje več kot dva milijona uporabnikov v Evropi, omogoča v realnem času informacije o nevarnih območjih. Možnosti komunikacijskih povezav je pri novem Peugeotu 308 veliko. Trenutno je v razvoju posebna aplikacija (na voljo bo spomladi 2014), ki bo omogočala nalaganje informacij iz vozila na strankin pametni telefon (lokalizacija, število prevoženih kilometrov, poraba goriva, vklop kontrolnih lučk itd.). Uporaba teh podatkov bo omogočala izvajanje nekaterih storitev, kot denimo vodenje do vozila, opozorila o vzdrževalnih posegih, statistična obdelava poti itd.
Ti podatki bodo preneseni tudi na spletno mesto "My PEUGEOT". Aplikacija za pametne telefone "Scan my PEUGEOT" je del digitalnih navodil za uporabo, ki so prisotna v novem Peugeotu 308. Uporablja slikovno prepoznavanje, ki vozniku omogoča takojšnjo razlago delovanja določene opreme ali pomen prižiga določene kontrolne lučke.

Novi Peugeot 308 pooseblja strategijo izboljševanja palete izdelkov, ki jo je blagovna znamka uvedla že pred nekaj leti. Delovni načrt je bil prežet z zapovedjo kakovosti na vseh nivojih: na nivoju dizajna, izbora materialov, v postopku vgradnje delov, pri akustični zasnovi in prizadevanju za trajnost. Novi Peugeot 308 je uspešno prestal že številne teste kakovosti, med katerimi so: 2,5-milijonski kilometrski test vožnje pred začetkom prodaje, 2500-urni test na preizkuševališču vibracij in klimatskih razmer, 250.000 poskusov delovanja klimatske naprave, 4,3 milijona pritiskov brez napak na zaslon na dotik.

Proizvodnja v Franciji
Novi Peugeot 308 bo proizvajala tovarna v mestu Sochaux. Francoska proizvodna obrata v mestih Trémery in Dovrin bosta dobavljala pogonske sklope. Novi Peugeot 308 se je premierno predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, njegova prodaja pa je v Franciji stekla 12. septembra 2013. Novi Peugeot 308 je namenjen mednarodnem tržišču, njegova proizvodnja pa bo po določenem času stekla tudi na Kitajskem.

Kompaktne dimenzije
Novi Peugeot 308 je z dolžino 4,25 m najbolj kompaktna kombilimuzina v svojem tržnem razredu. Z višino 1,46 m je tudi nizka, njena širina pa dosega 1,80 m. Prednja in zadnja previsa sta bila skrajšana na 863 in 770 mm, zahvaljujoč novi platformi EMP2 (Efficient Modular Platform 2), ki omogoča namestitev koles na "štiri strani". Medosna razdalja je 2,62 m, koloteki so razširjeni na 1559 mm spredaj in na 1553 mm zadaj. Te mere prepričljivo definirajo njeno dinamično naravnanost in zagotavljajo izredno prostornost potniške kabine.

Prostorna notranjost
Spredaj je širina med komolci 1440 mm, v drugi vrsti pa 1412 mm. Višina potniškega prostora spredaj dosega 895 mm, v drugi vrsti pa 874 mm. Potniki lahko izkoristijo 24 litrov prostorov za shranjevanje po celotni potniški kabini, skupaj z velikim 12-litrskim hlajenim predalom pred prednjim sopotnikom in 3,7-litrskimi predali v vratih, v katere se lahko shrani 1,5-litrsko plastenko vode. S prostornino prtljažnika 470 litrov, od tega 35 litrov prostora za shranjevanje pod tepihom, dosega v svojem tržnem razredu rekordno vrednost. Merjeno po normativu VDA 210 z briketi v velikosti 1 dm3, prtljažni prostor meri 420 dm3, od tega 22 dm3 pod podom. Nizek nakladalni prag na višini 691 mm in široka odprtina za nakladanje (1068 mm) olajšujeta shranjevanje tovora na pravokoten in prostoren prostor v prtljažniku. 35 litrov odlagalnih mest v podu prispeva k polni izkoriščenosti razpoložljivega prostora. Ob uporabi vsega prostora v notranjosti vozila (do druge vrste) dosega maksimalna kapaciteta za natovarjanje 1309 litrov.

Nova platforma EMP2 prinaša tudi zmanjšanje mase vozila
Za zmanjšanje mase novega Peugeota 308 za 140 kg, so se snovalci naslonili na novo platformo EMP2 (Efficient Modular Plateform 2). Nova platforma omogoča zmanjšanje mase za 70 kg, ki se porazdelijo na naslednji način:
• 27 kg manj zahvaljujoč uporabi inovativnih jekel, kompozitnih in aluminijastih materialov. Platforma je sestavljena v 76 % iz jekla z zelo visoko in jekla z najvišjo mejo elastičnosti. Ploskev, na kateri je rezervno kolo, je v celoti izdelana iz kompozitnih materialov, za mnoga sestavna dela pa je bil uporabljen aluminij (prednji in zadnji nosilec, ročica ročne zavore itd.).
• 10 kg manj je pridobljenih z inovativnim postopkom vgradnje: 12 metrov laserskega varjenja, uporaba toplotnega stiskanja oz. preoblikovanja pločevine in valjanje na variabilne debeline, hidrodinamično oblikovanje poltoge zadnje preme s tlakom.
• 33 kg manj zahvaljujoč inteligentni zasnovi. Povezovalni deli med karoserijo in motorjem ali podvozjem so bili optimizirani in poenostavljeni. Moduli, kot denimo posoda za gorivo, imajo manjšo težo (zmanjšana velikost v prid manjši porabi goriva). Nekateri drugi deli so na voljo v več različicah, kar omogoča izbor najbolj prilagojenega dela in izogibanje nepotrebni dodatni teži. Elektromotorji servovolana so npr. na voljo s tremi različnimi nivoji moči.

Pridobivanje dodatne mase za dosego 140-kilogramskega zmanjšanja teže
Dodatnih 70 kg zmanjšanja mase, od skupno 140 kg, je bilo pridobljenih z uporabo nove platforme. Masa vsakega sestavnega dela je bila optimizirana, hkrati pa je funkcionalnost vsakega dela ostala nedotaknjena. Tako so ojačitve vrat iz jekla z visoko mejo elastičnosti, kar je maso zmanjšalo za 15 kg. Ogrodja prednjih in zadnjih sedežev so bila preoblikovana, ob tem pa se je masa zmanjšala za 14 kg. Inovativni material za zvočno izolacijo, ki ohranja kakovost akustike v prostoru, je omogočil zmanjšanje mase za 9 kg. Prtljažna vrata so premierno na svetu oblikovana iz kompozitnega materiala, t.i. plastomera. Ta material, ki je hkrati lahek in tog, omogoča zmanjšanje mase prtljažnih vrat za 3 kg. Kompaktnost novega Peugeota 308 zagotavlja pridobitev 12 kg in se pridružuje vsem gramom in kilogramom, ki so bili pridobljeni s posameznimi sestavnimi deli.

Preoblikovani in razbremenjeni koloteki
Izkušnje v vožnji z novim Peugeotom 308 slonijo na strokovno podkovanem znanju znamke Peugeot s področja podvozij in kakovostnih lastnosti nove platforme EMP2. Med 116 registriranimi patenti se jih več nanaša na podvozje oz. koloteke. Nova platforma prinaša nove preme (spredaj Pseudo Mc Pherson in zadaj poltoga prema), pri katerih je bila masa zmanjšana zahvaljujoč uvedbi aluminija (most, zavorna sedla itd.), kovanega aluminija Cobapresse (trikotna vodila prednje preme) ali zahvaljujoč novim tehnologijam: votel stabilizacijski drog, zadnji prečni nosilec s tanko steno iz pločevine z zelo visoko in najvišjo mejo elastičnosti. Za zmanjšanje mase 15- in 16-palčnih koles je bil uporabljen postopek, s katerim se je na selektiven način zmanjšala debelina pločevine koles. In končno, tudi sistem dinamične kontrole stabilnosti je zamenjal generacijo (ESP Bosch v.9) in v celoti izkorišča dobro dimenzioniran zavorni sistem vozila (hlajeni zadnji zavorni koluti z merami do 304 x 28 mm). Sistem za speljevanje na strmini Funkcija pomoči pri speljevanju navkreber je na voljo skupaj s sistemom ESP.

Celotna paleta tehnološko izpopolnjenih motorjev z rekordnimi emisijami CO2
Ob začetku prodaje je novi Peugeot 308 opremljen z bencinskimi in dizelskimi motorji zadnje generacije: 3-valjni bencinski motor, turbo THP (mednarodni motor leta 2013), različica e-HDi.

• 1,2 l VTi 60 kW - 82 KM (EB2) 114 g/km CO2 – 5-stopenjski ročni menjalnik
• 1,6 l THP 92 kW - 125 KM (EP6CDTD) 129* g/km CO2 – 6-stopenjski ročni menjalnik
• 1,6 l THP 115 kW - 155 KM (EP6CDT) 129* g/km CO2 – 6-stopenjski ročni menjalnik
• 1,6 l HDi 68 kW - 92 KM (DV6D) 93* g/km CO2 – 5-stopenjski ročni menjalnik
• 1,6 l e-HDI 85 kW - 115 KM (DV6C) 95* g/km CO2 – 6-stopenjski ročni menjalnik

*: glede na namembni trg, s pnevmatikami z zelo nizkim kotalnim uporom

Znižan nivo emisij CO2 velja za vse različice, vključno z najbolj prodajanimi. Užitek v vožnji, ki ga prinašajo motorni sklopi skupaj z ročnimi menjalniki, je popoln in ostaja zvest Peugeotovemu slogu. Ti učinkoviti motorji se lahko uporabljajo skupaj s pnevmatikami z zelo nizkim kotalnim uporom. Ponudbo pnevmatik z zelo nizkim kotalnim uporom, ki so na voljo za 15-, 16- in 17-palčna kolesa, zagotavljata proizvajalca Michelin ali Goodyear. Za bolj dinamične različice so bile razvite standardne 18-palčne pnevmatike Pilot Sport 3, ki jih proizvaja Michelin. S pomladjo 2014 bo novi Peugeot 308 opremljen z novimi tehnologijami, med drugim s 3-valjnim bencinskim turbo motorjem (1,2 e-THP), z različicami BlueHDi, ki bodo dosegale rekordne vrednosti v tržnem razredu (82 g/km CO2, 3,1 l/100 km) in 6-stopenjskimi samodejnimi menjalniki nove generacije.

• 1,2 l e-THP 81 kW - 110 KM – 5-stopenjski ročni menjalnik – Euro 6
• 1,2 l e-THP 96 kW - 130 KM – 6-stopenjski ročni menjalnik – Euro 6
• 1,2 l e-THP 96 kW - 130 KM – 6-stopenjski samodejni menjalnik – Euro 6
• 1,6 l BlueHDi 88 kW - 120 KM – 6-stopenjski ročni menjalnik – Euro 6
• 2,0 l BlueHDi 110 kW - 150 KM – 6-stopenjski ročni menjalnik – Euro 6
• 2,0 l BlueHDi 110 kW - 150 KM – 6-stopenjski samodejni menjalnik – Euro 6

6-stopenjski samodejni menjalniki nove generacije (AT6 III in AM6 III, proizvajalca Aisin) s hitrimi prehodi in posledično manjšo porabo zagotavljajo izreden užitek v vožnji. Razlika v emisiji CO2 z ročnim menjalnikom je manj kot 10 g/km.

Novi trivaljni turbo motor
Novi Peugeot 308 bo prvo vozilo iz Peugeotove prodajne palete, ki bo uporabljalo trivaljni bencinski motor s kompresijskim polnjenjem. Dve razpoložljivi stopnji moči, 1,2 e-THP 110 in 1,2 e-THP 130, bosta omogočali dinamično vožnjo, še posebej po zaslugi visokega navora. Motor že sedaj ustreza normi Euro 6 in ima sistem visokotlačnega vbrizgavanja z 200 bari. Za zagotovitev optimalnega zgorevanja se gorivo razprši v zelo majhnih kapljicah po zaslugi vbrizgalnih šob s šestimi odprtinami, izdelanimi z lasersko tehnologijo "Laser Drilling". Razporejene so v neposredni bližini vžigalnih svečk na sredini zgorevalne komore. K tej zmogljivosti pripomore tudi izjemno kompaktna glava motorja.
Visoke zmogljivosti, ki jih zmore ta motor, zahtevajo prilagojen toplotni management. Uvaja tudi krmiljeni termostat za hitrejši dvig temperature in natančno regulacijo. Valjne puše imajo takoimenovane hibridne valje; vsaka je prekrita z aluminijasto oblogo, ki se ob vstavitvi v blok rahlo stali. Po ohladitvi materialov pa optimalen spoj med blokom in valjnimi pušami omogoča učinkovitejši prenos toplote. Visoko tehnološko izpopolnjen motor 1,2 e-THP je v primerjavi s štirivaljnim atmosferskim motorjem enakovredne moči kar 12 kilogramov lažji, čeprav razpolaga s turbokompresorjem, zmogljivejšim sistemom za hlajenje in ne glede na to, da ponuja dinamične zmogljivosti s kar 45 % višjim navorom. Odvisno od izvedenke se prihranek pri porabi goriva giblje med 15 in 20 %.

BlueHDi, nov korak v okoljsko ozaveščeni tehnologiji za dizelske motorje
BlueHDi je najbolj učinkovit protionesnaževalni sistem za dizelske motorje na tržišču, saj omogoča največje znižanje emisij škodljivih izpušnih plinov, posebej s predelavo dušikovih oksidov in trdnih delcev. Da bi na področju okoljske učinkovitosti ohranila vodilno vlogo, se je družba Peugeot - spet kot prva - odločila, da tehnologijo BlueHDi s koncem 2013 uporabi na vseh vozilih z dizelskim motorjem. BlueHDi je edinstvena združitev katalize oksidacije, selektivne katalitične redukcije (SCR) in filtra trdnih delcev (FAP) z aditivom. Inovativna vgradnja sistema SCR, ki je nameščen pred filtrom FAP z aditivom, hkrati omogoča do 90 % zmanjšanje emisij dušikovih oksidov (NOx), 99,9 % odstranitev trdnih delcev po številu ter optimiziranje emisij CO2 in porabe goriva do 4% (v primerjavi z dizelskimi motorji €5). BlueHDi že sedaj ustreza normativu Euro 6 - obvezen za nova vozila od septembra 2014 in za vsa vozila od septembra 2015 - zahvaljujoč svoji učinkovitosti.

Poleg stvarne učinkovitosti filtra FAP z aditivom in tehnologije SCR, ima BlueHDi še dve odločilni prednosti:
• Tehnologija SCR omogoča optimiziranje motorja za boljšo porabo in specifično učinkovitost, nasprotno rešitvam prvih protionesnaževalnih sistemov in pastem dušikovih oksidov (NOx), ki povečujejo porabo in emisije CO2.
• Umestitev tehnologije SCR pred filter FAP z aditivom omogoča ob zagonu motorja hitrejšo obdelavo emisij.

Če pogledamo bolj podrobno, pri zgorevanju v dizelskem motorju nastajajo naslednji onesnaževalni elementi:
• nezgoreli ogljikovodiki (CH)
• ogljikov monoksid (CO)
• dušikovi oksidi (NOx)
• trdni delci

Zahvaljujoč protionesnaževalnemu sistemu BlueHDi so ti odstranjeni v treh korakih:
• Prvi korak: oksidacijski katalizator odstrani CH in CO; pretvorijo se v vodo (H2O) in ogljikov dioksid (CO2).
• Drugi korak: SCR (Selektivna katalitična redukcija) pretvori dušikove okside (NOx) v vodo in dušik (N2), ki je glavni sestavni del zraka (v 78%), zahvaljujoč dodajanju AdBlue® (mešanica sečnine in vode).
• Tretji korak: filter trdnih delcev odstrani 99,9 % trdnih delcev po številu.

Oblikovna zasnova čistih in elegantnih linij za edinstveno kombilimuzino
Oblikovalci so izkoristili prednosti nove platforme EMP2, ki omogoča bolj kompaktno tehnično zasnovo in pušča več svobode stilskemu izražanju. Optimiziranje prostorov pod podom, nižja namestitev motorja in pokrova motorja ter pomik koles naprej je oblikovalcem omogočilo izris bolj kompaktne in nižje limuzine, s krajšimi previsi. Pokrov motornega prostora je začetna točka številnih vodoravnih in natančnih linij, ki izrisujejo značaj novega Peugeota 308. Ramenska linija, ki povezuje prednje in zadnje žaromete podaljšuje pokrov in zaobkroža karoserijo v tekoči in dinamični liniji. Povezava med pokrovom motornega prostora in stranskim stebričkom vetrobranskega stekla je zagotovljena z izčiščeno in polno površino. Simbolizira prizadevanje oblikovalcev, ki so uspeli zarisati posamezne dele z enostavnimi linijami, ki poudarjajo kakovostno sestavo. Lepo zaokroženi blatniški koši imajo posnete robove in poudarjajo izstopajoča kolesa, ki zapolnjujejo njim rezerviran prostor. Značajska linija, ki se začne pri zadnjih lučeh in razteza preko kljuk prednjih vrat, prispeva, skupaj z igro svetlobe na blatnikih, k videzu "mišičastega" zadnjega kolesa. Linija na spodnjem robu karoserije vizualno zmanjšuje višino vozila, medtem ko zadnje vogalno okno v obliki trikotnika in nameščeno nad kolesom, še podčrta robusten značaj novega Peugeota 308. Četrtinske linije zadaj, ki se začenjajo z zadnjo lučjo in gredo proti kolesu ali prtljažnim vratom, razkrivajo natančnost oblikovalcev, ki so se poigrali s sencami in lučjo ter skovali stilski značaj novega Peugeota 308.

Tehnologija žarometov Full LED
K udobju in varnosti novega Peugeota 308 prispevajo tudi Full LED žarometi. Nudijo odlično vidljivost ponoči. Vsak prednji žaromet ima 31 LED žarnic (10 LED žarnic za kratke luči, 2 modula 4 mikro LED žarnic za dolge luči, 13 LED žarnic za svetlobni izraz). Velika homogenost svetlobnega snopa zmanjšuje utrujenost oči, osvetlitev pa je zaznana kot blizu dnevni svetlobi. Luči se vključijo takoj in omogočijo jasno in takojšnjo osvetlitev, še posebej ob vstopu v tunel. Žarometi s tehnologijo Full LED porabijo za osvetlitev 50 % manj energije kot halogenske žarnice in tako prispevajo z zmanjšanju emisij CO2.

Peugeot i-Cockpit: edinstvena vozniška izkušnja
Novi Peugeot 308 predstavlja inovativno notranjost: Peugeot i-Cockpit. Sestavljajo jo štirje elementi: kompakten volan za intenzivne občutke v vožnji, instrumentna plošča v višini oči za odčitavanje informacij brez odmika pogleda s cestišča, visoka in razkošno opremljena srednja konzola ter velik 9,7-palčni zaslon na dotik za intuitivno vožnjo. Na slednjem so zbrani gumbi, ki so del enostavne in inovativne ergonomije. Zasnova zaslona je omogočila oblikovanje prečiščenega videza armaturne plošče, ki je osvobojena običajnih stikal, in postavlja novi Peugeot 308 v svet tehnologije, med visokocenovna vozila.

Preko zaslona na dotik je mogoče upravljati naslednjo opremo ali funkcije:
• klimatsko napravo (enopodročno ali samodejno dvopodročno),
• pomoč pri vožnji (paket funkcij pomoči pri vožnji t.i. Driver Assistance Pack, funkcijo Park Assist in kamero za vzvratno vožnjo),
• multimedijsko opremo (radio, jukebox s 6,9 GB z opcijo vodenja, interaktivna navodila za uporabo, USB/iPod vhod, prenos avdio vsebin (Streaming), pregledovanje fotografij itd.),
• sistem vodenja (zemljevid 44-ih evropskih držav, prikaz podatka o dovoljenih hitrostih na glavnih cestah, funkcije vklopa ptičjega pogleda, vpogleda v križišča, vodenja po črti, nalaganje podatkov o nevarnih območjih, prikaz Peugeotove servisne mreže, izračun ekološko naravnane poti itd.),
• telefon (prostoročno telefoniranje Bluetooth, dostop do stikov v telefonu in do njihovega profila, upravljanje dveh klicev itd.),
• PEUGEOT Connect Apps (dostop do povezljivih storitev, do nove aplikacije "Coyote"),
• konfiguriranje (parametriranje funkcij vozila).

S sedmimi gumbi, s katerimi imamo neposreden dostop do funkcij, je uporaba zaslona na dotik enostavna. Informacije so preprosto dostopne in prikazane na dveh straneh.

Tehnološko dovršene funkcije pomoči pri vožnji za bolj brezskrbno vožnjo
Novi Peugeot 308 razpolaga z opremo za pomoč pri vožnji, ki omogoča še bolj udobno in zanesljivo vožnjo. V paket funkcij pomoči pri vožnji, t.i. Driver Assistance Pack, ki je na voljo za doplačilo, so vključene tri funkcije, ki uporabljajo radar, nameščen na prednji strani vozila:
• Aktivni tempomat: Gre za omejevalnik/regulator hitrosti s prilagodljivimi funkcijami. Nudi dodatno funkcijo reguliranja hitrosti in razdalje do pred njim vozečega vozila. Sistem upošteva hitrost nastavljeno hitrost in razdaljo med voziloma (izraženo v sekundah), ki jo nastavi voznik. Takoj ko radar zazna vozilo, sistem s pomočjo funkcije zaviranja motorja in pedala za pospeševanje samodejno vzdržuje razdaljo do vozila. Ko se vozni pas sprosti (zamenjava voznega pasu ali vozilo, ki se oddalji), se regulator hitrosti vrne na predhodno nastavljeno hitrost. V primeru, da zaviranje z motorjem ni zadostno za vzdrževanje nastavljene razdalje med voziloma, regulator hitrosti na to opozori in preda kontrolo nad hitrostjo vozniku. To funkcijo se lahko aktivira pri hitrosti od 40 km/h dalje in se jo lahko nastavi za razdaljo med voziloma največ 30 km/h.
• Opozorilnik na nevarnost trka: Ko radar zazna, da je vozilo pred njim preblizu, se pojavi vizualno in zvočno sporočilo, ki voznika opozori na zaviranje v izogib trčenju.
• Samodejno zaviranje v sili: V primeru zaznave bližajoče se nevarnosti trka z vozilom, ki se nahaja pred njim, sistem sproži samodejno zaviranje, ki opozori nepazljivega voznika in tako prepreči ali zmanjša posledice trka. Ta funkcija deluje pri hitrosti nad 20 km/h.

Za višje stopnje opremljenosti je na voljo tudi funkcija nadzora mrtvega kota. Svetlobna dioda, ki je vgrajena v zunanje vzvratno ogledalo, med vožnjo opozori voznika na prisotnost vozila ali motornega kolesa v mrtvem kotu. Novi Peugeot 308 ima za večje udobje in varnost pri vožnji na voljo serijsko ali za doplačilo tudi električno parkirno zavoro nove generacije, ki deluje na motorizirane zavorne čeljusti. Na voljo je tudi kamera za vzvratno vožnjo, ki za prikaz uporablja veliki barvni zaslon ter funkcija prostoročnega dostopa in zagona vozila. Spomladi 2014 bo na voljo tudi sistem Park Assist (aktivna pomoč pri parkiranju) s posodobljeno funkcijo pravokotnega parkiranja.

Prenovljena ponudba povezljivih storitev
Novi Peugeot 308 predstavlja tudi novo generacijo povezljivih storitev na osnovi tehnologije mobilnega interneta, imenovano PEUGEOT Connect Apps. Po zaslugi ergonomske oblike velikega zaslona na dotik je dostop do aplikacij enostaven, njihova uporaba pa intuitivna. Voznik ima informacije na razpolago v realnem času, kar mu olajša vsakodnevno vožnjo: razpoložljivo parkirno mesto v bližini, cena goriva na bližnjih bencinskih postajah, prometne informacije, vremenska napoved, turistične informacije, imenik itd. Z novim Peugeotom 308 je v okviru PEUGEOT Connect Apps na voljo tudi nova aplikacija Coyote. Storitev, ki združuje več kot dva milijona uporabnikov v Evropi, omogoča v realnem času informacije o nevarnih območjih, tveganih območjih ali kateremkoli drugem dogodku, ki ga prijavi lokalna skupnost.

Coyote se prilagodi lokalni zakonodaji, na področju Nemčije, Avstrije, Švice in Turčije pa izključi funkcijo opozarjanja na tvegana območja. Stranke, ki se poslužujejo aplikacije PEUGEOT Connect Apps imajo dostop do spletne trgovine Apps, kjer so na voljo vse razpoložljive aplikacije.Ta ponudba storitev za doplačilo je na voljo v 17-ih evropskih državah proti plačilu letne naročnine. Ključ 3G Plug&Play, ki aktivira aplikacije PEUGEOT Connect Apps, se lahko vključi v USB vhod, ki se v novem Peugeotu 308 nahaja skrit pred pogledi v predalu za drobnarije pred prednjim sopotnikom.

Ambiciozna kakovost
Novi Peugeot 308 pooseblja strategijo izboljševanja palete izdelkov, ki jo je blagovna znamka uvedla že pred nekaj leti. Ključne točke to željo po vpeljevanju kakovosti v najmanjše podrobnosti potrjujejo.

Celovita ponudba dodatne opreme
Da bi odgovoril na pričakovanja lastnikov novega Peugeota 308, je Peugeot zasnoval široko ponudbo dodatne opreme, ki je sestavljena iz več kot 90 posebnih delov, ki se odlično prilegajo vozilu. Za športni pridih je bila ponudba Linije "S" razširjena tudi na novi Peugeot 308. To linijo, ki jo je zasnoval oblikovalski studio znamke Peugeot, zlahka prepoznamo po izrazitih stilskih značilnostih: črno svetleče lakirani karoserijski deli, ki jih včasih lahko dopolnjujejo rdeče obrobe. Sestavljajo jo lahko številni posebni deli: prednji spojler, spodnji rob karoserije in difuzor, ohišja notranjega in zunanjih vzvratnih ogledal, 16- in 17-palčna lita platišča, komplet preprog, pragovi vrat rdeče osvetljeni z logotipom "S".

Stilsko linijo "S" dopolnjujejo tudi tematske nalepke v skladnih barvnih odtenkih (Damier (šahovnica) in Bandes (trakovi)), ki še okrepijo dinamičen videz novega Peugeota 308. Razvita je bila tudi celotna paleta opreme za notranjo in zunanjo zaščito: bočne zaščitne letvice, zaščitne letve za odbijače, preproge itd. Ščitniki pragov vrat so lahko osvetljeni modro in osvetljujejo dostop do vozila, hkrati pa zaščitijo karoserijo pred praskami in odrgninami. Poleg korita za prtljažnik s prekati je na voljo tudi modul za shranjevanje pod zadnjim delom poda, v katerem v vsej diskretnosti hranimo majhne predmete. Oprema za prevoz ali vlečna kljuka bodo še povečali vsestransko uporabnost novega Peugeota 308, oprema "Wi-Fi On Board" pa bo do štirim osebam v vozilu omogočila brezžično povezavo z internetom.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.