Avto.info

Peugeot 308 SW

domača predstavitev: Peugeot 308 SW

domača predstavitev

Avtor: Foto: Peugeot
domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW domača predstavitev: Peugeot 308 SW

PEUGEOTOVI inženirji in oblikovalci so razvili in zasnovali prostoren in dinamičen karavan elegantnega in športnega videza. Novi PEUGEOT 308 SW, ki je od petvratne limuzine prevzel voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit, predstavlja inovativno notranjost, ki je odločno moderna in prečiščena. S pridobitvijo izjemno fleksibilne nove platforme EMP2 je novi PEUGEOT 308 SW izkoristil tudi svoje razkošne dimenzije v prid prostorne notranjosti in prostornega prtljažnika, ki je med največjimi v njegovem tržnem razredu. Slednji se ponaša s funkcionalnostjo in modularnostjo, ki je lahko drugim za zgled.

Brezhibna zasnova (zmanjšanje mase, uporaba inovativnih materialov) in uporaba novih varčnih in zmogljivih pogonskih sklopov omogočata novemu PEUGEOTU 308 SW neprimerljivo porabo goriva in emisije, pri tem pa zagotavlja udobje v vožnji, ki je za tovrstno karoserijsko različico prava novost. Številni deli opreme in kakovost na vrhunski ravni umeščata novega PEUGEOTA 308 SW med najboljše v njegovem tržnem segmentu, s čimer prispeva k uresničitvi znamkinih ambicij in izboljševanju palete izdelkov.

Trg karavanov segmenta kompaktnih vozil v popolni prenovi
"Peugeot nadaljuje s svojo produktno ofenzivo preko novega vozila 308 SW, ki si z združitvijo dizajna in kakovosti ter funkcionalnosti in vrednot prizadeva za eksplozijo uspeha modela 308 in izboljševanje palete izdelkov znamke." - Xavier PEUGEOT, Peugeotov produktni direktor

Tržni razred kompaktnih vozil - karavanov, se pravi segment novega PEUGEOTA 308 SW, je avtomobilski razred, v katerem je PEUGEOT prisoten že več desetletij. Od karavana 304 iz daljnega leta 1969 do danes je bila vsaki generaciji serije 300 uspešno priključena eno karavanska različica. Razmerje karavanov v tržnem razredu kompaktnih vozil je stabilno in že vrsto let v Evropi predstavlja 10 % tržnega razreda. Pojav in povečanje moči izvedenk crossover ter enoprostorcev iz tržnega razreda nista vplivala na razmerje karavanov. To je tudi izjemno raznolik tržni razred, ki pa v nasprotju z razredom limuzin, nima pravega vodstva. Prihod novega PEUGEOTA 308 bo v letu 2014 pravzaprav edina pomembnejša novost tega tržnega razreda.

Med kupci karavanov tržnega segmenta C (razred kompaktnih vozil) so najmlajši, najbolj dinamični in predvsem moški. Sestavljajo jih aktivni pari z ali brez otrok, ki svoje vozilo potrebujejo za intenzivno uporabo (vozniki, ki v tem tržnem razredu prevozijo največ kilometrov). Naklonjeni so večnamenski uporabi, zaradi česar pa se niso pripravljeni odpovedati udobju, užitkom in stilski zasnovi vozila. V tem kontekstu novi PEUGEOT 308 SW zadovoljuje pričakovanja svojih kupcev z osredotočenjem na temeljna načela tega tržnega razreda preko štirih ključnih tematskih sklopov: dizajn, učinkovitost (vključno s funkcionalnostjo), izkušnje v vožnji in kakovost.

"Novi PEUGEOT 308 SW, ki ga je istočasno kot limuzino zasnovala ista ekipa ljudi, je prevzel vse kakovostne lastnosti limuzinske različice - prečiščene linije, sodoben videz – pri tem pa si je nadel tudi obliko karoserije tipično za "dinamične karavane", ki je izjemno sugestivna in nadvse obetavna." - Gilles Vidal, direktor oblikovanja PEUGEOT

Tako kot pri limuzinski različici so PEUGEOTOVI oblikovalci hoteli pri stilski zasnovi dati prednost preprostosti, ravnovesju in tekočim linijam. Pri novem PEUGEOTU 308 SW ni nepotrebnih zvijač in bahave agresivnosti, namesto tega so oblike ovrednotene s kakovostno obdelavo materialov in okrasnih površin. Prednji del PEUGEOTA 308 SW se ponaša z enakimi potezami kot limuzina, vključuje okrasno masko s kromanimi obrobami in optična bloka, ki sta elegantno obdelana, da zagotavljata izrazit mačji pogled, značilen za znamko. Tehnologija Full LED (31 LED diod v vsakem žarometu), ki je pri bogatejših stopnjah opremljenosti na voljo serijsko, zagotavlja tehnološko dovršeno in razpoznavno osvetlitev.

Profil PEUGEOTA 308 SW obdajajo tekoče in usločene linije. S podaljšano medosno razdaljo (+ 11 cm v primerjavi z limuzino) in večjim previsom zadaj (+22 cm v primerjavi z limuzino) se PEUGEOT 308 SW brez pomisleka umešča med najbolj dinamične in uravnovešene karavane svojega avtomobilskega razreda. Tekoče linije profila poudarja izjemni kromani okrasni profil stekel, ki obkroža vse steklene bočne površine. Pri velikem zadnjem vogalnem steklu je ta okrasni profil iz enega samega dela in ima spremenljiv prerez. Tovrstni tehnološki in stilistični dosežek običajno prištevamo nekaterim vozilom višjih tržnih razredov ter z eno samo potezo poudarja prečiščeno dinamičnost profila. Še en pomemben element so zadnja vrata brez trikotnega stekla, zaradi česar so bočne steklene površine še bolj poudarjene in opazne.

Dinamičnost profila dodatno izpostavijo tudi padajoča linija strehe, na videz bežeči kot zadnjega dela in zadnje steklo. In nenazadnje so tu še nevpadljivi in elegantni brezhibno integrirani vzdolžni nosilni drogovi prtljažnika iz aluminija, s čimer se PEUGEOT 308 SW uvršča v tesno zaprt krog izjemnih karavanov. Širok in slok zadnji del prispeva k športnemu videzu PEUGEOTA 308 SW. Zadnje luči, ki tako kot pri limuzini segajo čez robove bokov, so prevzele oblikovno prepoznavno obliko črke C, ki ni zgolj inovativna temveč tudi tehnološko dovršena po zaslugi 42 opalno belih LED diod. S tremi dodatnimi LED diodami na žaromet, ki omogočajo vklop zavornih luči, so zadnje luči opremljene kar z 48 LED diodami. Omenjena oblikovno prepoznavna oblika luči, ki dodatno ovrednoti lego vozila na cesti, izhaja neposredno iz oblikovne podobe luči vozil 508 SW in 508 RXH, s čimer se PEUGEOT 308 SW pridružuje družini velikih karavanov znamke Peugeot.

Padajoča linija strehe, obdelava zadnjega spojlerja, brezhibno integrirana tretja zavorna luč, povzeta od vozila 508 SW, maksimalen razmak med prilegajočimi se nosilnimi drogovi strešnega prtljažnika dodatno poudarijo vtis o širini PEUGEOTA 308 SW.

Moderna in svetla notranjost
Oblikovna zasnova notranjosti PEUGEOTA 308 SW je osupljivo prečiščena, sodobna in tehnološka. Sloni na inovativni zasnovi voznikovega mesta: Peugeot i-Cockpit. Sestavljajo ga štirje elementi: kompakten volan za intenzivne občutke v vožnji, instrumentna plošča v višini oči za odčitavanje informacij brez odmika pogleda s cestišča, visoka in razkošno opremljena srednja konzola ter velik 9,7-palčni zaslon na dotik za intuitivno vožnjo.

Po zaslugi kakovostnih materialov in blaga ter natančne sestave in izdelave se PEUGEOT 308 SW uvršča v svet visokocenovnih vozil. Armaturna plošča je v celoti obdana s penasto oblogo, volan prekriva polno zrnasto usnje od 2. stopnje opremljenosti dalje in po potniški kabini so razporejeni dekorativni vstavki lakirane črne in nesvetleče kromane barve. Navidezna odsotnost gumbov in uporaba dragih materialov prinaša na trg povsem inovativen pristop. Velike steklene površine in ogromna steklena streha Cielo površine 1,69 m2 skrbijo, da se po potniškem prostoru PEUGEOTA 308 SW razliva naravna svetloba. Z vgradnjo vzdolžnih nosilnih drogov prtljažnika, ki so nameščeni na sredino bočnih površin karoserije, je bila širina optimalno izboljšana. Stekleno streho je možno v celoti prekriti z električno nastavljivim senčnikom.

Želja po izjemni učinkovitosti na vseh ravneh
"Z novim PEUGEOTOM 308 SW se znamka na najlepši možni način vrača k osnovnim vrednotam karavana. Novi 308 SW uspešno združuje privlačen in dinamičen stil s prostorno notranjostjo in izjemno prostornim prtljažnikom." - Vincent DEVOS, produktni vodja PEUGEOTA 308

Uspešna sinteza v potniškem prostoru
Tako kot pri limuzinski različici je tudi za novega PEUGEOTA 308 SW uporabljena nova konstrukcijska osnova, platforma EMP2 skupine PSA. Ta učinkovita modularna platforma ("Efficient Modular Platform") omogoča široko paleto nastavitev, še posebej po dolžini. Medosna razdalja je v primerjavi z limuzino podaljšana za dve zarezi oziroma za 11 centimetrov, ki so v celoti namenjeni prostornosti v zadnjem delu vozila, še posebej v predelu nog potnikov in prostornini prtljažnika. Dostopnost do zadnjih sedežev je bila optimalno izboljšana po zaslugi širših okvirjev zadnjih vrat in pomika zadnje sedežne klopi za 29 mm bolj nazaj.

Previs zadaj je v primerjavi z limuzino 22 cm daljši, s čimer je bila dosežena sinteza v zadnjem delu, ki je brezhibno porazdeljena na:
- veliko večjo globino prtljažnega prostora, ki zagotavlja izjemno veliko prostornino;
- zadnji odbijač, ki nekoliko bolj izstopa kot pri limuzini, kar zagotavlja varnost in zaščito karoserije.

S tako predelavo daje notranjost potnikom občutek lagodja in zagotavlja dobro počutje.

Prostoren karavan
S 4585 mm dolžine, 1804 mm širine in 1471 mm višine nudi novi PEUGEOT 308 SW idealne dimenzije za zadovoljitev temeljnih pričakovanj kupcev karavanov tega avtomobilskega razreda, še posebej z vidika prostornosti v potniški kabini in velikosti prtljažnika. Z razkošnimi dimenzijami (vendar povsem znotraj svojega tržnega razreda) lahko PEUGEOT 308 SW ponuja prtljažni prostor, ki je med največjimi na trgu. Prtljažnik pod polico ponuja izjemno veliko prostora oziroma 610 dm3 po normi VDA 210 (oziroma 660 tekočinskih litrov), ki so porazdeljeni na naslednji način:
- 556 dm3 VDA 210 (ali 590 tekočinskih litrov) nad podom prtljažnika;
- 54 dm3 VDA 210 (ali 70 tekočinskih litrov) razporejenih v odlagalnih mestih v podu prtljažnika. Če je v vozilu nameščeno zasilno rezervno kolo, ki je sicer na voljo proti doplačilu, se prostornina v podu zmanjša na 47 dm3 po normi VDA.

"Povsem raven pod prtljažnika v enem samem trenutku"
Za enostavno in intuitivno uporabo je PEUGEOT 308 SW serijsko opremljen z zadnjo sedežno klopjo "Magic Flat". Ta sistem omogoča takojšen preklop obeh delov zadnje sedežne klopi s premikom enostavno dostopnih vzvodov na stranicah prtljažnega prostora. Zadnje sedišče se samodejno zniža in "čarobni" rezultat tega je povsem raven pod, pri čemer se celotna prostornina poveča na 1660 dm3 po normi VDA 214 z naslednjo razporeditvijo:
- 1606 dm3 VDA nad preprogo;
- 54 dm3 VDA odlagalnih mest pod preprogo.

Uspeh te sinteze gre pripisati izključno prostornini. PEUGEOT 308 SW se ponaša z izjemno priročnim in prostornim prtljažnikom:
- odprtina vrat prtljažnega prostora s skrbno dodelano končno obdelavo je preprostih oblik, kar gre v prid širini za nakladanje, ki je do zadnje police večja od 1,06 m;
- dolžina prtljažnega prostora do zadnje sedežne klopi znaša 1,07 m;
- razlika v višini med pragom in podom prtljažnega prostora znaša zgolj 33 mm, tako da sodi prag prtljažnega prostora med najnižje na trgu ter poenostavi nakladanje in razkladanje prtljage;
- stranice prtljažnika so popolnoma ravne in zadnja blatniška koša sta minimalno izbočena. Na obeh straneh prtljažnega prostora so odstranljive pregradne stene. Za elastičen trak na levi bočni oblogi je možno zatakniti manjše predmete;
- v prtljažnem prostoru so tudi vodila iz aluminija. Opremljena so s štirimi odstranljivimi kaveljčki iz kovine za pričvrstitev večjih predmetov;
- zložljiva napenjalna pregrada je enostavna za premikanje;
- pod talno oblogo prtljažnika je odlagalno mesto za napenjalno pregrado in odstranljive pritrdilne kaveljčke, ki jih odložimo v posebej zanje predvidene utore.

"Preprosto najnižje emisije CO2 na trgu dizelskih motorjev!"
Ob začetku prodaje je novi PEUGEOT 308 SW opremljen z zmogljivimi in povsem novimi bencinskimi in dizelskimi motorji Euro 6 zadnje generacije. Bencinski motorji so na voljo v razponu od 130 do 155 konjskih moči, z emisijami CO2 od 109 g/km dalje. Izbor dizelskih motorjev se razteza od 92 do 150 konjskih moči in ima izredno nizke emisije CO2, ki ne prekoračijo 111 g/km. Predvsem nova različica 1.6 l BlueHDi s 120 konjskimi močmi, ki se vgrajuje s šeststopenjskim ročnim menjalnikom porabi pri kombinirani vožnji komaj 3,2 l/100 km oziroma 85 g CO2 na kilometer. To je rekordna vrednost tržnega razreda.

Tem zmogljivim motorjem so lahko pridružene pnevmatike z zelo nizkim kotalnim uporom, ki so bile razvite v ekskluzivnem sodelovanju z znamko Michelin. Pnevmatike nove generacije omogočajo povprečno zmanjšanje CO2 za 3 g/km, izboljšujejo vrednost zavorne poti na mokrem cestišču, rok njihovega trajanja pa je enak standardnim pnevmatikam. Z njimi bo opremljena več kot tretjina modelov. V juliju 2014 se bosta izboru za vozilo pridružila različica trivaljnega turbo bencinskega motorja PureTech s 110 konjskimi silami in novi šeststopenjski samodejni menjalnik za bencinsko različico s 130 konjskimi silami.

Novi trivaljni turbokompresorski bencinski motor PureTech: "Najboljši izkoristek navora pri nizkih vrtljajih/moči na trgu"
PEUGEOT 308 SW 1.2 l e-THP s 130 KM uvaja novi trivaljni bencinski motor PureTech, turbokompresorsko različico, ki se vgrajuje skupaj s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Modularen in kompakten ter okolju prijazen in zmogljiv motor je koncentrat učinkovitosti in vrhunske tehnologije. Z visokotlačnim neposrednim vbrizgavanjem in turbokompresorjem nove generacije z visokim izkoristkom (240.000 vrt/min) ponuja izjemno udobje v vožnji že v območju najnižjih vrtljajev. Pri najvišjem navoru 230 Nm, ki ga doseže pri 1750 vrt/min, pravzaprav vzpostavi najboljše razmerje med navorom pri nizkih vrtljajih/močjo na trgu. Poleg tega je 95 % navora na razpolago med 1500 in 3500 vrt/min, zaradi česar je njegova uporaba optimalna ne glede na razmere.

Njegove kompaktne dimenzije, zmanjšana teža, inovativni materiali z nizkim trenjem so odločilnega pomena pri iskanju brezhibnih zmogljivosti in varčnosti brez kakršnegakoli kompromisa glede zanesljivosti in vzdržljivosti. Če vzamemo za primerjavo vozilo z enako močjo in živahnostjo, ta tehnološka prelomnica omogoča kar 21 % nižjo porabo goriva in emisije CO2. Z novim članom družine trivaljnih bencinskih motorjev PureTech znamka dokazuje, da lahko zmanjšanje prostornine motorja pozitivno vpliva na zmogljivost vozila in občutke v vožnji.

Tehnologija BlueHDi za nov izbor dizelskih motorjev
Znamka Peugeot je dizelske motorje, ki ustrezajo normativom Euro 6, poimenovala BlueHDi. Tehnologija BlueHDi z ekskluzivno združitvijo funkcije selektivne katalitične redukcije (SCR) in filtra trdnih delcev z aditivom (FAD) odgovori na zahteve normativa Euro 6 za dizelske motorje in omogoča do 90 % zmanjšanje dušikovih oksidov (NOx), optimizira emisije CO2, zmanjšuje porabo goriva in odstranjuje trdne delce do 99,9 %. Ob začetku prodaje bodo na voljo trije motorji BlueHDi. Novincema 1,6 l BlueHDi 100 (v kombinaciji s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom) in 1,6 l BlueHDi 120 (s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom) se bo v prodajnem programu pridružil motor 2,0 l BlueHDi 150, opremljen s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom.

Različica 1,6 l BlueHDi 120, katere emisije CO2 so pridobile homologacijo 85 g/km, predstavlja pravo tehnološko prelomnico, saj brezhibno združuje zmogljivost in varčnost. Po zaslugi 120 konjskih sil in največjega navora 300 Nm že od 1750 vrt/min ti dve različici z zelo nizko porabo goriva tvorita "najbolj iskano" ponudbo in hkrati s tem zagotavljata izjemno udobje v vožnji. Vsestranski in učinkovit motor nima nobene posebne zahteve glede vlečne zmogljivosti. Novi motor 2.0 l BlueHDi 150 združuje visoke zmogljivosti z izredno zmernimi emisijami. Največji navor 370 Nm doseže pri 2000 vrt/min in se ponaša z nadvse prilagodljivo uporabo. Novi PEUGEOT 308, ki je opremljen s tem motorjem in s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, se lahko pohvali z emisijami CO2 že od 99 g/km dalje.

Motor 2,0 l BlueHDi 150 je lahko vgrajen s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom AISIN 3. generacije. Ta novi samodejni menjalnik ima tehnologijo Quickshift, ki omogoča hitrejše spreminjanje prestav hkrati s tem pa zagotavlja tudi neovirano in udobno uporabo na vrhunski ravni. Zasnovan je bil za drastično zmanjšanje emisij CO2. Tako so emisije pri ročnem menjalniku nižje za 5 g/km (s pnevmatikami enakih dimenzij), s čimer ima ta različica izjemno dobro pozicijo z vidika živahnega delovanja in porabe goriva. Tako kot pri limuzinski različici je bila tudi pri novem PEUGEOTU 308 SW masa zmanjšana za 140 kg. Po zaslugi tega dejstva je to najlažje vozilo avtomobilskega razreda. Ta uspeh je rezultat dveh dejavnikov: uporaba nove platforme EMP2 in izbira inovativnih tehničnih rešitev, uporabljenih pri PEUGEOTU 308 SW.

Nova platforma EMP2 omogoča zmanjšanje mase za 70 kg, ki se porazdelijo na naslednji način:
- 27 kg manj zahvaljujoč uporabi inovativnih jekel (z zelo visoko in ultra visoko mejo elastičnosti), kompozitnih in aluminijastih materialov;
- 10 kg manj je pridobljenih z inovativnim postopkom vgradnje (lasersko varjenje, hidrodinamično oblikovanje);
- 33 kg manj zaradi optimizirane zasnove (lažji moduli, drugačne dimenzije nekaterih delov, odvisno od moči).

Inovativna tehnična zasnova in izbira lahkih materialov sta omogočila prihraniti dodatnih 70 kg. Masa vsakega sestavnega dela je bila optimizirana, hkrati pa je funkcionalnost vsakega dela ostala nedotaknjena. Tako sta denimo prednja blatnika in pokrov motornega prostora iz aluminija. Takšna tehnološka izbira je običajno rezervirana za visokocenovna vozila. Uporaba jekla z visoko mejo elastičnosti, inovativnih materialov ali ponovno zasnovanih sestavnih delov je omogočila znatno zmanjšanje mase. Tako kot pri limuzinski različici je nova zasnova ogrodja prednjih sedežev in zadnje sedežne klopi omogočila več kot 10 kg prihranka. Prtljažna vrata so iz plastomera, lahkega a hkrati trdnega kompozitnega materiala, s čimer je masa prtljažnih vrat 4 kg manjša kot pri enakih prtljažnih vratih s klasično zasnovo.

Učinkovita aerodinamika
Tekoče linije in zmanjšane dimenzije po širini in višini novega PEUGEOTA 308 SW spontano nakazujejo na visoko aerodinamično zmogljivost, ki je rezultat nižje porabe goriva in zmanjšanih emisij CO2. Aerodinamičnost, kakor tudi masa vozila, sta ključna dejavnika za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Drugačna razporeditev sklopov in znižana višina novega PEUGEOTA 308 SW omogočajo za 20 mm nižje težišče kot pri njegovem predhodniku. Zagotovljena je majhna zračna upornost vozila, tako da količnik zračnega upora (Cx) dosega izredno vrednost 0,28, količnik površine upora (SCx) pa se začne pri 0,64 m2. Zaradi te zadnje vrednosti se aerodinamičnost PEUGEOTA 308 SW uvršča med najbolj učinkovita vozila na trgu karavanov, upoštevajoč vse avtomobilske razrede. Edinstvene izkušnje v vožnji, ki so nasledile strokovno podkovano znanje znamke Peugeot

PEUGEOT i-Cockpit, prepoznavno Peugeotovo voznikovo mesto
Novi PEUGEOT 308 SW je voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit prevzel od limuzine 308. Kompakten volan, instrumentna plošča v višini oči, 9,7-palčni veliki zaslon na dotik in visoka sredinska konzola tvorijo edinstveno kombinacijo v svetu avtomobilizma in so postali prepoznavna identiteta notranjosti vozil znamke PEUGEOT. Zasnovan za novo voznikovo čutno in intuitivno izkušnjo, Peugeot i-Cockpit nudi čisto novo zvrst občutkov. Bil je dobro sprejet s strani javnosti, tiska in tudi kupcev ter poskrbi, da je uporaba PEUGEOTA 308 enostavna in povsem očitna.

S kompaktnimi merami (351 mm x 329 mm) volan olajša krmiljenje in povečuje občutke v vožnji. Manevriranje med vožnjo po mestu je zahvaljujoč električnemu servovolanu lahkotno in natančno. Instrumentna plošča, ki je nameščena na armaturni plošči in brezhibno integrirana, je bila zasnovana kot tehnološki element in z veliko natančnostjo. Okvirja merilnikov sta raztegnjena, simetrično vrtenje kazalnikov pa olajša odčitavanje informacij na eni in drugi strani kompaktnega volana. Takšna namestitev omogoča vozniku, da se osredotoči na zgornji del instrumentne plošče in tako z očmi laže sledi smeri vožnje. Slogovno izpiljeno oblikovana rdeča kazalnika sta referenca na področju preciznega urarstva. Pri višjih stopnjah opremljenosti sta kromana kot tudi obroba merilnikov hitrosti in vrtljajev. Pri merilnikih je na voljo posebno stopnjevanje prikaza; funkcija zatemnitve prikaza ob zaustavitvi vozila skrije kontrolne lučke in številčne podatke.

Veliki 9,7-palčni zaslon vsebuje posamezne gumbe za različne funkcije. Omogoča upravljanje naslednje opreme: klimatske naprave, funkcij pomoči pri vožnji, multimedijske opreme, navigacijskega sistema, telefona, PEUGEOT Connect aplikacij in parametriranje vozila. S sedmimi gumbi za neposreden dostop do funkcij je uporaba zaslona na dotik enostavna. Informacije so preprosto dostopne in prikazane na dveh straneh.

Najvišja raven lege na cesti
Izkušnje v vožnji z novim PEUGEOTOM 308 SW slonijo na strokovno podkovanem znanju znamke PEUGEOT s področja podvozij in dejanskih kakovostnih lastnosti nove platforme EMP2. Za 20 milimetrov znižano težišče vozila ne vpliva ugodno zgolj na aerodinamičnost vozila, temveč zagotavlja tudi boljšo lego podvozja na cesti. Nova platforma prinaša tudi zmogljive preme z zmanjšano maso (spredaj Pseudo Mc Pherson in zadaj poltoga prema). Optimiziranje vpetja koles izboljšuje premer obračalnega kroga za 20 cm (11,2 m med pločniki) v primerjavi z njegovim predhodnikom. Inovativna implementacija blažilnika, ki prečka roko, zagotavlja boljši izkoristek v prid udobju in legi na cesti. Poleg tega je lega obremenjenega vozila na cesti izjemna: znižano težišče vozila in daljša medosna razdalja pozitivno vplivata na razporeditev mas in nimata negativnih posledic na vozno dinamiko vozila.

Električni variabilni servovolan je natančen in hkrati informativen. V povezavi s kompaktnim volanom omogoča izjemno priročno upravljanje in še bolj preprosto izvajanje manevrov v mestnem prometu. Zavorni koluti – prednji zračeni in z največjim premerom 304 x 28 mm – imajo optimalno izboljšano maso in upornost pri trenju, pri čemer pa so tudi ustrezno dimenzionirani za celoten izbor vozil. Zaradi tehnologije, ki je povezana z zavornim sistemom, je PEUGEOT 308 SW lahko opremljen z električno parkirno zavoro (po zaslugi motoriziranih zavornih čeljusti), sistemom ESP, izpopolnjenim elektronskim nadzorom pogona in sistemom za speljevanje na strmini (Hill Assist), in to od 2. stopnje opremljenosti dalje.

Celoten sklop izboljšav – inovativna zasnova, zmanjšana masa, znižano težišče, električni servovolan, kompakten volan, pnevmatike in zmogljiv zavorni sistem – združen s PEUGEOTOVIM strokovnim znanjem o podvozju daje novemu PEUGEOTU 308 SW neprimerljivo dinamično lego na cesti, ki je na ravni petvratne limuzine. Ta edinstvena sinteza v svetu karavanov uspešno združuje prostornost in bivalno udobje z živahnostjo, udobjem in lego na cesti na vrhunski ravni.

Številni sistemi za pomoč pri vožnji za večjo varnost in udobje
Novi PEUGEOT 308 SW razpolaga s številno opremo za pomoč pri vožnji, ki omogoča še bolj udobno in zanesljivo vožnjo. Tako kot pri limuzini tudi tu najdemo paket funkcij pomoči pri vožnji, t.i. Driver Assistance Pack, ki je na voljo za doplačilo in vključuje tri funkcije, ki uporabljajo radar, nameščen na prednji strani vozila:
- Aktivni tempomat: Omejevalnik hitrosti vozila/tempomat, ki ohranja nastavljeno hitrost in jo samodejno prilagaja glede na hitrost vozila, ki vozi pred njim.
- Opozorilnik na nevarnost trka: Vizualno in zvočno opozorilo voznika opozori na zaviranje, da bi preprečilo trk.
- Samodejno zaviranje v sili: V primeru bližajoče se nevarnosti trka se sproži samodejno vnaprejšnje zaviranje, ki prepreči ali zmanjša posledice trka.

Za večje udobje in varnost vseh potnikov ima novi PEUGEOT 308 SW serijsko ali za doplačilo še številno drugo opremo: nadzor mrtvih kotov, električna parkirna zavora, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, ki uporablja veliki barvni zaslon, prostoročni dostop in zagon vozila. Temu seznamu sta se ob lansiranju novega PEUGEOTA 308 SW pridružili še dve opremi za udobje:

Sistem Park Assist
Aktivna pomoč pri parkiranju zadnje generacije ne omogoča zgolj samodejnega uvoza na vzdolžno parkirno mesto (in izvoza) temveč tudi pravokotno parkiranje. Za te potrebe sistem zazna parkirno mesto in krmili volan, medtem pa voznik upravlja pospeševanje, zaviranje, prestavna razmerja in sklopko (pri ročnem menjalniku). Med izvajanjem manevrov sistem vozniku posreduje vizualne in zvočne informacije zaradi zagotovitve varnega uvoza in izvoza iz parkirnega mesta. Voznik lahko po želji v kateremkoli trenutku prevzame nadzor nad volanom, s tem da ga prime. Park Assist se vgrajuje skupaj s funkcijo za nadzor mrtvih kotov in je za doplačilo na voljo od 3. stopnje opremljenosti dalje.

Driver Sport Pack
Najnovejša oprema, ki igra na karto emocij, ene od najpomembnejših vrednot znamke PEUGEOT, bo razveselila ljubitelje dinamične vožnje. Sistem, ki ga lahko vklopi voznik s pritiskom na dodatni gumb "Sport" na sredinski konzoli (poleg električne parkirne zavore), povzdigne občutke v vožnji na višjo raven, saj deluje na užitke čutov.

Po vklopu funkcije Driver Sport Pack lahko voznik dejansko spreminja naslednje parametre:
- trši in bolj odziven servovolan;
- bolj odzivna kartografija pedala za plin;
- večja odzivnost motorja in menjalnika (pri izvedenkah s samodejnim menjalnikom, ki imajo v tem primeru dodatno vgrajeni obvolanski prestavni ročici);
- večja glasnost in bolj športen zvok motorja (preko digitalnega ojačevalnika, ki izboljša akustiko v potniški kabini);
- sprememba barve prikaza na instrumentni plošči, ki se tako spremeni iz bele v rdečo;
- prikaz parametrov za dinamični izkoristek vozila na instrumentni plošči: dosežena moč, tlak kompresijskega polnjenja, vzdolžni in prečni pospešek).

Odločno dinamičen paket stimulira voznikove čute - sluh, otip in vid - ter mu omogoča, da za volanom doživi še več emocij. Ob začetku prodaje PEUGEOTA 308 SW bo Driver Sport Pack na voljo za doplačilo od 3. stopnje opremljenosti dalje za motorja 1.2 l e-THP 130 in 2.0 l BlueHDi 150 z ročnim menjalnikom (enako velja za limuzino).

Vse več možnosti za povezljivost
Možnosti komunikacijskih povezav pri novem PEUGEOTU 308 SW so sodobne in raznolike. PEUGEOT 308 SW uporablja novo generacijo povezljivih storitev na osnovi tehnologije mobilnega interneta: PEUGEOT Connect Apps. Po zaslugi ergonomske oblike velikega zaslona na dotik je dostop do aplikacij enostaven, njihova uporaba pa intuitivna. Voznik ima informacije na razpolago v realnem času, kar mu olajša vsakodnevno vožnjo: prosta parkirna mesta v neposredni bližini, cena goriva na bližnjih bencinskih servisih, prometne informacije, vremenska napoved, turistične informacije iz vodiča Michelin (rdeči in zeleni vodič), imenik in pa tudi aplikacija Coyote (razpoložljivost je odvisna od države).

Stranke, ki se poslužujejo aplikacije PEUGEOT Connect Apps imajo dostop do spletne trgovine Apps, kjer so na voljo vse razpoložljive aplikacije. Ta ponudba storitev za doplačilo, ki je v fazi razvoja, bo na voljo v 13-ih evropskih državah proti plačilu letne naročnine. Ključ 3G Plug&Play, ki aktivira aplikacije PEUGEOT Connect Apps, lahko vključimo v USB vhod, ki se v novem PEUGEOTU 308 SW nahaja skrit v predalu za drobnarije pred prednjim sopotnikom. PEUGEOT 308 SW uvaja posebno funkcijo aplikacije "MyPeugeot" oziroma mobilno različico (mobilno zasebno okolje stranke, ki je na voljo v nekaterih državah), ki na strankinem pametnem telefonu prikaže informacije o vozilu (lokalizacija, število prevoženih kilometrov, poraba goriva, vklop kontrolnih lučk ipd.). Uporaba teh podatkov omogoča izvajanje nekaterih storitev, kot denimo samodejno vodenje do vozila in ciljne destinacije voznika, opozorila o vzdrževalnih posegih ali nepravilnem delovanju, statistična obdelava poti itd.

Tu pa je še nova aplikacija za pametne telefone "Scan my PEUGEOT", ki stranki omogoča enostaven dostop do digitalnih navodil za uporabo, ki so prisotna v novem PEUGEOTU 308 SW. Uporablja tehnologijo za slikovno prepoznavanje. Voznik mora s svojim pametnim telefonom le fotografirati en del vozila in nemudoma bo našel razlago delovanja določene opreme ali pomen prižiga določene kontrolne lučke.

Na videz očitna kakovost vključno z obdelavo najmanjših podrobnosti
Na področju obdelave kakovosti novi PEUGEOT 308 SW sledi istemu načelu kot limuzinska različica: zagotoviti na videz očitno kakovost v notranjosti in zunanjosti na najvišji možni ravni. Po tem imperativu kakovosti so se zgledovale PEUGEOTOVE ekipe od same zasnove projekta oziroma od prvih skic dalje. Izraža se na vseh ravneh in v najmanjših podrobnostih: obdelava karoserije in potniške kabine, izbor materialov, vgradnja delov, akustična zasnova in trajnost. Tako vidno kakovost zunanjosti PEUGEOTA 308 SW potrjuje skrb, ki je bila med drugim posvečena naslednjim parametrom:
- nov postopek ličenja za brezhiben oprijem in sijaj;
- nova tehnika laserskega varjenja strehe za popolno končno obdelavo;
- nadzor nad zračnostjo in naleganji, natančno spajanje delov;
- osvetlitev na prednjem in zadnjem delu vozila, ki je hkrati tehnološka in nemudoma prepoznavna;
- kromani okrasni profil, ki neprekinjeno obkroža bočna stekla;
- bočni smerokazi na LED diode, vgrajeni v zunanji ogledali;
- odsotnost trikotnega stekla zaradi hitrejše opaznosti in visokorazrednega videza profila;
- brezhibna vgradnja prilegajočih se in funkcionalnih strešnih prtljažnih drogov iz aluminija.

Tudi vidni kakovosti notranjosti je bila posvečena posebna skrb:
- armaturna plošča v celoti prekrita s penasto oblogo;
- obdelava plošč prednjih in zadnjih vrat;
- volanski obroč iz polnega zrnastega usnja z okrasnimi šivi od 2. stopnje opremljenosti dalje;
- obdelava nekaterih stikal v potniškem prostoru, še posebej stikal za glasnost avtoradia;
- brezhibno integriran zaslon na dotik;
- obdelava instrumentne plošče po zgledu "zapestnih ur";
- kromani ali lakirani dekorativni dodatki okoli vseh funkcionalnih sklopov po potniškem prostoru;
- videz talne obloge prtljažnega prostora in kakovost na otip;
- vodila v prtljažnem prostoru iz aluminija z odstranljivimi kovinskimi kaveljčki za visokorazredni videz.

Kakovost je možno videti, otipati in tudi slišati. Tudi akustika v notranjosti PEUGEOTA 308 SW je bila optimalno izboljšana. Tako je na primer hrup udarca, ki ga zaslišimo ob zapiranju vrat, zadušen in izjemno kakovosten.

Kakovostna zasnova brez kompromisov na področju varnosti
Tako kot limuzinska različica je tudi PEUGEOT 308 SW na testnih trčenjih Euro NCAP osvojil pet zvezdic oziroma najboljšo oceno. Testi, ki jih je izvedla neodvisna organizacija Euro NCAP, so bili opravljeni po novem strožjem protokolu za dodelitev rezultatov. S posamično osvojenimi petimi zvezdicami v vseh štirih kategorijah (zaščita odraslih, otrok, potnikov in sistemi za pomoč) je PEUGEOT 308 SW potrdil, da zagotavlja visoko stopnjo varnosti tako svojim potnikom kot tudi pešcem.

Kakovost pri uporabi na ravni najboljših v tržnem razredu
Namen tega zahtevnega dela na kakovosti je omogočiti novemu PEUGEOTU 308 SW, da bo tudi čez nekaj let videti kot nov. To je možno zagotoviti z nadziranjem staranja videza delov in opreme in pa tudi z vnaprejšnjim nadzorom parazitnih hrupov in vibracij. Novi PEUGEOT 308 SW je uspešno prestal že številne teste kakovosti, med katerimi so: 2,5-milijonski kilometrski test vožnje pred začetkom prodaje, 2500-urni test na preizkuševališču, 250.000 poskusov delovanja klimatske naprave, 4,3 milijona pritiskov brez napak na zaslon na dotik itd.

Kakovostna zasnova in skrbna izdelava PEUGEOTA 308 SW zagotavljata njegovim potnikom občutek varnosti in vzdržljivosti, s čimer obljublja intenzivne užitke v potniški kabini in izjemno zadovoljstvo pri uporabi.

Proizvodnja v Franciji
Proizvodnja novega PEUGEOTA 308 SW bo potekala v obratu Sochaux, pogonske sklope pa bodo proizvajali v francoskih tovarnah Trémery in Douvrin. PEUGEOT 308 SW, ki bo imel svetovno premierno na Ženevskem avtomobilskem salonu 2014, se bo v Franciji začel prodajati 24. aprila, kmalu zatem pa bo prodaja stekla še v ostalih evropskih državah.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.