Avto.info

Peugeot Partner Electric

domača predstavitev: Peugeot Partner Electric

domača predstavitev

Avtor: Foto: Peugeot
domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric domača predstavitev: Peugeot Partner Electric

S to novo 100-odstotno električno izvedenko je Peugeot naredil še korak naprej v želji poklicnim uporabnikom ponuditi odgovoren prevoz, ki bo prilagojen njihovim potrebam, in nov užitek v vožnji. Novi Partner Electric združuje ponudbo, ki je bila zaslužna že za uspeh Partnerja - sodoben in privlačen stil, modularnost in praktičnost z najboljšim tovornim prostorom v tem razredu -, z voznim udobjem, ki ga ponuja električni pogonski sklop. Partner Electric je namenjen vsem poklicnim uporabnikom, ki želijo zmanjšati svoj okoljski odtis in račun za energijo.

Uporabne funkcije za gospodarsko rabo
Vse oblike modularnosti in vsa uporabnost tovornega prostora, zaradi katerih je bil Partner tako uspešen, najdemo tudi pri Partnerju Electric. Na razpolago je v dveh dolžinah: L1 z dolžino 4,38 m in L2 z dolžino 4,63 m. Partner Electric ima največjo prostornino tovornega prostora med vsemi malimi furgoni na električni pogon. Uporabna prostornina izvedenke L1 z uporabno dolžino 1,80 m znaša 3,3 m3, izvedenke L2 z uporabno dolžino 2,05 m pa 3,7 m3. Nosilnost vozila je vse do 695 kg, s čimer se umešča na prvo mesto v svoji kategoriji.

Partner Electric s sedežno klopjo Multi-Flex ohranja ekskluzivno modularnost, po kateri je Partner prepoznaven že od vsega začetka:
- Ta oprema, ki je v razredu malih furgonov edinstvena, trem osebam omogoča sedenje spredaj. Ta praktični vidik poklicni uporabniki zelo cenijo, saj z njim svoje zaposlene in njihovo delovno orodje veliko lažje prevažajo od enega delovišča do drugega.
- Po zaslugi zložljivega desnega sovoznikovega sedeža je mogoče podaljšati raven pod in povečati uporabno prostornino na 400 l. Prostornino tovornega prostora se tako pri izvedenki L1 poveča na 3,7 m3 z uporabno dolžino 3 m, pri izvedenki L2 pa na 4,1 m3 z uporabno dolžino 3,25 m.
- Sedalo desnega sedeža je mogoče tudi dvigniti ob naslonjalo, ko potrebujemo prostor za prevoz visokih predmetov.
- Zložljivo naslonjalo sredinskega sedeža ima pisalno mizico, zato lahko opravlja funkcijo mobilne pisarne.

Doseg s posameznim polnjenjem
Partner Electric ima s posameznim polnjenjem doseg 170 km, izmerjen v standardnem ciklu (NEDC), s čimer postavlja zgled v svojem razredu vozil. Delo projektne skupine je med celotnim procesom razvoja Partnerja Electric vodila želja ponuditi najboljši doseg z enim polnjenjem.

Takšen rezultat so dosegli s pomočjo:
- dvojnega generiranja energije: poleg klasičnega generiranja med upočasnjevanji oziroma ob odmiku noge s pedala za plin je uvedeno še generiranje med zaviranjem, ki zagotavlja do 10 % dodatnega dosega, odvisno od vrste vožnje,
- rekordne električne kapacitete 22,5 kWh v kombinaciji z učinkovitim vodenjem energije,
- izboljšane aerodinamike, predvsem po zaslugi dodatnega pokrova v predelu prednje okrasne maske, obloge na podvozju in okrasnih kolesnih pokrovov,
- največje hitrosti, omejene na 110 km/h, ki zadostuje za poklicno uporabo.

Vse to v povezavi z več povsem novimi napravami za ekološko vožnjo vozniku omogoča obvladovanje porabe energije in mu ob normalni uporabi zagotavlja doseg, ki izpolnjuje potrebe lastnikov malih furgonov, od katerih jih 70 % na dan prevozi manj kot 100 km. Homologiranih 170 km dosega s posameznim polnjenjem je mogoče doseči na primer s tekočo mestno vožnjo brez vključene klimatske naprave ali gretja. Poraba energije in torej doseg s posameznim polnjenjem sta, tako kot pri vozilu z motorjem z notranjim zgorevanjem, odvisna predvsem od načina vožnje in profila poti, vendar imajo nanju nezanemarljiv vpliv tudi drugi dejavniki, kot so premalo napolnjene pnevmatike in uporaba določene elektronske opreme.

Učinkovit električni sistem ogrevanja in klimatizacije
Glavna električna porabnika energije sta ogrevanje in klimatska naprava. Za zmanjševanje njunega vpliva ima Partner Electric povsem nov sistem ogrevanja in klimatske naprave. Sistem je 100-odstotno električen in neposredno ogreva oziroma hladi zrak, ki ga vpihuje v potniški prostor, kar omogoča hitrejše doseganje želene temperature v primerjavi s klasičnim sistemom.

Da se bolje ohranja energija vozila, varčni način "ECO" v trenutku prekine ogrevanje oziroma klimatizacijo, vendar vzdržuje prezračevanje potniškega prostora, s čimer se takoj pridobi dodatne kilometre. Način se lahko vklopi s pritiskom na gumb na upravljalni plošči klimatske naprave in ogrevanja. Pred vklopom načina "ECO" se na glavnem zaslonu izpiše podatek o potencialnem povečanju dosega.

Partner Electric bo za doplačilo* ponujal tudi polno pregradno steno za sedeži. Poleg varnosti, saj deluje kot opora za tovor, omogoča tudi hitrejše segrevanje potniškega prostora in daljše ohranjanje temperature po izklopu klimatske naprave oziroma ogrevanja. (*na razpolago bo v letošnjem letu)

Polnitev za vse oblike uporabe
Partner Electric se vsakodnevni uporabi prilagaja tako, da ponuja 2 obliki polnjenja akumulatorja:
- Hitro polnjenje poteka po posebnem polnilnem priključku s trifaznim napajanjem 380 V in zahteva samo približno 20 minut, da se akumulator napolni do 50 %, oziroma približno 30 minut, da se napolni do 80 %.
- Poseben kabel za hitro polnjenje, ki je neločljivo povezan s polnilno postajo, se priklopi v vtičnico za polnjenje na zadnjem levem blatniku vozila.
- Normalno polnjenje poteka po enofazni 230-voltni gospodinjski vtičnici. Polnilni kabel se priklopi v vtičnico za normalno polnjenje na prednjem desnem blatniku vozila in v gospodinjsko električno vtičnico: "Pametni" kabel ugotovi, ali je vtičnica klasična ali zaščitena, in samodejno prilagodi polnilni tok (do 14 A, odvisno od vtičnice in od države). Pri 14 A se akumulator do 100 % napolni v približno 8 urah in pol. Po gospodinjski zidni vtičnici ali 16 A javni polnilni postaji po kablu, ki je na voljo za doplačilo. Akumulator se do 100 % napolni v približno 7 urah in pol.

Neprekosljiv strošek uporabe
Stroški uporabe na 100 km znašajo med 0,9 € in 2 € (evropsko povprečje), odvisno od cene kWh v državi, zaradi česar je Partner na električni pogon neprekosljivo vozilo za poklicne uporabnike, ne glede na uporabljen način polnjenja. Tudi stroški vzdrževanja so v primerjavi z vozilom z motorjem z notranjim zgorevanjem manjši, saj vozilo ne potrebuje menjave olja, manj je rezervnih delov za rutinsko vzdrževanje in zavore so manj obremenjene po zaslugi sistema za generiranje energije pri upočasnjevanju.

Storitve, ki poenostavljajo življenje
Partner Electric bo ponujal izbor storitev za različne oblike uporabe in raznolika pričakovanja strank. Te storitve bodo med drugim zajemale:
- v Franciji in Nemčiji možnost najema akumulatorja ločeno od vozila,
- garancijo za akumulator in pogonski sklop s trajanjem 5 let ali 50.000 km,
- prilagojeno asistenco,
- poenostavljeno vgradnjo polnilne infrastrukture po zaslugi partnerstev z različnimi ponudniki storitev po različnih evropskih državah.

Dinamične zmogljivosti in užitek v vožnji
Partner Electric ima vgrajen električni motor, ki ponuja prvovrstne dinamične zmogljivosti z močjo 49 kW (67 KM) in navorom 200 Nm, ki je na razpolago takoj od 0 do 1500 vrt/min. V kombinaciji z reduktorjem z enim prenosnim razmerjem in stalnim odgonom moči zagotavlja občutek živahnosti in prožnosti od trenutka, ko vozilo spelje, in med pospeševanjem, ne da bi voznik moral menjati prestave. Že od prvih obratov koles tih pogonski sklop voznika popelje v novo izkušnjo umirjene vožnje. V vozilu vlada tišina, zato so poti manj utrujajoče in prijetnejše, saj se vsi potniki lahko brez težav pogovarjajo med seboj.

Merilnik porabe na instrumentni plošči prikazuje trenutno porabo ali generiranje energije (ko voznik spusti pedal za plin in ko zavira), merilnik dodatne porabe pa kaže raven porabe ogrevanja ali klimatske naprave. Optimalnega načina vožnje za generiranje energije ob upočasnjevanju se hitro navadimo in tako začnemo voziti tekoče in varčno. Čeprav je v svojem bistvu namenjen umirjeni vožnji, Partner Electric vseeno premore dobršno mero značaja in živahnosti. Če potrebujemo hitro in enakomerno pospeševanje, pohodimo pedal za plin in motor še isti trenutek razvije dovolj navora.

Funkcija pomoči pri speljevanju navkreber, poimenovana "Hill Assist" in na voljo serijsko s sistemom ESP, v kombinaciji z močnim navorom motorja sodeluje pri speljevanju Partnerja Electric na strmem klancu (do 25 %). Funkcija "lezenja", ko spustimo zavorni pedal, je podobna kot pri samodejnem menjalniku in omogoča lažje manevriranje pri manjših hitrostih. Natančno upravljanje generiranja energije, ki zagotavlja optimalno postopno upočasnjevanje tako ob odmiku noge s pedala za plin kot pri zaviranju, ponuja izjemno vozno udobje.

Vozniško mesto
Vozniško mesto je klasično in upravljalni deli so podobni tistim pri vozilu z motorjem z notranjim zgorevanjem: kontaktni ključ, ročna zavora, prestavna ročica s štirimi položaji in dva pedala - kot pri avtomobilu s samodejnim menjalnikom -, stikala ogrevanja in klimatske naprave ...

Z zasukom kontaktnega ključa do prvega utora se vključi napajanje električne opreme, z zasukom do drugega utora pa se vključi pogonski sklop. Vozilo je pripravljeno za odhod, ko se na instrumentni plošči prižge zelena kontrolna lučka, ki jo spremlja zvočni signal.

Glavne razlike v primerjavi z vozilom z motorjem z notranjim zgorevanjem so pri instrumentni plošči, na kateri najdemo:
- merilnik moči,
- kazalnik stanja napolnjenosti akumulatorja,
- merilnik porabe klimatske naprave oziroma ogrevanja,
- potovalni računalnik, ki izpisuje običajne informacije in porabo v kWh.

Kot pri izvedenkah e-HDi Partnerja z robotiziranim ročnim menjalnikom tudi tu prestavno ročico nadomešča vrtljivi gumb na armaturni plošči, s čimer se zelo izboljša kakovost bivanja na prednjih sedežih, sploh za potnika na sedežu v sredini.

Obvladovanje dosega, ki ne povzroča prav nobenih skrbi
Partner Electric združuje nabor naprav, ki jih doslej v tem razredu vozil še nismo srečali in ki vozniku pomagajo doseči varčno vožnjo in obvladovati porabo, s tem pa zagotoviti optimalen doseg vozila s posameznim polnjenjem, in to povsem varno in brez skrbi.

Varčno vožnjo je v novem Partnerju Electric mogoče doseči povsem intuitivno:
Dobro viden merilnik moči na levi strani instrumentne plošče pripomore k varčni vožnji, saj prikazuje trenutno porabo oziroma generiranje energije ob upočasnjevanju in zaviranju. To počne s kazalcem, ki se pomika po različno obarvanih območjih:
- zeleno območje: vožnja, ki omogoča minimalno porabo energije,
- belo območje: vožnja brez varčevanja z energijo,
- modro območje; "polnjenje": generiranje energije.

Prvič predstavljen merilnik dodatne porabe s kazalcem, ki se pomika med barvnimi območji, prikazuje, koliko energije porabljata ogrevanje in klimatska naprava. Zeleno območje pomeni najmanjšo dodatno porabo energije, rdeče pa največjo. Povsem nov prikaz dodatnega dosega je omogočen po zaslugi varčnega načina "ECO" sistema ogrevanja / klimatizacije na glavnem zaslonu, kjer sta prikazana tudi skupni preostali doseg in povprečna poraba v kWh/100 km ali km/kWh.

Merilnik energije, umeščen v sredini instrumentne plošče na levi strani, prikazuje raven napolnjenosti akumulatorja. Voznik prejema progresivne informacije od 20 % rezerve energije naprej, da lahko mirno in varno načrtuje, kaj storiti pred iztekom razpoložljivega dosega:
-od 20 % rezerve naprej zasveti kontrolna lučka merilnika in moč ogrevanja se postopoma zmanjšuje,
-od 10 % rezerve naprej zasveti opozorilna lučka in razpoložljiva moč se postopoma zmanjšuje. Vozilo ne razvije več vseh zahtevanih pospeškov in vozi z zmanjšano hitrostjo.

Partner Electric postavlja zgled na področju varnosti
Komponente akumulatorja so urejene v 2 sklopih, nameščenih pod tlemi vozila na obeh straneh zadnje preme, kar zagotavlja porazdelitev mase, znižuje težišče in vozilu na ta način daje stabilnost med vožnjo. Stabilnost dodatno izboljšuje še serijska oprema; poleg sistema proti blokiranju koles (ABS) z elektronskim razdelilnikom zavorne sile (REF) in sistemom pomoči pri nujnem zaviranju (AFU) ima Partner Electric tudi sistem za elektronski nadzor stabilnosti (ESP), česar v tem razredu vozil doslej še ni bilo. Ko voznik spusti pedal za plin, kinetična energija koles poganja motor v načinu električnega generatorja in opravlja vlogo "motorne zavore", ki je učinkovitejša kot pri vozilu z motorjem z notranjim zgorevanjem. Učinkovitost zaviranja tako zagotavljata generiranje energije in klasični zavorni krogotok.

Zaščita akumulatorja ob trčenju
Ob projektiranju so bile postavljene stroge zahteve za varnost in obstojnost sestavnih delov električnega pogonskega sistema. Akumulatorski sklopi so nameščeni v predelu, ki je najbolj odporen na čelna trčenja, in imajo trdno polimerno strukturo, okrepljeno s steklenimi vlakni. Ta struktura zajema še jeklene prečnike, ki so pritrjeni na ojačitvene dele zadnjega poda in ščitijo akumulatorske sklope v primeru bočnega ali naletnega trčenja in povečujejo trdnost strukture zadnjega poda. Vsaka posamezna celica (skupaj jih je 80) akumulatorja ima nadzor temperature, napetosti in toka. Obdaja jo ščitnik iz nerjavnega jekla. Celice so združene v module, ki so ravno tako zaščiteni in nameščeni v strukturo akumulatorskega sklopa. Sistem je opremljen z odklopnikom, ki ob trčenju izolira akumulator in visokonapetostne tokokroge.

Varnost med polnitvijo akumulatorja
Prek gospodinjske električne vtičnice z ozemljitvijo se akumulator polni po kablu, ki ima zaščitno enoto za elektronski nadzor prevodnosti ozemljitve; enota lahko v primeru nepravilnosti polnjenje prekine. Nadzor hitrega ali normalnega polnjenja zagotavljajo zaznavala napetosti, toka in temperature celic ter komunikacija posebnega računalnika akumulatorskega sklopa in računalnika polnilne postaje z nadzorno enoto (resnični možgani avtomobila), ki v primeru nepravilnosti prekine polnjenje. Polnjenje je mogoče samo, ko je vozilo ustavljeno, njegov zagon pa je v tem času onemogočen, s čimer se prepreči speljevanje z nameščenim polnilnim kablom.

Pogonski agregat
Električni motor in reduktor z enim prenosnim razmerjem, ki sta nameščena pod pokrovom motornega prostora, poganjata prednji kolesni par. Visoko zmogljiv električni motor je vrste sinhroni motor s permanentnimi magneti in je še posebej kompakten, razvije pa moč 49 kW (67 KM) in navor 200 Nm, ki je na voljo takoj od 0 od 1500 vrt/min.

Njegovi sestavni deli so:
- v osrednjem delu je pomični rotor z magneti na obodu, ki izmenično usmerjajo pola (severni/južni) navzven;
- na zunanji strani je fiksni stator, sestavljen iz navitij, ki jih napajajo tri neodvisne faze toka; te ustvarjajo magnetno polje, zaradi katerega se rotor obrača.

S trifazno izmenično napetostjo 300 V ga napaja invertor, ki pretvarja enosmerno napetost 300 V pogonskega akumulatorja. Invertor uravnava tok, frekvenco in napetost glede na to, koliko je pritisnjen pedal za plin. Odziv na pritisk na pedal je postopen, zato da se doseže najboljši kompromis med voznimi zmogljivostmi in porabo energije v prid dosega s posameznim polnjenjem. Invertor, motor in reduktor omogočajo hitrosti od 0 do 110 km/h. En sam reduktor omogoča univerzalno prenosno razmerje 9,93 za vožnjo naprej in vzvratno vožnjo. Vzvratno prestavo omogoča obrat v smeri vrtenja motorja.

Akumulator
Partner Electric ima vgrajen litijev ionski akumulator najnovejše generacije z visoko energetsko gostoto in z zmogljivostjo 22,5 kWh. Omogoča skladiščenje več energije na kilogram in na enoto prostornine. Ta akumulator poleg tega tudi nima spominskega učinka. Lahko se ga tudi zgolj delno polni, ne da bi ga morali redno tudi do konca izpraznjevati. Sestavljen je iz 80 celic po 3,75 V (nazivna napetost), ki so združene v 5 modulov po 16 osnovnih celic.

Akumulator je v obliki dveh sklopov domiselno umeščen v podvozju vozila na obeh straneh zadnje preme (3 moduli v prednjem sklopu - 2 modula v zadnjem sklopu) in Partnerjeve vozne lastnosti ter uporabne mere tovornega prostora ohranja nespremenjene. Vsak modul ima dve nadzorni enoti, CMU ali Cell Monitor Unit, ki nadzirata temperaturo, napetost in tok vsake posamezne celice. Sistem zaokroža še računalnik za upravljanje akumulatorja, BMU oziroma Battery Management Unit, ki upravlja splošno delovanje akumulatorja in stalno uravnava energetsko učinkovitost, ta pa pripomore k zagotavljanju čim boljšega dosega vozila s posameznim polnjenjem.

Tokovi energije
Med vožnjo invertor pretvarja enosmerno napetost 300 V iz akumulatorja v izmenično napetost 300 V za napajanje električnega motorja. Ta naprava krmili motor med vožnjo in v fazah generiranja energije. Motor je reverzibilen. Med upočasnjevanjem ustvarja izmenično napetost, ki jo invertor pretvarja v enosmerno in z njo polni pogonski akumulator (način generatorja). Pri normalnem polnjenju vgrajeni polnilnik pretvarja izmenično napetost 230 V iz gospodinjske vtičnice v enosmerno napetost 300 V za polnjenje pogonskega akumulatorja. Pri hitrem polnjenju zunanja polnilna postaja neposredno dovaja enosmerno napetost in tok, ki sta potrebna za polnjenje pogonskega akumulatorja. Polnilna postaja ima vgrajen polnilnik s trifaznim napajanjem z napetostjo 380 V. Akumulator avtomobila se nato napaja z enofazno enosmerno napetostjo.

Polnjenje nadzirata in upravljata nadzorna enota v vozilu in računalnik polnilne postaje. Polnjenje se samodejno ustavi, ko je akumulator 80 % poln. Mogoče je sprožiti še drugo fazo polnjenja (po prvi fazi do 80 %), ki bo krmiljena do 100 %, vendar bo potekala počasneje, saj je treba upoštevati najvišjo napetost vsake posamezne celice akumulatorja. Pretvornik napetosti v polnilniku iz napetosti 300 V iz pogonskega akumulatorja proizvaja napetost 14,7 V, s katero polni 12-voltni akumulator za napajanje računalnikov v vozilu, luči, avdiosistema, servovolana, podtlačne črpalke, itd. Opravlja enake naloge kot alternator v vozilih z motorjem z notranjim zgorevanjem.

Ali bomo to vozilo imeli v prodaji na slovenskem tržišču se še ne ve, kajti potrebno bo narediti raziskavo tržišča in na osnovi tega se bomo odločili.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.