Avto.info

Peugeot RCZ

domača predstavitev: Peugeot RCZ

domača predstavitev

Avtor: Foto: Peugeot
domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ domača predstavitev: Peugeot RCZ

Peugeot povečuje zapeljivost in ekskluzivnost svojega športnega kupeja RCZ, ki vzbuja sanje in občutenja. Njegova nova čutna in plemenita oblika, športna in elegantna, daje slutiti moč, gibčnost in prefinjenost, in potrjuje njegovo edinstvenost v paleti vozil Peugeot. Bogastvu njegovega izraza je dodana paleta zunanjih in notranjih barvnih kombinacij in materialov, s katerimi si bo vsak kupec lahko sam oblikoval »svoj« RCZ. Ta povečana emotivna moč se bo naslednje leto nadaljevala z izvedenko 1.6THP moči 260 KM, ki bo še bolj športna.

Potencial zapeljevanja
Konceptno vozilo, ki je bilo predstavljeno na salonu v Frankfurtu leta 2007, ni nikogar pustilo ravnodušnega in zamisel, da bi to vozilo spravili v življenje za prodajo, se je ponudila hitro. Aprila 2010, v samo 2 letih in pol, je RCZ iz sanj postal resničnost, zaradi odločnosti, poguma in znanja ekip znamke z znakom leva.

RCZ je tedaj popolnoma utelešal novi Peugeotov slogan: MOTION & EMOTION. Tako je postal najbolj viden izraz  znanja Znamke :
- »oblikovalskega«  znanja z zelo močnim dizajnom;
- »kvalitativnega« znanja z ekskluzivnim in visokorazrednim pozicioniranjem;
- »dinamičnega«  znanja z voznimi lastnostmi, ki določajo zgled.

Uveljavljena emotivna moč
Že tedaj je RCZ začel svojo bogato prodajno, medijsko in športno kariero. Javnost in specializirani mediji v različnih državah so mu podelili veliko nagrad, tako za oblikovanje kot za zmogljivosti. 
Že leta 2010 je bil z dizelskim motorjem HDi FAP 200 KM prilagojen za tekmovanja, tako je 2-krat zmagal v kategoriji D1T (dizelski motorji 1700 - 2000 cm3) na 24 urah Nürburgringa. Leta 2012 je Peugeot Sport lansiral RCZ Racing Cup z bencinskim motorjem 1.6 THP v izvedbah »sprint« z močjo 250 KM in »endurance « z močjo 260 KM. V Franciji in Italiji se na državnem prvenstvu zbere kakih dvajset vozil. RCZ sodeluje tudi v drugih državah, v Španiji, na Danskem in v Nemčiji, kjer je spet navdušil na 24 urah Nürburgringa, tokrat v kategoriji SP2T (turbo bencinski motorji do 1600 cm3).

Povečanje emotivne moči
V tako zelo posebnem segmentu tržišča kupejev so »navdušenci« za lepe avtomobile s posebnim, dinamičnim in športnim dizajnom zelo občutljivi na novosti. Iščejo najnovejšo privlačno stvaritev na osnovi kupeja, vzdrževati je torej treba neprestano prenovljeno ponudbo, ki sledi trendom na tem tržišču. Manj kot 3 leta po začetku prodaje dobiva simbolni kupe znamke Peugeot novo identiteto, ki ga dviga v paleti kot še nikoli doslej in ki uteleša Peugeotov podpis  MOTION & EMOTION. Novi RCZ pride v prodajo v prvem tromesečju 2013.

Tekoč in močan slog
Prenova RCZ se kaže najprej v njegovem slogu. Že od prvih risb dalje je bila jasna volja, da se temu novemu RCZ dodeli sodoben slog, še bolj ekskluziven in edinstven kot pri obstoječi paleti. Popolnoma nov prednji del, ki je športen in tekoč, se popolnoma sklada z močjo zadnjih blatnikov  in s čutnimi krivuljami dvojne strešne izbokline. Ta nova sinergija med prednjim in zadnjim delom daje karoseriji popolnoma novo prepoznavnost …

Motorni pokrov nakazuje kompaktnost in ga po zgledu zadnjih stvaritev znamke krasi novi emblem znamke iz bleščečega in satiniranega materiala, nameščen neposredno na karoserijo. Srednja odprtina za zrak, ki je prefinjena in elegantna, je okrašena z 2 prečkama iz satiniranega kroma, ki sta fino oblikovani kot rezila samurajskih mečev, katan, in nakazujeta moč in prefinjenost. To novo masko še poudarja spodnja odprtina za zrak, ki se na vsaki strani podaljšuje s svetlobnim izrazom, ki je viden podnevi in ponoči. Sestavlja ga 6 LED diod, natančno izklesanih v parabole, ki spominjajo na kremplje, in nameščenih za dimljenim steklom, ki se staplja z bleščečo črnino sklopa.

Novi RCZ ima blago zaobljen obraz, ki je sodoben in tehnološki obenem, z novimi žarometi, ki imajo v halogenski izvedbi aluminijast okvir, v ksenonski smerni izvedbi pa titanov okvir. Vse to daje modelu RCZ novo držo, dobro utrjeno na kolesih in kot v zasedi, pripravljeno za naskok na asfalt, ter edinstveno identiteto, združitev tehnične moči in čutnega izraza.

Ekskluziven ambient, namenjen voznikovemu užitku
Potniški prostor voznika vedno takoj potopi v športen ambient, ki je subtilno elitističen. Tekoče in čiste oblike armaturne plošče, ki je v celoti prevlečena z mehkim tehnološkim in kakovostnim materialom, se popolnoma skladajo z imenitnim svetom tega kupeja. Uporaba plemenitih materialov v kombinaciji z elegantnimi oblikami prispeva k vzdušju, ki ga ustvarja celota.

Ta interier je spremenjen in še izboljšuje vtis kakovosti v najmanjših podrobnostih, zlasti:
- ploščica prestavne ročice je odslej bleščeče črna,
- vratne obloge imajo usnjene vstavke, skladne z usnjenimi sedeži Cuir Club / Alcantara, Cuir Club ali Cuir Intégral,
- dva aluminijasta vstavka krasita spoj armaturne plošče in srednje konzole pri opcijah Cuir Club ali Cuir Intégral.

Resnična vsakodnevna priročnost
RCZ ne pozablja ostati praktičen, z velikim prtljažnikom v kategoriji, s prostornino 384 litrov, ki se mu pridružujejo odlagalni prostori pod njegovim podom (več kot 30 litrov dodatnega prostora). Spuščen naslon obeh zadnjih sedežev poveča prostornino vozila na 760 litrov.

Ekskluzivnost, ki jo je mogoče oblikovati
Prenova RCZ je vidna tudi zaradi bogatejše ponudbe možnosti osebne ureditve, kar se sklada z njegovim ekskluzivnim pozicioniranjem, ki vsakemu kupcu omogoča, da »svoj« avtomobil oblikuje in iz njega naredi edinstven predmet, ki ustreza njegovi osebnosti in dovzetnosti.

Osebna ureditev zunanjosti
Novi RCZ ima številne elemente za izraz individualnosti:
- novo opcijo črnih lakiranih prečk na maski, namesto serijskih satiniranih kromiranih prečk, da lahko novemu RCZ ponudite drugačen obraz;
- 3 barve lokov : serijski barvi Aluminium in obstoječi barvi Sable se pridružuje črna Noir Mat ;
- novi paket Pack Black, ki obsega nove črne loke Noir Mat in črne prečke na maski, s črnimi zavornimi čeljustmi, črnimi zunanjimi ogledali, … vsi ti elementi so na voljo tudi ločeno;
– 3 novi tipi okrasnih motivov za karoserijo: širok bleščeče črn srednji trak preko vsega vozila, bočni trakovi na spodnjem robu karoserije v sivi in rdeči barvi z napisom « RCZ », srebrno siv stranski trak preko vsega vozila ;
– spet 2 opciji za streho, mat temno siva Toit Carbone Mat ali bleščeča Brillant

- 10 litih platišč, od teh 2 novi :
– serijska 18-palčna platišča v 3 barnih odtenkih Classic (serijski), Dark Grey (dvobarvni, z diamantno obdelavo in temno siv) ali Full Pirit Grey (siv);
–19-palčna platišča Sortilège v 3 barvnih odtenkih Classic, Midnight Silver (temno siv), Mat Black Onyx (mat črn) ;
– 19-palčna platišča Solstice v 2 barvnih odtenkih, Anthra Grey (dvobarvni, z diamantno obdelavo in temno siv) ali Mat Black Onyx (dvobarvni, z diamantno obdelavo in črn)
- 2 novi 19-palčni platišči  Technical, dvobarvni, z diamantno obdelavo, originalni, sodobni in izraziti, na voljo v 2 barvnih odtnkih Grey (temno siv) in Héphaïs (siv)
– paket Pack Sport, serijsko vgrajen pri THP 200 KM, vključuje volan z manjšim premerom, kratko prestavno ročico in Sound System za bencinske motorje.

Barve in oblazinjenja
Barvno paleto sestavlja 8 odtenkov, od teh 2 nova. Beli Blanc Opale, beli Blanc Nacré, črni Noir Perla Nera, sivi Gris Sidobre, sivi Gris Haria in modri Bleu Tuanake se pridružujeta rjava Brun Guaranja (elegantna temno rjava) in rdeča Rouge Erythrée.

Novi RCZ si prizadeva tudi na področju »po meri«   z izbiro 12 notranjih oblazinjenj:
– serijska tkanina Maille Marston v črni barvi Noir Tramontane;
- nova kombinacija Mi-Cuir Textile, s črnim usnjem Cuir Nappa Mistral, pleteno tkanino 3D Koto Gris v sivi barvi in tkanino Omni Mistral;
- nova ponudba Cuir Club / Alcantra, usnje in umetno usnje v 2 barvnih odtenkih Mistral / Storm (črna in siva) ali Cohiba / Matinal (rjavi odtenki);
- usnje Club Nappa Frisson in Lama ima zdaj po dva odtenka, kar poudari videz športnih sedežev, kot pri novem usnju v dveh odtenkih Cohiba (rjave barve). Usnje Club Nappa Mistral (črno) ostaja, kot nepogrešljivo;
- Te 4 ponudbe Cuir Club so prav tako na voljo kot Cuir Intégral z armaturno ploščo in okrasnimi oblogami, v celoti oblečenimi v usnje.

Neokrnjena doživetja in učinkovitost pri vožnji
Z obvladano maso, z dodelano aerodinamiko in s sodobnimi tehnologijami motorjev se je RCZ izkazal kot inovativna združitev zmogljivosti in varovanja okolja.

Sodobni in odgovorni motorji
Izbira motorjev, ki so učinkoviti tako po zmogljivostih (visok navor in velika moč) kot glede porabe in izpustov  CO2, je prenovljena:
- 2.0 l HDi FAP 120 kW (163 KM) Euro 5, 340 Nm, 6-stopenjski ročni menjalnik – CO2 : 139 g/km in 5,3 l/100 km ;
- 1.6 l THP 115 kW (156 KM) Euro 5, 240 Nm, 6-stopenjski ročni menjalnik – CO2 : 149 g/km in 6,4 l/100 km ;
-1.6 l THP 115 kW (156 KM) Euro 5, 240 Nm, 6-stopenjski samodejni menjalnik – CO2 : 168 g/km in 7,3 l/100 km ;
-1.6 l THP 147 kW (200 KM) Euro 5, 275 Nm, 6-stopenjski ročni menjalnik – CO2 : 155 g/km in 6,7 l/100 km.

Občutja in natančnost vožnje
RCZ je izraz vsega Peogeotovega znanja s področja voznih lastnosti in nosilec Znamkinih najvišjih pojmov natančnosti in občutij, da bi pri vozniku vzbudil vse čute. RCZ ima še vedno na voljo zelo učinkovita podvozja platforme 2 (prednja prema psevdo Mac Pherson, zadnja prema  s prečnim deformnim nosilcem). Za še večjo učinkovitost podvozja ima RCZ posebej nizek položaj in težišče, širina med kolesi je večja, vgrajene so široke pnevmatike  (18” ali 19”). K učinkovitosti prav tako prispeva gibljiv zadnji spojler, ki se glede na hitrost vozila razpre v dva položaja in tako zagotovi brezhibno stabilnost. In končno, kadar je RCZ opremljen z motorjem THP 200 KM, ima prednja prema vgrajen poseben spodnji stabilizator, zaradi katerega je vozilo še bolj živo in okretno in obenem zagotavlja srhljivo stabilnost.

Tehnologija Sound System
Tudi  »melodija motorja « je natančno dovršena, s tehnologijo Sound System (serijsko pri THP 200 ali opcija Pack Sport pri THP 156 KM z ročnim menjalnikom). Ta sistem omogoča oddajanje zvoka, ki ga zvočna cev upravlja in ojačuje v ritmu pospeševanja, pri dolgih vožnjah pa ohranja njegovo jakost.

Obogaten izbor opreme
V skladu s svojim ekskluzivnim in dinamičnim pozicioniranjem ima novi RCZ obogateno ponudbo serijske ali opcijske opreme. RCZ razpolaga z opremo in napravami za pomoč pri vožnji, ki so v službi brezskrbne vožnje in varnosti: serijsko vgrajen pameten nadzor smeri vožnje z ESP, pomoč pri speljevanju na vzpetini (serijsko), WIP Com 3D (multimedijski sistem visokega razreda), itd…

Nova serijska ali opcijska oprema
Novi RCZ je zdaj opremljen s serijsko vgrajenim protihrupnim vetrobranskim steklom in s paketom za boljšo vidljivost Pack Visibilité, ki ga sestavljajo samodejni brisalci, samodejno vklapljanje žarometov, elektrokromno vzvratno ogledalo, spremljevalna osvetlitev in osvetlitev pri približevanju ob odklepanju.

Izbor telematike WIP (World in Peugeot) je obogaten z WIP Nav Plus, poleg WIP Sound in WIP Com 3D. WIP Nav Plus ima številne funkcije:
- navigacija z velikim zaslonom 7” 16/9 (WVGA visoke ločljivosti 800 x 480 pikslov), ki ponuja način gledanja v perspektivi in zemljevide Evrope (shranjene v internem pomnilniku);
- CD-predvajalnik v prednji plošči, združljiv z MP3;
- avtoradio tri-tuner in 2 anteni, sprejem prometnih informacij infotrafic RDS-TMC (ViaMichelin v Franciji, TraficMaster v Združenem Kraljestvu);
- povezava Bluetooth® za funkcijo prostoročnega telefoniranja in avdio streaming;
- informacije o omejitvah hitrosti, ki veljajo na glavnih prometnicah.

Obdelava zvoka  Arkamys©
Še ena novost na RCZ : sistema WIP Sound in WIP Nav Plus imata zdaj programsko opremo Arkamys©, ki obdela digitalni zvočni signal in ustvari naravno zvočno sliko. Kakovost zvoka ni več okrnjena zaradi položaja zvočnikov v vratih (ki ima za posledico zvok v spodnjem delu vozila in ob straneh) : instrumenti in glasovi so bolj harmonično umeščeni v prostor, pred potnike, v višino vetrobranskega stekla. Ta sistem daje na voljo tudi možnost izbire, da posluša le voznik sam ali pa sopotniki.

Klic v sili, vedno za korak naprej
Glede terciarne varnosti je Peugeot v letu 2010 kot prvi na svetu za vso paleto vozil RCZ brez dodatnega zaračunavanja uvedel storitve Peugeot Connect SOS (klic v sili) in Peugeot Connect Assistance. Te storitve, ki so brezplačne in nimajo časovne omejitve, so serijsko na voljo na vseh 3 medijskih sistemih: WIP Sound, WIP NAV Plus z lokalno komunikacijsko elektronsko enoto (BTA) in WIP Com 3D preko čitalca kartice SIM. Storitev Peugeot Connect SOS, s katero je Znamka ena od pionirjev in vodilnih v Evropi, je mogoče zahtevati ročno ali samodejno (če se sprožijo pirotehnični elementi). Storitev natančno lokalizira vozilo in sproži napotitev ustrezne pomoči, ki lahko hitro ukrepa. Klic v sili Peugeot je bil uveden leta 2003, danes ga ima več kot 720.000 vozil Peugeot, ki so v prometu, pomagal pa je že več kot 5870 osebam (številke ob koncu junija 2012). Njegova geografska širitev se je nadaljevala in je danes na voljo v 12 evropskih državah.

In jutri … RCZ R
Kot vrhunec ekskluzivnosti, dinamičnosti … in športnosti se »RCZ R Concept« predstavlja na svetovnem avtomobilskem salonu v Parizu. V livreji mat črne in bakrene barve  stoji v družbi drugega konceptnega vozila na salonu : supervozila  »Onyx«. » RCZ R concept « najavlja bodočo, še bolj športno izvedenko,  ki bo zagledala luč sveta naslednje leto. Športni uspehi in občudovanje, ki ga vzbuja RCZ Racing Cup, pa niso mogli ostati brez odgovora pri uporabi zunaj tekmovalnih stez.
Tako si ekipe Peugeot Sporta in Razvoja PSA skupaj prizadevajo, da bi prilagodili tehnologije avtomobilskega športa za serijsko proizvodnjo, in za vnovičen prehod iz sanj v resničnost!...

Novi motor 1.6l THP z 260 KM bo iz RCZ R napravil najmočnejši serijski model v zgodovini Peugeota. Posebna moč več kot 160 KM/l, ki bo med najvišjimi na svetu za serijsko vozilo, in izpusti CO2 okoli 155g/km ga bodo uvrstili na seznam doslej še nikdar dosežene učinkovitosti. Skladno s temi motorji tudi posebna podvozja, skupaj z zapornim diferencialom Torsen, obetajo učinkovitost in visoko raven občutij pri vožnji. Poseben zunanji izraz in notranja obdelava bosta kronala to super učinkovito izvedenko, da bo ponudila kar se le da intenzivna občutja pri vožnji.

Download

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.