Avto.info

DACIA SPRING ELECTRIC

ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA

DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA

DACIA SPRING ELECTRIC

Avtor: Foto: DACIA
DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA DACIA SPRING ELECTRIC: ELEKTRIČNA REVOLUCIJA ZNAMKE DACIA

Dacia je temeljito pretresla avtomobilsko panogo, tako s svojim poslovnim modelom kot tudi s svojimi vozili. Logan je leta 2004 demokratiziral nov avtomobil. Duster je pretresel segment športnih terencev. Sandero je vodilni avtomobil v prodaji individualnim kupcem v Evropi, zdaj pa je prenovljen in na novo določa bistveno pri sodobnem avtomobilu. Dacia začenja novo obdobje v svoji zgodovini z razkritjem svojega prvega povsem električno gnanega modela. Njegov prihod na trg je bil napovedan marca 2020 s predstavitvijo prototipa Dacia Spring Electric. Dacia Spring Electric se danes predstavlja v serijski izvedbi, spremljata pa jo še dve novi različici, namenjeni novim oblikam mobilnosti: prva je prilagojena souporabi v sistemu električne mobilnosti, druga pa je dostavnik Cargo za dostavo do vrat brez izpustov.

Spring Electric je revolucija; je najcenejši električen mestni avtomobil na trgu, ki električno mobilnost naredi še bolj dosegljivo. Ob SUV videzu se ponaša z rekordno prostornostjo, ima enostaven in zanesljiv električen pogon ter zaupanje vzbujajoč doseg. Je vsestranski in praktičen mestni avtomobil. Električna mobilnost postopoma postaja sestavni del našega vsakdanjika. Skupina Renault in Zveza sta pionirja električne mobilnosti, zato sta v minulih desetih letih po svetu nabrala edinstvene izkušnje. V Evropi je vsako peto električno vozilo zasnovala Skupina Renault. Več kot 30.000 zaposlenih je izšolanih o posebnostih električne mobilnosti. Dacia električno mobilnost prilagaja svoji filozofiji in ponuja sodoben avtomobil, ki izpolnjuje bistvene potrebe; Spring Electric je majhen a prostoren in robusten električen avtomobil, ki je na voljo za neprekosljivo ceno. Naročanje Nove Dacie Spring Electric bo možno spomladi 2021, nabor različic in prodajna ponudba pa bosta enostavni: akumulator bo vključen v ceno avtomobila in na voljo bosta dva paketa opreme.

»Znamka Dacia je vedno povezana z določanjem bistvenega. V avtomobilski panogi smo poznani zaradi naših prevratov, predvsem z Loganom, kasneje pa z Dusterjem, ki je športne terence približal vsem. Danes gre za tretjo revolucijo Dacie, katere ime je Dacia Spring. Ta bo posegla v tri posebne segmente trga: prodajo individualnim kupcem, raznim upravljavcem avtoparkov za souporabo v vsej Evropi in na koncu z dostavno različico Cargo podjetjem za dostavo do vrat. Kulska in povezljiva Dacia Spring bo spremenila stanje na trgu, saj prinaša rešitev za električno mobilnost, ki je dosegljiva vsem.« - Denis Le Vot, član izvršnega odbora Skupine Renault

MESTNI AVTO ODLOČNE OBLIKE
Spring Electric je prvi majhen mestni avtomobil znamke Dacia in prinaša prelom z merili »konvencionalnega« električnega vozila. Njegov povečan odmik od tal, oboki blatnikov in strešna nosilca mu dajejo pustolovski videz, ki je idealen za soočenje z urbano džunglo.

SUV VIDEZ
Njegov odločen videz ima atribute iz SUV sveta s širokimi blatniki, strešnima nosilcema, spredaj okrepljenim spodnjim delom karoserije, zaščitno oblogo pod zadnjim odbijačem in povečanim odmikom od tal (150 mm pri praznem avtomobilu). S širokimi rameni in izbočenim pokrovom motorja Spring daje občutek čvrstosti, njegova zaupanje vlivajoča širina pa daje slutiti velikodušno odmerjeno notranjščino. Spring Electric je kljub vsemu pravi mestni avtomobil, ki ima v nasprotju z videzom omejene zunanje mere: dolžino 3,73 m, širino 1,62 m (brez zunanjih ogledal) in višino 1,51 m.

ZELO IZRAZEN PREDNJI DEL
Spring Electric vsekakor ni neopazen. Njegov prednji del izkazuje močan značaj, ki ga podčrtujejo zožena žarometa s svetilnimi diodami, katerih vodoravna črta se nadaljuje v vzorcu maske, naguban pokrov motorja in zajeten odbijač. Spring Electric ima zaprto masko, ki je prepoznaven znak električnih vozil. Ta je zelo moderna s trirazsežnostnim vzorcem in z elegantnostjo skriva pokrov vtičnice za polnjenje, ki se ga odpre iz potniškega prostora.

NOV SVETLOBNI PEČAT
Zadnji luči imata nov svetlobni pečat znamke Dacia v obliki črke Y.

OSUPLJIV BARVNI PAKET »pack orange«
Izredno značajski Spring Electric ima svoj drzen videz obogaten z barvnim paketom, ki je na voljo v začetni različici uvajanja na trg. Ta obsega zunanji vzvratni ogledali, okrasni del strešnih nosilcev in linija žarometov oranžne barve. S to opremo električna mobilnost postane še posebno elegantna in zabavna.

PLATIŠČA »FLEXWHEEL«
Spring Electric ima okrasne pokrove koles, ki estetsko posnemajo lita platišča. To je možno zahvaljujoč tehnologiji »Flexwheel«; jeklena platišča so naluknjana, da omogočajo namestitev elegantnih okrasnih pokrovov. To je estetska in hkrati gospodarna rešitev, če je treba okrasni pokrov nadomestiti ali jih zamenjati.

DINAMIČEN ZADEK
Zgornji del zadka z ukrivljenim steklom, zaobljenimi lučmi in mehkimi linijami spominja na osnovno poslanstvo Springa kot družinskega mestnega avtomobila. Spodnji del pa ima zaupanje vzbujajoče SUV elemente: zadnji odbijač ima čvrst nelakiran ščitnik in sivo obarvano zaščitno oblogo spodaj. Svetlobna odbojnika sta vstavljena v lažni zračni reži. Zadnja blatnika sta nagubana. Ti oblikovalski triki poživijo zadnji del Springa.

reKordNA PROSTORNOST
Znotraj Dacia Spring ponuja velikodušen prostor za potnike in velik prtljažnik. Gostoljuben in dobro opremljen potniški prostor ponuja udobje štirim odraslim osebam.

ZNOTRAJ JE DOVOLJ PROSTORA
Ob omejenih zunanjih merah malega mestnega avtomobila s petimi vrati Spring v svoji notranjosti ponuja prostor za štiri odrasle potnike. Z velikodušno višino strehe nad sedali in 100 mm prostora za kolena sta zadnja sedeža povsem primerna tudi za višjerasle potnike. Občutek prostornosti prispeva k splošnemu vtisu udobnosti v avtomobilu. Potnikoma spredaj je na voljo za 23,1 litra odlagalnih mest s predalom za rokavice, koritoma na vratih in polico na osrednji konzoli. Potnikoma zadaj sta na voljo žepa na hrbtni strani prednjih sedežev.

MESTNI AVTOMOBIL Z ZAJETNIM PRTLJAŽNIKOM
Prtljažnik ima največjo uporabno prostornino v tem razredu: 300 litrov, ne upoštevajoč prostor pod podom, ki je namenjen rezervnemu kolesu (za doplačilo). To je številka, ki je na ravni razreda višje. Za večjo uporabnost je zadnjo klop možno zložiti, s čimer uporabna prostornina naraste na približno 600 litrov.

VELIKODUŠNA OPREMLJENOST
V serijsko opremo so vključeni električni variabilni servo volan, centralno zaklepanje na daljavo in električen pomik vseh štirih stranskih oken. Da voznik svojega pogleda ne bi preveč odvračal s ceste, je na instrumentni plošči med glavna merilnika vgrajen 8,9-centimetrski (3,5'') digitalen zaslon. Funkcijo glasovnega upravljanja Google ali Apple je možno vključiti enostavno s pritiskom na gumb na volanu. Ročna klimatska naprava, multimedijska naprava, električno nastavljanje zunanjih ogledal in rezervno kolo normalne velikosti so na voljo za doplačilo.

GOSTOLJUBNA NOTRANJŠČINA
Potniški prostor Dacie Spring Electric je okrašen z modrimi obrobami zračnikov in osrednjega zaslona. Namesto ročice menjalnika je med sedežema vrtljiv gumb s kromasto obrobo, ki je enostaven za uporabo in ima le tri položaje: D (drive, za vožnjo naprej), N (neutral za prosti tek) in R (reverse za vzvratno vožnjo).

ENOSTAVNO MANEVRIRANJE
Spring Electric ima polmer obračalnega kroga omejen na 4,8 metra, zaradi česar se po mestu smuka brez težav. Sistem pomoči pri parkiranju, ki je na voljo za doplačilo, ponuja vizualno in zvočno pomoč z uporabo treh ultrazvočnih radarjev nameščenih v zadnjem odbijaču in kamero za vzvratno vožnjo, katere slika je prikazana na zaslonu multimedijske naprave in vključuje dinamične črte za vodenje.

INTUITIVNA IN UPORABNIKU PRIJAZNA MULTIMEDIJSKA NAPRAVA
Multimedijska naprava Media Nav je na voljo za doplačilo. Ima eleganten 17,8-centimetrski (7'') zaslon na dotik, navigacijo, digitalni radijski sprejemnik, združljiva je z Apple Carplay in Android Auto, povezljiva z Bluetooth in z vtičnico USB. Glasovno upravljanje (preko pametnega telefona) se vključi z gumbom na volanu.

ENOSTAVEN IN ZANESLJIV ELEKTROMOTOR
Zvest filozofiji vseh modelov znamke Dacia se tudi Spring Electric izkaže za gospodarnega tako ob nakupu kot tudi v rabi. Naprodaj po neprekosljivi ceni in z dosegom 225 km po WLTP predstavlja enostavnost, vsestranskost, zanesljivost in čvrstost. To so odlike, ki se povsem ujemajo z njegovim električnim pogonom.

POGON, KI PONUJA VRSTO PRIJETNOSTI
Povsem električni pogon z elektromotorjem moči 33 kW (44 KM) je povezan z akumulatorjem z zmogljivostjo 26,8 kWh. Ta tehnologija je deležna vsega strokovnega znanja Skupine Renault na področju električnih vozil in desetletnih edinstvenih izkušenj. Zanesljiv, čvrst in varen elektromotor ponuja vrsto prijetnosti: zvezno pospeševanje brez cukanja, tiho delovanje in odsotnost tresljajev. Spring Electric ima manjše stroške rabe kot primerljiv avto z motorjem z notranjim zgorevanjem, saj so stroški energije in vzdrževanja opazno manjši.

DOMAČ TAKO V MESTU KOT IZVEN NJEGA
Spring Electric je vsestranski avtomobil s povsem električnim pogonom. Enako domače se počuti v mestnem jedru kot na podeželskih cestah, saj ima povečan odmik od tal in uravnovešene vozne lastnosti. Zahvaljujoč zanesljivi mehaniki, dosegu in udobni notranjščini ponuja veliko svobodo uporabe.

eNOSTAVNO POLNJENJE
V prid večji neodvisnosti ponuja Spring Electric veliko možnosti polnjenja: na domači vtičnici z 220 V s serijskim kablom, na polnilnem mestu Wallbox (s kablom za doplačilo) ali na vtičnici za enosmerni tok (za doplačilo).

Čas polnjenja litij-ionskega akumulatorja znaša:
- manj kot eno uro za 80-odstotno napolnjenost na vtičnici z enosmernim tokom 30 kW,
- manj kot 5 ur za 100-odstotno napolnjenost na polnilnem mestu Wallbox 7,4 kW,
- manj kot 8,5 ure za 100-odstotno napolnjenost na polnilnem mestu Wallbox 3,7 kW,
- manj kot 14 ur za 100-odstotno napolnjenost na domači vtičnici 2,3 kW.

PRIROČNA APLIKACIJA
Brezplačna aplikacija MY Dacia omogoča, da preko pametnega telefona sproti preverjate raven napolnjenosti akumulatorja, preostali doseg v kilometrih, zaženete pripravo potniškega prostora za vožnjo (klimatsko napravo ali ogrevanje) in locirate avtomobil. Ko je Spring Electric priključen na polnilno mesto, z aplikacijo lahko spremljate potek polnjenja ter ga vključite ali izključite.

POENOSTAVLJENO VZDRŽEVANJE
Elektromotor deluje brez olja in z znatno manjšim številom gibajočih se delov kot motor z notranjim zgorevanjem (še zlasti brez jermena), zato je zanesljiv in cenejši za vzdrževanje. Dacia Spring Electric ima tovarniško jamstvo za dobo 3 let oziroma do 100.000 kilometrov, jamstvo za akumulator pa velja 8 let oziroma do 120.000 kilometrov.

VSESTRANSKI IN PRAKTIČEN MESTNI AVTOMOBIL
Spring Electric ponuja dosegljiv vstop v električno mobilnost. Zahvaljujoč kompaktnim meram in zaupanje vzbujajočem dosegu ponuja vsestransko uporabnost in enostavno uživanje v udobnosti potniškega prostora in prijetnosti vožnje na elektriko.

ZAUPANJE VZBUJAJOČ DOSEG
Lahek in kompakten Spring Electric ima doseg 225 km v ciklu WLTP in 295 km v ciklu WLTP City (slednji je homologacijski cikel, v katerem je od celotnega homologacijskega cikla upoštevan samo del z mestno vožnjo), kar jamči vsestranske možnosti uporabe v mestu in primestju. Povprečno število dnevno prevoženih kilometrov v Evropi za avtomobile segmenta A (mestni avtomobili) znaša 31 km. Izhajajoč iz tega Spring ne bo potreboval več kot eno polnjenje na teden. Doseg je možno povečati za skoraj 10 odstotkov enostavno s pritiskom na gumb ECO na armaturni plošči, s čimer se moč motorja omeji na 23 kW (namesto 33 kW), največja hitrost pa na 100 km na uro.

VSI UŽITKI VOŽNJE NA ELEKTRIKO
Električni pogon zagotavlja mnoge prednosti v vožnji: dobro odzivnost pri pospeševanju (navor 125 Nm je na voljo nemudoma), nobenega prestavljanja, tiho delovanje in odsotnost tresljajev. Uživanje vožnje na elektriko ne more biti prekomerno, saj Spring med vožnjo nima nobenih izpustov onesnažil ali CO2.

SVOBODA VOŽNJE
Električni pogon Springa Electric ponuja popolno svobodo vožnje po mestih z omejenim dostopom tudi v obdobjih omejitev vožnje zaradi čezmerne onesnaženosti zraka. Glede na državo so električna vozila deležna spodbud v obliki denarne pomoči in/ali davčnih olajšav. V mnogih mestih je parkiranje električnih vozil brezplačno.

VGRAJENA VARNOST
Serijska varnostna oprema je obsežna in med drugim obsega tudi omejevalnik hitrosti, protiblokirni zavorni sistem ABS, nadzor stabilnosti vozila ESP, elektronsko razporejanje zavorne moči, šest varnostnih blazin, klic v sili (gumb SOS), samodejni vklop luči in samodejno zaviranje v sili. Slednje deluje pri hitrosti od 7 do 170 km na uro in s pomočjo radarja spredaj zaznava razdaljo do (vozečega ali stoječega) vozila spredaj. V primeru zaznave možnosti trka voznika najprej opozori z vidnim in zvočnim signalom, nato pa okrepi delovanje zavornega sistema, če voznik začne zavirati, a je še vedno možen nalet. Sicer zaviranje sproži samodejno ali pa ga okrepi, če voznik ne zavira dovolj odločno.

PRIHRANKI V RABI
Spring Electric je gospodaren ob nakupu in prav tako tudi v rabi. Celovit strošek rabe (TCO oziroma Total Cost of Ownership) je zanj manjši kot za primerljiv avtomobil z motorjem z notranjim zgorevanjem. Ima tudi najmanjši celovit strošek uporabe na trgu (velja tako za električne kot tudi za avtomobile z motorjem z notranjim zgorevanjem). TCO je kazalnik skupnega stroška lastništva vozila. Uporabljajo ga predvsem v poklicni rabi, na primer upravljavci avtoparkov podjetij, ki skrbijo za optimiziranje stroškov.

POPOLNA PONUDBA KOT ODGOVOR NA NOVE VRSTE MOBILNOSTI
Svet se spreminja z energijskim prehodom in tozadevnimi predpisi. Potrebe in rešitve mobilnosti se razvijajo. Dacia z modelom Spring Electric ponuja pragmatičen odgovor na sodobne potrebe trajnostne mobilnosti, ki je dosegljiva vsem.

RAZLIČICA PRILAGOJENA ZA SOUPORABO
V Evropi povprečen čas uporabe vozila v souporabi znaša 40 minut, povprečna prevožena razdalja pa 8 kilometrov. Dacia Spring popolnoma ustreza takšni uporabi: ima povsem električen pogon, je enostaven za uporabo, zanesljiv in robusten. Poleg tega se s prodajno ceno posebno dobro ujame s poslovnim modelom souporabe avtomobilov in s pričakovanji kupcev. Izhajajoč iz izkušenj, ki so jih pridobili s storitvijo souporabe avtomobilov ZITY, ki sta jo v Madridu in Parizu skupaj vodila Skupina Renault in Ferrovial, je Dacia razvila posebno različico Springa za trg souporabe vozil. Ta je že tovarniško pripravljena za namestitev tehnologije operaterjev, ki omogoča ugotavljanje lokacije vozil in pooblaščanje za odpiranje vrat preko pametnega telefona.

Ta različica bo na voljo v beli in svetlo sivi barvi, imela bo črne prevleke iz vzdržljivega in na madeže odpornega umetnega usnja (TEP), obrobe pragov prednjih vrat in vrat prtljažnika, preproge spredaj in zadaj, ročaje vrat in zunanji ogledali iz črne plastike z zrnato površino za večjo trpežnost in 36-centimetrska (14'') platišča »Flexwheel«. Voznik bo v notranjosti na vgrajenem zaslonu odkril okolje svojega operaterja souporabe avtomobilov zahvaljujoč prenosu zaslonske slike s pametnega telefona (Apple Car Play in Android Auto). Na voljo mu bo tudi navigacijska naprava in sistem pomoči pri parkiranju (kamera za vzvratno vožnjo in radarji zadaj).

Skupina Renault in nove vrste mobilnosti
Ob okoljskih izzivih in preobremenjenosti mestnih ulic ter vprašanju dosegljivosti mobilnosti je Skupina Renault prvovrsten partner za zasebne in javne akterje. Ponudba povsem električno gnanih vozil Skupine Renault popolnoma ustreza razvoju uporabe in potreb v mestih. Električna mobilnost v souporabi danes predstavlja 15.000 povsem električno gnanih vozil na ulicah in cestah Evrope, to število pa naglo raste. S skoraj 9.000 primerki modela ZOE in Twizy, ki so vključeni v razne sheme souporabe, je Skupina Renault danes vodilna pri souporabi električnih vozil v Evropi in navzoča v večini evropskih glavnih mest.

● Kot operater: V sodelovanju s špansko skupino Ferrovial, ki je specializirana za storitve in infrastrukturo, je Skupina Renault leta 2017 v Madridu uvedla storitev souporabe avtomobilov ZITY. Ta ima danes že več kot 360.000 aktivnih strank. Pred poletjem 2020 je bila ta storitev samopostrežne souporabe avtomobilov razširjena tudi na območje Pariza s 500 primerki modela Renault ZOE. Tri mesece po uvedbi ima to storitev uporablja že več kot 22.000 ljudi.
● Kot partner operaterjev souporabe avtomobilov v približno 20 večjih mestih v Evropi in Latinski Ameriki: Green Mobility v šestih mestih v Danski, Švedski in Belgiji, Fetch v Amsterdamu in Totem Mobi, ki v souporabi ponuja model Renault Twizy v Marseillu in Montpellieru v Franciji.

DOSTAVNA RAZLIČICA Cargo
Različica Spring Electric Cargo je namenjena poklicnim uporabnikom. Ima tovorni prostor, ki zaseda tudi prostor zadnje klopi, ima plastično zaščitno oblogo poda in blatniških košev, štiri zanke za pritrditev tovora in mrežasto predelno steno, ki sedeža spredaj ločuje od tovornega prostora. Uporabna dolžina tovornega prostora te različice znaša 1.033 mm, njegova uporabna prostornina je 800 litrov, največja dovoljena obremenitev pa 325 kilogramov. Spring Electric Cargo je na voljo v beli karoserijski barvi, serijsko ima ročno klimatsko napravo, radijski sprejemnik (z Bluetooth, vtičnico USB in pripravo za nosilec pametnega telefona), prevleke iz blaga, zunanje ročaje vrat in zunanji ogledali iz črne plastike z zrnato površino ter jeklena 36-centimetrska (14'') platišča z običajnimi okrasnimi pokrovi. Zaradi optimizacije mase ta različica nima rezervnega kolesa.

TEHNIČNI PODATKI
Dolžina : 3.734 mm
Širina : 1.622 mm (1.770 mm z zunanjima ogledaloma vred)
Višina : 1.516 mm
Medosna razdalja: 2.423 mm
Oddaljenost od tal: 150 mm (prazen avtomobil)

MOTOR
Elektromotor z močjo 33 kW (44 KM)
Zmogljivost akumulatorja: 26,8 kWh
Polnjenje : z izmeničnim tokom do 6,6 kW / z enosmernim tokom do 30 kW (za doplačilo)
Doseg: 225 km po WLTP oziroma 295 km po WLTP City
Največja hitrost: 125 km/h

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.