Avto.info

Renault Megane Conquest

Eden najvarnejših avtomobilov na trgu

Renault Megane Conquest: Eden najvarnejših avtomobilov na trgu

Renault Megane Conquest

Avtor: Foto: Renault

Novi Renault Megane Conquest z edinstveno zasnovo pomeni prelom s tradicionalnimi normami, a pri varnosti ne sklepa kompromisov: od neodvisne ustanove za preverjanje varnosti Euro NCAP je prejel najvišjo oceno pet zvezdic. Ta elegantni hibridni in prostorni SUV svojim potnikom in drugim udeležencem v prometu zagotavlja najvišjo raven zaščite, je torej eden najvarnejših avtomobilov na trgu, ki odraža Renaultovo zavezanost avtomobilski varnosti in njegovo obilno strokovno znanje na tem področju.

Varovanje potnikov: Na modularni konstrukcijski osnovi CMF-B zasnovani novi Renault Megane Conquest ima optimizirano karoserijsko zgradbo, v prid optimalnega varovanja vseh potnikov pa tudi prenovljena ogrodja sedežev in pritrdilnih mest varnostnih pasov s pirotehničnimi zategovalniki in omejevalniki zatezne sile. Naj spomnimo, da je Renault tudi ambasador tehnologije Fix4sure za odličnost v zadrževanju potnikov in preprečevanju zdrsa telesa pod varnostnim pasom. Novi Renault Megane Conquest je z elegantnimi potezami in edinstvenim, jasno izrisanim slogom tudi pristen družinski SUV, zelo prostoren in udoben, čigar prijaznost do potnikov omogoča tudi enostavno namestitev varnostnih otroških sedežev na stranskih sedežih zadaj.

Celovit nabor pomagal za vožnjo za več udobja in varnosti za vse: Novi Renault Megane Conquest je opremljen z najnovejšo generacijo pomagal za vožnjo. Med temi naprednimi sistemi za pomoč pri vožnji ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) so pomočnik za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje, prepoznava prometnih znakov, opozorilnik za mrtvi kot, opozorilnik na prehajanje oznak voznega pasu in sistem pomoči za ohranjanje voznega pasu, ki zagotavljajo varnejšo in bolj mirno vožnjo. Sistem aktivne pomoči pri zaviranju v sili v primeru zaznave kolesarja ali pešca voznika opozori na nevaren položaj in lahko, če se voznik ne odzove, sam sproži zaviranje. Še en dejavnik varnosti sta izboljšana preglednost in vidljivost, k čemur pripomorejo predvsem 360-stopinjska kamera, serijska žarometa z izključno svetilnimi diodami, samodejni vklop žarometov in elektrokromatsko samodejno zatemnilno notranje vzvratno ogledalo.

Ne glede na vremenske razmere, podnevi ali ponoči, med prehitevanjem ali zamenjavo voznih pasov, v mestu ali med parkiranjem, vse te tehnologije za pomoč pri vožnji delujejo v prid večji varnosti vseh ter skrbijo za več umirjenosti in manj nevarnosti, najsi gre za voznika in potnike ali druge ranljive udeležence v prometu. Tako torej novi Megane Conquest zagotavlja aktivno in pasivno varnost najvišje ravni po merilih Euro NCAP. Ta ocena petih zvezdic odraža strokovno znanje in izkušnje Renaulta na tem področju ter njegovo zavezo, da ponuja bolj inovativna, zanesljiva in varna vozila kar najširšemu krogu ljudi.

Še korak več
Novi Renault Megane Conquest je odločno hibriden, tako v svoji genski zasnovi kot tudi v izrazu. Potrjujoč svoj močan značaj svoja protislovja presega tako, da jih izvrstno združuje.

Eleganten, hibriden in prostoren
Megane Conquest je hibriden avtomobil, ki ob svojem videzu, polnokrvnih potezah in dinamiko ne sklepa kompromisov pri notranji prostornosti, prodajni ceni ali energijski učinkovitosti. To so bistvene značilnosti tega modernega SUV vozila, ki ponuja idealen družinski prostor, udobno vožnjo in ugodje za vse. Ob tem pa še najvišjo raven aktivne in pasivne varnosti za vse potnike in druge udeležence v prometu.

Hibridni novi Megane Conquest je tak tudi zaradi ponudbe izključno elektrificiranih pogonskih sklopov.
- Na eni strani je polni hibrid E-TECH 145 z vsemi prednostmi električnega pogona brez potrebe po priklopu na omrežje: vožnja v mestu je do 80 odstotkov izključno na električen pogon, do 40 odstotkov manjša poraba goriva v primerjavi z enakim bencinskim motorjem, in zmanjšanje izpusta CO2 v prid kar največjim užitkom v vožnji ob tihem delovanju, udobju in odzivnosti.
- Na drugi strani sta bencinska motorja v izvedbi 12-voltnega mikro hibrida (TCe 140 in zatem še TCe 160), sopomenki za gospodarnost, prožnost in prijetnost vožnje. Mikro hibridna izvedba zmanjšuje porabo goriva in izpust CO2, obenem pa zagotavlja bolj gladko speljevanje in pospeševanje ter bolj udobno vožnjo.

Izzivajoč mnoga tradicionalna pravila s svojo edinstveno zasnovo je novi Megane Conquest avtomobil z mednarodnim poslanstvom, ki bo osvajal v naglo rastočem segmentu C. Renault je z novim Meganom Conquestom prvi velikoserijski proizvajalec avtomobilov, ki v Evropi ponuja 'Fastback SUV', vrsto oziroma razred avtomobila, ki je bil doslej domena prestižnih avtomobilskih znamk.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov