Avto.info

KIA EV9

Kiin novi zastavonoša

KIA EV9: Kiin novi zastavonoša

KIA EV9

Avtor: Foto: KIA
KIA EV9: Kiin novi zastavonoša KIA EV9: Kiin novi zastavonoša KIA EV9: Kiin novi zastavonoša

Kia je razkrila nekaj podrobnosti zaključnih intenzivnih testiranj, ki so jih pri modelu EV9 izpeljali pred svetovno premiero, ki bo v letu 2023.

Oblikovan in zasnovan, da preobrazi razred velikih električnih SUV modelov
Popolnoma električni Kia EV9 bo postal zastavonoša znamke in bo revolucioniral segment velikih električnih SUV-jev, hkrati pa pospešil preobrazbo znamke Kia ter potrdil njeno vodilno vlogo na področju trajnostne električne mobilnosti.

Kiin naslednji električni model SUV EV9 podvržen strogim zaključnim testom
Kia EV9 je bil razvit v 44 mesecih, da bi postavil nove standarde na področjih oblikovanja, zmogljivosti, dosega, vozne dinamike, tehnologije in udobja, vsak vidik novega modela pa je v Kiinem globalnem centru za raziskave in razvoj v korejskem Namyangu potisnjen do skrajnih meja preverjanja vzdržljivosti.

Zastavonoša bo premikal meje vzdržljivosti na najtežjih stezah, cestah in terenih  
Med zadnjo fazo testiranja je EV9 neusmiljeno podvržen zahtevnemu programu preverjanja vzpenjanja na hrib s štirikolesnim pogonom, vožnje na stezi z grobim terenom ter plovbe v globoki vodi, da bi se zagotovila največja zanesljivost tudi v najzahtevnejših razmerah. Visoka hitrost, vodljivost in nizko trenje postavljajo vsak element zmogljivosti in lege na cesti EV9 pod najstrožji nadzor. Hkrati pa neizprosni tlakovci belgijske ceste Kiinim inženirjem omogočajo, da udobje vožnje in kakovost izdelave EV9 podvržejo najstrožjim preizkušnjam. Poleg testnega programa v raziskovalno-razvojnem centru Namyang je bil, tako kot vsak Kiin model, tudi EV9 izpostavljen strogemu režimu testiranja na najzahtevnejših lokacijah po vsem svetu.

Kia je lani na sejmu AutoMobility v Los Angelesu premierno predstavila konceptno vozilo EV9. Serijski model EV9, ki pooseblja novi oblikovalski jezik znamke ('Opposites United'), bo predstavljal vrhunec tega, kar je mogoče narediti s SUV modelom. Kia EV9, zasnovan na napredni električni globalni modularni platformi (E-GMP), bo uvedel novo dobo sofisticirane, visokotehnološke in trajnostne mobilnosti. EV9 bo na trgu predstavljen v prvem četrtletju leta 2023, ko se v električni ponudbi Kie pridruži revolucionarnemu povsem električnemu modelu EV6, ki je prejel številna priznanja, vključno z zelo prestižnim naslovom Evropski avto leta 2022.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov