Avto.info

Ford v Ženevi

Mustang BULLITT prihaja v Evropo

Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo

Ford v Ženevi

Avtor: Foto: Ford
Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo Ford v Ženevi: Mustang BULLITT prihaja v Evropo

Na avtomobilskem salonu v Ženevi je Ford v Evropi prvič predstavil novega Forda Mustanga BULLITTa – proizvodnja za kupce v Evropi je načrtovana za junij –, novi SUV Edge – Fordov najnaprednejši SUV doslej – in novi KA+ Active – prvi KA+ ‘crossover’ s potezami SUV vozila, ki glede na ceno nudi zelo veliko.

V počastitev 50-letnice legendarnega filma produkcijske hiše Warner Bros., v katerem je blestel Steve McQueen, so s podporo tretje generacije članov družine McQueen, Chasa in Madison McQueen, predstavili posebno različico novega Mustanga BULLITTa. Mustanga BULLITTa poganja izboljšani Fordov 5,0-litrski motor V8, ki bo predvidoma razvil 464 KM in 526 Nm navora,* uvaja pa tudi tehnologijo za brezhibno prestavljanje z uskladitvijo s številom vrtljajev. Na voljo je v barvi Shadow Black ali klasični Dark Highland Green.

“Naša posebna različica novega Forda Mustanga BULLITTa obuja spomine, ki si jih s ponosom delimo z družino McQueen, navdušeni pa smo, da lahko ta model zdaj prvič ponudimo tudi avtomobilskim navdušencem v Evropi,” je povedal Steven Armstrong, podpredsednik skupine in predsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko v družbi Ford Motor Company.

Novi SUV Edge je Fordov tehnološko najnaprednejši SUV doslej in nudi obsežno paleto tehnologij za pomoč vozniku, ki temeljijo na informacijah kamer in tipal ter zagotavljajo udobnejše in manj stresne vožnje, vozniku pa pomagajo preprečiti trčenje ali zmanjšati njegove posledice. Novi Edge je kot prvi v Evropi na voljo z novo zmogljivo in varčno bi-turbo različico Fordovega 2,0‑litrskega dizelskega motorja EcoBlue z 238 KM,* ki ga za nadvse uglajeno vožnjo dopolnjuje novi osemstopenjski avtomatski menjalnik.

Novi KA+ Active kompaktnemu petvratnemu modelu doda še robato oblikovano karoserijo, višje podvozje s posebno nastavitvijo, edinstveno oblikovanje sprednje maske, ekskluzivno notranjost in obsežnejšo serijsko opremo višje ravni. V Ženevi je razstavljena tudi povsem prenovljena, dinamična in elegantna paleta kombijev za prevoz oseb. Prostorni novi Tourneo Courier, Tourneo Connect in Tourneo Custom kupcem v Evropi zagotavljajo novo raven sloga, dovršene tehnologije v notranjosti in napredne pogonske sklope.

Obiskovalci Fordovega razstavnega prostora si bodo lahko ogledali tudi novosti v seriji LEGO®Speed Champions – dirkalnik M-Sport Ford Fiesta WRC, ki je v svetovnem prvenstvu v reliju v sezoni WRC 2017 osvojil zmago med vozniki in med proizvajalci, ter model 1968 Ford Mustang Fastback.

Mustang BULLITT prihaja v Evropo
To je eno najbolj epskih avtomobilskih preganjanj v zgodovini filma. V skoraj 10 minut dolgi legendarni sekvenci filma ‘BULLITT’ (studio Warner Bros.) Steve McQueen za volanom 1968 Mustanga GT Fastback po ulicah San Francisca zasleduje plačana morilca.

Novi Ford Mustang BULLITT je poklon slavnemu avtu. Posebno različico poganja 5,0-litrski motor V8, dopolnjen s sistemom odprtega dovajanja zraka in sesalnega kolektorja, 87-milimetrskimi ohišji dušilne lopute in umeritvijo krmilnega modula pogonskega sklopa modela Shelby Mustang GT350. Fordova nova tehnologija prestavljanja z uskladitvijo s številom vrtljajev zagotavlja bolj uglajeno prestavljanje v nižjo prestavo s kratkotrajnim hitrim odpiranjem dušilne lopute (Američani mu pravijo ‘blip’, pri nas bi mu rekli ‘med-plin’), športni izpušni sistem z aktivnim ventilom pa dopolni značilno grgranje motorja V8.

Med oblikovne poudarke posebne različice sodijo 19-palčna platišča v slogu Torq Thrust, rdeče zavorne čeljusti Brembo™ in kopija pokrova odprtine za dolivanje goriva originalnega BULLITTa. V notranjosti razvajajo športni sedeži Recaro, namesto tradicionalnega Mustangovega emblema z iskrim konjičem na armaturni plošči pred sovoznikom pa bo imel vsak Mustang BULLITT ploščico z individualno številko vozila. Na notranjost originalnega modela spominja tudi glava prestavne ročice z belo biljardno kroglo. Med dovršenimi tehnologijami najdemo Fordovo 12-palčno povsem digitalno LCD instrumentno ploščo in vrhunski zvočni sistem B&O PLAY, ki z 12 odličnimi zvočniki ustvari bogato zvočno izkušnjo za vse potnike v vozilu.

“Nič ni uspelo zajeti duha in vznemirljivosti Mustanga tako popolno, kot prav noro avtomobilsko preganjanje v filmu ‘BULLITT’,” je povedal Armstrong. “Novi Mustang BULLITT bo ob začetku prodaje v drugi polovici leta vsemu temu dodal še več moči, vznemirljive nove funkcije, kot je uskladitev prestavljanja s številom vrtljajev, zvočni sistem B&O PLAY in – čisto v slogu Steva McQueena – zadržanost s ‘kul’ pečatom.”

Ford je novega Mustanga BULLITTa v Evropi predstavil s pomočjo tretje generacije članov družine McQueen, saj sta se mu pridružila Chase in Madison. Vnuk in vnukinja Steva McQueena sta skupaj z očetom, Chadom McQueenom, nastopila v sceni z avtomobilskim preganjanjem, tokrat postavljenim v švicarske Alpe blizu Ženeve kot homage legendarnemu filmskemu lovu v izvirnem ‘BULLITTu’, ki ga ljubitelji filma zlepa ne bodo pozabili.

Ob novem Mustangu Bullitu je na Fordovem razstavnem prostoru v Ženevi na ogled tudi 1968 Ford Mustang GT v barvi Highland Green s 6,4-litrskim motorjem V8 – isti model, kot ga je v filmu ‘BULLITT’ vozil Steve McQueen.

Dovršeni novi SUV Edge
V različici ST-Line predstavljeni novi Edge naredi izjemen vtis z dovršenim oblikovanjem sprednjega in zadnjega dela, široko masko z mrežico, barvno usklajenimi elementi karoserije z izrazitimi bočnimi obrobami in serijsko nameščenimi 20-palčnimi aluminijastimi platišči.

Novi Ford Edge v Evropi uvaja tri nove Fordove tehnologije za pomoč vozniku:
- Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop-and-Go in pomočjo za vožnjo v sredini voznega pasu pomaga vzdrževati ustrezno varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo spredaj, in zmanjša stres na dolgih potovanjih brez prevelikega prometa, saj pomaga usmeriti vozilo v sredino voznega pasu.
- Zaviranje po trčenju pomaga zmanjšati posledice morebitnega sekundarnega trčenja in v ta namen zagotovi zmeren zavorni tlak po zaznanem prvotnem trčenju; upočasnitev vozila lahko zmanjša obseg poškodb potnikov in nadaljnje škode na vozilu.
- Pomoč krmiljenja pri izogibanju vozniku pomaga obvoziti ustavljena ali počasnejša vozila in preprečiti trčenje. Zasnovana je za poseg pri vožnji v mestu in na avtocestah ter uporablja radar in kamero, da zazna vozila, ki vozijo počasneje ali mirujejo, in zagotovi podporo krmiljenja, s katero voznik laže obvozi vozilo, če bi bilo sicer trčenje neizbežno.

Novi 2,0-litrski bi-turbo dizelski motor EcoBlue z 238 KM dopolnjujeta novi osemstopenjski samodejni menjalnik s prilagajanjem točke prestavljanja in prilagodljivim nadzorom kakovosti prestavljanja ter Fordov inteligentni štirikolesni pogon za optimalno zmogljivost in prefinjenost. Serijski selektivni katalizator za naknadno obdelavo izpušnih plinov pomaga zmanjšati količino dušikovih oksidov (NOX).

Brezžično polnjenje omogoča polnjenje združljivih naprav brez nadležnih kablov, Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 pa vozniku omogoča upravljanje povezanih pametnih telefonov, zvočnega in navigacijskega sistema ter klimatske naprave z izgovorjenimi ukazi in prek 8-palčnega barvnega zaslona na dotik. Kupci lahko za še višjo raven uživanja v glasbi izberejo novi vrhunski zvočni sistem B&O PLAY, med funkcijami za udobje in priročnost pa so tudi nova povsem nastavljiva 3D digitalna instrumentna plošča, panoramska steklena streha polne dolžine, ogrevanje in hlajenje sprednjih sedežev, ogrevanje zadnjih sedežev in ogrevanje volana.

“Novi Ford Edge uporabnikom zagotavlja lahkotno vožnjo v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem, saj uporablja naše najnaprednejše tehnologije za pomoč vozniku doslej, nadvse udobno potovanje pa omogočata tudi novi prefinjeni in varčni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue in osemstopenjski samodejni menjalnik, zato je to naša najprivlačnejša ponudba za vse večje število evropskih voznikov, ki se odločajo, da bo njihov naslednji avto SUV," je povedal Roelant de Waard, podpredsednik Forda Evropa, zadolžen za trženje, prodajo in storitve.

‘Crossover’ KA+ Active
Nova različica modela KA+, ki nudi presenetljivo veliko glede na ceno, je zdaj na voljo tudi kot ‘crossover’ KA+ Active. Uporabnike bo navdušil z večjim udobjem in priročnostjo, številnejšimi tehnologijami za pomoč vozniku v primerjavi s predhodnikom ter izboljšanim oblikovanjem notranjosti in zunanjosti.

KA+ Active ima za 23 milimetrov višje podvozje, poseben poudarek zunanjosti pa dajejo dodatne bočne zaščitne obloge in obloge blatnikov, edinstveno črno lakiranje zgornjega in spodnjega dela maske ter strešni nosilci za prevoz koles in druge športne opreme. Med druge ekskluzivne značilnosti modela KA+ Active sodijo tudi posebna 15-palčna platišča iz zlitine in bronasto rjava kovinska barva Canyon Ridge. Med funkcijami za udobje in priročnost novega modela KA+ so med drugim Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3, brisalci z zaznavanjem dežja in žarometi, ki se samodejno vklopijo, ko se zmrači.

Prostorna in praktična modela KA+ in KA+ Active nudita dovolj prostora za pet odraslih potnikov z veliko prtljage, kupci pa lahko prvič izbirajo med bencinskim in dizelskim motorjem. Fordov novi prefinjeni in varčni 1,2-litrski trivaljni bencinski motor Ti-VCT (Twin independent Variable Camshaft Timing – dvojno neodvisno prilagodljivo krmiljenje odmične gredi) je na voljo s 70 ali 85 KM, predvideni izpusti CO2 pa znašajo od 114 g/km.** Fordov dizelski 1,5-litrski motor TDCi s 95 KM je zasnovan v skladu z željami voznikov, ki prevozijo večje razdalje, predvideni izpusti CO2 v tem primeru pa znašajo od 99 g/km.**

Povsem prenovljena paleta kombijev za prevoz oseb Tourneo
V samem vrhu palete je Tourneo Custom z osmimi/devetimi sedeži, prepoznaven pa je po drzni novi obliki sprednjega dela. Navduši tudi s povsem novo vrhunsko notranjostjo in edinstveno možnostjo v tem segmentu: šestimi individualnimi sedeži, ki jih je možno postaviti v konferenčno razporeditev. Največjega Tournea za prevoz oseb je že možno naročiti pri Fordovih trgovcih.

Tourneo Connect v različicah s petimi in sedmimi sedeži uvaja varčne nove pogonske sklope, med katerimi sta tudi povsem novi 1,5-litrski dizelski motor EcoBlue*, ki ga lahko po želji dopolni še osemstopenjski samodejni menjalnik, in Fordov 1,0-litrski bencinski EcoBoost* z izklopom valja; šestopenjski ročni menjalnik je del serijske opreme. Eleganten videz sprednjega dela dopolnijo še izboljšani materiali v notranjosti vozila.

Kompaktni petsedežni Tourneo Courier je na voljo s posodobljeno paleto pogonskih sklopov s serijskim šeststopenjskim menjalnikom, tehnologijo SYNC 3 in osveženo obliko sprednjega dela. Nova modela Tourneo Courier in Tourneo Connect bosta na voljo od sredine leta 2018.

Novi kompleti LEGO® Speed Champions
Razstavni avtomobili veliko manjših mer: za serijo LEGO®Speed Champions so oblikovalci poustvarili osupljiv videz dirkalnika M-Sport Ford Fiesta WRC in modela 1968 Ford Mustang Fastback. Komplet M-Sport Ford Fieste WRC iz 203 sestavnih delov prinaša različna platišča, dva izmenljiva pokrova motornega prostora (na enem so žarometi za nočne dirke), avtentične grafične oznake dirkalnika in figurico voznika s čelado in v dirkaškem kombinezonu.

Obiskovalci Fordovega razstavnega prostora se bodo lahko fotografirali z modelom dirkalnika Ford GT iz LEGO® kock v naravni velikosti pred stopničkami za zmagovalce. Sedem izkušenih mojstrov je potrebovalo 304 ure, da je iz 67.252 kock sestavilo 1,84 cm velikega voznika.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.