Avto.info

NOVI DACIA LOGAN MCV STEPWAY

NAJNOVEJŠI ČLAN RASTOČE DRUŽINE STEPWAY

NOVI DACIA LOGAN MCV STEPWAY: NAJNOVEJŠI ČLAN RASTOČE DRUŽINE STEPWAY

NOVI DACIA LOGAN MCV STEPWAY

Avtor: Foto: Newspress in Dacia
NOVI DACIA LOGAN MCV STEPWAY: NAJNOVEJŠI ČLAN RASTOČE DRUŽINE STEPWAY NOVI DACIA LOGAN MCV STEPWAY: NAJNOVEJŠI ČLAN RASTOČE DRUŽINE STEPWAY NOVI DACIA LOGAN MCV STEPWAY: NAJNOVEJŠI ČLAN RASTOČE DRUŽINE STEPWAY NOVI DACIA LOGAN MCV STEPWAY: NAJNOVEJŠI ČLAN RASTOČE DRUŽINE STEPWAY NOVI DACIA LOGAN MCV STEPWAY: NAJNOVEJŠI ČLAN RASTOČE DRUŽINE STEPWAY NOVI DACIA LOGAN MCV STEPWAY: NAJNOVEJŠI ČLAN RASTOČE DRUŽINE STEPWAY NOVI DACIA LOGAN MCV STEPWAY: NAJNOVEJŠI ČLAN RASTOČE DRUŽINE STEPWAY

Družina različic Stepway je po modelih Sandero, Lodgy in Dokker zdaj dobila še četrtega člana, Novi Logan MCV Stepway. Dacia torej nadaljuje razvoj različic Stepway, ki so velika prodajna uspešnica znamke. Novi Logan MCV Stepway ima mišičast stas in odločen značaj, ki navdih jemlje iz oblikovnih značilnosti križancev, to pa združuje z razsežnim prostorom za potnike, ogromnim prostorom za prtljago in predvsem s še vedno zelo privlačno in dosegljivo ceno.

Velikodušno odmerjeni Novi Logan MCV Stepway ima vse ključne odlike Logana MCV:
- impresivno notranjo prostornost s petimi polnovrednimi sedeži,
- prtljažnik s 573 litri prostornine, ki je eden največjih na avtomobilskem trgu – v vseh segmentih

Novi Logan MCV Stepway je modernega videza, ki ga poudarjajo nov svetlobni pečat, nova notranja ureditev, novi odlagalna mesta in obogateni paketi opreme.

Čvrst in prepoznaven videz
Pustolovsko privlačni Novi Logan MCV Stepway ima opremo in oblikovne elemente, ki so značilni za družino različic Stepway. Oddaljenost od tal znaša 174 mm in je za 50 mm večja kot pri Loganu MCV. To olajšuje vstop in zaradi višjega sedenja zagotavlja še boljšo preglednost iz avtomobila. Novi Logan MCV Stepway ima spredaj dvobarven odbijač s satiniranimi kromastimi obrobami meglenk in zaščitno oblogo. Dobil je tudi nov svetlobni pečat znamke, ki je bil predstavljen lani na avtomobilski razstavi v Parizu. Tvorijo ga dnevne luči s svetilnimi diodami, ki so razvrščene v pokončen niz štirih pravokotnikov na vsaki strani. To ne le okrepi vtis dinamičnosti in sodobnosti, ampak tudi poveča občutek širine prednjega dela Novega Logana MCV Stepway.

Prednji odbijač je preoblikovan, da izžareva elegantno čvrstost. Kot ostali modeli iz družine Stepway ima tudi Novi Logan MCV Stepway črno masko, ki je barven odsev spodnjega dela dvobarvnega odbijača, krasijo pa jo kromasti pravokotniki po vzoru modela Duster. Na straneh imajo blatniki in spodnji rob karoserije posebne zaščitno obrobo iz črne plastike, ki poudarja odločen in čvrst videz avtomobila. Novi Logan MCV Stepway ima kovinsko temno sivo obarvani ohišji zunanjih ogledal in vzdolžnih strešnih nosilcev, ki poudarjata uporabnost kombi avtomobila, ter napisa Stepway na prednjih vratih.

Zadnje luči imajo črno obrobljeno ohišje. Novi Logan MCV Stepway ima tudi zadnji odbijač dvobarven in pod njim satinirano kromasto zaščitno oblogo, ki sta značilna za različice Stepway. Novi Logan MCV Stepway bo najprej predstavljen v dveh karoserijskih barvah – za znamko značilni azuritno modri in v kunje rjavi – in bo opremljen z novimi 16-palčnimi kolesi Flexwheel Bayadere kovinsko sive barve. To domiselno, gospodarno in privlačno izvedenko kolesa tvorita okrasen pokrov in platišče z usklajenimi izrezi.

Moderna notranjost in obogateni paketi opreme
Oplemeniten potniški prostor Novega Logana MCV Stepway povzema novosti, ki jih je pred nekaj meseci dobil Novi Sandero. Satinirano kromaste so tako ročice za odpiranje vrat in obrobe zračnikov ter osrednje konzole. Obloga osrednje konzole ima poseben vzorec, ki se ponovi tudi na ročajih vrat. Novi Logan MCV Stepway ima novi štirikraki volan s stikalom za trobljo in velikim znakom Dacia na sredini ter novo prevleko Soft Feel, ki je zelo odporna, privlačna na pogled in zelo prijetna na otip. Bolj skrbno in estetsko umeščena upravljala na volanu zagotavljajo boljšo ergonomičnost in udobnejšo uporabo. Na okrasni obrobi osrednjega dela volana je pod znakom Dacia tudi moder napis Stepway.

Sedežne prevleke, ki jih je dobil Novi Logan MCV Stepway, so bile prvič predstavljene v Novem Sanderu Stepway. Uporabljena je tkanina z reliefnim tkanjem, ki jo dopolnjujejo okrasni šivi. To v prostor vnaša bolj prefinjen in dinamičen slog.

Več funkcij za več udobja
Novi Logan MCV Stepway povzema novo opremo, ki je bila uvedena v jedrne modele ponudbe ob koncu leta 2016. Tako ima zdaj sistema pomoči pri parkiranju zadaj in pomoči pri speljevanju navkreber že serijsko, glede na različico pa ima lahko tudi kamero za vzvratno vožnjo. Notranjost je urejena tako, da čim bolj olajša vsakdanjo uporabo. Stikala za električen pomik stekel spredaj in zadaj so zdaj nameščena na vratih in tako bolj pri roki. Stikalo voznikovega okna deluje impulzno, k boljšemu udobju pa prispeva tudi zložljiv naslon za roke, ki je vgrajen na voznikov sedež. Ne nazadnje ima tudi stikalo smernikov impulzno funkcijo.

Poleg mnogih odlagališč, ki so domišljeno razporejena po prostoru za potnike, imajo potniki zadaj na voljo stropno luč in vtičnico 12V za polnjenje prenosnih naprav. Tudi predal za rokavice je zdaj osvetljen. Novi Logan MCV Stepway je na voljo z več kombinacijami motorjev in menjalnikov.

Bencinski motorji:
- TCe 90 s sistemom Stop & Start (S&S) in petstopenjskim ročnim menjalnikom (poraba goriva v kombiniranem ciklu 5,1 l/100 km, izpust CO2 115 g/km).
- TCe 90 s sistemom S&S in petstopenjskim robotiziranim menjalnikom Easy-R (poraba goriva v kombiniranem ciklu 5,1 /100 km, izpust CO2 114 g/km).

Dizelski motor:
dCi 90 s sistemom S&S in petstopenjskim ročnim menjalnikom (poraba goriva v kombiniranem ciklu 3,9 l/100 km, izpust CO2 100 g/km).

Izvedenka na utekočinjen naftni plin (LPG) bo na določenih trgih na voljo nekaj kasneje.

Novi Dokker, Dokker Van in Lodgy: Posodobljen videz, nova oprema, a kot vsi modeli Dacia še vedno cenovno dosegljivi
Dacia je ob oblikovni prenovi jedrnega dela svoje ponudbe nekatere elemente te prenove prenesla tudi na modele Novi Dokker, Novi Dokker Van in Novi Lodgy. Vsi trije modeli imajo novo, s kromastimi obrobami okrašeno masko[1], ki poudarja čvrsto pojavo avtomobila. Različice je možno dobiti z novimi kolesi Flexwheel kovinske sive barve, na ostalih različicah pa so nova 16-palčna aluminijasta platišča Altica nadomestila prejšnji model. Novi Lodgy ima na prtljažnih vratih kromasto okrasno letev.

Tudi v prostoru za potnike je najti nekaj elementov iz jedrnih modelov: novi štirikraki volan, satinirane kromaste obrobe osrednje konzole in novih zračnikov ter impulzno delovanje stikala za elektirčen dvig stekla pri vozniku. Namesto dvobarvne je armaturna plošča zdaj elegantne oglene barve, ki prevladuje v vsej kabini. Nove prevleke Stepway poskrbijo za še bolj sodoben videz. Novi Lodgy Stepway in Novi Dokker Stepway imata prevlege iz reliefno tkanega blaga, kakršne imata tudi Novi Sandero Stepway in Novi Logan MCV Stepway. Za več udobja sta Novi Lodgy in Novi Dokker zdaj opremljena z letalskima mizicama na hrbtni strani prednjih sedežev in z dodatno mrežo za shranjevanje pri sovozniku. Za enostavnejše parkiranja imata Novi Dokker in Novi Dokker Van zdaj kamero za vzvratno vožnjo (odvisno od različice), kakršna je že na voljo na Lodgy.

2. Nova posebna serija modela Duster in družino različic Stepway
Dacia na mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi predstavlja novo posebno serijo modela Duster in vseh različic Stepway (Sandero, Dokker, Lodgy in zdaj še Logan MCV). Ta posebna serija je nadgradnja najbogatejšega paketa opreme in najbolj prepoznavna po dveh ekskluzivnih karoserijskih barvah – islandsko sivi in okrasto oranžni (samo Sandero Stepway). Različice Stepway imajo poleg novih barv tudi 16-palčna kolesa Flexwheel posebne sive barve (Erbe), Duster pa ima 16-palčna aluminijasta brušena črna platišča Cyclades. Za modela Novi Lodgy in Novi Dokker so glede na trg za doplačilo na voljo nova 16-palčna lita platišča Altica.

Avtomobili te posebne serije imajo v potniškem prostoru ekskluzivne prevleke iz dveh tkanin. Sedeži so nemudoma razpoznavni zaradi okrasto oranžnih obrob in okrasnih šivov ter vezenih napisov Stepway enake barve na naslonih sedežev. Tudi preproge imajo okrasne šive okrasto oranžne barve. Okrasto oranžne barve so tudi obrobe osrednje konzole in zračnikov. Ta posebna serija ima za prijetnejše vsakodnevne vožnje bogato opremo, ki vključuje klimatsko napravo, multimedijsko napravo Media Nav Evolution, sistem pomoči pri parkiranju zadaj ter regulator in omejevalnik hitrosti[2]. Duster ima tudi paket Dacia Baroudeur2, ki obsega zaščitne obrobe blatniških košev in pragov.

Ta posebna serija bo naprodaj z bencinskimi in dizelskimi motorji2 iz ponudbe Dacia. Sandero in Duster bosta na voljo tudi z robotiziranim menjalnikom Easy-R oziroma s samodejnim menjalnikom EDC. Ta posebna serija bo imela v raznih državah različna imena. Dacia se je v Belgiji, Španiji in Švici oprla na ustvarjalnost in domišljijo množice svojih privržencev in na družbenih medijih pripravila natečaj za izbiro najboljšega imena. Tako so jih na izviren in zabaven način vključili v življenje znamke. V Švici so tako to posebno serijo poimenovali Stepway Unlimited.

Novi bencinski motor SCe 75: še bolj gospodaren
Dacia je prva znamka Skupine Renault, ki ima v ponudbi povsem nov atmosferski bencinski motor SCe 75 po normah Euro 6. Ta trivaljnik s prostornino 1,0 litra največjo moč 75 KM doseže pri 6.300 vrtljajih na minuto, največji navor 97 Nm pa pri 3.500 vrtljajih na minuto. Na voljo je od osnovnih različic modelov Novi Sandero, Novi Logan in Novi Logan MCV in je presenetljivo učinkovit, saj ima za skoraj 10 odstotkov manjšo porabo bencina in izpust CO2 od predhodnika s prostornino 1,2-litra in 16 ventili in enako močjo (75 KM). V Novem Sanderu in Novem Loganu njegova poraba v kombiniranem ciklu znaša samo 5,2 l/100 km, izpust CO2 pa 117 g/km, poraba in izpust CO2 v Novem Loganu MCV pa znašata 5,4 l/100 km oziroma 120 g/km. Ta motor je gospodaren tudi za vzdrževanje, saj ima za pogon odmičnih gredi verigo.

Inženirji Skupine so takšno zmanjšanje porabe goriva in izpusta CO2 dosegli s posegi na več ključnih področjih. Na prvem mestu je teža motorja, ki je zahvaljujoč bloku iz aluminija za 20 kg lažji od 1,2-litrskega 16V predhodnika. Uporabljenih je še več drugih sodobnih tehnologij, med njimi črpalka za olje s spremenljivo prostornino valja, ki obtok olja prilagaja številu vrtljajev motorja. Ta motor ima tudi odmikače prevlečene z amorfnim ogljikom (Diamond Like Carbon – DLC) in grafitno prevleko srajčk batov, kar močno zmanjšuje trenje.

Dvojno variabilno krmiljenje ventilov (Variable Valve Timing – VVT) zagotavlja večjo prožnost, skupaj s skrbno izbranimi prestavnimi razmerji v menjalniku pa pripomore k boljši odzivnosti že pri nižjih vrtljajih in s tem večji užitek v vožnji. Motor SCe 75 izpolnjuje vsa merila kakovosti Zveze Renault-Nissan. Ta sodoben, gospodaren in cenovno dosegljiv motor je tudi povsem v skladu s temeljnimi vrednotami znamke Dacia.

[1] razen Dokker Van
[2] glede na državo

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.