Avto.info

Tako učinkoviti in tako energični!

Novi motorji PEUGEOT PLUG-IN HYBRID

Tako učinkoviti in tako energični!: Novi motorji PEUGEOT PLUG-IN HYBRID

Tako učinkoviti in tako energični!

Avtor: Foto: Peugeot
Tako učinkoviti in tako energični!: Novi motorji PEUGEOT PLUG-IN HYBRID

PEUGEOT predstavlja svoje nove bencinske motorje s priključno hibridno tehnologijo (Plug-in Hybrid). Motorji iz najnovejše ponudbe se bodo pridružili obstoječim motorjem, ki so na voljo za PEUGEOTA 3008 ter nova PEUGEOTA 508 in 508 SW. Od jeseni 2019 dalje bo za novega PEUGEOTA 508 na voljo motor HYBRID, za PEUGEOTA 3008 pa motor HYBRID4 (štirikolesni pogon).

Vozniške izkušnje s PEUGEOTOM bodo tako še bolj intenzivne zaradi novih načinov vožnje, ki bodo ponujali še nikoli doživete užitke in občutja po zaslugi učinka načina ZEV na 100 % električni pogon, učinkovitost načina za štirikolesni pogon (HYBRID4), zmogljivost načina za športno vožnjo in vsestransko uporabnost v načinu Hybrid. Tehnologija je preprosta in intuitivna ter usmerjena v absolutno svobodno uporabo z vozili, ki so prilagojena za vožnjo na daljših razdaljah, po mestu ali izven njega.

Omogoča svobodno izbiro med dvokolesnim in štirikolesnim pogonom, med 225 in 300 konjskimi močmi, med petvratno limuzino, izvedenko SW ali SUV. Za svobodno uporabo vseh štirih načinov vožnje. Nova motorja na konkreten način pričata o PEUGEOTOVI viziji o neomejeni, razburljivi in vse bolj učinkoviti mobilnosti. #UnboringTheFuture (za nedolgočasno prihodnost).

"Naši motorji PLUG-IN HYBRID se do potankosti ujemajo z vrednotami znamke, in s tem poveličujejo našo obljubo o okrepitvi emocij. S to novo ponudbo nič ne bi moglo biti bolj enostavno: kadarkoli bodo stranke prišle kupiti PEUGEOTA, bodo imele možnost izbire svojega motorja, odvisno od njihovih potreb!" - Jean-Philippe IMPARATO, generalni direktor PEUGEOT

Tehnologija PLUG-IN HYBRID
PEUGEOT nam predstavlja svoj izbor motorjev PLUG-IN HYBRID, ki je za naše stranke prvi konkreten dokaz o brezskrbni in še nikoli tako prijetni prihodnosti. Priključni tehnologiji HYBRID in HYBRID4 sta na voljo v kombinaciji z bencinskim motorjem. Predstavljeni nabor naprednih tehnologij je možno kombinirati povsem enostavno in na povsem transparenten način za uporabnika.

Bencinski motor z notranjim zgorevanjem
Motor 1.6L PureTech je prestal predelavo, v okviru katere je prejel dodaten prednji elektromotor/generator in pa tudi specifično čelno ploščo za hlajenje. S tehnologijo HYBRID razvije 180 konjskih moči, v povezavi s tehnologijo HYBRID4 pa 200 konjskih moči.

Novi elektrificirani samodejni menjalnik
Motor PureTech je vgrajen skupaj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom e-EAT8 (Electric Efficient Automatic Transmission - 8 speeds), specifičnim za motorje PEUGEOT PLUG-IN HYBRID. V kombinaciji s tem menjalnikom elektromotor razvije na prednji premi 110 konjskih moči/80 kW. Za optimalne in neopazne prehode med električnim pogonom in pogonom na notranje zgorevanje ima motor namesto pretvornika navora, značilnega za različice z notranjim zgorevanjem, vgrajeno vlažno večlamelno sklopko. Vse naštete spremembe zagotavljajo 60 Nm višji navor za hitrejšo odzivnost.

Elektrificirana zadnja prema
Pri izvedenkah HYBRID4 je večtočkovna zadnja prema opremljena z inverterjem, elektromotorjem s 110 KM/80 kW in reduktorjem za štirikolesni pogon. Njena vgradnja ni imela nobenega negativnega vpliva na prostornost notranjosti.

Litij-ionski akumulator
Visokonapetostni akumulator z litij-ionsko tehnologijo (300 V) je nameščen pod sedeži v 2. vrsti tako pri izvedenki HYBRID kot tudi pri izvedenkah YBRID4. Kapaciteta akumulatorja dosega 11,8 kWh (HYBRID) in 13,2 kWh (HYBRID4), kar je med najboljšimi na trgu. S tako kapaciteto je možno v načinu na 100 % električni pogon prevoziti do 50 kilometrov po ciklu WLTP(2) (60 kilometrov po ciklu NEDC(1)). Da bi lahko maksimalno izkoristili vožnjo v popolnoma električnem načinu, se privzeto vklopi način pogona z ničnimi emisijami, vsakič ko stanje napolnjenosti akumulatorja to dopušča. V popolnoma električnem načinu je možno voziti s hitrostjo do 135 km/h, zatem pa nadzor prevzame motor z notranjim zgorevanjem.

Učinkovite funkcije za prenovljene užitke v vožnji

Nova funkcija Brake
Voznik se lahko odloči, da bo vklopil inovativno funkcijo "Brake" (zaviranje), ki upočasni hitrost vozila brez pritiska na zavorni pedal. Deluje kot zavora motorja in poleg tega omogoča še polnjenje akumulatorja, na primer med vožnjo po klancu navzdol. V načinu Drive je potrebno za vklop načina Brake zgolj potegniti nazaj prestavno ročico samodejnega menjalnika Shift and Park by wire. Ob drugem potegu pa funkcijo izklopimo.

Novo krmiljeno zaviranje
Da bi vozniku omogočil večjo avtonomijo med vožnjo v 100 % električnem načinu pogona, zavorni sistem z izjemno visoko energetsko učinkovitostjo i-Booster generira razpoložljivo energijo med zaviranjem ali upočasnjevanjem ob odmiku noge s pedala (tovrstna energija se pri motorjih z notranjim zgorevanjem običajno porazgubi). Sistem i-Booster vsebuje električno črpalko namesto vakuumske črpalke, ki jo imajo motorji z notranjim zgorevanjem.

Nova funkcija e-SAVE
Užitke v vožnji z električnim načinom, ko je le-ta možen, si lahko privoščite s funkcijo e-SAVE. Vozniku omogoča vnaprej predvideti premike, saj zanj rezervira avtonomijo v električnem načinu (10 km, 20 km ali celoten akumulator). Do funkcije je možno enostavno dostopiti prek posebnega menija e-SAVE na zaslonu na dotik. Ko si voznik funkcijo programsko nastavi, se mu prikaže na instrumentni plošči poleg avtonomije v kilometrih. Za aktiviranje vožnje v 100 % električnem načinu mora voznik v želenem trenutku zgolj izbrati način za nične emisije (Zero Emission) z izbirnim stikalom načinov vožnje.

Enostavno in hitro polnjenje akumulatorja
Akumulator se popolnoma napolni:
- v 8 urah pri standardnem priključku (polnilnik 3,3 kW, 8 A),
- v 4 urah pri zmogljivem priključku tipa Green’up® (polnilnik 3,3 kW, 14 A)
- in celo v manj kot 2 urah na postaji Wallbox (opcijski polnilnik 6,6 kW, 32 A).

Okoli polnilnega priključka so razporejena svetlobna vodila, ki omogočajo enostavno in hitro odčitavanje stanja napolnjenosti. Po priklopu priključka vam barvne lučke prikazujejo napredek polnjenja. Loputa s priključkom za polnjenje je neopazno nameščena na zadnjem levem blatniku vozila (simetrično od lopute nalivne odprtine za gorivo). Polnilni kabel pa je možno enostavno pospraviti v za to namenjen prostor v podu prtljažnika.

Vozniške izkušnje obogatene z novimi emocijami
PEUGEOT se opira na svojo bogato tehnološko zapuščino, da svojim strankam pri vseh motorjih nudi enako intenzivne in instinktivne vozniške izkušnje. Najnovejši motorji PEUGEOT PLUG-IN HYBRID zagotavljajo povsem nove vozniške izkušnje. Slednje zagotavljajo bogat spekter novih užitkov skupaj z neprimerljivo poskočnostjo zlasti po zaslugi novih načinov vožnje.

Vsak način vožnje je ekskluziven in ponuja različne izkušnje:
- neslišna vožnja v načinu ZERO EMISSION na 100 % električni pogon,
- vzburljiva zmogljivost načina SPORT, ki mobilizira čisto vse načine energije,
- vsestranska uporabnost načina HYBRID,
- izboljšana pogonska moč v načinu 4WD (PEUGEOT 3008 HYBRID4),
- način CONFORT, ki združi način HYBRID in udobje krmiljenega vzmetenja (novi PEUGEOT 508 HYBRID).

Vsi našteti načini omogočajo vožnjo v 100 % električnem načinu, odvisno od stanja napolnjenosti akumulatorja. Čeprav se zdi, da je tehnološka oprema motorjev HYBRID in HYBRID4 precej pestra, pa nedvomno obljublja intenzivne vozniške izkušnje. Ergonomija in vožnja sta preprosti in intuitivni.

Razburljiva vožnja v kokpitu PEUGEOT i-Cockpit®
PEUGEOT i-Cockpit® vam kot prepoznaven simbol Peugeotovih kreacij na vsakodnevni ravni zagotavlja stimulativne in intuitivne užitke v vožnji. Zaslon na dotik in digitalna instrumentna plošča sta bila ustrezno prilagojena za še bolj enostavno rabo in boljši nadzor.

Digitalna instrumentna plošča
Voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit®, ki je še posebej prilagojeno za hibridne izvedenke, posreduje informacije za vožnjo v voznikovem vidnem polju (način vožnje, nivo merilnika električnega pogona in razpoložljiva razdalja v električnem načinu …). Zanj je na voljo velik nabor nastavitev in možnosti za individualizacijo podobe.

Namesto merilnika vrtljajev je na desnem delu digitalne instrumentne plošče nameščen merilnik moči. Razdeljen je na tri hitro prepoznavna območja:
- območje ECO za optimalen izkoristek energije,
- območje POWER ustreza bolj dinamični vožnji, ki ponuja dinamične zmogljivosti,
- območje CHARGE prikazuje vozniku faze generiranja energije, ki omogočajo polnjenje akumulatorja zlasti ob odmiku noge s pedala za plin.

Na vsaki strani instrumentne plošče je razporejen en merilnik: na eni strani za gorivo in na drugi za elektriko. Pod vsakim merilnikom je prikazana tudi razpoložljiva avtonomija, izražena v kilometrih. Stalno je prikazan vklopljen način vožnje, da ga lahko uporabnik po potrebi hitro in brez oklevanja prilagodi. Med fazo polnjenja je možno v kateremkoli trenutku z instrumentne plošče razbrati avtonomijo generirane električne energije (v kilometrih), delež napolnjenosti akumulatorja z generirano energijo (v odstotkih), hitrost polnjenja akumulatorja (v kilometrih) ter preostali čas polnjenja do celotne polnitve (v urah in/ali minutah).

Zaslon na dotik
Na zaslonu na dotik je poseben meni za hibridni pogon. Poleg klavirskih tipk (toggle switches) se nahaja gumb za neposreden dostop do menija. V njem lahko dostopite do novih informacij:
- stran za pretok energije, na kateri je prikazano stanje delovanja hibridnega sistema,
- stran s statističnimi podatki o porabi goriva, na kateri sta ločeno prikazani poraba električne energije in poraba goriva,
- stran za pregledovanje podatkov, na kateri so navedene naslednje posebne informacije: polnilne postaje ter bencinski servisi v sklopu interesnih točk (POI),
območje dometa v načinu na popolnoma električni pogon, skupno območje dometa z električnim pogonom + notranjim zgorevanjem. Na strani za klimatsko napravo pa so zbrane vrednosti za predhodno klimatiziranje potniškega prostora za ohladitev ali ogrevanje potniškega prostora glede na zunanjo temperaturo.

Povezljivost My Peugeot
Za zagotovitev maksimalne okretnosti smo posodobili vsebino mobilne aplikacije MyPeugeot. Odslej ta aplikacija omogoča daljinski vklop polnjenja, vpogled v napredek polnjenja in stanje napolnjenosti vozila, predvideti predhodno klimatiziranje potniškega prostora oziroma ovrednotiti podatke o porabi bencinskega goriva ali električne energije v kateremkoli trenutku in od kjerkoli.

Motorja HYBRID4 in HYBRID bosta za PEUGEOTA 3008 ter za novi vozili PEUGEOT 508 in 508 SW na voljo jeseni 2019.

"Motorja PEUGEOT PLUG-IN HYBRID predstavljata edinstveno priložnost, ob kateri bo znamka lahko izpopolnila svoj izbor zmogljivih motorjev za PEUGEOTA 3008 in za novi vozili PEUGEOT 508 in 508SW! Našim strankam bosta omogočila nakup zmogljivega vozila 3008 AWD oziroma učinkovitega vozila 508 (limuzina ali SW) za še bolj intenzivne emocije." - Laurent Blanchet, direktor produktov PEUGEOT

PEUGEOT 3008 GT HYBRID4: Vsepovsod in ves čas
SUV vozilo PEUGEOT 3008 bo z zmogljivo verzijo motorja HYBRID4 vstopilo v novo dimenzijo in doseglo moč, ki je doslej ni še noben PEUGEOT iz serijske proizvodnje. Izvedenka visokega cenovnega razreda bo ponujala štirikolesni pogon in bo razvila 300 konjskih moči oziroma 220 kW. To je rezultat kombinirane vgradnje motorja PureTech z 200 KM/147 kW in dveh elektromotorjev (enega spredaj in drugega zadaj), od katerih vsak razvije 110 KM oziroma 80 kW.

Vozilo pospeši od 0 do 100 km/h v 6,5 sekundah. Kapaciteta akumulatorja dosega 13,2 kWh za 50 kilometrov avtonomije v 100 % električnem pogon po ciklu WLTP(2) (60 kilometrov po ciklu NEDC(1)). Način 4WD omogoča izboljšano pogonsko moč za vožnjo po zahtevnih cestah ali težkih terenih. Rezultat je brezhiben oprijem, saj ne glede na to, ali je cesta vlažna, blatna, zasnežena ali ovinkasta, se moč homogeno razporedi med štiri kolesa vozila. PEUGEOT 3008 HYBRID4 ponuja moč in štirikolesni pogon v kombinaciji z vrednostmi emisij CO2, ki so med najboljšimi na trgu: manj kot 49 gramov CO2 na kilometer po ciklu WLTP(2).

Nova večtočkovna zadnja prema nudi potnikom v 2. vrsti visoko raven udobja. Njena vgradnja ni imela nobenega negativnega vpliva na prostornost v notranjosti, prostornina v prtljažnem prostoru nad talno oblogo pa je prav tako ostala nespremenjena. Motor HYBRID4 je na voljo izključno za izvedenko GT z ekskluzivnim oblazinjenjem Alcantara® v sivi barvi Gréval in v kombinaciji z dekorativnimi dodatki iz pravega staranega hrastovega lesa "Grey Oak". Na voljo so tudi najnovejši napredni sistemi za pomoč pri vožnji, povzeti od novega PEUGEOTA 508: prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go in pomoč pri zadržanju vozila na voznem pasu.

Zgolj nekaj mesecev po lansiranju se bo izvedenki HYBRID4 v izboru pridružila še izvedenka na dvokolesni pogon HYBRID z 225 konjskimi močmi (165 kW), pri kateri bo motor PureTech s 180 KM/132 kW vgrajen skupaj z elektromotorjem s 110 KM/80 kW.

PEUGEOT 508 in 508 SW HYBRID: radikalna učinkovitost
Novi PEUGEOT 508 HYBRID in novi PEUGEOT 508 SW HYBRID bosta na voljo s kombinacijo motorja PureTech s 180 KM/132 kW in elektromotorja s 110 KM/80 kW za maksimalno skupno kombinirano moč 225 KM/165 kW med pogonom. Motor HYBRID, ki ga bodo vgrajevali v nova PEUGEOTA 508 in 508 SW, je bil izpopolnjen z namenom, da bo ponujal še več užitkov v vožnji. Zagotavlja optimalne stroške uporabe po zaslugi najvišje stopnje učinkovitosti z emisijami CO2 z manj kot 49 grami CO2 na kilometer po ciklu WLTP(2).

Akumulator s kapaciteto 11,8 kWh zagotavlja 40 kilometrov avtonomije v 100 % električnem pogonu po ciklu WLTP(2) (50 kilometrov po ciklu NEDC(1)). Vgradnja pogonskega sklopa je bila izpeljana brez kakršnegakoli negativnega vpliva na okolico. Prostornost v notranjosti ostaja nespremenjena, prostornina prtljažnega prostora pa ostaja enaka kot pri izvedenkah z motorjem z notranjim zgorevanjem (487 litrov pri PEUGEOTU 508 in 530 litrov pri PEUGEOTU 508 SW).

Ponudba bo širom sveta na voljo s tremi nivoji opreme:
- Allure (in Allure Business): ultra opremljena ponudba za širok krog potrošnikov,
- GT Line za dinamično vožnjo,
- GT kot ekskluzivna izvedenka visokega cenovnega razreda z inovativnim oblazinjenjem Alcantara® v sivi Gréval, ki je na voljo serijsko.

(1) Ocenjene vrednosti so podane zgolj informativno in so še v fazi pridobitve homologacije.
(2) Navedene vrednosti ustrezajo zahtevam postopka WLTP. Od 1. septembra 2018 dalje morajo nova vozila za pridobitev homologacije opraviti globalno usklajeni preizkusni postopek za osebna vozila in lahka gospodarska vozila (WLTP), to je nov testni postopek, ki poteka v bolj realnih pogojih vožnje in med katerim izmerijo porabo goriva, emisije CO2 in avtonomijo priključnih hibridnih vozil. Postopek WLTP, ki se izvaja v bolj realističnih testnih pogojih bo povsem nadomestil novi evropski vozni cikel (NEDC) oziroma prejšnji testni postopek. Izmerjena avtonomija priključnih hibridnih vozil po postopku WLTP je v številnih primerih nižja od vrednosti avtonomije, ki je bila izmerjena po postopku NEDC. Navedene vrednosti avtonomije ustrezajo povprečnim vrednostim vozil iz prodajnega programa. Vse navedene vrednosti se lahko še spremenijo, saj so odvisne od specifične opreme, opcij in tipa pnevmatik.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.