Avto.info

BMW nadaljuje z elektrifikacijo

Paleta modelov BMW serije 3 se širi

BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi

BMW nadaljuje z elektrifikacijo

Avtor: Foto: BMW
BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi BMW nadaljuje z elektrifikacijo: Paleta modelov BMW serije 3 se širi

München. BMW povečuje pomen in privlačnost priključnih hibridnih pogonov v premijskem srednjem razredu z obsežno modelsko ofenzivo. Pri BMW serije 3 se bo ponudba vozil z elektrificiranim pogonom v prihodnjih mesecih od enega modela v sedanji zasedbi razširila na skupno štiri modele. Po uspešni uvedbi novega BMW 330e Limuzina na trg (kombinirana poraba goriva: 1,7–1,6 l/100 km; kombinirana poraba električne energije: 15,0–14,8 kWh/100 km; kombinirane emisije CO2: 38–36 g/km*) bo od poletja 2020 na voljo tudi novi BMW 330e Touring (kombinirana poraba goriva: od 1,7 l/100 km; kombinirana poraba električne energije: od 15,7 kWh/100 km; kombinirane emisije CO2: od 39 g/km, začasni podatki*). Poleg tega bosta od poletja 2020 oba modela na voljo tako s klasičnim pogonom na zadnja kolesa kot inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive.

Pri vseh priključnih hibridnih modelih BMW serije 3 najnovejša tehnologija BMW eDrive povečuje tako učinkovitost in izključno električni doseg kot tudi značilen užitek v vožnji. Spontan razvoj energije elektromotorja je mogoče občutiti med speljevanjem in pospeševanjem, kar še posebej prispeva k zelo živahnemu značaju avtomobila. Visoka energijska vrednost v litij-ionskih visokonapetostnih baterijskih enotah, ki vključujejo najnovejšo tehnologijo baterijskih celic, omogoča, da priključni hibridni modeli novega BMW serije 3 delujejo izključno na električno energijo – in zato brez lokalnih emisij – z največjim dosegom med 55 in 68 kilometri (začasni podatki*).

Na ta način BMW Group še naprej dosledno sledi svoji modelski pobudi v segmentu elektrificiranih vozil v letu 2020. Kot pionir na področju elektromobilnosti je podjetje do konca leta 2019 po vsem svetu prodalo že pol milijona vozil s popolnoma električnimi ali priključnimi hibridnimi pogonskimi sistemi. Do konca leta 2021 si BMW Group prizadeva na cestah imeti več kot milijon vozil z elektrificiranimi pogonskimi sistemi. Četrtina vozil, ki jih bo BMW Group prodal v Evropi do leta 2021, bo elektrificirana: ta delež se bo do leta 2025 povečal na tretjino, do leta 2030 pa že na polovico. BMW Group načrtuje, da bo do leta 2023 svoj portfelj razširil na 25 elektrificiranih modelov.

»Power of Choice«: precejšnja raznolikost tudi v ponudbi priključnih hibridnih modelov
BMW Group s svojim strateškim pristopom »Power of Choice/Moč izbire« izpolnjuje individualne potrebe svojih strank v zvezi z mobilnostjo po vsem svetu. Širok spekter pogonskih tehnologij, ki ne vključuje le zelo učinkovitih bencinskih in dizelskih motorjev, ampak tudi popolnoma električni pogon in priključne hibridne sisteme, vodi v dobro prilagojen izbor modelov, ki so izdelani po meri širokega nabora zakonskih zahtev in želja posameznikov. Raznolikost tako nenehno narašča tudi v ponudbi modelov na električni pogon. Z novimi priključnimi hibridnimi modeli BMW serije 3 imajo kupci zdaj dodatne možnosti, ko gre za uskladitev lastne želje po trajnostni mobilnosti z osebnimi potrebami in prednostnimi izbirami.

Elektrificirani modeli Touring združujejo največjo učinkovitost s povečanim notranjim prostorom, ki ga omogoča vsestranska zasnova karoserije. Uporaba priključne hibridne tehnologije v povezavi z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona je usmerjena predvsem na zahteve vožnje po snegu, v gorskih pokrajinah in na terenu. Vsi priključni hibridni modeli novega BMW serije 3 glede na svojo opremo izpolnjujejo merila, določena v nemškem zakonu o električni mobilnosti, ki označujejo avtomobile kot električna vozila, kar pomeni, da uživajo posebne pravice v javnem cestnem prometu zaradi visokega električnega dosega in nizke ravni emisij CO2. Poleg tega prav tako izpolnjujejo pogoje za znižano stopnjo obdavčitve službenih avtomobilov v Nemčiji. Za izračun denarne koristi, ki izhaja iz zasebne uporabe službenega avtomobila, se kot osnova upošteva le polovica bruto cene po ceniku.

Premiera za modele Touring s priključnim hibridnim pogonom
Od poletja 2020 bo prednosti elektrificiranega pogonskega sistema prvič mogoče izkusiti tudi v dveh modelih BMW Touring. Oba združujeta napredni značaj svojega pogonskega sistema s preverjenimi kvalitetami zasnove vozila, ki združuje užitek v vožnji in funkcionalnost na posebej privlačen način. Njuno dinamično obliko zaznamujejo dolga strešna linija, natančne poteze na karoseriji in močne površine. Modeli Touring s priključnim hibridnim pogonom v svoji vsestranski notranjosti ponujajo povsem isto raven udobja na petih sedežih kot običajno gnane različice modelov. Medtem pa je prostornina prtljažnika le nekoliko omejena zaradi prostorsko varčne razporeditve visokonapetostne baterije pod zadnjimi sedeži. Z zlaganjem zadnjega naslonjala, ki je deljivo v razmerju 40 : 20, lahko prtljažni prostor povečate do 1.420 litrov.

Priključni hibridni sistem novega BMW 330e Touring ima vgrajen 2,0-litrski 4-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo in razvije največjo moč 135 kW/184 KM. Deluje skupaj z elektromotorjem, vgrajenim v 8-stopenjski menjalnik Steptronic, ki proizvede največjo moč 83 kW/113 KM. Izhodna moč sistema 185 kW/252 KM, ki jo proizvedeta obe pogonski enoti, se lahko začasno (do 10 sekund) poveča še za dodatnih 30 kW/40 KM pri zelo visokih obremenitvah. Ta standardna funkcija XtraBoost je na voljo v načinu SPORT, ki ga je mogoče aktivirati s stikalom za uravnavanje vozne dinamike. Poveča izhodno moč sistema do 215 kW/292 KM, s čimer ohranja športni značaj modela, ki je tako značilen za BMW serije 3. Največji sistemski navor priključnega hibridnega pogona v novem BMW 330e Touring je 420 Nm.

XtraBoost je na voljo tudi med manevri s polnim plinom in po premiku prestavnega stikala v stezo M/S. Športne značilnosti novega BMW 330e Touring so še dodatno poudarjene z uglasitvijo zvoka pogona, ki je posebna za model, neposredno, vendar natančno krivuljo diagrama pedala za plin in posebnim programom pretikanja kot del 8-stopenjskega menjalnika Steptronic, ki vključuje pretikanje navzdol med zaviranjem.

Na podlagi svojih dveh pogonskih enot novi BMW 330e Touring pospeši od nič do 100 km/h v 6,1 sekunde (začasni podatek). Njegova največja hitrost je 220 km/h (začasni podatek). V hibridnem načinu lahko novi BMW 330e Limuzina doseže hitrost do 110 km/h pri vožnji izključno na električno energijo – z drugimi besedami lokalno brez emisij. Motor z notranjim zgorevanjem se vklopi le pri večjih hitrostih ali kadar obstajajo posebno visoke zahteve glede obremenitve. Če aktivirate način Electric z gumbom eDrive, lahko vozilo doseže celo hitrosti do 140 km/h, v tem primeru pa ga poganja samo njegov eDrive. Zaradi najsodobnejše tehnologije baterijskih celic zagotavlja litij-ionska visokonapetostna baterija v novem BMW 330e Touring električni doseg 65 kilometrov (začasni podatek*).

Učinkovit in vsestranski: BMW eDrive v kombinaciji z BMW xDrive
Vzporedno s prihodom BMW 330e Touring na trg bosta s svojo prisotnostjo v prodajnih salonih navduševali tudi dve priključni hibridni različici BMW serije 3 s pogonom na vsa kolesa. Imata enak priključni hibridni sistem kot primerljivi modeli z zadnjim pogonom. V novem BMW 330e xDrive Limuzina (kombinirana poraba goriva: od 1,8 l/100 km; kombinirana poraba električne energije: od 16,7 kWh/100 km; kombinirane emisije CO2: od 42 g/km, začasni podatki*) in novem BMW 330e xDrive Touring (kombinirana poraba goriva: od 2,0 l/100 km; kombinirana poraba električne energije: od 17,8 kWh/100 km; kombinirane emisije CO2: od 46 g/km, začasni podatki*) je razvoj moči elektromotorja in bencinskega motorja kombiniran s prenosom moči na vsa štiri kolesa. Ko se BMW eDrive sreča z BMW xDrive – združi zgledno učinkovitost z vrhunsko vsestranskostjo.

Z elektronsko krmiljeno večlamelno sklopko inteligentni sistem štirikolesnega pogona porazdeli moč zgorevalnega motorja in elektromotorja med prednji in zadnji kolesi, kot zahtevajo razmere na cesti v vsakem trenutku. Sistem, ki je povezan z DSC (dinamični nadzor stabilnosti), natančno prilagodi porazdelitev pogonskega navora ustreznim voznim razmeram v delčku sekunde. Popolnoma spremenljiva porazdelitev moči zagotavlja največji oprijem in stabilnost vožnje v vseh razmerah na cesti in vremenskih pogojih. Prav tako pa podpira športne vozne lastnosti limuzine in touringa s priključnim hibridnim pogonom. Novi BMW 330e xDrive Limuzina pospeši z mesta do 100 km/h v 5,8 sekunde in doseže največjo hitrost 224 km/h (začasna podatka). Novi BMW 330e xDrive Touring pa standardni sprint opravi v 6,2 sekunde in doseže največjo hitrost 214 km/h (začasna podatka). Z električnim dosegom 58 kilometrov (začasni podatek*) za limuzino in 55 kilometrov (začasni podatek*) za touring priključni hibridni različici s štirikolesnim pogonom novega BMW serije 3 ponujata tudi idealne pogoje za uporabo izključno električne energije, ki zadostuje za večino vsakodnevnih voženj, kot je prevoz na delo ali potovanje znotraj mestnih meja.

Litij-ionska visokonapetostna baterija z najnovejšo tehnologijo baterijskih celic
Priključni hibridni modeli novega BMW serije 3 dolgujejo svoj dolgi električni doseg najnovejšim dosežkom s področja tehnologije baterijskih celic. Njihove litij-ionske baterije, ki so zasnovane za vsak model posebej in so rezultat inženirskega znanja BMW Group, imajo bruto vsebnost energije 12,0 kWh in zmogljivost 34 Ah. Visokonapetostna baterija trenutne generacije glede na svojo velikost in težo zagotavlja še posebej obsežno energetsko oskrbo. Baterijske celice, ki se proizvajajo v skladu s specifikacijami BMW Group, imajo izjemno visoko zmogljivost shranjevanja. Električna energija, shranjena v visokonapetostni bateriji, se uporablja tudi za napajanje električnega sistema vozila. To pomeni, da delovanje generatorja, ki ga poganja motor z notranjim zgorevanjem, ni več potrebno, kar še nadalje povečuje učinkovitost sistema, gledano v celoti. 40-litrska posoda za gorivo zagotavlja skupni doseg, ki je primeren za potovanja na dolge razdalje, s čimer poudarja sposobnosti priključnih hibridnih modelov kot potovalnih vozil.

Visokonapetostna baterija se med vožnjo polni na zelo učinkovit način s pomočjo rekuperacije zavorne energije. Še več, polniti jo je mogoče tudi na običajnih gospodinjskih vtičnicah s standardnim polnilnim kablom. Če izberete to metodo, lahko popolnoma izpraznjena baterija v 4,2 ure absorbira 80 odstotkov svoje celotne zmogljivosti. Približno 5,7 ure pa traja, da je 100-odstotno ponovno napolnjena. Polnilna postaja BMW i Wallbox vam zagotavlja, da boste oba postopka polnjenja zaključili v 2,4 oziroma 3,4 ure. Polnilna vtičnica se nahaja za posebno loputo na prednji levi bočni steni avtomobila.

Bogata standardna oprema, vključno s klimatsko napravo med mirovanjem vozila
Vsi priključni hibridni modeli novega BMW serije 3 so standardno opremljeni z aktivno zaščito za pešce. Pri vožnji na električni pogon s hitrostjo do 30 km/h sistem proizvaja razpoznaven zvok, zasnovan posebej za elektrificirane modele BMW, z namenom, da druge udeležence v prometu opozarja na bližajoči se avtomobil, pri tem pa ne zmanjšuje zvočnega udobja potnikov v vozilu. Poleg tega standardna oprema modelov BMW serije 3 z električnim pogonom vključuje avtomatsko klimatsko napravo s 3-področnim upravljanjem kot tudi delovanje klimatske naprave med mirovanjem vozila. Pri nizkih zunanjih temperaturah lahko pred odhodom prijetno segrejete notranjost – tudi če je napolnjenost baterije nizka. Funkcija predkondicioniranja pa omogoča tudi, da ohladite notranjost pri visokih zunanjih temperaturah. Temperaturo v notranjosti je mogoče predhodno nastaviti na daljavo prek BMW Connected s pametnim telefonom.

Standardna oprema priključnih hibridnih modelov BMW serije 3 vključuje tudi samodejno zatemnitev notranjega vzvratnega ogledala in nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) s senzorji na prednji in zadnji strani vozila. BMW Live Cockpit ConnectedDrive, ki vključuje tudi BMW Intelligent Personal Assistant poleg navigacijskega sistema, Remote Services, predpriprave za Apple CarPlay in Service Connected Music, je prav tako del standardne opreme pri elektrificiranih modelih. Kot alternativa osnovni opremi so na izbiro še druge možnosti, kot so Sport Line, Luxury Line in M Sport.

Razpon opreme za priključni hibrid obsega praktično celotno paleto izbirnih dodatkov, kot jih lahko kupci izberejo ob naročilu novega BMW serije 3 Limuzina in novega BMW serije 3 Touring. Med drugim cenik ponuja prilagodljivo M-podvozje, vključno s spremenljivim športnim krmiljenjem in M športnim zavornim sistemom, pa tudi inovativne sisteme za pomoč vozniku, ki izboljšajo udobje in varnost – od Driving Assistant Professional z asistentom pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu do Parking Assistant, vključno z asistentom pri vzvratni vožnji. Še ena izbirna možnost je vlečna kljuka z električno vrtljivo kroglasto glavo. Od poletja 2020 dalje bo dovoljena skupna masa priklopnika vseh priključnih hibridnih modelov novega BMW serije 3 znašala 1.500 kilogramov za oba primera.

Digitalne storitve, posebne za hibrid, iz BMW Connected
S prihodom novih hibridnih modelov serije 3 na trg bodo predstavljene tudi nove digitalne storitve iz BMW Connected, kar bo polnjenje visokonapetostne baterije na poti naredilo še bolj privlačno in udobno. Ko voznik izbire javno polnilno postajo, mu navigacijski sistem ponudi tudi seznam priporočenih hotelov, restavracij, kavarn, turističnih znamenitosti in kulturnih ustanov v neposredni bližini. Razpoložljivost polnilne postaje je mogoče preveriti prek zaslona v vozilu in operacijskega sistema. Voznik prejme informacije skupaj z napovedjo stanja zasedenosti javne polnilne postaje ob prihodu. V prihodnosti bo mogoče rezervirati polnilno postajo za omejeno obdobje, pod pogojem, da zadevni upravljavec polnilne infrastrukture podpira to funkcijo.

Z novo funkcijo BMW eDrive Zones, ki bo od poletja 2020 standardna pri vseh priključnih hibridnih modelih BMW, je mogoče mestna okoljska območja samodejno zaznati s tehnologijo virtualnega omejevanja (geo-fencing). Ob vstopu v območje bo vozilo samodejno preklopilo na izključno električni način, ki se odziva enako kot popolnoma električno vozilo in uživa enake pravice dostopa v skladu z lokalnimi predpisi. Nova funkcija tako zagotavlja še boljše izkoriščanje potenciala, ki ga ponujajo priključna hibridna vozila. Povečanje razdalje, ki jo je mogoče prevoziti samo na elektriko, ne pomaga samo pri optimizaciji učinkovitosti in zmanjšanju emisij, ampak znižuje tudi obratovalne stroške za uporabnika. To velja predvsem za mestni promet, kjer električna energija dosledno dosega višjo raven učinkovitosti kot bencinski ali dizelski motor.

Priključni hibridni modeli BMW: vsestranske koristi pri vsakodnevni uporabi. V primerjavi z običajnimi oblikami pogona priključni hibrid BMW svojim uporabnikom ponuja številne prednosti:
- Prihranki: elektrificirana vožnja v mestu stane manj kot vožnja z avtomobilom na bencinsko ali dizelsko gorivo, če vozilo polnite doma ali na delovnem mestu.
- Pri vstopu v vozilo imate vedno na voljo pravo temperaturo: ogrevanje in klimatska naprava med mirovanjem vozila sta del standardne opreme.
- Zaviranje prinaša koristi: med zaviranjem se baterija ponovno polni. Pri avtomobilih na konvencionalni pogon preprosto proizvaja toploto in obrablja zavore.
- Najboljše iz obeh svetov: priključni hibridni avtomobili ponujajo elektrificiran užitek v vožnji v mestu in klasični užitek v vožnji BMW na dolgih razdaljah.
- Pripravljeni na prihodnost: ker priključni hibridi lahko delujejo brez emisij, omogočajo dostop do številnih okoljskih območij in hkrati privilegije za parkiranje in prihranke pri cestninah.
- Izboljšana kakovost življenja v mestih: z aktiviranjem električnega načina vožnje lahko uporabniki prispevajo k zmanjšanju emisij in hrupa v prometu v mestih.

Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bili izmerjeni z uporabo metod, zahtevanih v skladu s spremenjeno Uredbo (ES) 2007/715. Vrednosti so izračunane za vozilo, ki je v Nemčiji opremljeno z osnovno opremo, navedeni razponi pa upoštevajo razlike v izbranih velikostih platišč in pnevmatik kot tudi dodatni opremi. Med konfiguracijo se lahko spreminjajo. Podatki so že izračunani na podlagi novega preizkusnega cikla WLTP in prilagojeni ciklu NEDC za primerjavo. Pri teh vozilih se lahko za odmero davkov in drugih dajatev v zvezi z vozili, ki (tudi) temeljijo na emisijah CO2, uporabljajo drugačne vrednosti od tistih, ki so objavljene tukaj.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.