Avto.info

Renegade 4xe in Compass 4xe

Prva priključna hibrida znamke Jeep®

Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep®

Renegade 4xe in Compass 4xe

Avtor: Foto: Jeep®
Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep® Renegade 4xe in Compass 4xe: Prva priključna hibrida znamke Jeep®

Evolucija znamke Jeep® v celoti odraža njene temeljne vrednote:  svobodo, avanturo, pristnost in strast, po katerih znamka slovi po vsem svetu. Zadnji korak evolucije znamke Jeep je vstop v svet elektrifikacije. To so dosegli v različnih stopnjah, s katerimi so prišli do rešitev priključnega hibridnega pogona, ki lahko nadgradi legendarne terenske zmogljivosti vozil SUV znamke Jeep. Znamka Jeep je vedno orala ledino v novih segmentih in novih tehnologijah. Njena zgodba se je začela leta 1941 z modelom Willys-Overland, prvim masovno proizvedenim vozilom s štirikolesnim pogonom, in se nadaljevala leta 1949 z lansiranjem modela s štirikolesnim pogonom Willys Wagon, ki je bil prvo SUV vozilo (Sport Utility Vehicle). 

Njegove svetovno znane terenske zmogljivosti trajajo še danes. Udobje, upravljanje in povezljivost so se skozi leta izboljševali vzporedno z zmogljivostmi terenskih vozil Jeep. Danes je znamka Jeep stopila še en velik korak naprej v svoji evoluciji, in sicer korak proti spoštovanju okolja in zmanjšanju skupnih stroškov lastništva z uvedbo novih priključnih hibridnih vozil Renegade 4xe in Compass 4xe. Neprekosljiva brezkompromisna hibridna rešitev z vključeno tehnično vsebino, s kakršno se ponašajo vsa vozila znamke Jeep, bo napajala oba modela, Jeep Renegade 4xe in Jeep Compass 4xe, ki omogočata absolutno svobodo, obenem pa njune zmogljivosti z najnaprednejšo, okolju prijazno tehnologijo dviguje na višjo raven. Taka je »pot Jeepa« do elektrifikacije.

4xe
Vsa priključna hibridna vozila Jeep nosijo značko 4xe, ki predstavlja temelj učinkovitosti, zmogljivosti in odgovornosti. To so vozila znamke Jeep z najboljšim izkoristkom goriva do sedaj: nova tehnologija 4xe nudi pogon popolnoma brez izpustov in nabor novih priključnih hibridnih električnih modelov, ki bodo zagotovili doseg in enostavno polnjenje.  
 
Učinkovitost ni bila dosežena na račun zmogljivosti. Vsako vozilo Jeep 4xe je zvesto svojemu terenskemu poslanstvu in obenem z nemotenim odzivom in pospeškom izboljšuje izkušnjo vožnje na cesti. Izboljšan navor, proizveden z električnim pogonom, ter možnost zelo natančnega nastavljanja navora zagotavljata še boljše zmogljivosti štirikolesnega pogona na vseh terenih, tudi za zahtevne dogodivščine po brezpotjih.  In končno, 4xe pomeni tudi odgovornost in spoštovanje do okolja. Zahvaljujoč priključni hibridni tehnologiji so izpusti CO2 v hibridnem načinu* manjši od 50 g/km, strošek lastništva pa nižji. Osredotočenost znamke Jeep na trajnost je velika in se začne, še preden ta vozila sploh zapeljejo na cesto, zahvaljujoč proizvodnemu ciklu, ki je zasnovan tako, da ima čim nižji vpliv na okolje.

Evolucija za vse terene
Svetovna premiera prvencev v elektrificiranju vozil znamke Jeep je bila na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2019. Na prestižnem prizorišču so ju napovedali, medtem pa so modela razvijali in vzpostavljali proizvodne linije. Modela Jeep Renegade 4xe in Jeep Compass 4xe izdelujejo v tovarni Melfi v Bazilikati (Italija), kjer Jeep Renegade proizvajajo že od leta 2014. Ustanova Plant Academy, laboratorij idej in eksperimentov in »tovarna talentov« za razvijanje potenciala osebja, je bila istega leta osnovana v tovarni Melfi in od takrat občutno prispeva k strategiji elektrifikacije FCA/Stellantis. Po njenem zgledu je ustanovo Academy Plant odprlo tudi veliko drugih tovarn FCA/Stellantis. Industrijski center v Bazilikati je bil logična izbira za proizvodnjo prvih priključnih hibridnih modelov Jeep v regiji EMEA, kjer se bo pisalo novo poglavje v zgodovini znamke.
 
Čeprav je proizvodnja vozil Jeep 4xe v tovarni Melfi, prvi tovarni Jeep s celotnim proizvodnim ciklom izven Severne Amerike, je bil postopek razvoja izveden v centru za testiranje Arjeplog na Laponskem (Švedska). Od Turina do Ajerploga je bilo opravljenih skoraj 3.800 kilometrov cestnih testov in priključna hibridna vozila Jeep so bila preizkušana v vseh pogojih, s kakršnimi bi se lahko soočali vozniki. Da bi zagotovili kakovost, varnost, zanesljivost in udobje v vseh pogojih, so bile z izjemno predanostjo izvedene številne kompleksne aktivnosti. Nova električna tehnologija priključnih hibridnih vozil je nadgradila zmogljivosti vozil Jeep. Po eni strani dodatno poveča zmogljivost vozil na brezpotjih, po drugi strani pa izboljša tudi vsakodnevno vožnjo na cesti. Modela se ne počutita kot doma samo na pesku, v blatu, na kamnih, snegu ali ledu: užitki pri vožnji se izrazijo tudi v mestu.  S testi so nadaljevali pozimi 2019 v Arjeplogu in med zimskim dogodkom Jeep Winter v Champolucu (dolina Aoste, Italija), kjer so prvič pokazali delovanje sistema 4xe na razstavljenem preseku modela Jeep Renegade.  

To je pomemben korak evolucijskega procesa znamke, ki je bolj kot kadarkoli prej usmerjena k trajnosti in elektrifikaciji. Evolucija v skladu z zgodovino znamke Jeep, ki je po svoji tradiciji znana po tem, da je v stiku z naravo. Vsako vozilo Jeep je namenjeno temu, da stranke popelje v kraje, ki so sicer nedostopni – in odslej lahko to počnejo popolnoma brez izpustov, brez hrupa ter na zavesten, odgovoren in trajnosten način.

Vodilni v vožnji po brezpotjih in okolju prijazni tehnologiji
Elektrifikacija bo znamko Jeep popeljala v prihodnost, saj želi postati vodilna sila v okolju prijazni napredni tehnologiji. Ta zaveza se pričenja v Italiji, kjer izdelujejo priključna hibridna modela Renegade in Compass s tehnologijo Jeep 4xe.  Zahvaljujoč priključni hibridni tehnologiji nova modela 4xe ponujata najboljše zmogljivosti in vozno dinamiko kateregakoli modela Jeep Renegade ali Compass. Lahko se zapeljeta dobesedno kamorkoli in sposobna sta česarkoli, če citiramo znani slogan znamke »Go Anywhere, Do Anything«.  Obenem pa sta odlična avtomobila za vsakodnevno vožnjo po mestu, zahvaljujoč priključni hibridni električni tehnologiji, ki v popolnoma električnem načinu omogoča vožnjo popolnoma brez izpustov in s povprečnim dosegom 50 km*. Na daljših vožnjah z motorjem z notranjim zgorevanjem so izpusti CO2 nižji od 50 g/km v hibridnem načinu*, pri daljši vožnji po brezpotjih pa dva motorja s funkcijo Powerloop zagotavljata, da je oprijem eAWD vedno na voljo za brezskrbno spopadanje z ekstremnimi pogoji. Električna vozila Jeep bodo najbolj učinkoviti in okoljsko odgovorni modeli Jeep vseh časov in predstavljajo sodobno vizijo sposobnosti, ki nudi popolno ravnovesje med učinkovitostjo, zabavno vožnjo, varnostjo in spoštovanjem do okolja.

Nova modela Renegade in Compass 4xe sta zaznamovana z oznakami v modrem
Po zunanjosti nova modela Jeep 4xe ohranjata enake poteze kot različici z motorjem z notranjim zgorevanjem (ICE), vendar se od njih ločita po modrem sprednjem znaku »Jeep« ter zadnjih značkah »4xe« in »Jeep«. Modro poudarjeni sta tudi  znački Renegade in Compass, polnilna vtičnica ima pokrov na pritisk za odpiranje in zapiranje, nameščena pa je na levi strani vozila zadaj.  Zaradi ekskluzivnih lastnosti sta Renegade in Compass 4xe najnaprednejši vozili Jeep do zdaj. V kabini so na voljo 7-palčni barvni zaslon TFT in Uconnect NAV z 8,4-palčnim zaslonom na dotik, Apple CarPlay, Android Auto in Radio DAB (odvisno od trga). Oba prikazujeta specifične informacije za elektrificirano vožnjo. Modela 4xe vključujeta tudi novi 6-stopenjski samodejni menjalnik, posodobljen vrtljiv upravljalni gumb z načini eAWD (4WD Lock, 4WD Low, sistem za nadzor spuščanja po strmini) za aktiviranje različnih načinov vožnje – samodejno (»Auto«), sneg (»Snow«), blato in pesek (»Sand/Mud«) ter kamenje (»Rock«) – vključno z novim športnim načinom (Sport) za napreden odziv plina in krmiljenja, ki je na voljo izključno pri modelih Renegade in Compass 4xe. Črni poudarki Black wizard poudarjajo režo za zrak, zvočnik in okrasne letve osrednje konzole pri nivojih opreme Limited in S, nivo opreme Trailhawk pa se ponaša z okrasnimi robovi v Ruby rdeči barvi.

Jeep Renegade 4xe in Jeep Compass 4xe, moč in zmogljivost 
Oba modela Jeep Renegade 4xe in Compass 4xe kombinirata 1,3-litrski turbobencinski motor in električni motor, ki je na zadnji osi, in ga napaja 11,4-kWh baterijski sklop, ki se lahko ponovno napolni med vožnjo ali prek zunanje vtičnice z gospodinjskim električnim priključkom, z uporabo učinkovite in praktične polnilne enote easyWallbox, naprednejše Connected Wallbox ali na javni polnilni postaji. Učinkoviti 1,3-litrski turbomotor proizvede 96 kW (130 KM) ali 132 kW (180 KM), električni motor pa še dodatnih 45 kW (60 KM), skupno torej 141 kW (190 KM) (različica Limited) ali 177 kW (240 KM) (različici Trailhawk in S). Električni motor proizvede 250 Nm navora, motor z notranjim zgorevanjem pa 270 Nm. Kombinacija motorja z notranjim zgorevanjem in električnih enot zagotavlja zmogljivost in maksimalne užitke v vožnji: pospešek od 0 do 100 km/h v približno 7,5 sekunde, najvišja hitrost 130 km/h v popolnoma električnem načinu in do 200 km/h v hibridnem načinu.

Popolna paleta
Nova Jeep Renegade 4xe in Jeep Compass 4xe sta na voljo v treh nivojih opreme – Limited, S in Trailhawk (vsi imajo pogon na štiri kolesa (eAWD) in 6-stopenjski samodejni menjalnik)  – in z dvema nivojema izhodne moči: 141 kW (190 KM) ali 177 kW (240 KM). Na voljo je širok nabor možnosti za prilagajanje po meri: do 18 različnih barv karoserije za model Renegade in 22 za model Compass. Barvna paleta obsega belo Alpine White, sivi Glacier in Granite Crystal, modro Jetset Blue, modro Blue Shade, sivo Sting Grey, rdečo Colorado Red, črni Carbon Black in Solid Black ter 3 ekskluzivne barve za model Renegade – zeleno Bikini in oranžno Omaha Orange (obe sta na voljo na vseh nivojih opreme, razen S) ter zeleno Matt Green (samo z opremo Trailhawk). Barve, ki so namenjene izključno modelu Compass: bela troslojna Ivory, modra Blue Italia in zelena Techno Green. Poleg tega je za model Renegade 4xe na voljo šest posebnih platišč in sedem za model Compass 4xe.

Varnost 
Kar se tiče varnosti, sta nova modela 4xe opremljena z najnaprednejšimi sistemi ADAS, ki so trenutno na trgu, vključno z žarometi Full LED za visoko vidljivost (standardno ali izbirno na modelu Renegade, odvisno od nivoja opreme), biksenonskimi žarometi (na modelu Compass), s standardnim sistemom za opozarjanje na nevarnost naleta in sistemom za opozarjanje na nenamerno spremembo voznega pasu, sistemom za nadzor hitrosti in sistemom za prepoznavanje prometnih znakov (samo na modelu Renegade) ter sprednjimi (izbirno na modelu Compass) in zadnjimi tipali za parkiranje. Razpoložljive varnostne funkcije so še sistem za nadzor mrtvih kotov, kamera za vzvratno vožnjo ParkView z dinamičnimi črtami, sistem za samodejno bočno in vzvratno parkiranje in sistem Keyless Go. Jeep Renegade 4xe standardno vključuje tudi nov sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, ki je prvič na voljo v modelu Jeep.

Zasnova in delovanje hibridnega pogonskega sklopa Jeep 4xe
Pogonski sklop modelov Jeep Renegade 4xe in Jeep Compass 4xe vključuje dva električna motorja in 11,4kWh baterijski sklop z 1,3-litrskim varčnim turbobencinskim motorjem in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Taka zasnova omogoča dva avtomobila v enem: baterijsko električno vozilo z električnim motorjem in visokonapetostno litij-ionsko baterijo na zadnji osi ter tradicionalno vozilo z motorjem z notranjim zgorevanjem na sprednji osi.

Glavni elementi pogonskega sklopa modelov Renegade in Compass 4xe so:
- 1,3-litrski, štirivaljni, turbobencinski motor z notranjim zgorevanjem, ki nudi 96 kW (130 KM) ali 132 kW (180 KM) in 270 Nm navora.
- Dva električna motorja, eden je na sprednji osi in povezan z motorjem z notranjim zgorevanjem, ki,  poleg tega, da deluje usklajeno s tem motorjem, po potrebi lahko deluje tudi kot visokonapetostni generator. Drugi, električni motor je na zadnji osi ter vključuje reduktor in integriran diferencial (»e-os«). Nudi 45 kW (60 KM) in 250 Nm navora, s čimer generira oprijem in pri zaviranju obnavlja energijo.
- 11,4-kWh, 400-voltna, litij-ionska baterija iz niklja, mangana in kobalta je nameščena v varnem položaju na dnu, v tunelu med sedeži.
- V prtljažniku je nameščen kompakten integriran modul za nadzor polnjenja visokonapetostne baterije in 12-voltne baterije avtomobila.

Skupna moč obeh virov napajanja (električnega motorja in motorja z notranjim zgorevanjem) je 96 kW + 45 kW (190 KM) ali 132 kW + 45 kW (240 KM). 1,3-litrski turbobencinski motor, ki poganja modela Renegade in Compass 4xe, je del nove družine globalnih majhnih motorjev FCA/Stellantis (Global Small Engine). Ta motor temelji na modularni strukturi in je na voljo za različici 4xe v štirivaljni konfiguraciji z dvema ravnema izhodne moči: 96 kW (130 KM) ali 132 kW (180 KM). Osnovna struktura 1,3-litrskega turbobencinskega motorja modelov Renegade in Compass 4xe zagotavlja učinkovitost, modularnost in visoko stopnjo standardizacije komponent in proizvodnega procesa, fleksibilnosti in potenciala za prihodnji razvoj. Z namenom zmanjšanja teže (tehta 106 kilogramov) je v celoti izdelan iz aluminija. Blok motorja, ki je bil razvit v sodelovanju s podjetjem Teksid, je izdelan iz visokotlačne lite aluminijeve zlitine. Po preučevanju različnih oblik bloka motorja je bila izbrana arhitektura bloka in podbloka, ki nudi najboljše ravnovesje teže, strukturne zmogljivosti, hrupa in vibracij. Kot pri vseh različicah motorjev s turbopolnilnikom v družini globalnih majhnih motorjev, je vključena ekskluzivna tehnologija MultiAir tretje generacije, ki izboljšuje učinkovitost zgorevanja z dodatno optimizacijo hoda, trenutka odpiranja in zapiranja sesalnih ventilov.  Z integracijo električnega motorja preko jermena pomožnih delov, se je lahko oblikovala nadzorna logika, ki optimizira dinamiko in učinkovitost motorja z notranjim zgorevanjem ter samodejnim menjalnikom. Rezultat je sprednji pogon, ki je daleč pred vsemi ostalimi primerljivimi pogonskimi sklopi, ki omogočajo živahno, enakomerno in učinkovito delovanje. 

Baterijski sklop ohranja prostornino prtljažnika in notranjosti 
Litij-ionski baterijski sklop z 11,4 kWh in 400 volti izkorišča kemične procese kobalta, niklja, mangana in grafita. Nahaja se na dnu, v tunelu med sedeži, kjer je zaščiten pred zunanjimi vplivi. Sklop, ki je obdan z jeklenim ohišjem, je opremljen z namenskim ogrevalnim in hladilnim tokokrogom, da ohranja baterijo za njeno najboljše delovanje na optimalni temperaturi.  Baterijski sklop z močjo 11,4 kWh omogoča, da Renegade in Compass 4xe prevozita v povprečju 50 kilometrov* v popolnoma električnem načinu, brez izpustov. Hibridni sistem vključuje tudi pretvornik moči (PIM), nameščen znotraj baterijskega sklopa, ki je prav tako zaščiten pred poškodbami. Pomembna ugotovitev glede oblike modelov Jeep 4xe je, da majhnost polnilnega modula, nameščenega v prtljažniku, in razporeditev električnega motorja pod tlemi pomeni, da prostornina prtljažnika praktično ostaja enaka kot pri običajni različici motorja (330 litrov pri modelu Renegade in 420 litrov pri modelu Compass - s sedeži v pokončnem položaju). Hkrati je bila ohranjena dvojna funkcija prtljažnika z dvignjeno nakladalno površino na vrhu in največjo nosilnostjo na dnu. Ta razporeditev pomeni, da je pri 4xe različicah obeh modelov pod prtljažnikom mogoče namestiti nadomestno kolo.

Elektrificirani načini vožnje  
Kupci novih modelov Jeep Renegade in Compass 4xe lahko svoje vozne izkušnje prilagodijo svojim potrebam in vrsti potovanja, npr. vsakodnevnim mestnim vožnjam, kjer je idealna povsem električna vožnja, ali vznemirljivim dogodivščinam na ekstremnem terenu, v pristnem Jeep slogu. Sistem ponuja tri načine vožnje – »Hybrid«, »Electric« in »E-save«. Želeni način lahko aktivirate z izbirnim stikalom, ki se nahaja pred prestavno ročico. V vseh načinih vožnje regenerativni zavorni sistem med pasivnimi fazami vožnje (kot sta na primer upočasnjevanje ali rahlo zaviranje) obnavlja energijo. Poleg tega Renegade in Compass 4xe, ne glede na izbrani način, potuje v hibridnem načinu, dokler ne doseže najnižjega nivoja napolnjenosti.

»HYBRID« je privzeti način ob zagonu avtomobila. Zasnovan je za najučinkovitejše upravljanje in uporabo sistema, z optimizacijo moči in zmanjšanjem porabe goriva. Motor z notranjim zgorevanjem in električni motor delujeta skupaj glede na vrsto ceste s fazami zaviranja za pridobivanje energije. Prvotno je sistem naklonjen električni vožnji (energijo dovaja električni motor). Ko baterija doseže najnižjo raven napolnjenosti (imenovano SOC - State Of Charge oz. stanje napolnjenosti baterije), se za pogon uporablja motor z notranjim zgorevanjem. Sistem upravlja zagon in posredovanje preko algoritma za optimizacijo (Hybrid Control Processor - HCP), ki je zasnovan za maksimiranje ravni učinkovitosti sistema.

»ELECTRIC« je način, ki zagotavlja povsem električni povprečni doseg 50 kilometrov* pri ničelnih izpustih. Zasnovan je tako, da z drugačno kalibracijo algoritma za optimizacijo HCP maksimira izkušnjo električne vožnje. Dokler je baterija dovolj polna, avtomobil vozi izključno v električnem načinu. Sistem samodejno preklopi v način »HYBRID«, ko je baterija popolnoma prazna ali ko voznik prestavi v nižjo prestavo zaradi večje zahteve po navoru (kick-down). Dosežemo lahko hitrost do 130 km/h. To je več kot dovolj za vožnjo po mestnih središčih z omejitvami prometa in izpustov.

»E-SAVE« pa je način za vzdrževanje napolnjenosti baterije ali za polnjenje med vožnjo z motorjem z notranjim zgorevanjem. Način »E-SAVE« podpira dva sekundarna načina, in sicer »Battery Save« (pasiven E-SAVE način) in »Battery Charge« (aktiven E-SAVE način), oba pa lahko aktivirate na zaslonu sistema Uconnect.
- Pasivni »E-SAVE« način ali »Battery Save« način: ohranja stanje napolnjenosti baterije s prevladujočo uporabo motorja z notranjim zgorevanjem;
- Aktivni »E-SAVE« način ali »Battery Charge« način: napolni baterijo do 80 % z delovanjem motorja z notranjim zgorevanjem, na katerega deluje kombinirani sprednji električni generator.

V načinu »HYBRID« algoritem za optimizacijo (HCP) zagotavlja učinkovitost sistema z uravnavanjem skupnega posega električnih motorjev in motorja z notranjim zgorevanjem glede na raven napolnjenosti baterije. Algoritem HCP samodejno uravnava porazdelitev navora med električnimi motorji in motorjem z notranjim zgorevanjem. Motor z notranjim zgorevanjem posreduje, kadar zahtevana zmogljivost preseže
zmogljivost samega električnega motorja. Algoritem za optimizacijo vožnje v načinu »HYBRID« je zasnovan za upravljanje avtomobila v najučinkovitejši konfiguraciji, v skladu z naslednjimi dejavniki:
- raven energije (State Of Charge oz. stanje napolnjenosti) baterijskega sklopa,
- notranji zapisi in algoritmi za doseganje učinkovitosti električnega motorja in motorja z notranjim zgorevanjem,
- zahteve zmogljivosti s strani voznika,
- potovalne in okoljske razmere (nagibi, temperatura okolice itd.).

Poseg motorja z notranjim zgorevanjem med vožnjo je lahko odvisen od različnih kombinacij teh dejavnikov. Ko je raven napolnjenosti baterije nizka, se vklopi motor z notranjim zgorevanjem, ki zagotavlja sprednjim kolesom potrebni navor, kar izravna pomanjkanje električnega pogona z zadnjih koles.

Regenerativno zaviranje 
Regenerativno zaviranje je temeljni element ekološke narave modelov Jeep 4xe, ki omogoča izkoriščanje kinetične energije v vseh fazah upočasnjevanja ali zaviranja. Energija se shrani v baterijskem sklopu, namesto da bi se kot toplota izgubila na zavornih diskih. Običajni zavorni sistem se uporablja za zaustavitev avtomobila v primeru zaviranja v sili ali pri vožnji z zelo nizko hitrostjo.

e-Coasting 
Ta način zamenjuje zavorni učinek motorja z notranjim izgorevanjem, ko se sprosti plin, kar omogoča regeneracijo energije pri pojemanju s sproščeno zavorno stopalko. Uporabimo ga lahko z gumbom na sredinski konzoli pod prestavno ročico. Regenerativno zaviranje je vedno aktivno, ne glede na način vožnje (ali vozimo z motorjem z notranjim zgorevanjem ali električnim motorjem), da se do najvišje mere poveča izkoristek energije ob sprostitvi stopalk za plin in zavore. Način »e-Coasting« lahko aktivirate na modelih Renegade in Compass 4xe, ko je menjalnik v položaju »D« (vožnja). S pritiskom na gumb 'e-Coasting' lahko moč zaviranja aktivirate glede na dve različni stopnji, in sicer bolj ali manj intenzivno.

Opozorilna lučka na zaslonu instrumentne plošče označuje aktivacijo v dveh različnih barvah:
• bela barva (»Normal«), če je izbrana funkcija intenzivnejše moči (»Intense«), vendar ni aktivna (stopalka za plin ni sproščena);
• zelena barva, če je izbrana funkcija intenzivnejše moči (»Intense«) in je aktivna (sproščena stopalka za plin).

Potem, ko voznik aktivira intenzivnejšo funkcijo, je regenerativno zaviranje 'e-Coasting' pri popustitvi stopalke za plin odločnejše. Ta funkcija zmanjša hitrost prej kot običajno regenerativno zaviranje ter ustvari več električne energije, ki se prenese v baterijski sklop.  Med prehodom iz funkcije »intenzivno« v »običajno«, ter obratno, se bo na instrumentalni plošči prikazalo ustrezno sporočilo.

Zmogljivosti po brezpotjih in hibridni sistem električnega štirikolesnega pogona e-AWD znamke Jeep 
Legendarno terensko zmogljivost vozil Jeep zagotavlja sistem Jeep Active Drive Low, s katerim sta opremljena modela Compass in Renegade 4xe. Nova priključna hibridna tehnologija še dodatno povečuje terensko zmogljivost modelov, kombinacija obeh pogonskih sklopov pa omogoča več navora. Trailhawk 4xe, posebna terenska različica s skupno močjo 132 kW + 45 kW (240 KM), omogoča  povečanje navora do 50 % v primerjavi z dizelskim modelom Trailhawk z močjo 125 kW (170 KM). Poleg tega zahvaljujoč novi tehnologiji 4xe oprijema na zadnjo os ne zagotavlja kardanska gred, temveč prek namenskega električnega motorja. To omogoča ločitev obeh osi ter neodvisen nadzor navora na učinkovitejši način kot mehanski sistem, pri čemer se oprijem po potrebi takoj prenese na zadnja kolesa.

Jeep Selec-Terrain™  Sistem Jeep Active Drive Low je združen z Jeepovim sistemom za nadzor oprijema Selec-Terrain z do petimi načini vožnje. Selec-Terrain vključuje sistem za nadzor spuščanja po strmini za vrhunsko zmogljivost po brezpotjih. Z uporabo sistema Selec-Terrain lahko voznik izbere idealen način vožnje za varno spopadanje z različnimi tereni: 
- »Auto«: Standardni način zagotavlja neprekinjeno upravljanje oprijema in je primeren za vožnjo po cesti in brezpotjih.
- »Sport«: Za zagotavljanje športnih voznih zmogljivosti uporablja tako električni motor kot tudi motor z notranjim zgorevanjem. Ta dinamični način vožnje, ki je nov pri obeh modelih, Renegade in Compass 4xe, popestri vsakodnevno vožnjo po mestu z okrepljenim krmiljenjem, ostrejšim odzivom stopalke za plin in prilagajanjem odziva menjalnika z višjimi prestavami za polno moč in navor.
- »Snow«: zagotavlja več oprijema v izrednih razmerah. Zasnovan je tako, da se uporablja za vožnjo po cesti in brezpotjih, v primeru površin s slabim oprijemom, kot so ceste, prekrite s snegom.
- »Sand/Mud«: Terenski način vožnje po brezpotjih za spopadanje s površinami s slabim oprijemom, kot so blatna ali peščena tla, za zagotovitev največjega možnega oprijema.  »Rock«: (samo na različici Trailhawk): Ta način je na voljo samo, če je vklopljen način 4WD Low. Sistem konfigurira avtomobil tako, da na površinah z nizkim oprijemom zagotavlja največjo moč oprijema in krmiljenja. Poleg tega zagotavlja neprekosljive terenske zmogljivosti, kot je premagovanje večjih skalnatih ovir.

Sistem za nadzor oprijema Selec-Terrain omogoča upravljanje sistema AWD s kombiniranjem petih dinamičnih načinov – »Auto«, »Sport«, »Mud/Sand«, »Snow« in »Rock« (slednji je značilen za različico Trailhawk) v dva različna načina oprijema 4x4, odvisno od situacije, s katero se morajo vozniki spoprijeti:
- »4WD Lock«: Ta funkcija trajno vklopi štirikolesni pogon pri hitrostih do 15 km/h, pri čemer zadnji električni motor (P4) nenehno deluje, da zagotavlja oprijem vseh štirih koles pri nizkih hitrostih, s konstantno porazdelitvijo navora med obema osema (razmerje porazdelitve se spreminja glede na izbran način terena). Pri hitrostih nad 15 km/h se AWD uporablja na zahtevo. V primerjavi z običajnim mehanskim sistemom AWD odzivna hitrost zadnjega električnega motorja (P4) omogoča hitrejšo vključitev. Ko je raven napolnjenosti baterije nizka, popolno funkcionalnost štirikolesnega pogona 4xe zagotavlja funkcija »Powerlooping«. Ta omogoča, da sprednji električni motor, mehansko povezan z motorjem z notranjim zgorevanjem, neprekinjeno ustvarja visokonapetostni tok za napajanje zadnjega električnega motorja ter zagotavlja največji možen oprijem, ne glede na stanje napolnjenosti baterije.
- »4WD Low«: To je način za izkoriščanje zmogljivosti in moči vozila za spopadanje z zahtevnejšimi tereni s peščeno in kamnito podlago. Pri nivoju opremi Trailhawk je mogoče način »Rock« sistema Selec Terrain izbrati samo pri 4WD Low.

Vožnja s 4xe  Vozna izkušnja z vozilom Jeep 4xe se začne pri parkiranem vozilu v garaži s priklopom v običajno gospodinjsko vtičnico s priloženim kablom ali priročno domačo polnilnico easyWallbox. Z uporabo funkcije »E-Control« lahko voznik nastavi željeni čas pričetka polnjenja baterije, lahko ga programira tudi s svojim pametnim telefonom. Energija iz omrežja se prek krmilnega modula v prtljažniku prenese na baterijski sklop, ki je nameščen pod drugo vrsto sedežev in se nadaljuje na armaturno ploščo spredaj. Taka zasnova prinaša dva avtomobila v enem, in sicer baterijsko električno vozilo z visokonapetostno litij-ionsko baterijo na zadnji osi ter tradicionalno vozilo z motorjem z notranjim zgorevanjem, nameščenim na sprednji osi. S posebno aplikacijo lahko na daljavo preverite raven napolnjenosti baterije, splošno stanje vozila in vključite klimatsko napravo. Po odklopu avtomobila s polnilne postaje se lahko odpeljete.  »Hybrid« je privzet način vožnje ob zagonu vozila in samodejno upravlja pretok energije v avtomobilu. Ko voznik sede v vozilo, se njegov pametni telefon samodejno poveže s sistemom »Uconnect« in omogoči prikaz različnih aplikacij na 8,4-palčnem zaslonu na dotik. 

Med vožnjo po mestu lahko voznik izbere popolnoma električni (»Electric«) način vožnje. Tako lahko vstopa v območja z 'omejenim' dostopom, saj avtomobil za vožnjo brez izpustov uporablja električni motor, ki napaja zadnja kolesa. Povprečni doseg modelov Renegade in Compass 4xe v popolnoma električnem načinu je 50 kilometrov*, največja hitrost pa 130 km/h. Motor z notranjim zgorevanjem se vklopi samo v primeru prestavitve v nižjo predstavo ali ko je raven baterije nizka. Na cestah izven mestnih središč lahko vozniki izberejo način »e-Save« in s funkcijo varčevanja z baterijo oz. »Battery Save function« povečajo učinkovitost energije. Ta funkcija uravnava preostalo življenjsko dobo baterije (na primer, če je razpoložljiva raven napolnjenosti baterije 70 %, se ohranja pri 70 %). V tem primeru motor z notranjim zgorevanjem napolni baterijo prek električnega generatorja motorja, nameščenega na sprednji osi, ter jo ohranja na določeni ravni. Druga možnost polnjenja baterije oz. »Battery Charge« uporablja motor z notranjim zgorevanjem za polnjenje baterije do 80 %. Ta funkcija je še posebej uporabna pri približevanju mestu, saj lahko voznik do središča mesta pripelje z napolnjeno baterijo ter povsem brez skrbi vozi v električnem načinu.  
 
V primeru, da želi voznik povečati hitrost in moč ali potrebuje večji oprijem, na primer na zasneženi cesti ali pri strmem vzponu, se Jeep Renegade in Compass 4xe spremenita v vozili s štirikolesnim pogonom in pokažeta vse prednosti 4x4 oprijema v smislu vodljivosti, aktivne varnosti in zmogljivosti. Sistem samodejno zažene motor z notranjim zgorevanjem na sprednji osi, ki poganja sprednja kolesa in vozilo spremeni v eAWD, to je v avtomobil s pogonom na vsa štiri kolesa, ki je obenem tudi hibrid. V tej hibridni konfiguraciji – motor z notranjim zgorevanjem, ki deluje na sprednji osi, in električni motor, ki deluje na zadnji osi – lahko vrhunski različici »S« in »Trailhawk 4xe« zagotovita do 177 kW (240 KM) in 200 km/h največje hitrosti. S 177 kW (240 KM) sta to najmočnejša modela Renegade in Compass, ki so jih kdajkoli izdelali: najbolj primerna za vožnjo po brezpotjih in hkrati najučinkovitejša ter zabavna za vožnjo. Pri vsem tem pa ne pozabimo na varnost, ki jo zagotavlja sistem 4x4. Kar zadeva porabo goriva, hibridni način poveča učinkovitost porabe goriva in dosega približno 2 litra/100 km (z napolnjeno baterijo).

Po zmogljivi vožnji navkreber s pomočjo oprijema in moči, ki jo ustvarja kombinacija tradicionalnega motorja in električnega motorja, je čas, da zapeljemo navzdol in za polnjenje baterije izkoristimo kinetično energijo. V tej fazi, imenovani »e-Coasting«, gibanje koles, ko se sprosti stopalka za plin, ustvarja energijo in jo učinkoviteje zbira za polnjenje baterije. To ima več prednosti: varčuje z energijo v korist učinkovitosti in ekologije, hkrati pa zagotavlja povečanje celotnega električnega dosega avtomobila. Z regeneracijo energije se poveča tudi zavorna moč modelov Renegade in Compass 4xe. Način »e-Coasting« je mogoče nastaviti na dveh ravneh: ena je manj in druga bolj intenzivna. Posledica slednje sta večja povrnitev energije in večji doseg.

Legendarne zmogljivosti za vožnjo po brezpotjih so že od nekdaj odlikovale vozila Jeep, priključni hibridni vozili Renegade in Compass 4xe pri tem nista izjema. Priključni hibridni sistem oprijema 4x4 je bil zasnovan in razvit za modele 4xe in odlično integrira napajanje v sistem oprijema 4x4, da terenske zmogljivosti dvigne na višjo raven. Priključni hibridni sistem oprijema je glede zmogljivosti štirikolesnega pogona (4WD) še močnejši kot vozilo z običajnim motorjem z notranjim zgorevanjem. Za vožnjo po brezpotjih je najprimernejša izbira načina »HYBRID« pogon 4x4, pri katerem sistem samodejno upravlja oba pogonska sistema na obeh oseh. Izbira načina »4WD Low« optimizira odzivnost na peščenem ali skalnatem terenu, »4WD Lock« pa ohranja stalni oprijem 4x4 pri hitrostih do 15 km/h. Uporabijo lahko sistem za nadzor oprijema Selec-Terrain s štirimi načini (ki z dodatnim načinom »Rock« omogoča pet načinov pri različici Trailhawk), po čemer so prepoznavni vsi Jeepovi modeli (razen Wranglerja).

Zaradi velikega navora, ki se lahko z zadnjega električnega motorja skorajda nemudoma sprosti na tla – do 2.500 Nm – in možnosti njegove nastavitve z izjemno natančnostjo med pospeševanjem in pri prečkanju najzahtevnejših terenov, ko je potrebno zelo nizko prestavno razmerje, je izkušnja vožnje po brezpotjih bolj natančna in nadzorovana. Za obračanje koles ni treba povečati števila vrtljajev, medtem ko je dinamična obremenitev menjalnika čim bolj zmanjšana, kar posledično izboljša vodljivost ter hitrost. Poleg tega je z električno tehnologijo štirikolesnega pogona (eAWD) oprijem zadnje osi namesto z gredjo oskrbovan prek namenskega električnega motorja. Obe osi sta ločeni, navor pa je mogoče upravljati neodvisno in bolje kot pri mehanskem sistemu.

Vse visokonapetostne elektronske komponente, vključno s krmilnimi moduli in ožičenjem med baterijskim sklopom in električnimi motorji, so popolnoma zaprte in vodoodporne. Posledično imajo vse različice 4xe Renegade in Compass zmogljivost prečkanja plitvin v višini do 40 cm, posebna terenska različica Trailhawk z značko »Trail Rated« pa lahko prečka plitvine do 50 cm (samo pri Compassu). Različice Trailhawk so opremljene tudi z jeklenimi drsnimi ploščami za dodatno zaščito pri vožnji po grobem terenu in s specifično opremo ter referenčnimi koti v svoji kategoriji (prednji vstopni kot 28 stopinj, zadnji izstopni kot 28 stopinj, prelomni kot 18 stopinj, oddaljenost od tal 20,1 cm pri Renegade Trailhawk; sprednji vstopni kot 30,4 stopinje, zadnji iztopni kot 33,3 stopinje, prelomni kot 20,9 stopinje, oddaljenost od tal 21,3 cm pri Compass Trailhawk), večja platišča in pnevmatike (R17 235/60R17 M+S w/Snow Flake na različici Compass in R17 235/55R17 M+S w/Snow Flake na različici Renegade). To omogoča, da sta modela Renegade in Compass 4xe v vseh pogledih prava Jeepa. Sta okolju prijazna, a izjemno zmogljiva in zabavna za vožnjo, tako po cesti kot brezpotjih.

STORITVE IN POVEZLJIVOST ZA ELEKTRIČNO VOŽNJO
Integriran ekosistem s svojo preprostostjo in enostavnostjo uporabe je zasnovan tako, da stranke popelje v svet elektrifikacije, začne pa se z izbiro elektrificiranega vozila. Aplikacija GO 4xe LIVE** Za predstavitev novih modelov 4xe je družba FCA/Stellantis zasnovala ekosistem storitev, katerih namen je popeljati stranke v svet elektrifikacije in jim pomagati pri izbiri elektrificiranega modela. Prvi primer prijaznosti do uporabnika in preprostosti je nova Jeep aplikacija GO 4xe LIVE**, ki jo je ustvarila ekipa FCA/Stellantis e-Mobility. To je nov digitalni in premišljen način predogleda izkušnje, ki jo priključno hibridno električno vozilo ponuja takoj. Aplikacija omogoča vsakomur, da vzpostavi stik z novimi elektrificiranimi tehnologijami in odkrije prednosti prehoda na hibrid.  
 
Za operacijska sistema Android in iOS bo mogoče brezplačno prenesti aplikacijo GO 4xe LIVE**. Ko se uporabniki enkrat prijavijo, dobijo dostop do sveta električne mobilnosti. V aplikaciji je na voljo virtualni simulator, s katerim lahko izvedo več o novih hibridnih modelih Jeep in opravijo preizkus za prepoznavanje načina vožnje stranke. Poleg tega pomaga pri dveh ključnih vidikih električne mobilnosti: dosegu in času polnjenja.
GO 4xe LIVE** simulira potovanje z modeloma Jeep Renegade 4xe ali Compass 4xe po katerikoli poti. Aplikacija izračuna prevožene kilometre in prikaže porabljeno električno energijo, hkrati pa spremlja stanje baterije in preostali doseg vožnje. Aplikacija ponuja tudi obvestila o polnilnih mestih, ki so na voljo na poti, in opozarja, ali je na katerem od njih potrebno polnjenje. Na koncu potovanja prikaže finančne prihranke in izravnavo izpustov CO2 v primerjavi z uporabo avtomobila z motorjem z notranjim zgorevanjem.  Potovanje lahko simulirate tudi v načinu »v živo«, ko je voznik za volanom svojega vozila, ali na daljavo, tako da nastavite naslove začetka in konca potovanja. V nekaj sekundah bo aplikacija pokazala razpoložljive možnosti in prihranke, ki jih ponuja vožnja z modelom Jeep Renegade ali Compass 4xe.  
 
Aplikacija GO 4xe LIVE** je zasnovana tako, da nudi izčrpen pregled sveta elektrifikacije: v razdelku »Ali ste vedeli?« lahko uporabniki najdejo odgovore na najpogostejša vprašanja s področja e-mobilnosti in izvedo več o glavnih značilnostih novih modelov Renegade in Compass 4xe, po želji rezervirajo testno vožnjo in pri svojem najljubšem prodajnem mestu zaprosijo za ponudbo. Še bolje: v delu »Eco-Advisor« lahko uporabniki s preprostim vnosom poštne številke vidijo eko bonuse in državne spodbude za kupce električnega avtomobila v svoji geografski regiji. Po nakupu se izkušnja stranke nadaljuje s servisnim paketom Uconnect™, ki ga je družba FCA/Stellantis razvila za blagovno znamko Jeep, pri čemer je začela z aplikacijo My Uconnect.  Z drugimi besedami, izkušnja nakupa modelov Jeep 4xe ne pomeni le, da imate v lasti avtomobil, temveč tudi celovit komplet orodij za uživanje, upravljanje in izboljšanje izkušnje mobilnosti, ki je vse bolj celovita in prijetna.

Pametna povezljivost vozila – uporabniku prijazna in preprosta uporaba  
Jeep Renegade in Compass 4xe sta bila razvita tako, da nudita vrhunsko tehnologijo in povezljivost, ki ustrezata potrebam vse bolj zahtevnih strank. Opremljena sta z novimi storitvami Uconnect™ s posebnimi lastnostmi za elektrificirano vožnjo in napredno povezljivostjo v vozilu in izven njega (nekatere so že aktivne ob nakupu): My Assistant, My Car, My Remote, My Navigation in My eCharge.

Nove storitve Uconnect™ omogočajo dostop do vrste funkcij prek različnih dostopnih točk, vključno z mobilno aplikacijo My Uconnect, pametno uro, spletno stranjo, gumbi na stropu in radiem. Na voljo so za vse nivoje opreme v kombinaciji z 8,4-palčnim informacijsko-razvedrilnim sistemom.  Te storitve so razdeljene na osnovne, na primer My Assistant, ki je že aktivna ob nakupu, in standardne pakete, ki jih stranka lahko brezplačno aktivira, vključno z My eCharge, My Car, My Remote in My Navigation (na voljo pri modelih s sistemom Uconnect NAV z 8,4-palčnim zaslonom na dotik).  My Assistant je sistem, ki stranko poveže s klicnim centrom, da v nujnih primerih zaprosi za pomoč in prejme geolokalizirano podporo za reševanje morebitnih težav na cesti. Stranka bo po elektronski pošti prejela tudi mesečno poročilo o preverjanju aktualnega stanja avtomobila.  My Car vozniku omogoča spremljanje stanja avtomobila in takoj preveri pomembne informacije, kot so stanje napolnjenosti baterije, raven goriva, tlak v pnevmatikah in načrt servisnega vzdrževanja. My Remote lahko uporabite za načrtovanje polnjenja iz mobilne aplikacije po najprimernejši tarifi ob želenih dneh in urah, za določanje natančne lokacije avtomobila, zaklepanje in odklepanje vrat, vklop luči, časovno nastavitev klimatske naprave, preverjanje ključnih parametrov, kot sta hitrost in prevoženi kilometri, ter prejemanje različnih obvestil.

My Navigation (na voljo samo s sistemom Uconnect NAV z 8,4-palčnim zaslonom na dotik) lahko med potjo preverja prometne razmere, vreme in radarje za merjenje hitrosti. Uporablja se lahko tudi za iskanje zanimivosti in ogled polnilnih postaj v bližini avtomobila v mobilni aplikaciji My Uconnect in sistemu Uconnect NAV z 8,4-palčnim zaslonom na dotik, tako da grafično prepozna tiste, ki jih je mogoče doseči s trenutno napolnjeno baterijo (Dynamic Range Mapping service). S funkcijo »Send & Go« pa s pomočjo mobilne aplikacije pošljete cilj v navigacijski sistem avtomobila neposredno s pametnega telefona. My eCharge za upravljanje polnilne postaje je mogoče uporabiti za takojšnjo iskanje najbližje javne polnilne postaje, preverjanje njene razpoložljivosti, zagon postopka polnjenja ter za plačilo. Uporablja se lahko tudi za nastavitev in nadzor zasebnih polnilnic Wallbox.  Paket storitev na zahtevo, ki ga lahko kupite na spletnem portalu My Uconnect, dopolnjuje ponudbo storitev Uconnect. Te storitve vključujejo pakete My Wi-Fi, My Theft Assistance in My Fleet Manager. My Wi-Fi je prava dostopna točka za istočasno povezavo do osmih elektronskih naprav na internet.  My Theft Assistance lastnike vozila takoj obvesti o morebitni kraji njihovega avtomobila. Takoj, ko je kraja prijavljena, bo operativni center pomagal pri iskanju avtomobila. My Fleet Manager je celovit in inovativen spletni portal, namenjen upravljanju majhnih voznih parkov, s preprostim in uporabniku prijaznim vmesnikom ter funkcijami popolne dostopnosti na daljavo. To potrjuje, da sta Renegade in Compass 4xe bolj povezana kot kdajkoli prej: v dialogu z voznikom sta tako znotraj kot zunaj kabine, kar vozniku omogoča, da lahko vnaprej nastavi navigacijsko pot in ohladi potniško kabino. 

My Uconnect, pametne aplikacije za povezljivost za vsestransko izkušnjo 4xe 
Modela 4xe Jeep ustrezata različnim potrebam strank in poenostavljata njihovo izkušnjo 4xe v vseh situacijah s pomočjo nabora aplikacij, ki omogočajo udoben nadzor z daljave nad več funkcijami avtomobila. Z mobilno aplikacijo My Uconnect lahko stranke dostopajo do nabora storitev za enostavno in hitro upravljanje stanja uporabe, vzdrževanja, navigacije, polnjenja in vseh težav ali izrednih razmer – vključno s krajo. S pomočjo funkcije My Navigation lahko na primer vozniki svojo pot začrtajo že večer prej in jo pošljejo v svoj Renegade ali Compass 4xe,  ali pa določijo želeni čas polnjenja in dneve glede na najbolj ugodne cene električne energije.

Možnosti polnjenja  
Polnjenje novih modelov Renegade in Compass 4xe je preprosto in uporabniku prijazno. Oba ponujata brezhibno integracijo med pametnimi telefoni in 8,4-palčnim zaslonom na dotik sistema Uconnect za upravljanje polnjenja, v skladu s posebnimi zahtevami in življenjskim slogom kupcev ter neposredno iz avtomobila ali na daljavo prek aplikacije. Električno enoto na zadnji osi napaja baterija, ki jo je mogoče napolniti bodisi med vožnjo (z načinom eCoasting, ki baterijo polni z negativnim navorom motorne zavore) bodisi s pomočjo zunanje vtičnice: doma, z domačim vtičem in priloženim kablom ali na javnem polnilnem mestu z uporabo posebnega kabla (način 3, standardni ali neobvezni, odvisno od trga). Za optimizacijo časa polnjenja in kot dodatna, priročna domača rešitev je na voljo domača polnilnica easyWallbox, ki je priključena na običajno domačo vtičnico in omogoča varno polnjenje. Ta sistem je ENGIE EPS razvil izključno za družbo FCA/Stellantis, Mopar pa ga trži v Evropi. Gre za preprosto, dostopno rešitev »plug&play«, ki jo je mogoče enostavno upravljati prek Bluetootha, kar omogoča polnjenje modelov Renegade ali Compass 4xe doma z do 2,3 kW polnilne moči v manj kot 5 urah (čas se lahko razlikuje glede na obstoječ električni sistem), brez potrebe po ukrepanju usposobljenega osebja. Poleg tega lahko polnilnico easyWallbox nadgradite na 7,4 kW, tako boste baterijo doma napolnili v manj kot dveh urah (100 minut). 

Pripravljenost na novo dobo e-mobilnosti 
Načrt družbe FCA/Stellantis v svoji zavezanosti vse bolj trajnostni mobilnosti naj bi spodbudil novo interpretacijo in izkušnjo, ki usklajuje zahteve strank s skrbjo za okolje: e-mobilnost s strani FCA/Stellantis. FCA/Stellantis je orala ledino in ustvarila strukturiran, Zemlji prijazen sistem, ki je tudi ekonomsko konkurenčen in združuje partnerje, izdelke in interdisciplinarne storitve z različnih trgov, da bi poenostavil življenje strankam, ki se odločajo za električne in elektrificirane avtomobile.

Napredna tehnologija v službi elektrifikacije 
Na podlagi sodelovanja z glavnimi partnerji, ki so vsi strokovnjaki v svojem sektorju, se je družba FCA/Stellantis v zadnjih letih osredotočila na oblikovanje in razvoj vrste tehnologij za elektrifikacijo, vključno s hibridnimi vozili, priključnimi hibridi in popolnoma električnimi baterijami, katerih cilj je zmanjšanje porabe in znižanje izpustov CO2. Te tehnologije in motorji so že bili predstavljeni z modeli FCA/Stellantis v različnih državah, medtem ko se postopek elektrifikacije linij zdaj osredotoča na številne modele, proizvedene v Evropi, kot sta priključna hibrida  znamke Jeep: Compass in Renegade 4xe.

Preprosto polnjenje 
Prehod na trajnostno električno in elektrificirano mobilnost v prvi vrsti zahteva razvoj mreže javnih in zasebnih polnilnih postaj za električna in priključna hibridna vozila. Hkrati pa je treba premisliti o proizvodnji in distribuciji električne energije. FCA/Stellantis razvija rešitve za izpolnitev vseh zahtev, pri čemer začenja s polnilnimi postajami: približno 3.600 polnilnih stebrov, nameščenih v prodajnih salonih po Evropi in na parkiriščih, gre v to smer, prav tako pa tudi dogovori z Enel X in ENGIE, vodilnimi akterji na področju energetike, ponujajo preprost in takojšen dostop do javnih in domačih polnilnih postaj, kot je na primer easyWallbox. Na podlagi drugega partnerstva z Digital Charging Solutions (DCS) bodo stranke, ki se bodo odločile za nakup modelov Jeep Renegade 4xe ali Compass 4xe, imele dostop do digitalne storitve »My easy Charge«, ki omogoča dostop do največjega javnega omrežja za polnjenje na svetu, ki ga upravlja DCS. Ta rešitev bo prek namenske aplikacije in kartice ponujala dostop do več kot 130.000 polnilnih postaj po 21 evropskih državah. Nazadnje je FCA/Stellantis z ENGIE Eps in Terno razvila laboratorije za inovativne tehnologije, kot je Vehicle-to-Grid (V2G); sistem, pri katerem električni avtomobil komunicira z električnim omrežjem, da vrne ali shrani energijo.

Novi Renegade 1.3 GSE PHEV 4xe AT6 190 Limited je na voljo za 33.990 EUR. Novi Compass 1.3 GSE PHEV 4xe AT6 190 Limited  je na voljo za 36.490 EUR. Obe ceni že vključujeta redni popust v višini 3.500 EUR ter dodatni popust 1.000 EUR v primeru financiranja preko podjetja Summit Leasing Slovenija.

*V skladu s ciklom NEDC2 – specifične številke se lahko razlikujejo glede na kombinacijo opreme/različico.
**Aplikacija GO 4xe LIVE in storitve, ko so vključene v to aplikacijo trenutno še niso na voljo za slovenski trg

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.