Avto.info

Dacia začenja ofenzivo v segmentu C

Za leto 2025 je predviden začetek proizvodnje novega modela

Dacia začenja ofenzivo v segmentu C : Za leto 2025 je predviden začetek proizvodnje novega modela

Dacia začenja ofenzivo v segmentu C

Avtor: Foto: Dacia
Dacia Bigster Concept

Dacia Bigster Concept

Med predstavitvijo strateškega načrta »Renaulution« 14. januarja 2021 je bil razkrit Dacia Bigster Concept – oblikovalska študija, ki je naznanila odpiranje novih obzorij za ponudbo znamke Dacia, še zlasti v segmentu C. Bigster Concept je zvest duhu znamke Dacia, čvrst in prostoren 4,6 metra dolg avtomobil, ki ponuja vse, kar se pričakuje od SUV modela v njegovem segmentu. Na trg bo predvidoma prišel v letu 2025.

Jogger, razkrit septembra 2021 na mednarodni razstavi mobilnosti IAA Mobility v Münchnu, je prvi Daciin model segmenta C in na novo opredeljuje koncept vsestranskega in dosegljivega družinskega avtomobila. Jogger je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži in popolnoma uteleša duha znamke Dacia. Vsestranski zaradi svoje izjemne prostornosti in prilagodljivosti, privlačen zaradi pustolovskega videza, na voljo z motorji na bencin, avtoplin in od januarja letos tudi hibridnim pogonskim sklopom je Jogger najbolj dosegljiv družinski avtomobil na trgu.

KONSTRUKCIJSKA OSNOVA CMF-B JE KONKURENČNA IN PRILAGODLJIVA
Konkurenčna in izjemno prilagodljiva konstrukcijska osnova CMF-B je v jedru Daciine industrijske strategije. Industrijska obrata v Romuniji in Maroku imata naslednje proizvodne zmožnosti:
- za različne vrste karoserij – limuzine, kombi-limuzine in SUV modeli segmentov B in C,
- za modele z motorji z notranjim zgorevanjem, alternativnimi in hibridnimi pogonskimi sklopi, ki jamčijo za izpolnjevanje spreminjajočih se prepisov,
- za avtomobile dolžine od 4,1 do 4,6 metra, z dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom.

Ta konstrukcijska osnova zagotavlja veliko prožnost znamki, ki tako svoj industrijski načrt razvija v skladu z izvedbo novega produktnega načrta in še posebno svoje ofenzive v segmentu C.

NOVI MODELI DODELJENI TOVARNAMA MIOVENI IN TANGER
Tovarna Mioveni v Romuniji je zgodovinski proizvodni obrat znamke Dacia, ki je bila zagnan leta 1968. Zdaj je to referenčen industrijski kompleks z obrati za izdelavo karoserij in montažo, za izdelavo mehanskih sklopov in podvozij, z livarno in logističnim središčem. V tovarni Mioveni danes izdelujejo štiri modele znamke: Duster, Sandero Stepway, Logan in Jogger.

Od leta 2024 bodo v tovarni Mioveni izdelovali novo generacijo Dusterja na konstrukcijski osnovi CMF-B. Leta 2025 bodo začeli izdelovati še na študiji Bigster Concept temelječ nov SUV model segmenta C. Za porazdelitev obremenjenosti med tovarnami znamke Dacia in prilagoditev ofenzivi znamke v segmentu C bodo model Jogger, vključno z različico Jogger HYBRID 140, od drugega četrtletja 2024 izdelovali tudi v tovarni Tanger v Maroku. Industrijski obrat v Tangerju, ki je začel delovati leta 2012, je v maroško avtomobilsko industrijo prinesel revolucijo, saj je tovarna z ničnim ogljičnim odtisom in ničnimi odplakami industrijskih tekočin. Tovarna Tanger je opremljena za proizvodnjo modelov na konstrukcijski osnovi CMF-B in zdaj izdeluje predvsem model Dacia Sandero, zasebnim kupcem najbolje prodajani avtomobil v Evropi že od leta 2017.

»Dacia je dve leti po predstavitvi strateškega načrta Renaulution uspešno zaključila fazo temeljite preobrazbe s prenovo celotne ponudbe, uvedbo nove celostne podobe in okrepitvijo ponudbe elektrificiranih avtomobilov. Odslej smo osredotočeni na ofenzivo v segmentu C, temu primerno razvijamo industrijski načrt in ob tem še naprej ostajamo zvesti našim temeljnim vrednotam: kupcem ponujati bistveno z najboljšim razmerjem med uporabno vrednostjo in ceno.« - Denis le Vot, generalni direktor znamke Dacia

»Vse industrijske ekipe so pripravljene na podporo Daciine ofenzive v segmentu C. Zahvaljujoč njihovemu strokovnemu znanju in vsakodnevnim prizadevanjem ter prilagodljivosti in učinkovitosti našega industrijskega sistema lahko zadovoljujemo potrebe znamke in izpolnjujemo pričakovanja naših kupcev.« - Christophe Dridi, industrijski direktor znamke Dacia

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov