Avto.info

Pokal Porsche Carrera Cup Deutschland

Dvojna zmaga Dennisa Olsna na dirkališču Hockenheimring

Dennis Olsen

Dennis Olsen

Avtor: Foto: Porsche
Pokal Porsche Carrera Cup Deutschland: Dvojna zmaga Dennisa Olsna na dirkališču Hockenheimring

Stuttgart (Nemčija). Dennisu Olsnu (Konrad Motorsport) je uspel popoln začetek nove sezone za pokal Porsche Carrera Cup Deutschland. 21-letni Norvežan je po sobotni uvrstitvi na prvo mesto zmagal tudi v nedeljo na drugi dirki na Hockenheimringu v Baden-Württembergu. Z dirkalnikom Porsche 911 GT3 Cup z močjo 357 kW (485 KM) se je uvrstil na prvo mesto pred Nemcem Michaelom Ammermüllerjem (raceunion Huber Racing) in Avstrijcem Christopherjem Zöchlingom (MRS GT-Racing). "To je bil popoln konec tedna! Zaradi treh faz varnostnega vozila ni bilo preprosto ostati zbran, zato se še toliko bolj veselim svoje zmage," je povedal Olsen.

Po štartu je Ammermüler dobro branil svoje prvo štartno mesto. Za njim je bil Olsen, ki je takoj začel izvajati pritisk na rutiniranega voznika dirkalnika Porsche iz ekipe raceunion Huber Racing. Kmalu po štartu je prišlo do zapleta v ozkem ostrem ovinku: več vozil se je dotaknilo drug drugega in na progo je moralo varnostno vozilo. Potem ko je bila proga spet sproščena, sta Ammermüller in Olsen gledalcem postregla z napeto borbo za vodstvo. V petem krogu je Norvežan izkoristil zavetrje in prehitel svojega tekmeca. Čeprav je varnostno vozilo še dvakrat zapeljalo na progo, je Olsen ohranil trezno glavo in dirko zaključil s prvim mestom.

Tako kot na prvi dirki v soboto je moral Ammermüller Olsnu za las priznati premoč. "Po prvi fazi varnostnega vozila sem na žalost v prvem ostrem ovinku nekoliko zdrsnil s proge. Takrat je Dennis Olsen izkoristil odlično priložnost," je povedal 31-letni dirkač. Takoj za njim je skozi cilj zapeljal Zöchling in se uvrstil na tretje mesto: "Mogoče bi se lahko bolje odrezal, a neposredno za seboj sem imel Nicka Yellolyja, ki je zelo hiter voznik. Zato sem moral biti zelo pozoren." Kot četrti je ciljno črto prevozil Nick Yelloly (GB/Team Deutsche Post by Project 1), in za las premagal ekipnega kolega Larryja Ten Voordeja (NL/Team Deutsche Post by Project 1). Šesto mesto si je zagotovil Luca Rettenbacher (A/Konrad Motorsport), Marius Nakken (N/MRS GT-Racing) pa je skozi cilj pripeljal sedmi.

Odličen začetek dirke je uspel Porschejevemu mladincu Thomasu Preiningu (A/Konrad Motorsport). 18-letni dirkač je dirko začel s četrtega mesta in z raketnim štartom takoj v prvem ovinku prehitel Yellolyja. A v drugem krogu je Preining izgubil nadzor nad svojim dirkalnikom, ko je zapeljal na hladilno tekočino, ki je na progi ostala po trčenju njegovih predhodnikov. "Ko sem v prvi fazi varnostnega vozila ogrel svoje gume, me je presenetil vlažen asfalt," je povedal mladinec iz avstrijskega Linza. Preining je padel na 18. mesto in se nato mimo številnih dirkalnikov priboril nazaj na osmo mesto. Jörn Schmidt-Staade (D/Cito Pretiosa) je zasedel deveto mesto in dosegel naslov najboljšega voznika v amaterski kategoriji.

Pokal za drugo zmago v sezoni je Olsnu predal Albrecht Reimold. Član uprave za proizvodnjo in logistiko v družbi Porsche AG je tako kot že prejšnje leto obiskal prvi dirkalni konec tedna v okviru pokala Porsche Carrera Cup Deutschland. Naslednji dve preizkušnji za pokal Porsche Carrera Cup Deutschland bosta potekali od 19. do 21. maja na dirkališču Lausitzring.

Rezultati tekmovanja: 2. preizkušnja:
Dennis Olsen (N/Konrad Motorsport)
Michael Ammermüller (D/raceunion Huber Racing)
Christopher Zöchling (A/MRS GT-Racing)
Nick Yelloly (GB/Team Deutsche Post by Project 1)
Larry Ten Voorde (NL/Team Deutsche Post by Project 1)
Luca Rettenbacher (A/Konrad Motorsport)
Marius Nakken (N/MRS GT-Racing)
Thomas Preining (A/Konrad Motorsport)
Jörn Schmidt-Staade (D/Cito Pretiosa)
Wolf Nathan (NL/Racing by TriSpa)
Philipp Sager (A/Zele-Racing)
Gabriele Piana (I/RN Vision Team BLACK FALCON)
Tom Kieffer (L/BLACK FALCON)
Stefan Rehkopf (D/Cito Pretiosa)
Peter Scheufen (D/Cito Pretiosa)
Toni Wolf (D/raceunion Huber Racing)
David Kolkmann (D/Team Deutsche Post by Project 1)

Brez uvrstitve:
Henric Skoog (S/raceunion Huber Racing) Richard Gonda (SK/Zele-Racing)
Wolfgang Triller (D/Huber Racing by TriSpa) Carlos Rivas (L/BLACK FALCON)
Kim André Hauschild (D/Speed Lover)

Brez nastopa: Ryan Cullen (GB/raceunion Huber Racing)

Število točk po 2. od 14 preizkušenj:
Kategorija voznikov:
Dennis Olsen (N/Konrad Motorsport), 50 točk
Michael Ammermüller (D/raceunion Huber Racing), 40 točk
Christopher Zöchling (A/MRS GT-Racing), 32 točk

Amaterska kategorija:
Wolf Nathan (NL/Racing by TriSpa), 21 točk
Jörn Schmidt-Staade (D/Cito Pretiosa), 20 točk
Wolfgang Triller (D/Huber Racing by TriSpa), 15 točk

Ekipna uvrstitev:
Konrad Motorsport, 70 točk
MRS GT-Racing, 49 točk
Team Deutsche Post by Project 1, 48 točk

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov