Avto.info

Prvenstvo formule E FIA

Moštvo Renault e.dams v jedru zgodovinskega dogodka v Zürichu

Prvenstvo formule E FIA: Moštvo Renault e.dams v jedru zgodovinskega dogodka v Zürichu

Prvenstvo formule E FIA

Avtor: Foto: Renault
Prvenstvo formule E FIA: Moštvo Renault e.dams v jedru zgodovinskega dogodka v Zürichu Prvenstvo formule E FIA: Moštvo Renault e.dams v jedru zgodovinskega dogodka v Zürichu Prvenstvo formule E FIA: Moštvo Renault e.dams v jedru zgodovinskega dogodka v Zürichu Prvenstvo formule E FIA: Moštvo Renault e.dams v jedru zgodovinskega dogodka v Zürichu

Nemudoma je postalo jasno, da je ulična steza v Zürichu prava enigma kar zadeva nastavitve dirkalnika, saj so bili ravni deli izjemno grbasti, ob tem pa so dirkači na njih dosegali doslej največje hitrosti v tem mladem tekmovalnem razredu. Krona vsega je bil vijugavi del steze, ki je prečkal tračnice mestnega tramvaja.

Zahvaljujoč pripravam, ki jih je opravilo že pred prihodom v Zürich, je bilo moštvo Renault e.dams hitro konkurenčno. Sébastien Buemi je v kvalifikacijah dosegel drugi najboljši čas prve skupine, ker pa je nato steza postala hitrejša, se je na koncu uvrstil na šesto mesto. Nicolas Prost je tik za njim dosegel svojo najboljšo kvalifikacijsko uvrstitev v tej sezoni. Ko so startne luči ugasnile, sta oba dirkača moštva Renault e.dams ohranila položaja. Kmalu zatem je Buemi prehitel D’Ambrosia, Prosta pa je prehitel Lopez.

Malo pred koncem prve polovice dirke je Buemi napredoval še za eno mesto, ko je prehitel Birda. Le nekaj sekund zatem je bila steza pod režimom rumenih zastavic, kar je sprožilo množično zamenjavo dirkalnikov. Buemi se je boksa vrnil v dirko na četrtem mestu, Prost pa je prehitel Vergna in je bil osmi. Nato se je dirka postavila na glavo, ko je vodstvo pet dirkačev kaznovalo zaradi prehitre vožnje pod polno rumeno zastavo. Med njimi je bil tudi Buemi, ki je tudi moral odslužiti kazensko vožnjo mimo boksov. Kazni so prizadele v glavnem dirkače iz vodeče skupine. Buemi se je po njej znašel na šestem mestu in dodaten odmerek moči FanBoost izkoristil, da se je mimo Evansa prebil na peto mesto.

Prost je bil v 31. od 39 krogov sedmi, ko je moral odstopiti zaradi tehničnih težav. Medtem ko je ostal brez energije, se je v območju zaviranja pred lasnico rešil v izletni prostor na zunanji strani ovinka. Ker dirkalnika ni mogel več spraviti v pogon, je dokončno obtičal tam in ostal brez uvrstitve. Po deseti dirki sezone je moštvo Renault e.dams v skupni razvrstitvi še vedno na šestem mestu z 89 točkami. Buemi je v skupni razvrstitvi dirkačev z 92 točkami na četrtem mestu. Zaključni dirki četrte sezone prvenstva formule E FIA bo v New Yorku 14. in 15. julija.

Nicolas Prost (št. 8): "Imel sem dobro dirko in še posebej skrbno spremljal porabo energije in temperature. Hotel sem preprečiti, da bi v zadnjih krogih moral najbolj paziti, da z preostalo energijo pripeljem, kar pogosto lahko vidimo. Če bi vse delovalo do konca, menim, da bi dosegel dobro uvrstitev, saj sem vozil pred D’Ambrosiom, ki je na koncu stal na stopničkah. Zaradi za zdaj še neznanega vzroka mi je med zaviranjem pred lasnico zmanjkalo energije iz akumulatorja in dirkalnika nisem mogel ponovno zagnati. To je veliko razočaranje, ker smo ta konec tedna večino stvari spravili v red. Moštvo je dobro delovalo in upamo, da bomo v New Yorku kroničnemu primanjkljaju uspehov vendarle dosegli dobro uvrstitev."

Sébastien Buemi (št. 9): "To je bil zgodovinski dan za avtomobilski šport v Švici. Hotel sem uživati v vsakem trenutku, zato sem zdaj, zvečer, popolnoma izčrpan. Res bi si želel, da se pred domačim občinstvom povzpnem na zmagovalni oder, ampak te bilo to zaradi kazni nemogoče. Moramo jo sprejeti, prav tako pa razumeti kaj se je zgodilo in zakaj, da se nam to ne bi ponovilo. Rad bi poudaril, da je moštvo odlično opravilo svoje delo in da si je zaslužilo boljšo uvrstitev od te. Kar zadeva zmogljivosti, smo imeli dobro dirko, in že lahko pogledujemo proti New Yorku."

Jean-Paul Driot, solastnik moštva: “Naša dirkalnika sta bila tukaj konkurenčna, a v dirkanju se včasih pojavijo tudi nepredvidene težave. V tej sezoni se nam je že nekajkrat zgodilo, da smo zaradi nepredvidenih težav izgubili uvrstitev na stopničke ali za točke, kot se je to zgodilo danes s to kaznijo. Pogovorili se bomo z vodstvom dirke, saj je res presenetljivo, da je pet dirkačev naredilo enako napako. Razočarani smo, a si bomo enako prizadevali za dirki v New Yorku kot tudi za peto sezono.”

Vincent Gaillardot, vodja programa formula E: "Dirka v Zürichu je bila zelo pomembna, še zlasti za Séba in več naših partnerjev. Bolj kot kdajkoli smo si želeli dobre uvrstitve, zato smo se temeljito pripravljali na prvo dirko tukaj. Steza je atipična zaradi grbavosti in rekordnih največjih hitrosti – okrog 220 km/h. Ni vse šlo po načrtih, še zlasti ne v kvalifikacijah, ko se je steza izboljševala, kar nam je preprečilo napredovanje v finale Super Pole. V dirki je Séb vozil odločno in prehitel Sama Birda. Žal mu je majhna napaka preprečila, da bi se povzpel na zmagovalni oder. Z vsako dirko je raven višja, a naš cilj pred koncem sezone ostaja zmaga."

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov