Avto.info

Poročilo o dirki za VN Kitajske

Nico Hülkenberg je osvojil odlično šesto mesto

Poročilo o dirki za VN Kitajske: Nico Hülkenberg je osvojil odlično šesto mesto

Poročilo o dirki za VN Kitajske

Avtor: Foto: Renault
Poročilo o dirki za VN Kitajske: Nico Hülkenberg je osvojil odlično šesto mesto Nico Hülkenberg

Nico Hülkenberg

Poročilo o dirki za VN Kitajske: Nico Hülkenberg je osvojil odlično šesto mesto Poročilo o dirki za VN Kitajske: Nico Hülkenberg je osvojil odlično šesto mesto Poročilo o dirki za VN Kitajske: Nico Hülkenberg je osvojil odlično šesto mesto

Nico Hülkenberg je osvojil odlično šesto mesto v dirki, ki jo je začel z učinkovitim prebojem skozi gnečo prvega kroga, nadaljeval z obvladovanjem obrabe pnevmatik, izkoristil priložnost za drugo menjavo koles med posegom varnostnega avtomobila, pred koncem dirke pa se je še lahko boril za boljšo uvrstitev. Dirka Carlosa Sainza je bila podobna, v cilj je pripeljal na devetem mestu in se še v zadnjem krogu boril za boljši izkupiček.

· Hülkenberg je dirko začel s sedmega startnega mesta na ultra mehkih pnevmatikah (z vijoličnim robom) iz kvalifikacij, v 13. krogu s sedmega mesta zapeljal v boks po sveže srednje mehke pnevmatike, v 31. krogu med posegom varnostnega avtomobila pa s sedmega mesta zavil po nove mehke pnevmatike.
· Sainz je dirko začel z devetega startnega mesta na kvalifikacijskih ultra mehkih pnevmatikah, v 12. krogu z devetega mesta zavil po nove srednje mehke pnevmatike, nato pa v 31. krogu pod varnostnim avtom z devetega mesta zavil še po komplet novih mehkih pnevmatik.

Nico Hülkenberg, št. 27, R.S. 18-02, 7. startno mesto, 6. mesto v dirki: “Ob startu je bilo videti, da imajo vsi bolj slab oprijem, saj so dirkalniki poplesavali vsevprek. Mi smo se pred dirko odločili za strategijo dveh postankov, zato smo morali poskrbeti, da bodo pnevmatike vzdržale, hkrati pa slediti hitremu ritmu dirke. Bili smo izdatno poplačani, saj je bil poseg varnostnega avtomobila nam v prid in nam olajšal delo, a menim, da bi tudi brez varnostnega avta dosegli zelo dobro uvrstitev. Danes smo imeli dober ritem in bili smo na vrhu sredine polja. Dan sploh ni bil slab; osem točk z veseljem sprejmemo. Dirka je bila brez dvoma kratkočasna!”

Carlos Sainz, št. 55, R.S. 18-01, 9. startno mesto, 9. mesto v dirki: “Še ena dvojna uvrstitev za točke letos! Dobro delo in dober izkupiček za moštvo! Ob startu sem res dobro speljal, vendar me je eden od  Red Bullov v prvem krogu izrinil vstran, zato sem zaostal nekaj mest za Nicom. Od tam smo uspeli dva postanka opraviti tudi s pomočjo varnostnega avtomobila. V zadnjem delu so se zaradi gneče za Alonsom in Magnussenom moje pnevmatike preveč obrabljale. Moral sem jih očuvati, da bi imel boljšo priložnost proti koncu dirke. S Vettlom je bilo res tesno … Če bi bila dirka le en krog daljša, bi ga lahko prehitel! V celoti sem zadovoljen z novimi točkami, vendar še vedno si bomo z inženirji morali močno prizadevati, da pridobim popolno zaupanje v dirkalnik.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Današnji dan je bil za naše moštvo očitno dober, saj je pokazal, da pridobivamo zrelost. Imeli smo spodobni startni mesti in oba dirkalnika v vodilni deseterici. To pa nas je postavilo v težek položaj glede strategije, saj smo vedeli, da moramo opraviti po dve zamenjavi koles, naši neposredni tekmeci pa bi lahko dirko končali z enim samim postankom. Zahvaljujoč mnogim prehitevalnim manevrom obeh dirkačev je naša strategija obrodila sadove. Malo nam je pomagal varnostni avto, a dvomim, da je za nas bistveno spremenil potek dirke. Moštvo se razvija in krepi na vseh ravneh. Naš ritem je bil ohrabrujoč, prav tako tudi zmaga Daniela Ricciarda, ki je pokazala, da je pogonski sklop Renault zmožen dosegati tudi zmage.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov