Avto.info

Renault Clio E1 razkrit!

Novi dirkalnik je izdelan izključno za gorske hitrostne dirke

Renault Clio E1 razkrit!: Novi dirkalnik je izdelan izključno za gorske hitrostne dirke

Renault Clio E1 razkrit!

Avtor: Foto: Renault Nissan Slovenija
Renault Clio E1 razkrit!: Novi dirkalnik je izdelan izključno za gorske hitrostne dirke Renault Clio E1 razkrit!: Novi dirkalnik je izdelan izključno za gorske hitrostne dirke

Matej Grudnik je v tovarni Revoz v Novem mestu premierno predstavil dirkalnik Renault Clio E1, novi dirkalnik izdelan izključno za gorske hitrostne dirke. Z njim bo nastopil v sezoni 2019, v kateri cilja na uvrstitev med najhitrejše domače in tuje gorske dirkače.

Na predstavitvi so bili poleg številnih novinarjev prisotni tudi člani vodstva Revoza in predstavniki ostalih pokroviteljev, kakor tudi številni ljubitelji ter člani kluba V-Racing in ekipe Mateja Grudnika.

»Zelo sem vesel prvega odziva ob razkritju dirkalnika, saj smo za ta projekt trdo delali skoraj dve leti. Vsi v ekipi smo ponosni na ta izdelek in že komaj čakamo, da lahko začnemo jesenska in kasneje spomladanska testiranja pred začetkom sezone«, je dejal Matej.

Dirkalnik, ki je v osnovi Renault Clio 4 RS, nima kaj dosti skupnega s serijskim vozilom. Podvozje je prototipne izdelave, pri čemer ima na zadnji osi namesto toge preme, princip vpetja McPherson. Zavore so karbon-keramične, 2-litrski turbo motor pa je vzet iz Megana RS in razvije 500 konjskih moči.

»Na prvem mestu se zahvaljujem vsem, ki so v večji ali manjši meri pomagali in prispevali k temu projektu. Vsekakor brez pomoči in podpore tega izdelka nebi bilo«, je še zaključil dirkač.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov