Avto.info

Moštvo Renault Sport Formula One

Poročilo o dirki za VN Madžarske

Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Madžarske

Moštvo Renault Sport Formula One

Avtor: Foto: Renault
Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Madžarske Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Madžarske Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Madžarske

Dirka za VN Madžarske je moštvu Renault Sport Formula One prinesla predvsem razočaranje. Carlos Sainz je sicer osvojil točki, vendar mu ni uspelo v celoti unovčiti obetavnega petega startnega mesta.

V nasprotju s sobotnimi kvalifikacijami, ki so potekale v dežju, je bilo na dan dirke nad Hungaroringom le žgoče sonce, zaradi česar sta izbira in uporaba pnevmatik postali ena glavnih skrbi. Tako Sainz kot Nico Hülkenberg sta dobro startala, a se je potem izkazalo, da se je bilo skoraj nemogoče prebijati naprej. Hülkenberg je bil ob zaključku prvega kroga na desetem mestu, dirko pa je končal na dvanajstem. Pozno v dirki je v boksu ustavil še enkrat, nato pa se na ultra mehkih pnevmatikah gnal na vso moč. Kljub težavam na Madžarskem je moštvo pred poletnim odmorom ohranilo četrto mesto v skupni razvrstitvi za prvenstvo konstruktorjev.

· Sainz je dirko začel s petega startnega mesta na novih mehkih pnevmatikah (z rumeno obrobo), ki jih je v 25. krogu zamenjal s kompletom novih srednje mehkih pnevmatik (z belo obrobo).
· Hülkenberg je dirko začel s trinajstega startnega mesta na novih mehkih pnevmatikah, jih v 23. krogu zamenjal s kompletom novih srednje mehkih pnevmatik, te pa v 50. krogu med virtualnim posegom varnostnega avtomobila z novimi ultra mehkimi pnevmatikami (z vijoličasto obrobo).

Nico Hülkenberg, št. 27, R.S. 18-02, 13. startno mesto, 12. mesto v dirki: “Dirkalnik danes ni ponujal hitrosti in je bil bolj slabo uravnovešen. Na koncu je to pomenilo, da nismo bili dovolj hitri. Pretekli konec tedna smo imeli dobro dirko, tokrat pač ne. Tako je v avtomobilskem športu. Kadar nimaš zadostne hitrosti, vse postane veliko težje, poleg tega pa sem večino časa vozil v gostem prometu. Pričakovali smo, da nam bo ta steza ustrezala, torej moramo zdaj ugotoviti, kaj se je dogajalo ta konec tedna, in zakaj je bil dirkalnik tako težaven za vožnjo. Vsemu navkljub se veselimo preskusni voženj v naslednjem tednu, po katerem bomo imeli nekaj počitka. Moštvo, inženirji in mehaniki si ta premor zaslužijo.”

Carlos Sainz, št. 55, R.S. 18-03, 5. startno mesto, 9. mesto v dirki: “Ta dirka je bila polna razočaranj. Prvi krog z mehkimi pnevmatikami je bil težaven. Speljal sem dobro, dokler nisem bil v prvem ovinku izrinjen in zaradi tega izgubil nekaj mest. Ko se je dirka ustalila, sem začel pospeševati ritem in pred postankom v boksu odpeljal nekaj res hitrih krogov. Zatem gost promet ni bil prav nič v pomoč in nas je stal nekaj časa v boju z obema McLarenoma, ki sta se po svojih prvih postankih znašla pred nami. Ugotoviti moramo, kaj se je zgodilo, ampak zagotovo bi danes lahko opravili veliko bolje.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Današnji dan nam je prinesel veliko razočaranj. Vemo, da smo zmožni boljših dosežkov. Oba dirkalnika sta dobro speljala, nato pa je Carlos v prvem krogu izgubil nekaj mest in noben od dirkačev kasneje ni mogel napredovati. Kar zadeva izbiro pnevmatik za začetek dirke smo bili preveč konservativni. Tudi izbrana strategija in uravnovešenost dirkalnikov nista bili dobri. Pred nami sta dva dneva preskusnih voženj tu na Hungaroringu, zato bomo lahko ti dve področji vključili v program, ki je sicer namenjen razvoju elementov za drugo polovico sezone in preverjanju smeri razvoja za prihodnje leto.

Razen današnje dirke lahko prvo polovico sezone ocenimo kot izpolnitev naših ciljev, vendar ne moremo biti zadovoljni z našim položajem v prvenstvu. Pospešiti moramo na vseh področjih v moštvu, da ne bomo zgolj dosegli svojega cilja za letos, ampak zagotovili tudi stalen napredek v okviru našega dolgoročnega načrta in dosegli konkurenčnost na višji ravni v prihodnjih letih.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov