Avto.info

2021 WSK SUPER MASTER SERIES, LONATO (ITA)

Velik korak naprej z novo ekipo in novo tehniko

2021 WSK SUPER MASTER SERIES, LONATO (ITA): Velik korak naprej z novo ekipo  in novo tehniko

2021 WSK SUPER MASTER SERIES, LONATO (ITA)

Avtor: Foto: Mark Kastelic Racing Team
2021 WSK SUPER MASTER SERIES, LONATO (ITA): Velik korak naprej z novo ekipo  in novo tehniko 2021 WSK SUPER MASTER SERIES, LONATO (ITA): Velik korak naprej z novo ekipo  in novo tehniko 2021 WSK SUPER MASTER SERIES, LONATO (ITA): Velik korak naprej z novo ekipo  in novo tehniko 2021 WSK SUPER MASTER SERIES, LONATO (ITA): Velik korak naprej z novo ekipo  in novo tehniko

Slovenski kartist Mark Kastelic je na četrti dirki letošnje sezone prvenstva WSK Super Masters v Lonatu ob Gardskem jezeru, dosegel skupno 42. mesto med 85 dirkači. Finale se mu je izmuznilo za las, a je vseeno zadovoljen saj je zdaj odpeljal prvo dirko za novo ekipo Forza Racing.

Mark Kastelic bo namreč dirke na najvišjem rangu kartinga na svetu nadaljeval pod okriljem angleške ekipe Forza Racing, ki uporablja drugačno tehniko, nad katero je bil Mark navdušen. »Na voljo imam res dobro ekipo, ki deluje odlično, to je prava angleška dirkaška šola. To je nekaj povsem novega, najbolj sem zadovoljen z motorjem znamke TM, ki ga pripravlja ekipa angleških strokovnjakov iz GFR Racing. Razlika je občutna saj odlično 'vleče' iz nižjih vrtljajev,« je prestop najprej ocenil Kastelic, »ob tem pa se zahvaljujem ekipi DPR za vso pomoč in podporo.«

Tako je bil med hitrejšimi skozi celoten konec tedna, žal pa se mu je finalna vožnja izmuznila za las. V predfinalu je bil namreč že na desetem mestu, v finale iz vsake skupine se uvrsti najhitrejših 17 dirkačev, a je vsega tri kroge pred koncem želel prehiteti še enega tekmeca. Ta pa ga je ostro 'zaprl' in izrinil s steze, zaradi česar so bile njegove gume polne trave in peska in potem ni imel več pravega oprijema. »Škoda, vedel sem, da sem lahko hitrejši, a bi moral vseeno počakati in na vso moč potem napasti v finalu. Vseeno sem zadovoljen, saj sem bil zelo hiter, nabral sem si precej izkušenj z novo tehniko in verjamem, da imam na voljo dirkalnik, ki omogoča uvrstitve med najboljše tri na dirkah,« je še dodal Mark.

Na novo ekipo in njihov način dela se je takoj privadil, zdaj mora samo še na dirki to hitrost preseneti v rezultat in uvrstitev v finalno vožnjo. A s prestopom k Forza Racing vseeno ni prekinil stike z dosedanjo ekipo DPK, ki dirka pod okriljem Fernanda Alonsa, in ostaja njihov varovanec, po dogovoru pa bo sezono v razredu OKJ končal pri Forzi. Tako so mu vrata za prestop v višjo kategorijo pri Fernandu Alonsu še vedno odprta.

Že prihodnji teden, natančneje 2. maja, čaka Marka nova dirka in sicer dirka Champions of the future v Genku v Belgiji.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov