Avto.info

Na Eurosport prihajajo še dirke formule E

Vseh 14 tekem si bo na Eurosportu možno ogledati v živo

Na Eurosport prihajajo še dirke formule E: Vseh 14 tekem si bo na Eurosportu možno ogledati v živo

Na Eurosport prihajajo še dirke formule E

Avtor: Foto: Getty Images & Schaeffler
Lucas di Grassi in Georg F. W. Schaeffler

Lucas di Grassi in Georg F. W. Schaeffler

Georg F. W. Schaeffler, Jean Todt in Alejandro Agag

Georg F. W. Schaeffler, Jean Todt in Alejandro Agag

Na Eurosport prihajajo še dirke formule E: Vseh 14 tekem si bo na Eurosportu možno ogledati v živo Na Eurosport prihajajo še dirke formule E: Vseh 14 tekem si bo na Eurosportu možno ogledati v živo Na Eurosport prihajajo še dirke formule E: Vseh 14 tekem si bo na Eurosportu možno ogledati v živo

Pri Eurosportu so nedavno podaljšali pogodbo z organizatorji prvenstva električnih dirkalnikov FIA Formula E Championship, tako da bo celotna serija dirk sezone 2017/18 gledalcem v Evropi prvič na voljo tudi na programih Eurosporta.

Dirka se že tretje leto zapored začne prvi decembrski konec tedna, tokrat bo potekala med 2. in 3. decembrom v Hong Kongu, ki bo gostil kar dve dirki. Slednjemu bo sledilo še 12 drugih prestolnic, med njimi New York in Pariz, letos prvič pa se bo formula E ustavila tudi v Rimu, Santiagu in Sao Paolu. Na Eurosportu si bo vse dirke moč ogledati v neposrednem prenosu.
 
Eurosport si je to sezono Formule E pridobil ekskluzivne in podlicenčne pravice pokrivanja za Evropo (razen v Združenem kraljestvu in Italiji – tam ima Eurosport neizključne pravice). Z izbranimi lokalnimi medijskimi ponudniki free-to-air programov bo Eurosport sklenil podlicenčne pogodbe, ki jim bodo omogočale dopolnitev pokrivanja dirk z električnimi dirkalniki*.
 
Kot gostitelj dirk formule E v Evropi Eurosport tudi tokrat blagovnim znamkam ponuja priložnost, da postanejo prepoznavne v skupnosti tega vedno bolj priljubljenega motorističnega športa in se povežejo z oboževalci prek televizije, digitalnih in družbenih medijev. Eurosport je prvenstvo električnih dirkalnikov FIA Formula E prvič prenašal leta 2015, in sicer v Nemčiji in na Poljskem, leta 2016 pa so prenose lahko spremljali tudi gledalci na Nizozemskem.
 
Prvenstvo, ki je med poznavalci znano po svojih drznih inovacijah in uporabi naprednih tehnologij, bo letos gostilo ekipe največjih imen avtomobilizma, kot so Audi, Citroen DS, Renault in Jaguar. Za volane njihovih električnih dirkalnikov enosedov bodo sedla največja imena avtomobilističnega športa, med drugim tudi Brazilec Nelson Piquet mlajši, Nemec Nick Heidfield in aktualni prvak Lucas di Grassi.
 
Alejandro Agag, ustanovitelj in generalni direktor pri Formuli E: “Podaljšanje pogodbe z Eurosportom in Discoveryjem je za nas fantastična pridobitev. Nič manj se ne veselimo dejstva, da bomo razširili območje in povečali naš digitalni doseg v Evropi, ki je za nas ključno tržišče. Tu se namreč vedno več ljudi navdušuje nad formulo E, hkrati s tem pa raste tudi povpraševanje po električnih vozilih.”

Jonathan Davies, generalni direktor oddelka za partnerstva z oglaševalci pri Discovery Networks International in Eurosportu: “Serija cestnih dirk formule E predstavlja novo in med gledalci neverjetno priljubljeno generacijo avto-moto športov, ki se ponaša predvsem s kopico novih in drznih tehnologij. Kot vodilni ponudnik dirk formule E v Evropi odslej Eurosport blagovnim znamkam lahko ponudi edinstveno priložnost, da se povežejo s tem inovativnim športom in v porajajoči se skupnosti ljubiteljev formule E postanejo prepoznavno ime tako na televiziji, kot tudi na spletu in družbenih medijih.”
 
Koledar sezone 2017/18 prvenstva FIA Formula E:
2. – 3. december 2017: Hong Kong, Hong Kong Central Harbourfront Circuit
13. januar 2018: Marakeš, Maroko, Circuit International Automobile Moulay El Hassan
3. februar 2018: Santiago, Čile
3. marec 2018: Mexico City, Mehika, Autodromo Hermanos Rodriguez
17. marec 2018: Sao Paulo, Brazilija
14. april 2018: Rim, Italija
28. april 2018: Parisz, Francija, Paris Street Circuit
19. maj 2018: Berlin, Nemčija, Tempelhof Airport Street Circuit
10. June 2018: Zürich, Švica
14. – 15. julij 2018: New York City, USA, Brooklyn Street Circuit
28. – 29. julij 2018: Montreal, Canada, Montreal Street Circuit

O prvenstvu z električnimi dirkalniki FIA Formula E
Formula E je tekmovalna platforma, kjer se preizkušajo in razvijajo cestne tehnologije in kjer se snujejo temelji trajnostnih mobilnostnih rešitev. Formula E je za izdelovalce in razvijalce električnih avtov odličen pokazatelj pomanjkljivosti oblikovanja in funkcionalnosti vozil in njihovih komponent, preden vstopijo v prodajo na svetovni trg. Letošnjo sezono so se karavani električnih dirkalnikov pridružile številne nove ekipe, med njimi je Audi, ki ima v svoji ekipi ABT Schaeffer tudi aktualnega svetovnega prvaka Lucasa di Grassija. BMW svojo udeležbo na prvenstvu z novim vozilom in baterijo napoveduje za naslednjo (5.) sezono, prav tako tudi Mercedes-Benz in Porsche.

Promocijski video

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov