Avto.info

PEUGEOT 2008

domača predstavitev: PEUGEOT 2008

domača predstavitev

Avtor: Foto: Peugeot
domača predstavitev: PEUGEOT 2008 domača predstavitev: PEUGEOT 2008 domača predstavitev: PEUGEOT 2008 domača predstavitev: PEUGEOT 2008 domača predstavitev: PEUGEOT 2008 domača predstavitev: PEUGEOT 2008 domača predstavitev: PEUGEOT 2008 domača predstavitev: PEUGEOT 2008 domača predstavitev: PEUGEOT 2008 domača predstavitev: PEUGEOT 2008 domača predstavitev: PEUGEOT 2008

PEUGEOT 2008 se je z močnimi argumenti prvič predstavil leta 2013. Kupci so vzljubili njegovo eleganco in vozne lastnosti. Avtomobil je beležil neprekinjeno rast prodaje in skupaj je bilo po svetu prodanih 515.000 primerkov[1]. V Evropi se njegov uspeh zrcali tudi v uvrstitvi med vodilne v svojem segmentu, ki ga je 2008 zasedel že kmalu po začetku prodaje.

Za dodatno spodbudo temu uspehu je PEUGEOT 2008 dodelan v vpadljivo SUV  vozilo, ki prekipeva od moči in zapeljuje. Obloge blatnikov, navpična prednja okrasna maska in spodnji ščitniki pod odbijači so odraz pripravljenosti na preizkušnje, ki jih prinaša vsakdan. Rdeč barvni odtenek Ultimate izraža moč avtomobila 2008. Stopnje opreme Access, Active in Allure je okronala še oprema GT Line. Ta nova stopnja opreme, ki je skupna celotnemu izboru vozil PEUGEOT, nudi športen in šik ambient v kombinaciji rdeče in črne barve. PEUGEOT 2008 med vožnjo nudi edinstven občutek nadzora. Občutek, ki zasvoji. PEUGEOT i-Cockpit® uteleša značilnosti vožnje s PEUGEOTOM 2008: intuitivnost, agilnost, varnost. Sistem za nadzor oprijema Grip Control avtomobilu 2008 daje večjo učinkovitost na vseh podlagah. Vgrajen je v kombinaciji z zimskimi pnevmatikami (M+S).

PEUGEOT 2008 ima funkcijo zrcaljenja zaslona Mirror Screen, ki temelji na tehnologijah MirrorLinkTM in Apple Carplay®, poleg tega pa še kamero za vzvratno vožnjo, sistem za zaviranje ob nevarnostni naleta Active City Brake in pomoč pri parkiranju Park Assist, ki jih v tem segmentu sicer redko srečamo. Zgledno obnašanje na cesti pride do izraza pri vseh izvedenkah. Motorji Euro6 kljub svoji varčnosti nudijo obilo užitkov v vožnji. Štiri izvedenke so najboljše v svojem razredu, med drugim 1.2L PureTech 96 kW S&S BVM6.

SUV vozilo PEUGEOT 2008 je odlična ponudba. Ponaša se z zglednim obnašanjem med vožnjo ter ponuja edinstveno vozno izkušnjo, ki osvoji in zasvoji. Oblikovanje je skladno s pravili tega segmenta in izraža moč in robustnost. Obloge blatnikov, navpična prednja okrasna maska in spodnji ščitniki pod odbijači ščitijo karoserijo in potnike. Sprednji del, strešni prtljažni drogovi, okrasni profil zadnjih vrat in prtljažna vrata so prefinjeno oblikovani.

Žarometi s črnim ozadjem in tridimenzionalni "kremplji" že navzven dajejo slutiti tehnologije, s katerimi je avtomobil opremljen. V notranjosti svetel ambient poudarja bogatost materialov in skrb, s katero so bili dodelani prav vsi elementi. Nova stopnja opreme GT Line nudi športen in šik ambient v rdeče-črni barvni kombinaciji. Ta stopnja opreme, ki je univerzalna pri vseh modelih, je del strategije tržne znamke, ki cilja na prodor med vozila višjega cenovnega razreda. Deljiva zadnja sedežna klop 1/3-2/3 uporabnikom omogoča, da z eno potezo povečajo prtljažni prostor s 410 na 1400 litrov. PEUGEOT i-Cockpit® nudi občutja, kakršnih v tem segmentu ne srečamo. Voznik spozna intuitivno, agilno in varno vožnjo.

Sistem za nadzor oprijema Grip Control je na voljo tako pri bencinskih kot dizelskih motorjih in pri ročnih ter samodejnih menjalnikih. Vgrajen je v kombinaciji z zimskimi pnevmatikami (Mud + Snow) Goodyear Vector 4Seasons, ki poskrbijo za resnično vsestranskost v vseh letnih časih. Vgrajena povezljivost s funkcijo Mirror Screen, ki vozniku omogoča, da na zaslonu na dotik vozila podvoji zaslon svojega pametnega telefona, podpira tehnologiji MirrorLinkTM[1] in Apple Carplay®[2].

PEUGEOT 2008 olajša vožnjo po mestnem okolju. Sistem Active City Brake zmanjša resnost prometnih nesreč ali jih prepreči. Sistem Park Assist nudi samodejno parkiranje. Kamera za vzvratno vožnjo na zaslonu izriše gabarit vozila in na ta način olajša manevriranje. V ponudbi so motorji Euro6 PureTech in BlueHDi ter ročni in samodejni menjalniki. Na razpolago so motorji z močjo od 60 do 96 kW in emisijami CO2 med 90 in 114 g/km. Motorji BlueHDi izpolnjujejo standard Euro6, saj so ekskluzivno opremljeni s sistemom za selektivno katalitično redukcijo (SCR) in filtrom trdnih delcev (FAP) z aditivom, ki je najučinkovitejša tehnologija na tržišču. Štirje motorji so najboljši v svojem razredu, med drugim novi 1.2L PureTech 96 kW S&S BVM6.

Zelo privlačno SUV vozilo
Novo SUV vozilo PEUGEOT 2008 izraža močno osebnost, ki budi željo po pustolovščinah. Na vseh vrstah cest se pokaže kot močen avtomobil z inovativno platjo. Na sredini robustne navpične prednje okrasne maske sedi lev, logotip znamke. Zgornji profil maske je čisto in natančno oblikovan ter tvori gladek in nemoten prehod v vodoraven pokrov motornega prostora. Pogled sledi gibanju proti strehi, kjer izstopa profil z obliko vala. Val, nad katerim so razpeti strešni prtljažni drogovi, se začne nad zadnjimi sedeži in poudarja ekskluzivne dekorativne dodatke, ki se prilegajo karoseriji, kot bi bili vdelani v samo kovino. Na koncu obliko zaokroža še zadnji spojler.

Dvižna prtljažna vrata zapirajo odprtino z nizkim nakladalnim pragom, ki nad zadnjim odbijačem v višino sega le 60 cm. Zadnji odbijač tvori čvrst zaščitni pas črne barve, ki obdaja ves 2008. V ta pas, ki ščiti karoserijo, so povezani sprednji in zadnji odbijač s spodnjim ščitnikom, obloge blatnikov in pragovi karoserije. Sposobnost poigravanja z elementi se ujame s prefinjenostjo delov, ki sestavljajo zgornji del avtomobila: brisalni profili stekel, strešni prtljažni drogovi, okrasni profili zadnjih vrat in zadnji spojler. So znak vzpona avtomobila v višji cenovni razred in obenem predstavljajo kontrast z njegovim spodnjim delom in zvišanim podvozjem.

Obline in natančne linije karoserije poudarjata nova barvna odtenka, rdeča Ultimate, ki je značilna barva modela 308 GTi, in Emerald Crystal. V ponudbi je tako devet barvnih odtenkov, od tega pet kovinskih barv in dve navadni. Dinamičnost črpa 2008 tudi iz svojih elegantnih prepoznavnih luči. Spredaj so v karoserijo vdelani žarometi "z mačjim pogledom" in tehnološko dodelano masko, v kateri sta združena krom in črna barva. Zadnje luči imajo novo obliko krempljev v novi topli barvi, ki zagotavlja zelo globok tridimenzionalen učinek.

Ti kremplji predstavljajo okvir za prtljažna vrata, ki se odprejo v prostoren in uporaben prtljažnik. Prtljažnik pa se lahko z eno potezo poveča s 410 na 1400 litrov, kar omogoča deljiva sedežna klop 1/3-2/3. Naslonjalo preprosto preklopite s pritiskom na gumb na njegovem zgornjem delu, sedalo pa se zloži samodejno. Praktičen prtljažnik ponuja številne uporabne detajle, kot so kavlji za pritrjevanje predmetov ali dva odlagalna prostora ob straneh, eden s pritrdilnim pasom in drugi z odlagalno mrežo. Ob vsem tem je na voljo še dodatnih 22 litrov prostora pod preprogo prtljažnika.

Potniški prostor, ki je edinstven v razredu športnih terenskih vozil, v hipu zapelje s svojo dodelanostjo in natančno izdelavo. Svetel in šik ambient razkrije na dotik bogate materiale. Potniški prostor je za doplačilo mogoče opremiti z volanskim obročem iz usnja z okrasnimi šivi, ki ga spremljajo še zaščitni meh prestavne ročice, ročaj ročne zavore in nasloni za roke na vratih v enakem slogu. Ko se voznik udobno namesti na svojem sedežu, odkrije svetlo delovno okolje PEUGEOT i-Cockpit®. Svetloba v avtomobil vstopa skozi velike zastekljene površine. Po želji je v strehi lahko vgrajena panoramska streha s svetlobnimi nizi ali pa je strop lasersko obdelan in ima nameščeno osvetlitev.

Potnikom so na vseh sedežih na razpolago številna odlagalna mesta, ki so premišljeno oblikovana in jih bodo lahko enostavno našli po zaslugi spredaj in zadaj nameščenih stropnih lučk: predali v prednjih vratih, predal pri sovozniku, predalček in držalo za kozarec v bližini prestavne ročice, zaprto odlagalno mesto na konzoli, žepi na hrbtiščih prednjih sedežev … Skupaj je v odlagalnih mestih 24 litrov prostora. Tako bodo vsi ključi, pametni telefoni in ostali vsakdanji predmeti v avtomobilu 2008 vedno našli svoje mesto. S prodorom v višji razred prihaja tudi nova stopnja opreme. Stopnje opreme Access, Active in Allure je okronala še oprema GT Line. Oprema, ki je univerzalna za vse modele PEUGEOT, strankam omogoča, da svojemu avtomobilu dodajo športen in šik pridih.

2008 GT Line stoji na kolesih z ekskluzivnimi 17-palčnimi platišči Eridan z diamantno dodelavo in v sijajni črni barvi. Kromane dodatke iz serijske opreme nadomeščajo črni elementi, in sicer okrasni profil prednje okrasne maske, okrasne obrobe meglenk, pokrovi vzvratnih ogledal in strešni prtljažni drogovi. Prednja okrasna maska ima v tem primeru rešetko v črni kromani barvi (Black Chrome) in napis v športni rdeči barvi, zadnji spodnji ščitnik pa je iz nerjavnega jekla in mu je dodano še okrasno ustje izpušne cevi. Na prednjih blatnikih in na prtljažnih vratih so dodani monogrami GT Line.

Dinamičen slog se nadaljuje tudi v potniškem prostoru, čim odpremo vrata: pragovi iz nerjavnega jekla z napisom PEUGEOT, aluminijaste obloge pedalov in preproge z rdečo obrobo. Visoko nameščeno instrumentno ploščo osvetljuje krog diod LED rdeče barve, ki se ujema s temo RedLine zaslona na dotik. Po prednjih sedežih in zadnji sedežni klopi, po naslonih za roke v vratih, zaščitnem mehu in ročaju prestavne ročice, ročaju ročne zavore in majhnem volanskem obroču so prepredeni rdeči prešivi. Ta dva elementa sta sicer iz polnega zrnastega usnja. Rdeče obrobe, ki krasijo vratne kljuke, najdemo tudi na varnostnih pasovih.

Izdelava kompaktnega SUV vozila je pri Peugeotu terjala temeljit razmislek, da bi lahko ponudili najboljšo avtomobilsko izkušnjo. Rezultat je popolno obvladovanje opreme, ki ga omogoča vozniško mesto PEUGEOT i-Cockpit®. Vozniško mesto, ki simbolizira lastnosti vožnje s PEUGEOTOM 2008: intuitivnost, agilnost, varnost. PEUGEOT i-Cockpit® je prečiščeno vozniško mesto, ki spodbuja pozornost in zbranost. Za volanom voznik takoj najde vse potrebno. Upravljanje avtomobila je sopomenka za užitek. PEUGEOT i-Cockpit® ponovno obuja željo, da bi sedli za volan. Ponovno si zaželimo užiti vse odlike, ki jih ponuja avtomobil.

Le pogled po vozišču in gib z majhnim volanskim obročem nakaže točno smer vožnje, kar poskrbi za nagonsko vez s cesto. Avtomobil se naravno umešča v prostoru prek majhnega volanskega obroča. Majhen volanski obroč pomeni tudi bolj sproščen položaj za vožnjo, saj so roke manj razširjene in dlani ležijo nižje. Ne da bi izpustil cesto izpred oči, se voznik seznani z delovanjem avtomobila 2008. Informacije so zbrane v liniji njegovega pogleda na visoko umeščeni instrumentni plošči, ki jo obkrožajo modre diode LED. Po zaslugi te inovacije nadzor nad delovanjem avtomobila terja manj fizičnega in mentalnega napora.

Medtem ko z levo roko voznik vključi in nastavi tempomat-omejevalnik hitrosti, z desno roko upravlja svoj mobilni telefon na 7-palčnem zaslonu na dotik prek funkcije Mirror Screen. Ta zaslon prikazuje tudi situacijo za vozilom, kar omogoča kamera za vzvratno vožnjo, in upravlja sistem Park Assist med računalniško podprtim parkiranjem. Z desno roko voznik upravlja tudi sistem Grip Control, pri katerem z uporabo vrtljivega gumba lahko izbira med petimi različnimi načini delovanja. PEUGEOT i-Cockpit® poskrbi, da vožnja postane edinstvena izkušnja.

Sistem Grip Control z gumbom na sredinski konzoli širi uporabnost avtomobila 2008, saj prilagaja njegovo vlečno moč v pogojih s slabim oprijemom. Ta patentiran sistem deluje usklajeno s 16 cm oddaljenosti od tal in zimskimi pnevmatikami (Mud + Snow) Goodyear Vector 4Seasons, ki nudijo resnično vsestranskost v vseh letnih časih. Večnamenski in prilagodljiv sistem Grip Control s poseganjem v prednja kolesa izboljša vlečno moč v skladu s podlago. Sistem sicer stalno prepušča nadzor vozniku. Voznik se sicer lahko vedno zanese na inteligenco te opreme, če izbere standardni način, ali pa z vrtljivim gumbom izbere želeni način:
- Standardni način je namenjen običajnim pogojem z nizko pojavnostjo spodrsavanja.
- Način za sneg sproti prilagaja spodrsavanje posamičnih prednjih koles oprijemu, ki je na razpolago. Čim hitrost vozila doseže 50 km/h, sistem preklopi v standardni način.
- Terenski način omogoča brezskrbno vožnjo po spolzki podlagi (blato, mokra trava …). V teh pogojih omogoči speljevanje vozila, tako da prenaša čim več navora na tisto kolo, ki ima oprijem. Deluje kot diferencial z zaporo (DGL) in je še zlasti primeren za terensko vožnjo. Deluje do hitrosti 80 km/h.
- Način za pesek ohranja spodrsavanje obeh pogonskih koles hkrati in tako omogoča napredovanje na razrahljani podlagi. Na ta način preprečuje še, da bi se vozilo vkopalo. Ta način deluje do 120 km/h, nato preklopi v standardni način.
Način ESP Off (izključen elektronski nadzor stabilnosti) vozniku omogoča, da povsem izključi nadzor stabilnosti ESP in nadzor oprijema Grip Control do hitrosti 50 km/h ter povsem sam nadzoruje vlečno moč.

Nadzor oprijema Grip Control je na voljo pri motorjih z močjo 73 kW in več, tako z ročnim kot s samodejnim menjalnikom, in s 16- in 17-palčnimi pnevmatikami. Zmogljivosti avtomobila 2008 izkoristi, tako da pokaže zgledno dinamično obnašanje na vseh podlagah. Takšno učinkovitost lahko doseže zaradi zmerne mase, ki se začne že pri 1045 kg, in zaradi štirih različnih specifikacij podvozja. Vzmeti, blažilniki, stabilizatorji, prednja prema in zadnji prečni nosilec so specifični, da lahko vsem motorjem zagotavljajo doseganje najboljših zmogljivosti. Lega vozila je v vseh okoliščinah odlična. Delovanje krmilnega mehanizma je prilagojeno posameznim specifikacijam podvozja, da lahko prek majhnega volanskega obroča prenaša ustrezne povratne informacije o podlagi.

Tehnološko SUV vozilo
Tehnologije, s katerimi je opremljen PEUGEOT 2008, olajšajo vsakdanje življenje. Funkcija Mirror Screen, ki je združljiva z povezavo MirrorLinkTM[1] ali Apple Carplay®[2], na zaslonu na dotik avtomobila prikazuje vsebino voznikovega pametnega telefona. Voznik tako lahko do svojih aplikacij dostopa na intuitiven in varen način. Zaradi varnosti je dostop seveda povezan s stanjem vozila. Ko se vozilo premika, so dostopne samo tiste aplikacije, ki so uporabne za vožnjo.

Na voljo so med drugim aplikacije Start MyPeugeot, digitalna spremna dokumentacija avtomobila, iCoyote, aplikacija skupnosti s prometnimi informacijami in nevarnimi območji, ter Parkopedia, ki pomaga poiskati prosto parkirno mesto. Za večjo varnost v mestnem okolju ima PEUGEOT 2008 vgrajeno tehnologijo Active City Brake, sistem samodejnega zaviranja ob nevarnosti naleta. Ta naprava lahko zmanjša resnost prometne nesreče ali jo celo prepreči. Sestavlja jo lasersko zaznavalo kratkega dosega, tehnologija LIDAR, ki je umeščeno v zgornjem delu vetrobranskega stekla. To zaznavalo odkriva ovire, kot je v isto smer vozeče ali ustavljeno vozilo na istem prometnem pasu.

Če voznik ne ukrepa, pri vožnji do 30 km/h sistem Active City Brake sam sproži zaviranje s polno močjo, da zmanjša razliko v hitrosti med avtomobilom 2008 in oviro. Samodejno zaviranje lahko doseže pojemek do 10 m/s².

Pomočnik pri parkiranju Park Assist, ki nudi funkcijo samodejnega parkiranja, izkorišča kompaktne zunanje mere avtomobila 2008 za lažjo vožnjo po mestu. Voznik vklopi funkcijo in nato na zaslonu na dotik izbere, ali želi parkirati bočno ali poševno. Ultrazvočna zaznavala nato merijo prosta parkirna mesta in vozniku sporočijo, katero mesto je primerno. Park Assist nato parkira vozilo s poseganjem v električni servoojačevalnik volana. Voznik mora le spremljati okolico in premikanje avtomobila. V vzvratni prestavi kamera za vzvratno vožnjo na zaslonu z barvnimi črtami prikazuje gabarit vozila. Nič lažjega, kot odpeljati s parkirnega mesta. Dovolj je, da voznik ponovno vklopi pametni sistem Park Assist, ki zaradi funkcije za pomoč pri speljevanju navkreber Hill Assist deluje tudi na klancu.

Zaradi oblike in zmerne mase SUV vozila PEUGEOT 2008 bogata ponudba motorjev Euro6 omogoča vse oblike uporabe ob zmerni porabi goriva in emisijah CO2. Slednje se gibljejo med 90 in 114 g/km, kar omogočajo štirje motorji, ki so vodilni v svojih posamičnih razredih. Nova generacija trivaljnih bencinskih motorjev PureTech, ki so jo v celoti skonstruirali v skupini PSA, je cenjena zaradi svojih odlik. Motorji PureTech, ki nudijo izjemno prijetno vožnjo ob zmerni porabi goriva in emisijah, so izjemno lahki. V primerjavi s primerljivo močnim štirivaljnim motorjem tehta atmosferska različica 21 kg manj, tlačno polnjena pa 12 kg manj.

Slednja je opremljena s sistemom za visokotlačno neposredno vbrizgavanje goriva (200 bar) in turbokompresorjem nove generacije z visokim izkoristkom (obratovanje pri 240.000 vrt/min). Za svojo gibno prostornino razvije visok navor, ki pri 1750 vrt/min znaša 205 Nm pri izvedenki s 81 kW in 230 Nm pri izvedenki s 96 kW. Poleg tega motor PureTech zagotavlja izjemno živahnost, konstantno moč vse do 6500 vrt/min ter izjemno zvočno udobje. Ta vsestranski trivaljni motor je mogoče kombinirati s tremi menjalniki: s petstopenjskim ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom ter s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Pri slednjem gre za nov samodejni menjalnik, ki ga izdeluje Aisin in je poimenovan EAT6, kar je kratica iz Efficient Automatic Transmission 6. Zaradi tehnologije Quickshift lahko ponudi izjemno udobje z gladkim in hitrim prestavljanjem. Poleg tega so zaradi zmanjšanih notranjih trenj in drsenja po zaslugi pretvornikov navora s premostitveno sklopko zelo zmanjšane tudi njegove emisije CO2.

Izbor bencinskih motorjev za model 2008 sestavlja pet tipov motorjev:
- 1.2L PureTech 60 kW s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, 4,9 l/100 km in 114 g CO2/km,
- 1.2L PureTech 60 kW s 5-stopenjskim robotiziranim menjalnikom, 4,4 l/100 km in 102 g CO2/km,
- 1.2L PureTech 81 kW S&S s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, 4,4 l/100 km in 103 g CO2/km,
- 1.2L PureTech 81 kW S&S s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom (EAT6), 4,8 l/100 km in 110 g CO2/km, najboljši v svojem razredu,
- 1.2L PureTech 96 kW S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 4,8 l/100 km in 110 g CO2/km, najboljši v svojem razredu.

Dizelski motor 1.6L BlueHDi je ekskluzivno opremljen s tehnologijo selektivne katalitične redukcije (SCR) s filtrom trdnih delcev (FAP) z aditivom. Ta motor se ponaša z rekordnim voznim udobjem in porabo, in to v vseh različicah – s 55, 73 in 88 kW. Selektivna katalitična redukcija (SCR) je najučinkovitejša tehnologija naknadne obdelave dušikovih oksidov (NOx) na tržišču. Je edina tehnologija, ki zmore zmanjšati količino NOx do 90 %. Sistem je umeščen pred filtrom trdnih delcev z aditivom in se tudi hitreje aktivira. Takšna umestitev je mogoča, ker se filter trdnih delcev z aditivom lahko regenerira pri nižji temperaturi kot ostale tehnologije filtrov trdnih delcev, ki jih uporabljajo naši tekmeci. Filter trdnih delcev z aditivom odstrani 99,9 % trdnih delcev, tudi najmanjših. Ta učinkovitost pri zmanjševanju količine NOx izboljša tudi emisije CO2 in porabo goriva, ki je do 4 % manjša kot pri motorjih EURO5.

Ponudbo dizelskih motorjev za športno terensko vozilo 2008 sestavlja šest tipov motorjev in vsi imajo emisije CO2 pod 100 g/km:
- 1.6L BlueHDi 55 kW s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, 3,7 l/100 km in 97 g CO2/km, najboljši v svojem segmentu,
- 1.6L BlueHDi 73 kW s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, 3,7 l/100 km in 97 g CO2/km,
- 1.6L BlueHDi 73 kW S&S s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, 3,5 l/100 km in 90 g CO2/km, izvedenka z nizko porabo,
- 1.6L BlueHDi 73 kW S&S s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, 3,6 l/100 km in 95 g CO2/km,
- 1.6L BlueHDi 73 kW S&S s 6-stopenjskim robotiziranim menjalnikom, 3,6 l/100 km in 95 g CO2/km,
- 1.6L BlueHDi 88 kW S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 3,7 l/100 km in 96 g CO2/km, najboljši v svojem segmentu.

[1] Konec decembra 2015
[1]MirrorLinkTM je napreden komunikacijski protokol, ki so ga razvili v združenju Car Connectivity Consortium, kjer so zbrani vodilni avtomobilski proizvajalci, proizvajalci mobilnih telefonov ter razvijalci aplikacij.
[2] Apple Carplay® je komunikacijski protokol podjetja Apple.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.