Avto.info

Citroën Grand C4 Picasso

domača predstavitev: Citroën Grand C4 Picasso

domača predstavitev

Avtor: Foto: Citroën
domača predstavitev: Citroën Grand C4 Picasso domača predstavitev: Citroën Grand C4 Picasso domača predstavitev: Citroën Grand C4 Picasso domača predstavitev: Citroën Grand C4 Picasso domača predstavitev: Citroën Grand C4 Picasso domača predstavitev: Citroën Grand C4 Picasso domača predstavitev: Citroën Grand C4 Picasso domača predstavitev: Citroën Grand C4 Picasso

CITROËN je slovenskim novinarjem včeraj predstavil novega GRAND C4 Picassa: avtomobil edinstvenega sloga, ki se jasno razlikuje od izvedenke s 5 sedeži in ki predstavlja novo ravnovesje med prostornostjo v notranjosti in tekočimi linijami. Učinkovita nova platforma EMP2 mu namreč omogoča, da ponudi najboljšo kombinacijo na trgu, ko gre za modularnost, bivalno udobje in dostopnost. Vozilo dosega tudi rekordne emisije CO2 z izvedenko s samo 98 g/km. Poleg tega uvaja popolnoma novo tehnologijo BlueHDi z izvedenko, ki dosega moč 150 KM in izpusti le 110 g CO2/km.

Nova modularna platforma EMP2 (Efficient Modular Platform 2) omogoča uporabo specifične velike medosne razdalje 2,84 m (najdaljše v kategoriji), ki ob ohranjeni dolžini predhodne generacije (4,59 m) lahko ponudi tudi :
- več modularnosti s tretjo vrsto preklopnih sedežev za namestitev 7 oseb;
- več bivalnega udobja z največ prostora v 2. in 3. vrsti;
- boljšo dostopnost, zlasti do 3. vrste, zaradi optimalnega odpiranja vrat;
- več prostora za prtljago s prtljažnikom, ki je povečan za 69 litrov (645 litrov VDA in več kot 700 litrov, kadar je 2. vrsta pomaknjena maksimalno naprej).

Novi CITROËN GRAND C4 Picasso ima nov motor BlueHDi, ki ustreza standardu Euro 6 in ki vključuje modul SCR (Selective Catalytic Reduction), edino tehnologijo, ki je sposobna močno znižati emisije NOx  (- 90%) in obenem znižati emisije CO2. Iz tega izhaja v tej kategoriji popolnoma novo razmerje med zmogljivostmi in porabo: moč 150 KM za samo 110 g CO2/km pri ročnem menjalniku, in 117 g/km s samodejnim menjalnikom zadnje generacije.

Zaradi močnega dizajna se jasno razlikuje od izvedenke s 5 sedeži (specifičen tehnološki pogled spredaj, strešni loki kot stranski podpis, popolnoma nove zadnje luči s svetlobnimi diodami in z učinkom 3D). Združuje tudi vse adute nove generacije C4 Picasso, saj ima:
- notranjost, obdelano v duhu udobnega bivališča z minimalističnim ambientom in izrednim udobjem za vsakega potnika, ker ima poleg paketa Lounge na voljo še posebne zračnike v 3. vrsti;
- tehnologije, ki služijo dobremu počutju, z vmesnikom za vožnjo 100 % na dotik, ki je povezan z 12-palčnim panoramskim zaslonom visoke ločljivosti;
- inovacije za še lažjo vožnjo: že ob lansiranju uvaja ekskluzivnost v segmentu, Vision 360;
- združitev med udobjem/lego na cesti, ki prekinja s predhodnimi generacijami, z električnim servovolanom in optimalnim podvozjem.

Dizajn s tekočimi linijami, ki kažejo na prostornost v vozilu
Novi CITROËN GRAND C4 Picasso ponuja novo ravnovesje med tekočimi linijami in prostornostjo v vozilu. Ima poseben dizajn, s proporci, ki so popolnoma drugačni kot proporci v segmentu.  Modularna platforma EMP2 je namreč omogočila znatno povečanje medosne razdalje (2,84 m, kar je 11 cm več kot pri predhodniku) v korist notranje prostornosti in prostornine prtljažnika (69 litrov več kot predhodna izvedenka), pa tudi dizajna, saj je ponudila več svobode oblikovalcem. Prednji previs so lahko skrajšali za 11,6 cm (najkrajši v kategoriji), blok motorja in pod so znižali (- 50 mm za motor; - 20 mm za pod) in razširili so razmik med kolesi (+ 82 mm spredaj ; + 31 mm zadaj).

Poleg popolnoma novih proporcev pa ima novi CITROËN GRAND C4 Picasso tudi močan slog, ki ga jasno razlikuje od izvedenke s 5 sedeži:
- Stranski pogled novega CITROËNA GRAND C4 Picasso ima poseben izraz zaradi razporeditve strešnih lokov, ki se začnejo ob vznožju vetrobranskega stekla. Ta izraz kaže na prostornost kabine, prav tako kot velike zastekljene površine, ki poudarjajo prostoren in vabljiv potniški prostor. Da pa sta slog in uporabnost združena, srednji del aluminijastih lokov služi za prevoz tovora. Izklesani boki poudarjajo zelo avtomobilski značaj slogovnih potez.
- Pogled od spredaj s posebej tekočimi potezami označuje novo identiteto sloga CITROËN z motornim blokom odločnih vodoravnih linij in z dvojno puščico, ki se podaljšuje, dokler ne obkroži dnevnih luči s svetlečimi diodami. Neposredno spodaj so nameščeni pretanjeni žarometi, ki pripevajo k tehnološkemu podpisu pogleda od spredaj. Meglenke dopolnjujejo ta popolnoma izvirni svetlobni izraz.
- Zadnje luči s svetlečimi diodami imajo učinek 3D z globoko in popolnoma novo risbo, ki pretanjeno ustreza futurističnim in obenem tehnološkim kodeksom. Poleg tega je pogled od zadaj dinamičen zaradi dvižnih prtljažnih vrat, ki nakazujejo trpežnost in široko ponudbo. Odprta prtljažna vrata omogočajo širok in enostaven dostop do prtljažnika.

Za poudarek slogovnih odlik razpolaga CITROËN GRAND C4 Picasso s paleto osmih barvnih odtenkov, od rafiniranih sivih Shark in Aluminium, rjavega Hickory, belega Banquise in črnega Onyx do svetleče rdečega Rubi, modrega Teles in modrega Kyanos. Temu se pridružujejo tri lita platišča 16’’, 17’’ in 18’’.

Notranjost, obdelana v duhu udobnega bivališča
Minimalistična in prosta notranjost novega CITROËNA GRAND C4 Picasso je bila zamišljena v duhu udobnega bivališča. Vtis poudarja serijsko vgrajeno panoramsko vetrobransko steklo in velika zastekljena streha, s katerima se novi  CITROËN GRAND C4 Picasso kopa v naravni svetlobi. Ima namreč zgledno zastekljeno površino, ki meri več kot 5,70 m2. Ponoči tudi bele luči z led diodami prispevajo k temu vtisu dobrega počutja, saj ustvarjajo mehko vzdušje (stropna luč, osvetlitev ozadja odlagalnih prostorov, mizice na hrbtni strani prednjih sedežnih naslonov in vratne kljuke).

Duh udobnega bivališča novega CITROËNA GRAND C4 Picasso se nahaja tudi v kakovosti uporabljenih materialov in v skrbi, posvečeni vsakemu detajlu: zaznana kakovost novega CITROËNA GRAND C4 Picasso je na najboljši ravni v kategoriji.Armaturna plošča asimetričnih potez združuje različne barvne odtenke in materiale. Na voznikovi strani prevladuje črna s tehnološkim pridihom, ki na sovoznikovi strani izzveni v svetlejši odtenek (Ardoise ali Champagne, glede na izbrano barvno kombinacijo) z učinkom bleščic. Za dodatek individualnosti pa široki 12-palčni panoramski zaslon na sredini armaturne plošče omogoča prikaz fotografije v visoki ločljivosti.Brušeni kromani deli in vstavki bleščeče črne barve še popestrijo celoto. Notranje vratne obloge so prav tako obdelane zelo skrbno: vratni ročaj je prevlečen s popolnoma novim motivom, ki je izdelan z laserskim graviranjem. Skrbnost in prefinjenost v vsakem najmanjšem detajlu.

Vsak potnik v novem GRAND C4 Picassu je obravnavan posebej, da se počuti kot doma:
- izdelava prednjih sedežev z asimetričnim desenom je obdelana z grafičnim učinkom, ki ustvarja vtis sedežne klopi kot zofe;
- 2. vrsta ima tri samostojne sedeže z nastavljivim sedalom in nagibom naslona;
- zračniki so posebej namenjeni potnikom v 3. vrsti, kar je ekskluzivno v tej kategoriji.

Eleganca in udobje prevladujeta z oblikovanjem, ki se navdihuje v svetu notranjega dizajna : na voljo je oblazinjenje iz usnja Nappa v dveh barvnih odtenkih v svetli kombinaciji, in usnjeno oblazinjenje Mistral.V novem CITROËNU GRAND C4 Picasso vsi potniki potujejo v prvem razredu, zahvaljujoč Paketu Lounge, ki je ekskluzivnost v tem segmentu, z masažnimi prednjimi sedeži in s sedežem Relax, ki omogoča sovozniku, da iztegne noge, za vse potnike pa so tu vzglavniki Relax za oporo vratu. In tudi kot v prvem razredu, potniki v 2. vrsti lahko uporabijo paket Multimédia « plug & play » za ogled najljubših filmov na 2 zaslonih, vgrajenih v prednje vzglavnike.   

Vmesnik za vožnjo, 100 % digitalen, 100 % na dotik
Novi CITROËN GRAND C4 Picasso ponuja vmesnik za vožnjo, ki je 100 % digitalen, intuitiven in estetski obenem. Armaturna plošča čistih oblik je urejena okoli dveh zaslonov, ki se nahajata v srednjem delu: 7-palčnega zaslona na dotik in 12-palčnega panoramskega zaslona visoke ločljivosti. Serijsko vgrajeni 7-palčni zaslon na dotik, skupaj s svojimi 7 občutljivimi točkami (pushs), omogoča upravljanje vseh funkcij vozila: dvopodročne klimatske naprave, navigacije, avdia, telefona, pomoči pri vožnji, povezanih storitev…Vsa stikala so na dosegu prstov!

Spektakularni 12-palčni panoramski zaslon visoke ločljivosti prikazuje bistvene informacije za vožnjo, njegovo konfiguracijo pa voznik lahko nastavi kadarkoli. Izbere lahko prikaz informacij navigacijskega sistema ali pa pomoči pri vožnji, glede na svoje želje. Voznik lahko za ozadje prikaže svojo fotografijo, preprosto s pomočjo ključa USB. Vozilo tako postane pravi življenjski prostor, kjer se vse informacije, ki jih voznik potrebuje, nahajajo v njegovem vidnem polju. Nova tema za osebno nastavitev, ‘Graphic’, bo dopolnila obe temi, ki sta prisotni ob lansiranju izvedenke s 5 sedeži.

Za stalno povezanost pa ima novi CITROËN GRAND C4 Picasso portal povezanih aplikacij, CITROËN Multicity Connect,  ki se ga upravlja preko 7-palčnega zaslona na dotik. Prilagojen je avtomobilski uporabi, njegove številne aplikacije pa olajšajo življenje vozniku in njegovim sopotnikom:
- s pomočjo aplikacije « Gorivo » ga vodijo do najbližje in/ali najcenejše bencinske črpalke ;
- z aplikacijama « Rumene strani » in « Trip Advisor » mu pomaga poiskati hotel ali restavracijo ;
- z aplikacijo « Michelin Trafic » ga obvešča o stanju prometa ;
- z aplikacijo « Coyote » pa ga opozarja na nevarna območja vožnje. 

Vse te aplikacije so vgrajene v vmesnik za vožnjo in lahko upoštevajo informacije vozila (položaj, hitrost, pot navigacije, nivo goriv, …), da podajo verodostojno informacijo v najboljšem trenutku ter tako prehitijo voznikove potrebe v vseh situacijah.

Sproščena in lahka vožnja
Poleg vsakodnevno koristnih funkcij, kot so prostoročni dostop in zagon (ADML), motorizirana prtljažna vrata, 220-voltni priključek, osvetljene mizice ali kamera za vzvratno vožnjo, novi CITROËN GRAND C4 Picasso ponuja tudi novosti za lahko in sproščeno vožnjo:
- sistem Vision 360, ekskluzivnost v segmentu: zahvaljujoč štirim kameram, nameščenim okoli vozila, lahko voznik izbere pogled na vozilo s ptičje perspektive ali samo pogled na njegov zadnji del ali pa pravi panoramski pogled naprej, ki je praktičen zlasti za izhode iz garaže! Tako ima na voljo popoln pogled na bližnjo okolico vozila. Vidljivost je razširjena, manevriranje pa olajšano;
- sistem Park Assist: ta pomoč pri parkiranju pomaga vozniku pri iskanju parkirnega prostora in čim zazna prostor, opravi samodejen manever, bočno ali pa prečno na smer vožnje. Vozniku preostane le še upravljanje pospeševanja in zaviranja.

Tehnologije za varnost
Novi CITROËN GRAND C4 Picasso je koncentrat tehnologij za predvidevanje in pomoč pri vožnji, za vedno bolj varno in mirno vožnjo:
- aktivni sistem regulacije hitrosti, ki uporablja radar, nameščen v prednjem odbijaču, zaznava in opozarja na upočasnitev vozila, ki vozi spredaj, in vzdržuje konstantno razdaljo tako, da deluje na pospeševanje in na motorno zavoro v okviru plus ali minus 25 km/h. Ko je cesta spet prosta, se vozilo samodejno povrne na zahtevano hitrost. Ta sprememba klasičnega sistema regulacije hitrosti prispeva dodatno udobje pri uporabi in je serijsko na voljo pri nivoju opreme exclusive;
- opozorilo v primeru nevarnosti naleta prav tako uporablja radar, nameščen spredaj, za opozarjanje voznika, da je njegovo vozilo preblizu vozila, ki vozi spredaj. To opozorilo deluje od hitrosti 30 km/h s 3 nivoji opozoril glede na nevarnost (vizualno, zvočno in preko napetosti varnostnega pasu).
- napreden nadzor pogonskih koles, elektronski sistem, ki izboljša vodljivost na slabo oprijemljivih podlagah. Za udobje in lego na cesti v vseh situacijah, tudi najbolj ekstremnih!
- aktivni varnostni pasovi za voznika in sovoznika so opremljeni z motorji, ki v primeru nevarnosti pas samodejno napnejo za maksimalno zaščito. Poleg tega pa funkcija AFIL video (opozorilnik za nehote prekoračeno črto voznega pasu) s tresenjem v pasu tudi opozarja voznika o prekoračeni črti;
- obdelava slik iz miniaturne kamere, vgrajene v notranjem vzvratnem ogledalu, upravlja  samodejne dolge luči, torej samodejni vklop in izklop dolgih luči glede na pogoje osvetljenosti in prometa. Ta tehnologija omogoča 5-krat pogostejšo uporabo dolgih luči, kot če bi jih vklapljali ročno. Tako imamo na voljo tudi novo, bolj prediktivno generacijo opozorilnika za nehote prekoračeno črto (AFIL video);
- sistem nadzora mrtvega kota z ultrazvokom obvešča voznika o prisotnosti vozila v mrtvih kotih, s pomočjo oranžne diode, nameščene v kotu vsakega zunanjega ogledala. Sistem sestavljajo 4 zaznavala, nameščena v prednjem in zadnjem odbijaču, deluje pa med 12 in 140 km/h in nadzira območje, ki spredaj meji na zunanje ogledalo, zadaj pa območje do okoli 5 m za zadnjimi odbijači in 3,5 m ob strani vozila.
- CITROËN eTouch, storitev, ki vključuje sistem klica v sili in pomoči na cesti z lokalizacijo vozila (glede na državo), dve brezplačni storitvi, na voljo 24 h dnevno in 7 dni v tednu s pomočjo vgrajene kartice SIM, ki v primeru nesreče zagotavljata natančno določitev položaja vozila in hitro intervencijo služb pomoči.

Te napredne tehnologije zagotavljajo vozniku, sopotnikom in drugim udeležencem v prometu varnejše potovanje in upravljanje vozila, ki postane trenutek užitka in umirjenosti. Za to novo generacijo vozila C4 Picasso so za natančne izpopolnitve prevozili več kot 3,5 milijona kilometrov v več državah, in v najbolj ekstremnih situacijah, da bi zagotovili optimalno mirnost pri uporabi.

Učinkovita zgradba za še več modularnosti in bivalnega udobja
Novi CITROËN GRAND C4 Picasso prinaša nove reference glede zgradbe. Modularna platforma EMP2 je omogočila pomik zadnjega kolesa za 55 mm nazaj glede na izvedenko s 5 sedeži in tako posebej dolgo medosno razdaljo 2,84 m (najdaljša v segmentu in celo daljša kot pri CITROËNU C8).

Novi CITROËN C4 Picasso ohranja enako dolžino kot predhodna generacija, omogoča pa:
- namestitev do 7 oseb zaradi tretje vrste zložljivih sedežev;
- sprostitev več kot 2,75 m dolgega prostora za prtljago s preklopom sovoznikovega sedeža v mizico;
- najboljše bivalno udobje v segmentu v 2. in 3. vrsti sedežev ob maksimalni fleksibilnosti (maksimalni prostor pri kolenih 217 mm v 2. vrsti in 108 mm v 3. vrsti);
- najboljšo dostopnost do 3. vrste v segmentu, z optimalnimi dimenzijami in koti odpiranja vrat (zadnje kolo je pomaknjeno za 55 mm bolj nazaj kot pri izvedenki s 5 sedeži) ter z najdaljšo nastavitvijo vzdolžnega pomika 2. vrste v segmentu (150 mm) ;
- prostornino prtljažnika, ki je za 69 litrov večja od predhodne generacije, s prtljažnikom prostornine 645 litrov VDA in več kot 700 litrov, kadar je 2. vrsta sedežev pomaknjena popolnoma. To je tudi najširši prtljažnik v kategoriji  s 1,17 m med notranjimi blatniki.

Te optimalne dimenzije (dolžina : 4,59 m / širina : 1,83 m / višina : 1,63 m), skupaj z električnim servovolanom in obračalnim krogom 11 m, zagotavljajo, da je novi CITROËN GRAND C4 Picasso okretno vozilo, ki se prilagaja vsem situacijam vožnje. Novi CITROËN GRAND C4 Picasso ponuja tudi številne odlagalne prostore, ki so vedno bolj domiselni in praktični. Tako kot osvetljeni predal v srednjem delu armaturne plošče s priključki jack, USB in 220 V, ki je idealen za priklop Smartphona ali tabličnega računalnika ob hkratnem zavarovanju pred radovednimi pogledi. Ali pa snemljiva konzola pri izvedenkah z robotiziranim menjalnikom, med sovoznikovim in voznikovim sedežem, da so osebne stvari na dosegu roke. In seveda predali pod sedeži spredaj in v vratnih oblogah, pa mrežasti žepi, mizice na naslonih prednjih sedežev z osvetlitvijo z LED diodami in prostori v podu v 2. vrsti, ki so zelo praktični za vsakodnevno rabo.

Vodilni v segmentu pri emisijah CO2 in porabi
Da bi zmagal v izzivu glede zmanjšanja emisij CO2, je novi CITROËN GRAND C4 Picasso za več kot 100 kg lažji v primerjavi s staro generacijo:
- zaradi nove platforme EMP2 je lažji za 60 kg,  ker za določene dele uporablja aluminij in jeklo THLE (zelo visoka stopnja elastičnosti) in ima zadnji pod iz kompozitnega materiala;
- zaradi karoserije je lažji za dodatnih 40 kg, zaradi optimalnih zunanjih dimenzij in zaradi uporabe novih materialov, motorni pokrov je na primer iz aluminija, prtljažna vrata pa iz kompozitnega materiala. Z motorjem e-HDi 115 pa je kar za blizu 110 kg lažji v primerjavi z enakovredno izvedenko iz prejšnje generacije!

Tako zmanjšana masa skupaj z odlično aerodinamiko (SCx 0,70, rekord v segmentu) in z optimalno ponudbo motorjev prispeva k velikemu zmanjšanju emisij in porabe: v povprečju za 30 gramov manj ali več kot 1 liter manj na 100 km v primerjavi s prejšnjo generacijo. Poleg tega je novi CITROËN GRAND C4 Picasso prvi enoprostorec, opremljen z motorji z notranjim zgorevanjem, ki dosegajo manj kot 100 g CO2/km. Motor e-HDi 90 Airdream z novim 6-stopenjskim robotiziranim menjalnikom ETG6 odda le 98 g/km CO2, in pri mešanem ciklu dosega porabo le 3,8 l/100 km, kar je rekord v kategoriji!

Ponudbo motorjev novega CITROËNA GRAND C4 Picasso odlikujejo imenitni aduti:
- pri dizelski izvedbi imajo vsi motorji tehnologijo Stop&Start;
- središče ponudbe, e-HDi 115, dosega 104 g CO2 z menjalnikom ETG6 (105 gramov CO2 z ročnim menjalnikom) in porabo pri mešanem ciklu 4 l/100 km ;

Novi CITROËN GRAND C4 Picasso je prvi model CITROËN z motorjem BlueHDi, ki ustreza standardom Euro 6: BlueHDi 150 dosega rekordno raven emisij CO2 v kategoriji za to raven moči: 150 KM in samo 110 g CO2 /km (117g CO2/km s samodejnim menjalnikom). Vgrajen ima modul SCR (selective catalytic reduction), edino tehnologijo, ki je sposobna močno znižati emisije Nox (- 90 %) in obenem zmanjšati emisije CO2 (v vseh situacijah). Ker je SCR nameščen tik pred filtrom trdnih delcev, je učinkovit že v fazi naraščanja temperature motorja in ostane popolnoma operativen v fazah vožnje v mestnem okolju. To omogoča večji izkoristek motorjev, zlasti zaradi postopnega naraščanja kompresijskega razmerja, ter doseganje manjše porabe goriva in nižjih emisij CO2 za 2 do 4%.

Motor BlueHDi 150 je na voljo tudi s samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom zadnje generacije, ki ima izboljšave:
- pri porabi, zlasti zaradi zmanjšanja notranjih trenj
- pri hitrosti prestavljanja prestav
- pri tresljajih, zaradi boljše absorpcije acikličnega delovanja motorja

Za še boljšo učinkovitost porabe in emisij CO2 je ta novi samodejni menjalnik povezan tudi s tehnologijo Stop and Start, z inovacijo, ki omogoča ohranitev tlaka olja, ko motor stoji. 6-stopenjski ročni menjalnik, ki je na voljo z vsemi dizelskimi motorji, dopolnjuje še novi 6-stopenjski robotizirani menjalnik z izboljšanimi funkcijami:  ETG6 (Efficient Tronic Gearbox 6 speeds), na voljo z motorji e-HDi 90 in e-HDi 115. Vozniku ponuja možnost preklapljanja med načini (ročnim ali avtomatiziranim), glede na njegove želje in okolico. Ta menjalnik ima funkcijo za lažje speljevanje in optimalno kartografijo pedala, ki omogoča boljše doziranje za zelo počasno speljevanje in bolj prijetno vožnjo. Poleg tega ima tudi bolj jasno modulacijo vrtilnih frekvenc za prestavljanje, glede na voznikovo delovanje, za večjo dinamičnost in več udobja. In navsezadnje je bolj učinkovit, zahvaljujoč optimalnim zakonitostim prestavljanja.

Povezava udobja in lege na cesti
Močna plat novega CITROËNA GRAND C4 Picasso: vožnja. K priznanemu udobju CITROËNA C4 Picasso ta nova generacija prinaša več okretnosti, vodljivosti in lahkosti, za lažjo in mirnejšo vožnjo. Zmanjšana masa in znižanje težišča ponujata novo ravnovesje med udobjem in lego na cesti, z več prijetne vožnje, več varnosti in čisto novim udobjem vzmetenja:
- zaradi navpično nameščenih amortizerjev,
- zaradi vpetja preme nad središčem kolesa.

Protihrupna zaščita in zaščita pred tresenjem je prav tako imenitna:
- zaradi električnega servovolana, ki bolje filtrira prenos tresljajev s ceste na drog volana;
- zaradi blaženja hrupa vožnje s filtriranjem mosta na sprednjem delu;
- zaradi nove zvočno-izolacijske podložke iz dveh materialov na zadnji premi.

Večino teh izboljšav prinaša nova platforma EMP2.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.