Avto.info

Citroën C1

domača predstavitev: Citroën C1

domača predstavitev

Avtor: Foto: Citroën
domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1 domača predstavitev: Citroën C1

CITROËN je v teh dneh predstavil novega CITROËNA C1, ki bo nadomestil prodajno uspešnico, ki je bila od lansiranja v letu 2005 prodana v več kot 780.000 primerkih. Živahni in brezkompromisni najnovejši mestni malček, ki bo na voljo kot tri- in petvratna izvedenka, se bo predstavil še v povsem novi karoserijski različici z zložljivo streho, ki so jo poimenovali Airscape. Novi CITROËN C1 se ponaša s prodornimi značajskimi lastnostmi, zaradi katerih ga zagotovo opazimo in ločimo od drugih. Ponuja optimističen odgovor na potrebe po urbani mobilnosti in je del prenove znamke CITROËN.

Novi CITROËN C1 združuje:
- več dizajna z energično obliko karoserije in igrivim prednjim delom z navihanim pogledom, ki ga zariše oblika žarometov. Dvobarvne izvedenke in barvite kombinacije notranjosti dodatno poudarijo njegov izrazit značaj in njegovo "Joie de vivre". Nedvomno in več kot očitno je, da gre za družinskega člana prenovljene znamke CITROËN. Zaradi edinstvenega stila in "obraza", ki se mu ni moč upreti, pritegne vašo pozornost ob prvem pogledu nanj;

- več udobja z dobrim počutjem, ki ga vsakodnevno nudi po zaslugi kompaktnih dimenzij (zgolj 3,46 m), okretnosti in priročnega upravljanja (premer obračalnega kroga: 4,80 m), zaradi katerih se zmuzne vsepovsod. Zagotavlja tudi udobno vzmetenje na najvišji možni ravni in vrhunsko lego na cesti;

- več uporabnih tehnologij za poenostavitev bivanja v vozilu z opremo, ki je enostavna za uporabo, tako kot 7-palčni zaslon na dotik ali pa tehnologija za zrcaljenje zaslona Mirror Screen, ki omogoča podvojitev prikaza in upravljanje aplikacij uporabnikovega pametnega telefona preko zaslona na dotik. Novi CITROËN C1 je lahko opremljen celo s sistemom za prostoročni dostop in zagon, kamero za pomoč pri vzvratni vožnji ali pa s sistemom za speljevanje na strmini, ki zagotavljajo še bolj sproščeno vožnjo;

- vse to za zmerne stroške po zaslugi manjše mase (840 kg), zaradi katere se v kombinaciji z bencinskimi motorji zadnje generacije uvršča med najboljše svojega tržnega razreda z vidika porabe goriva (3,8 l/100 km) in emisij CO2 (88 g/km).

Nadvse privlačen stil zunanjosti

Novi CITROËN C1 bo kot tri- ali petvratna izvedenka na voljo v dveh karoserijskih različicah, kombilimuzina in Airscape z zložljivo streho. Dinamično in energično stilsko zasnovo zagotavljajo neprekinjena vizualna linija med vetrobranskim steklom in bočnimi stekli, stebrički vetrobranskega stekla v črni barvi in pri nekaterih stopnjah opremljenosti tudi kromani brisalni profili stekel. Prednji del je prevzel prepoznavne identifikacijske elemente novih modelov znamke z obliko žarometov v dveh delih, ki v kombinaciji z okroglimi optičnimi bloki poskrbijo za navihan pogled in nasmejan prednji del.

Oblikovno prepoznavne dnevne luči z diodami LED imajo vertikalno oblikovno zasnovo, ki dodatno poudari nasmejani pogled in nedvomno še poglobi njegov značaj. Zadnji del je dinamično razgiban zaradi steklenih prtljažnih vrat in luči oglate oblike za tridimenzionalni učinek. Novi CITROËN C1 se ponaša z večnim dizajnom in neustavljivo privlačnim izrazom, katerima se pridružujejo tudi kompaktna prostornina in široki koloteki tako na prednjem kot tudi zadnjem delu. To je enkratni predstavnik nove družine vozil CITROËN. Z izrazitimi značajskimi lastnostmi pritegne pozornost nase in osvoji naše srce že ob prvem pogledu nanj.

Privlačne barve
Igrivi in živahni novi CITROËN C1 je na voljo v osmih modernih barvah karoserije, med katerimi najdemo elegantne barve, kot so črna Caldéra, siva Gallium, siva Carlinite, olivna Brown in pa tudi svetle barve, belo Lipizan, modro Smalt Blue, rdečo Scarlet in rdečo Sunrise Red. Z dvema dvobarvnima odtenkoma igra tudi na karto možnosti za individualizacijo podobe. Ob lansiranju bosta na voljo dve posebni izdaji, pri eni je barva strehe drugačna od ostalih delov karoserije, druga pa ponuja dvobarvno kombinacijo, in sicer streho v olivni Brown ter karoserijo v beli Lipizan ali črni Caldéra.

Tudi za izvedenko Airscape z zložljivo streho je na voljo dvobarvni učinek, saj je lahko barva platnene strehe v kontrastnem odtenku glede na barvo karoserije vozila. Na voljo so tri barve platnene strehe: Black, Grey in ekskluzivna barva novega vozila C1: Sunrise Red. Če želimo dodatno izpiliti moderen in tehnološko napreden videz tega mestnega vozila, ga lahko opremimo s 14- in 15-palčnimi okrasnimi pokrovi ali pa s 15-palčnimi litimi platišči z diamantnim rezom.

Pri novem CITROËNU C1 pa ni sveža in igriva zgolj zunanjost, temveč to velja tudi za njegovo notranjost, ki se ponaša z živahnim in barvitim ambientom. Prečiščena in dobro strukturirana armaturna plošča razveseljuje z barvitimi dodatki: na upravljalni plošči za multimedijske naprave, okrasnih profilih zračnikov in podnožju prestavne ročice. Notranjost dopolnjujejo plošče vrat z dodatki v barvi karoserije.

UDOBJE IN DOBRO POČUTJE ČISTO VSAK DAN
Novi CITROËN C1 ponuja nov pogled na mesto in njene zahteve. Njegov motiv je: "Mestne ulice so najljubši teren za igro".

Airscape: Vabilo k maksimalnemu izkoristku vsakega trenutka posebej
Novi CITROËN C1 nudi vsakodnevne užitke in emocije. Mestu se predstavlja z najnovejšo izvedenko Airscape z zložljivo streho, ki ne bo na voljo zgolj za trivratne karoserijske različice temveč tudi za petvratne, kar je prava ekskluzivnost v tem avtomobilskem razredu. Mehka platnena streha z drsnim pomikom, ki se ponaša z izjemno velikimi dimenzijami (Š: 800 mm x D: 760 mm), je enostavna za uporabo in električno krmiljena. Izvedenke Airscape z zložljivo streho nudijo potnikom možnost, da se v kateremkoli trenutku podajo na pot v neznano, v polni meri užijejo življenje in se naužijejo vožnje po mestu. Za še več svobode in užitkov vse dni v tednu.

Kompaktnost za še večjo okretnost
Novi CITROËN C1 omogoča prevoz štirih odraslih, ki jim ponuja dovolj prostora v predelu kolen tako na prednjih kot tudi zadnjih sedežih, pri tem pa ohranja kompaktne dimenzije (D: 3,46 m / Š: 1,62 m / V: 1,45 m) kot trivratna in tudi kot petvratna izvedenka. Vendar pa ostaja vsestransko uporaben mestni malček, ki sodi med najbolj kompaktne na trgu. Zelo majhne dimenzije mu zagotavljajo izjemno okretnost in enostavno krmiljenje, kar gre pripisati tudi optimalnemu premeru obračalnega kroga (4,80 m) in električnemu servovolanu. Nadvse okretno vozilo se z lahkoto in nagajivo poigrava z ovirami v mestu.

Odlagalna mesta in oprema za enostavno bivanje v vozilu
Novi CITROËN C1 se lahko pohvali z dinamičnim in energičnim dizajnom, hkrati s tem pa tudi z enostavno uporabo po zaslugi osnovne opreme za vsakodnevne potrebe. Gre za idealnega partnerja, ki nudi številna priročna in domiselna odlagalna mesta, razporejena na vseh štirih koncih potniške kabine. Med drugimi najdemo tudi nosilec za kozarce in zaprto odlagalno mesto za večjo varnost, kamor lahko shranimo litrsko plastenko. Novi CITROËN C1 nudi premišljeno ergonomsko zasnovo, ki poenostavi vsakodnevno bivanje v vozilu, še posebej zaradi priročnega prtljažnega prostora velikosti 196 litrov, ki je enostavno dostopen po zaslugi zadnje police, ki se preklopi od odpiranju prtljažnih vrat. Če so zadnji sedeži preklopljeni, se prostornina prtljažnika poveča na 780 litrov. Za to vozilo je na voljo tudi oprema za dobro počutje v notranjosti, kot na primer samodejna klimatska naprava, ogrevani sedeži in pri trivratni izvedenki tudi spominska nastavitev položaja prednjih sedežev.

Združitev udobja in lege na cesti
Novi CITROËN C1 se ponaša tudi z odličnim razmerjem med udobjem in lego na cesti. V primerjavi s prejšnjo generacijo ima novo zadnjo premo, ki je 4 kg lažja, nove vzmeti obese, nove amortizerje in nov stabilizacijski drog večjega premera. Rezultat tega sta udobno vzmetenje na najvišji možni ravni in vrhunska lega na cesti. Novi električni servovolan zagotavlja vozno udobje in tudi natančno krmiljenje. Med uporabo je mehak, prijeten in natančen, kar velja tako za vožnjo po mestu kot tudi izven njega, s čimer polno prispeva k užitkom v vožnji. K temu prištevamo še nove pnevmatike z zelo nizkim kotalnim uporom in zmernimi dimenzijami (14- in 15-palčne), ki vozilu zagotavljajo učinkovito zaviranje in nižjo porabo goriva. Novi CITROËN C1 zagotovi vozniku užitke, udobje in brezskrbnost, vse to istočasno in ne glede na vrsto cestišča.

UPORABNE TEHNOLOGIJE
Uporabniški vmesnik na dotik in z vzpostavljeno povezavo
Za novega CITROËNA C1 so na voljo intuitivne in enostavno uporabne tehnologije. Opremljen je lahko s 7-palčnim zaslonom na dotik, preko katerega je možno krmiliti vse funkcije medijske opreme (avtoradio, telefon, predvajanje video posnetkov, potovalni računalnik). Nikoli sami, vedno povezani. Novi C1 nudi še več možnosti komunikacijskih povezav po zaslugi funkcije Mirror Screen.

Tehnologija za zrcaljenje zaslona omogoča dvojni prikaz in upravljanje vsebin na uporabnikovem pametnem telefonu preko 7-palčnega zaslona na dotik. Za uporabo te funkcije mora uporabnik zgolj preveriti združljivost svojega pametnega telefona, nanj namestiti aplikacijo, ki omogoča izmenjavo podatkov in ga priklopiti na USB vhod vozila. Zatem lahko preko 7-palčnega zaslona na dotik povsem enostavno upravlja funkcije svojega pametnega telefona: navigacija, telefon, imenik, glasba, spletni radio ... in pa seveda vse ostale uporabne in združljive aplikacije za vožnjo.

Tehnologija v prid enostavni uporabi
Novi CITROËN C1 ponuja tudi sproščeno vožnjo. Zaradi enostavnejšega izvajanja raznih manevrov, kot je parkiranje na ekstremno ozkih parkirnih mestih, je vozilo opremljeno s kamero za pomoč pri vzvratni vožnji, ki slike predvaja na 7-palčnem zaslonu na dotik. Za novega CITROËNA C1 je odslej na voljo tudi sistem za prostoročni dostop in zagon. S to funkcijo lahko voznik dostopi v vozilo in zažene motor, ne da bi elektronski ključ vzel iz žepa. Sistem, ki je že v uporabi pri vozilih visokega tržnega razreda, poenostavi življenje njegovih uporabnikov.

Še ena uporabna tehnologija je sistem za speljevanje na strmini (Hill Assist), ki je na voljo v serijski opremi in se lahko izkaže za nujno potrebno pomoč v mestu, na primer med izvozom iz podzemnih parkirnih hiš. Funkcija 2 sekundi samodejno zadrži zavoro vozila in s tem omogoči enostaven ponovni zagon na strminah z naklonom večjim od 3 %.

VSE TO PO ZMERNI CENI
Novi CITROËN C1 upošteva tudi ekonomske razmere, saj je na voljo po dostopni prodajni ceni in nudi zmerne stroške uporabe. Njegova zmerna masa v višini 840 kg, pnevmatike z zelo nizkim kotalnim uporom in učinkoviti motorji najnovejše generacije mu zagotavljajo zmerno porabo goriva (3,8 l/100 km) in nižje stroške vzdrževanja.

Učinkoviti motorji
Za novega CITROËNA C1 sta na voljo dva bencinska motorja zadnje generacije. Z motorjem e-VTi Airdream S&S in s petstopenjskim menjalnikom, ki se vgrajuje skupaj s tehnologijo Stop&Start in posebnim paketom "aéro", se novi CITROËN C1 umešča med najboljše z vidika porabe goriva (3,8 l/100 km) in emisij CO2(88 g/km)..

Omenjeni motor VTi 68 je na voljo tudi z robotiziranim ročnim menjalnikom ETG (Efficient Tronic Gearbox). Ta petstopenjski menjalnik ima funkcijo lezenja in optimalno karakteristično polje delovanja pedala, ki omogoča boljše odmerjanje plina za umirjeno speljevanje in večje vozno udobje. Za novo vozilo CITROËN C1 je na voljo novi motor PureTech 82. Za trivaljni 1,2-litrski bencinski motor z 82 konjskimi močmi, ki ga proizvajajo v Franciji, so bile uporabljene inovativne, učinkovite in varčne tehnologije: poraba goriva znaša 4,3 l/100 km, emisije CO2 pa dosežejo 99 g/km, hkrati s tem pa nudi živahnost in vozno udobje. Motor razvije 116 Nm navora ter od 0 do 100 km/h pospeši v 11 sekundah, tako da se je novi CITROËN C1 povsem sposoben podati tudi na pot izven mesta.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.