Avto.info

Citroën Jumper

domača predstavitev: Citroën Jumper

domača predstavitev

Avtor: Foto: Citroën
domača predstavitev: Citroën Jumper domača predstavitev: Citroën Jumper domača predstavitev: Citroën Jumper domača predstavitev: Citroën Jumper domača predstavitev: Citroën Jumper domača predstavitev: Citroën Jumper

CITROËN Jumper je prava prodajna uspešnica in od prve predstavitve na trgu do danes beleži skoraj 800.000 prodanih vozil. Zdaj se bo prerodil in vstopil v novo dobo. Pri projektiranju novega vozila CITROËN Jumper smo uporabili najboljše znanje in izkušnje CITROËNA. Znanje in izkušnje za eno najbogatejših ponudb lahkih gospodarskih vozil na trgu, v katero smo uvrstili štiri med seboj različna vozila, ki se odlično dopolnjujejo: Nemo, Berlingo, Jumpy in Jumper.

Novi CITROËN Jumper se v celoti sklada z ostalimi vozili, saj se odlikuje po:
- sodobnem oblikovanju, ki se prilagaja uporabnosti: sprednji del, ki izraža dinamičnost in robustnost po zaslugi novih žarometov z dnevnimi lučmi z diodami LED, pokrov motornega prostora z izbočenimi linijami ter zaščitni odbijač. Novi CITROËN Jumper je po svojem slogu usklajen s sodobnim časom. Slog je oblikovan v skladu s celostno podobo tržne znamke, vendar se osredotoča predvsem na konstrukcijo in ergonomijo, ki olajšata uporabo, največ pozornosti pa namenja vsakodnevnemu prevozu tovora, saj ima zelo dobro razmerje med uporabno prostornino in zunanjimi merami. Odprtina tovornega prostora med blatniškimi koši je široka 1,42 m, uporabna širina pa znaša 1,87 m. Po zaslugi teh mer je novi CITROËN Jumper najboljši v svoji kategoriji.

- zglednem udobju, saj vozniku ponuja optimalno vozniško mesto, opremljeno s sedežem s prilagodljivim vzmetenjem, nasloni za roke in nastavljivim ledvenim delom. Življenje dodatno olajšata prestavna ročica, ki je umeščena na armaturno ploščo, ter po višini nastavljiva pisalna mizica. Novi CITROËN Jumper prinaša tudi možnosti povezovanja z napravo Connecting Box (pribor za prostoročno telefoniranje Bluetooth in vhod USB) ter prvič v tej kategoriji tudi 5-palčni barvni zaslon na dotik za novi funkciji navigacije in kamere za vzvratno vožnjo.

- tehnologij za več varnosti, kot so elektronski nadzor pogona, sistem Hill Descent Control (nadzor hitrosti med vožnjo po klancu navzdol), programsko nastavljivi tempomat-omejevalnik hitrosti, opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu ter zaznavanje prenizkega tlaka v pnevmatikah, ki skrbijo za mirnejšo vožnjo.

- preizkušeni kakovosti in zmernem strošku uporabe, saj je na testiranjih prevozil več kot 4 milijone kilometrov, da smo dosegli kar največjo zanesljivost. Novi CITROËN Jumper pomeni tudi manjši strošek uporabe, saj nekatere izvedenke porabijo skoraj 15 % manj goriva v primerjavi s prejšnjo generacijo. Poleg tega so motorji e-HDi 130 ter e-HDi 150 opremljeni tudi s sistemom Stop&Start, ki omogoča dodatni prihranek do 0,5 litra goriva v mestni vožnji.

Odlike, s katerimi se po ponašajo vse izvedenke novega vozila CITROËN Jumper, od nezastekljenega furgona do kombija, da lahko izpolnijo zahteve različnih poslovnih dejavnosti.

Do temeljev prenovljen slog
Novi CITROËN Jumper je bil prenovljen do temeljev. Dobil je sodoben slog oblikovanja zunanjosti za novo dobo ter v celoti ohranil vso svojo funkcionalnost, da lahko še naprej služi svojemu uporabniku. Novi CITROËN Jumper že na prvi pogled izraža dinamičnost in trdnost s svojim močnim in zaščitnim novim odbijačem, izbočenimi novimi prednjimi blatniki ter novim pokrovom motornega prostora. Tudi prednji del je oblikovan po novi celostni podobi tržne znamke: ima nov logotip dvojne puščice, novo okrasno masko ter novo, podaljšano obliko luči, ki dajejo vtis večje robustnosti.

Novi CITROËN Jumper ima vgrajene nove žaromete z gladkim steklom, ki so umeščeni visoko in obrobljeni s kromano dekoracijo. Ti novi žarometi imajo lahko vgrajene dnevne luči z diodami LED, ki še poudarijo njegovo osebnost in zagotavljajo večjo vidljivost in s tem večjo varnost. Zadnji odbijač je zelo velik. Umeščen je nizko, kar poudarja enostavno natovarjanje in raztovarjanje vozila. Nove zadnje luči so umeščene visoko in urejene navpično. V sebi združujejo sodoben slog in učinkovite funkcije, tako z vidika zaščite kot varnosti. Novi CITROËN Jumper prinaša tudi enoten in izčiščen slog notranjosti, pri katerem imajo prednost funkcionalnost, dobro počutje in enostavnost.

Volanski obroč je bil prenovljen, da je sodobnejši. Ima bolj ravne linije, kar se sklada z robustnostjo vozila in omogoča lažjo uporabo. Moderen videz potniškega prostora poudarja nova tehnična upravljalna plošča v armaturni plošči z novim izborom avtoradiov. Kot poudarek sloga in kakovosti potniškega prostora je novi CITROËN Jumper dobil tudi novo oblazinjenje sedežev s črno tkanino in dodatki v rdeči in sivi barvi.

Celovit izbor oblik karoserije
Novi CITROËN Jumper ponuja bogat izbor, zgrajen na raznolikih oblikah karoserije, ki zajemajo 4 dolžine (L1, L2, L3, L4) na 3 medosnih razdaljah (3 m, 3,45 m, 4,04 m) in s 3 višinami na voljo (H1, H2, H3). Skupaj to znaša 8 oblik karoserije z 8 do 17 m3 prostornine. To pomeni, da lahko ponudi bogato paleto modelov, ki lahko ustrežejo zelo širokemu razponu zahtev in potreb različnih poslovnih dejavnosti. Ponudba torej zajema:
- nezastekljene in zastekljene furgone,
- podaljšane kabine s 7 sedeži (v sodelovanju s podjetjem Durisotti),
- ploščad s kabino (3 sedeži) in ploščad s podaljšano kabino (7 sedeži),
- prekucnike z največjo dovoljeno skupno maso 335 in takšne z največjo dovoljeno skupno maso 435 Heavy 5 (v sodelovanju s podjetjem Gruau),
- izvedenke, pripravljene za nadgradnjo: golo ogrodje karoserije, podaljšana kabina, pod s kabino ...

Za prevoz oseb je novi CITROËN Jumper na voljo v kombijevski izvedenki s 5 do 9 sedeži.

Konstrukcija in ergonomija za lažje natovarjanje
Novi CITROËN Jumper se ponaša z zgledno konstrukcijo za boljše razmerje med uporabno prostornino in zunanjimi merami ter z ergonomijo na najvišji ravni ter ponuja:
- najboljšo širino tovornega prostora med blatniškimi koši v svojem razredu: 1,42 m,
- uporabno širino 1,87 m,
- uporabno dolžino v razredu najboljših furgonov, in sicer vse do 4,07 m,
- uporabno prostornino od 8 do 17 m3.

Novi CITROËN Jumper prinaša tudi optimalno dostopnost za lažje vsakodnevne manipulacije, saj ima:
- drsna bočna vrata, ki so lahko široka do 1,25 m,
- zadnja vrata, ki v višino merijo do 2,03 m, kar je najboljše v njegovi kategoriji,
- odprtino zadnjih vrat do 96°, ki se lahko razširi do 180° po zaslugi preklopne osovinice tečaja, za doplačilo pa tudi do 270°,
- nakladalni prag, visok od 49,3 do 60,2 cm,
- pnevmatsko zadnje vzmetenje, s katerim se višina podvozja lahko prilagaja za do 7 cm, obenem pa zagotavlja stalno višino podvozja vozila pri vseh obremenitvah.

Polnovreden življenjski prostor
Notranjosti novega vozila CITROËN Jumper je bilo posvečene veliko pozornosti. Odslej je še bolj podobna potniškemu prostoru osebnih avtomobilov, poudarek pa je na priročnosti in ergonomiji, ki sta potrebni pri opravljanju poslovnih dejavnosti. Na ta način postaja podaljšek pisarne. Kabina novega vozila CITROËN Jumper je bila zasnovana za čim udobnejšo uporabo in čim lažje bivanje v vozilu med vsakdanjo uporabo.

Vozniško mesto tako postaja polnovreden življenjski prostor, ki se mu hitro privadimo. Visoko umeščena armaturna plošča vozniku ponuja vozno udobje in priročnost na najvišji ravni. Vsa upravljalna stikala in ročice so naravno na dosegu roke in vse kontrolne lučke pred očmi. Po naklonu in po višini nastavljiva pisalna mizica vozniku omogoča, da ima vedno pri roki obrazce in dokumente, ki jih potrebuje za svojo dejavnost. Tudi prestavna ročica je idealno umeščena z vidika ergonomije in upravljanja prostora v kabini.

Novi CITROËN Jumper ponuja do deset različnih odlagalnih prostorov, kar bo dobro služilo vsem uporabnikom, ki jim veliko pomenita učinkovitost in dobra organizacija. Ti številni odlagalni prostori so tudi premišljeno umeščeni v prostor. Gre na primer za več predalov za drobnarije, predal pri sovozniku na ključ, ki sprejme tudi prenosni računalnik, predale v sredinski konzoli (odprte ali zaprte in hlajene, odvisno od opreme), dva odlagalna prostora pod sedeži v kabini … Novi CITROËN Jumper ponuja tudi veliko stropno polico v potniški kabini nad senčniki, ki ima 22 litrov uporabne prostornine in je ni videti od zunaj.

Novi CITROËN Jumper serijsko nudi tudi 12-voltno vtičnico v sredini armaturne plošče, ki je odlično umeščena za priklop telefona ali prenosnega računalnika. Sedeži so udobni in nudijo oporo na najvišji ravni, da zagotovijo najboljše možne delovne pogoje. Vzdolžno pomični sedeži novega vozila CITROËN Jumper so opremljeni s snemljivimi in po višini nastavljivimi vzglavniki ter z naslonjali z nastavljivim nagibom in ledvenim delom. Voznikov sedež ima lahko nastavljivo vzmetenje, ki se prilagaja glede na voznikovo telesno težo: od 40 do 130 kg.

Vedno bolj povezani
Novi CITROËN Jumper serijsko ponuja aparat Connecting Box, ki ga sestavljata vhod USB in pribor za prostoročno telefoniranje Bluetooth. Sistem ima lahko tudi tehnologijo za prenos avdio vsebin, "audio streaming", ki omogoča poslušanje glasbe z mobitela, ne da bi morali telefon priključiti na avdio sistem. Potniki lahko na ta način predvajajo svoje najljubše skladbe s svojega telefona. Premierno je odslej v tej kategoriji vozil na voljo 5-palčni zaslon na dotik. Uporabi se ga lahko za funkciji navigacije in kamere za vzvratno vožnjo in prek njega upravlja vse medijske funkcije (avtoradio, telefon, potovalni računalnik).

TEHNOLOGIJE ZA ŠE VEČ VARNOSTI
Novi CITROËN Jumper ima vgrajenih več vrst opreme, ki jih doslej pri tej kategoriji vozil nismo srečali. Novi CITROËN Jumper je odličen sodelavec, ki stalno skrbi za varnost, zato svojim uporabnikom ponuja:

- elektronski nadzor pogona (CTI), to je sistem, ki izboljša vlečno moč na podlagi s slabšim oprijemom (sneg, poledica, blato ...). Ta funkcija stalno zaznava situacije s slabim oprijemom, ki bi lahko otežile speljevanje in premikanje vozila. V takšnih situacijah sistem CTI nadomesti sistem za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles (ASR) ter prenese pogonsko silo na tisto kolo, ki ima več oprijema s podlago, kar poskrbi za boljšo vlečno moč in ohranitev smeri vožnje. Funkcijo se vklopi s pritiskom na gumb na armaturni plošči. Izklopi se samodejno, ko hitrost preseže 30 km/h (opozorilna lučka ostane prižgana), in se samodejno spet aktivira, čim hitrost spet pade pod 30 km/h. Funkcijo se med vožnjo izklopi s ponovnim pritiskom na gumb.

- sistem HDC (Hill Descent Control = nadzor hitrosti med spustom po klancu). Ta funkcija je del sistema CTI in služi za lažji spust vozila po klancu, ko je podlaga blatna ali peščena. Zmanjša nevarnost zdrsa vozila ali previsokih vrtljajev motorja med dostopom na gradbišče. Šofer tako vedno ostane miren, saj ohrani popoln nadzor nad vozilom. Sistem se vklopi s pritiskom na gumb na armaturni plošči. Naklon strmine mora biti vsaj 8 %. Ta funkcija omogoča ohranjanje stalne hitrosti pod 30 km/h in se izklopi, če voznik pospeši prek te vrednosti. Funkcijo se izklopi s pritiskom na gumb na armaturni plošči.

- programsko nastavljivi tempomat-omejevalnik hitrosti, za doplačilo ali serijsko. Omogoča ohranjanje (brez uporabe pedala za plin) oziroma omejevanje hitrosti vozila pri programirani hitrosti pri vseh reliefih ceste. Voznik lahko hitrost vozila spremeni s pritiskom na pedal za plin oziroma z uporabo leve obvolanske upravljalne ročice.

- opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu (AFIL), serijsko pri furgonih 4,0 t, za doplačilo pri ostalih izvedenkah. Ta sistem je stalno povezan s cesto po zaslugi kamere, ki je vgrajena v notranje vzvratno ogledalo. Če voznik prevozi neprekinjeno ali prekinjeno črto, ne da bi ob tem uporabil smerni kazalec, se na instrumentni plošči vklopi opozorilna lučka in po potniškem prostoru se razleže opozorilni signal.

- sistem zaznavanja prenizkega tlaka v pnevmatikah. Gre za sistem neposrednega zaznavanja, kar pomeni, da ima vsako kolo vgrajeno zaznavalo tlaka, zato v primeru predrtja gume ali upada tlaka sistem voznika natančno obvesti, s katerim kolesom je težava.

- pomoč pri parkiranju s kamero za vzvratno vožnjo s funkcijo "overlays". Ta sistem, ki je na voljo za doplačilo, se samodejno vklopi ob vklopu vzvratne prestave. Kamera za vzvratno vožnjo, vgrajena v predelu tretje zavorne luči, na 5-palčni zaslon na dotik pošilja sliko, ki jo zajema. Parkiranje je še lažje in še natančnejše ob pomoči funkcije "overlays", ki izrisuje črte različnih barv glede na razdaljo, ki ločuje zadnji odbijač od ovire.

- zaščita pred krajo s kamero, ki ob odprtju zadnjih vrat na zaslonu na dotik samodejno prikaže zadnji del vozila.

Kakovost za zanesljivost in vzdržljivost
Novi CITROËN Jumper se ponaša z zaupanja vredno kakovostjo za vse poklicne uporabnike, saj so izkušeni inženirji z njim opravili prek 4 milijone testnih kilometrov. Opravili so posebne teste, med drugim:
- 30.000 km po slabih cestah s praznim in polno natovorjenim vozilom, da so preizkusili strukturo podvozja, udobje in vzdržljivost;
- 1000 voženj čez plitvino, kjer je globina vode 10 cm, s čimer so preizkusili tesnost, in voženj po nekaj centimetrih vode na testnem poligonu skozi prš slane vode, s čimer so preizkusili odpornost pred korozijo;
- več kot 500 testnih ciklov na podlagi s slabim oprijemom, s čimer so preverili lego na cesti;
- 500.000 testnih ciklov zapiranja vrat, kar predstavlja najostrejše pogoje uporabe v desetletnem obdobju.

Za še večjo zanesljivost in robustnost je bil novi CITROËN Jumper deležen izboljšav številnih elementov, med drugim:
- nove zasnove nosilcev amortizerjev,
- novega kanala za deževnico pod vetrobranskim steklom za boljšo tesnost,
- ojačanih tečajev in vrat ter strukture karoserije,
- prenovljene zasnove sistema vbrizgavanja pri motorjih HDi 110, 130 in 150,
- izboljšav zaviranja z vidika učinkovitosti, trpežnosti in glasnosti.

Zmerni stroški uporabe
V skrbi za proračun poklicnih uporabnikov dosega novi CITROËN Jumper v nekaterih izvedenkah vse do 15 % nižjo porabo v primerjavi s trenutnim modelom (primer furgona L3H2 HDi 130 BVM6: 7,4 l/100 km pri kombinirani vožnji v tej novi izvedenki v primerjavi z 8,7 l/100 km, poleg tega pa ima tudi manjše emisije CO2. Motorji e-HDi 130 in e-HDi 150 so lahko opremljeni tudi s tehnologijo Stop&Start, kar glede na izvedenko omogoča prihranek pri porabi goriva do 0,5 l/100 km v mestni vožnji ter znižanje emisij CO2 za 5 do 6 gramov v primerjavi z izvedenkami brez sistema Stop&Start. Učinkoviti motorji omogočajo prihranke pri gorivu in obenem pri vzdrževanju, saj ima novi CITROËN Jumper enega najboljših intervalov vzdrževanja v svoji kategoriji: do 48.000 km ali 2 leti. Novi CITROËN Jumper se tako umešča med najboljše z vidika skupnega stroška uporabe.

Novi CITROËN Jumper ponuja 6 robustnih in učinkovitih dizelskih motorjev:
- HDi 110 (81 kW - 110 KM DIN - 250 Nm pri 1750 vrt/min), ki združuje nizko porabo goriva in udobno uporabo. Namenjen je predvsem za mestno rabo. Na voljo je v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.
- HDi 130 (96 kW - 130 KM DIN - 320 Nm pri 1800 vrt/min), ki ponuja dober kompromis med zmogljivostmi in porabo goriva za kombinirano vožnjo. Opremljen je s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Ta tip motorja je na voljo tudi s tehnologijo Stop&Start, e-HDi 130, ki omogoča še nižjo porabo goriva (6,6 l/100 km) in emisije CO2 (175 g).
- HDi 150 (110 kW - 150 KM DIN - 350 Nm pri 1750 vrt/min), ki je primeren za vse oblike uporabe, ki zahtevajo moč, navor in dobre pospeške. Opremljen je s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in je ravno tako lahko opremljen s tehnologijo Stop&Start kot motor e-HDi 150;
- HDi 180 (130 kW - 177 KM DIN - 400 Nm pri 1400 vrt/min), ki je idealen za večje izvedenke in obremenitve, ki terjajo moč. Ta tip motorja je opremljen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Vsi tipi motorjev, ki so v ponudbi za novi CITROËN Jumper, so bili projektirani tako, da se lahko kosajo z najzahtevnejšimi pogoji uporabe in zagotovijo vso potrebno moč v vseh voznih razmerah in pod vsemi obremenitvami.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.