Avto.info

Kienle Automobiltechnik

Hefnerjev 'Pullmann' se vrača v polnem sijaju

Kienle Automobiltechnik: Hefnerjev 'Pullmann' se vrača v polnem sijaju

Kienle Automobiltechnik

Avtor: Foto: Markus Bolsinger, Hermann Ries in Playboy USA
Kienle Automobiltechnik: Hefnerjev  Pullmann  se vrača v polnem sijaju Kienle Automobiltechnik: Hefnerjev  Pullmann  se vrača v polnem sijaju Kienle Automobiltechnik: Hefnerjev  Pullmann  se vrača v polnem sijaju Kienle Automobiltechnik: Hefnerjev  Pullmann  se vrača v polnem sijaju Kienle Automobiltechnik: Hefnerjev  Pullmann  se vrača v polnem sijaju Hugh Hefner

Hugh Hefner

91-letni Hugh Hefner, legendarni ustanovitelj revije Playboy, nas je zapustil 27. septembra lani, njegova štirikolesna zapuščina pa medtem živi naprej. To dokazuje tudi zadnja novica iz Nemčije. Za njen nastanek so zaslužni v nemškem restavratorskem podjetju Kienle Automobiltechnik, kjer so pred kratkim zaključili prenovo zvezdniške stuttgartske limuzine, ki se je nekoč predstavljala kot najboljši avtomobil na svetu.

624 centimetrov dolgi 4-vratni 'Große Mercedes' (veliki mercedes), ki ga je Hefner redno in zelo rad uporabljal (seveda predvsem kot 'rahlo' razvajeni potnik na zadnjih sedežih …), je eden izmed prvih primerkov aristokratskega modela 600, ki so se v ZDA pojavili leta 1967, temu primerna je tudi njegova serijska številka 00005. Avtomobil, katerega uradni lastnik je bilo Hefnerjevo podjetje HMH Publishing Company, je po njegovi smrti odkupila neka hotelska veriga, ki je želela Hefnerjevo osebno transportno sredstvo obnoviti in ponovno pokazati svetu v vsem njenem sijaju. Ob iskanju primernega izvajalca restavratorskih del so novi lastniki hitro ugotovili, da takšen 'poseben nemški pacient' potrebuje predvsem specialiste, ki jih v ZDA niso našli, ker gre v primeru modela 600 za avtomobil z zelo kompleksno tehniko, ki ji niso kos vsi avtomehaniki, avtoelektričarji in kleparji.

2,7-tonskega nemškega aristokrata so na koncu sprejeli pri renomiranem nemškem družinskem restavratorskem podjetju Kienle Automobiltechnik, kjer je šest strokovnjakov za popolno obnovo dragocenega starodobnika porabilo približno 4.000 delovnih ur. Nemci v sporočilu za javnost niso razkrili vsote denarja, ki so jo lastniki plačali za obnovo modela 600. Vemo pa, da so pred enim letom sprejeli na obravnavo popolnoma enakega 'premijskega pacienta' iz neke azijske kraljevske hiše. Ob tem so Nemci omenili podatek o približno dveh do treh milijonih porabljenih ameriških dolarjev za popolno restavriranje enega primerka modela 600 …

Sedaj se bo nekoč Hefnerjeva limuzina lahko vrnila k lastnikom, kjer jo bodo še naprej uporabljali samo za prevoze najpomembnejših zemljanov.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava