Avto.info

MANIFESTO

LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA

MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA

MANIFESTO

Avtor: Foto: Dacia
MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA

S študijo MANIFESTO znamka odločno poudarja svoje edinstveno videnje bistvenega avtomobila, ki je kul, robusten, cenovno dosegljiv in okoljsko učinkovit. Študija MANIFESTO je laboratorij zamisli in avtomobil, ki je povezan z naravo, spoštljiv do okolja in predstavlja številne inovacije, od katerih bodo nekatere na voljo v prihodnjih modelih znamke Dacia. Študija MANIFESTO ni znanilec prihodnjega serijskega modela, je utelešenje ambicije znamke, da svoje kupce spremlja pri njihovem naraščajočem navdušenju za udejstvovanje na prostem, ob tem pa razvija svoje vrednote in odlike, ki so temelj uspešnosti vozil znamke Dacia.

BISTVEN IN HKRATI KUL
Študija MANIFESTO na novo določa bistveno s ciljem zagotoviti še bolj enostavno in pristno izkušnjo. Med potniki in okoljem ni nobenega filtra – ni vrat, ni oken, ni vetrobranskega stekla. Povsem ste obdani z naravo. In ko uživate v svojem udejstvovanju na prostem, ni nič boljšega od delovne površine, ki lahko služi marsikateremu namenu namesto za vrata prtljažnika. Potniki so lahko v stiku z naravo, a ob tem ohranjajo povezanost s storitvami na svojem pametnem telefonu: enostaven, zmogljiv in gospodaren pristop znamke Dacia »Bring your Own Device« omogoča popolno povezavo pametnega telefona z armaturno ploščo in vanjo vgrajenim računalnikom. Ta sistem je že na voljo na več modelih znamke in se bo v prihodnje še razvijal. Študija MANIFESTO razkriva še eno inovacijo, ki jo bo najti v prihodnjih modelih: »YouClip«, sistem za zelo enostavno pritrjevanje niza priročnih in modularnih dodatkov. Nazadnje, saj je pri Dacii tudi kul vedno blizu uporabnemu, edini prednji žaromet – le zakaj bi rabili dva, če en sam zagotavlja vso potrebno svetlobo? – je možno sneti in ga uporabljati kot močno ročno svetilko!

ROBUSTEN IN NAMENJEN DEJAVNOSTIM NA PROSTEM
Avtomobili znamke Dacia so prepoznani kot čvrsti in zanesljivi. Duster, Jogger in Sandero Stepway, na primer, se med drugim odlikujejo z zmožnostjo, da svoje uporabnike spremljajo pri dejavnostih na prostem. Študija MANIFESTO te odlike razvije do vrhunske ravni, saj avtomobil preobrazi v pravega posrednika med človekom in naravo. Študija MANIFESTO ima vse temeljne lastnosti avtomobila za teren, vključno s štirikolesnim pogonom, zelo velikim odmikom od tal, velikimi kolesi in karoserijo, ki vzdrži tudi vožnjo po najzahtevnejši podlagi. Študija MANIFESTO je odporna na vodo: njeno notranjost lahko enostavno operete z curkom vode. 

Odstranljive prevleke sedežev se v nekaj sekundah pretvorijo v spalne vreče. Modularna streha lahko nosi vse vrste tovora zahvaljujoč nosilnim drogovom, ki jih je možno razporediti v več konfiguracij. Na tem področju se je Dacia že izkazala z inovativnima enostavno prilagodljivima strešnima nosilcema na modelih Sandero Stepway in Jogger, ki bosta kmalu na voljo tudi za Duster. Namenski in odstranljiv akumulator vas oskrbuje z električno energijo preko domače vtičnice, s čimer se študija MANIFESTO pretvori v vir energije za vse vrste dejavnosti na prostem, ki jo potrebujejo.

ECO-SMART
Znamka s študijo MANIFESTO ponuja videnje avtomobila s kar najmanjšim okoljskim odtisom. Ker je kompaktna in lahka, porabi manj energije. To stremljenje po učinkovitosti sega daleč nazaj po ponudbi modelov Dacia; Jogger, na primer, je za 300 kilogramov lažji od svojih tekmecev s sedmimi sedeži. Glavni plastični karoserijski deli študije MANIFESTO vsebujejo pomemben del recikliranih snovi. Ta material, poimenovan Starkle®, je izdelan iz recikliranega polipropilena, zanj pa je značilen lisast ali meliran videz.

Tudi notranjščina je opremljena z naravnimi materiali, kot je plutovina, ki pokriva armaturno ploščo, in enako kot v serijskih modelih so kromasti okraski izginili, so stvar preteklosti. Študija gum brez zraka je še ena inovativna posebnost avtomobila, ki cilja na prijaznost do okolja in gospodarnost. Njih poglavitno načelo je vzdržljivost – te gume so odporne na predrtje in jih je možno uporabljati skozi celo življenjsko obdobje avtomobila.

»Pri znamki Dacia smo radi konkretni. Ko smo razvijali in raziskovali nove zamisli, smo čutili potrebo, da jih prenesemo onkraj simulacij 3D in pogledamo, kakšne so v resničnem svetu! Ob tem, da je predmet oblikovanja, je študija MANIFESTO tudi utelešenje našega videnja in združuje številne inovacije. Nekatere so v svoji izvedbi skrajne, a so vedno cenovno dosegljive za kupca. Nekatere nam bodo služile v prihodnjih modelih znamke Dacia.« - David Durand, direktor oblikovanja znamke Dacia

»Želimo sestaviti ponudbo izdelkov, ki bodo obljubo naše znamke še okrepili z osredotočenostjo na  bistveno in s prilagoditvami naših vozil za dejavnosti na prostem. Poleg naših avtomobilov delamo tudi na inovacijah, ki omogočajo še boljše odzivanje na potrebe in načine uporabe naših kupcev. Študija MANIFESTO je laboratorij za raziskovanje, preskušanje in modeliranje novih zamisli. Različica, ki jo vidite danes, se bo razvijala naprej in spreminjala z našimi raziskavami! Zato ne zamudite prihodnjih modelov, ki bodo še pametnejši, še bolj ukrojeni za dejavnosti na prostem in še bolj v duhu znamke Dacia!« - Lionel Jaillet, direktor za doseganje uspešnosti izdelkov znamke Dacia

MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA
MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA
MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA
MANIFESTO: LABORATORIJ ZAMISLI ZNAMKE DACIA
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov