Avto.info

Nova CUPRA Ateca

Najsodobnejša interpretacija športnosti

Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti

Nova CUPRA Ateca

Avtor: Foto: SEAT
Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti Nova CUPRA Ateca: Najsodobnejša interpretacija športnosti

Znamka CUPRA, ki je nastala iz SEAT-ovega priznanega oddelka za motošport, je ultimativni izraz edinstvenosti, prefinjenosti in zmogljivosti. Rojena je iz strasti in zasnovana, da očara ljubitelje avtomobilov po vsem svetu. Ustvarja vozila, ki ne temeljijo na nostalgiji, ampak so zakoreninjena v sedanjost. Najbolj izkušeni, zavzeti in obsedeni okoli oddelka za motošport so se vrnili v mehanične delavnice, da bi v podjetju ustvarili novo dimenzijo in ponudili nov vidik o kompetencah, zmožnostih in potencialu naše organizacije.

Znamka CUPRA bo ustvarila širšo paleto produktov, ki se osredotočajo na modele SEAT. Pri tem bo izkoristila zajeten nabor tehnologij koncerna Volkswagen in dostopala do številnih možnosti, ki jim jih ta nudi. Hkrati bo odprta za sodelovanje z ljudmi in podjetji, ki govorijo isti jezik in delijo isto razumevanje, kako ustvariti doživetja – na področjih prodaje, dopolnilne opreme, dogodkov in seveda motošporta. Dandanes na svetu ni primerljive znamke. Za diverzifikacijo ponudbe in razvoj novih modelov, ki nudijo popolno kombinacijo med zmogljivostjo, voznimi lastnostmi in uporabnostjo, bo znamka CUPRA koristila obstoječo SEAT-ovo infrastrukturo – dobila bo svoj prostor v 277 posebej izbranih prodajnih salonih po Evropi. To potovanje se je začelo februarja s predstavitvijo nove znamke in njenega prvega modela – CUPRA Atece, visokozmogljivega SUV modela, ki zaznamuje začetek nove ere in je popolno vozilo za predstavitev znamke CUPRA na trgu.

V segmentu, v katerem prevladujejo prestižne znamke, bo predstavitev CUPRA Atece prekinila 'status quo' in ljudi popeljala stran od konvencionalnosti in običajnosti proti najsodobnejši viziji športnosti – ne potrebujete razkošnosti, da bi se počutili edinstvene. CUPRA je definicija edinstvenosti, prefinjenosti in zmogljivosti in CUPRA Ateca v popolnosti uteleša vrednote znamke. Je vozilo rojeno iz strasti inženirjev in oblikovalcev, razvito za ljudi, ki cenijo čistost njegove izvedbe. CUPRA Ateca je SUV, ki oznanja rojstvo nove znamke, in je popolno vozilo za predstavitev znamke CUPRA na trgu; v svojem segmentu je edinstven model, ki je popolnoma usklajen s potrebami kupcev. CUPRA Ateca se ponaša z dih jemajočim zunanjim videzom, elegantno notranjostjo in dostopno zmogljivostjo. Ustvarjena je z zmogljivim inženirskim orodjem, ki vključuje bistvene tehnološke sestavine za doseganje ciljev in ji kljub temu omogoča, da pride do izraza njen razlog za obstoj.

"SUV vozila resnično postajajo vse bolj priljubljena, a na trgu ni nobenega takega, kot je CUPRA Ateca. Zato smo prepričani, da bo uspešna in da bo postala odličen prvi steber znamke, saj popolnoma odraža vrednote znamke CUPRA, namreč prefinjenost, edinstvenost in zmogljivost,” je dejal Wayne Griffiths, podpredsednik področja prodaje in trženja. "Poleg tega smo zelo optimistični, da bomo pritegnili nove stranke, ki iščejo takšen edinstven avtomobil, ki se uvrša med množični in klasični prestižni segment."

Srce in dušo CUPRA Atece predstavlja eden tehnološko najnaprednejših motorjev na trgu, štirivaljni bencinski motor 2.0 TSI s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem goriva, ki razvije zavidljivo moč 221 kW (300 KM) in 400 Nm navora. Povezan je z bolj uglajenim, natančnejšim 7-stopenjskim menjalnikom DSG in štirikolesnim pogonom 4Drive, s čimer CUPRA Ateca odraža samozavest, stilskost in drznost. Razburljiva zmogljivost CUPRA Atece je usklajena z osupljivim dizajnom njene zunanjosti. Spredaj se mreža hladilnika ponaša s satastim vzorcem in z novim logotipom znamke CUPRA na sredini. Svetleče črni detajli so stalnica, medtem ko njeno elegantno zunanjost na zadku poudarjajo štiri izpušne cevi, ki ležijo ob robu zadnjega difuzorja, in ekskluzivna 19-palčna aluminijasta platišča s polirano površino.

Pogonski sistemi
Bistvo vsakega modela CUPRA so moč, zmogljivost in vozne lastnosti, zato se za izpolnitev teh zahtev pod Atecinim pokrovom motornega prostora skriva eden najnaprednejših štirivaljnih bencinskih motorjev, ki ga je dandanes mogoče najti na trgu. Turbomotor z direktnim vbrizgavanjem goriva in gibno prostornino 1.984 cm3 ima premer valja 82,5 mm in hod bata 92,8 mm ter kompresijsko razmerje 9,3 : 1. Tako med 5.300 in 6.500 vrt./min razvije svojo impresivno moč 221 kW (300 KM). Če k temu prištejemo še veliki navor, ki meri 400 Nm in je na voljo v širokem razponu med 2.000 in 5.200 vrt./min, CUPRA Ateca doseže maksimalno hitrost 247 km/h.

Ker CUPRA Ateca združuje kombinacijo nizke mase – tehtnica se ustavi pri le 1.540 kg brez voznika – in zelo zmogljivega motorja, ta SUV iz mirovanja do 100 km/h pospeši v samo 5,2 s. K tako hitremu pospeševanju pripomore vgrajeni novo razviti 7-stopenjski menjalnik DSG, ki je zasnovan tako, da omogoča bolj športen občutek s hitrejšimi, mehkejšimi in bolj natančnimi prehodi. Za še hitrejše pospeševanje iz mirovanja CUPRA Ateca vključuje tudi funkcijo Launch Control.

"CUPRA Ateca zaradi nizkega težišča, dinamičnega uravnavanja podvozja, opcijskih zavor Brembo in športnega motorja, ki razvije 221 kW (300 KM) moči in 400 Nm navora, v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom DSG in pogonom 4Drive nudi izjemne vozne zmogljivosti in dinamičnost," je povedal dr. Matthias Rabe, ki je kot član uprave družbe SEAT odgovoren za raziskave in razvoj. "Ponuja zmogljivost vozil prestižnega segmenta in v svojem cenovnem segmentu nima tekmecev."

S štirimi izpušnimi cevmi zadaj se mehanska zmogljivost CUPRA Atece združi v mogočen zvok, ki še poveča občutek dramatičnosti za volanom. Vendar razvoj ni namenjen samo ultimativni zmogljivosti – CUPRA Ateca vključuje tudi tehnologije za izboljšanje učinkovitosti, tako da se SUV odreže tudi pri vsakodnevni uporabi. S tem namenom je bil 7-stopenjski menjalnik prilagojen, da lahko združuje odlično zmogljivost z nizkimi vrednostmi porabe, medtem ko motor 2.0 TSI deluje z novo zasnovanim filtrom za trdne delce za bencinske motorje, da tako zadosti zahtevam najnovejše zakonodaje o emisijah. Ta razvoj pomeni, da se vrednosti emisij ogljikovega dioksida CUPRA Atece med ciklom WLTP gibljejo med 192 g/km in 201 g/km, poraba goriva pa znaša 8,5 –8,9 l/100 km.

Podvozje
Nadzor moči motorja v Cupri Ateci in pretvarjanje moči v uporabno zmogljivost sta odvisna od konfiguracije podvozja, ki se lahko prilagodi različnim zahtevam. CUPRA Ateca to dosega z zasnovo sprednje preme s posamičnimi kolesnimi obesami in Macphersonovimi vzmetnimi nogami ter večvodilnimi premami zadaj, hkrati pa vključuje prilagodljiv sistem vzmetenja in dinamično uravnavanje podvozja ter je tako opremljena s konfiguracijo, ki jo je mogoče prilagoditi voznikovim željam in posledično veliko zmogljivost CUPRA Atece tudi prenesti na asfalt. Poleg tega je CUPRA Ateca opremljena s štirikolesnim pogonom 4Drive, enim najvarnejših in najnaprednejših integriranih pogonov na svetu. Tehnologija štirikolesnega pogona 4Drive lahko namreč v realnem času analizira cestne razmere, vključno s hitrostjo vozila, hitrostjo posameznega kolesa, položajem volana, načinom vožnje in voznim profilom, ter tako skladno s trenutno situacijo hitro zagotovi, da se moč prenaša na ustrezna kolesa. Sistem 4Drive je navsezadnje zasnovan, da – ne glede na razmere – izboljša vozne lastnosti CUPRA Atece.

Zasnovan je tako, da optimalno deluje v vseh obstoječih voznih profilih – Comfort, Sport, Individual, Snow, Off-Road in seveda z voznim profilom CUPRA. Ko voznik preko sistema Drive Profile izbere vozni profil CUPRA, zasliši, kako se motor nemudoma odzove s prefinjenim, a vseeno naravnim zvokom, ki prihaja iz izpušnih cevi, hkrati pa bo opazil, da se nastavitev dinamičnega uravnavanja podvozja spremeni tako, da vozilu doda večjo mero športnosti. Seveda pa se sprememba značaja CUPRA Atece izrazito pokaže tudi pri izbiri katerega od drugih voznih profilov. Ker ima voznik v rokah takšno zmogljivost, so inženirji nadgradili tudi zavorni sistem v Cupri Ateci. SUV se sedaj ponaša z večjimi kolutnimi zavorami spredaj (340 mm) in zadaj (310 mm), ki mu dajejo še večjo zanesljivost. V opcijskem paketu Performance pa so na voljo še velike in zmogljive zavore Brembo v črni barvi. Kombinacija tehnologij podvozja in progresivni sistem krmiljenja zagotavljata tako enkratne vozne lastnosti kot tudi intuitivno povezavo med voznikom in vozilom.

Zunanji dizajn
CUPRA Ateca navduši z dih jemajočim zunanjim videzom, po katerem je takoj razvidno, da je visokozmogljivo vozilo. Odraža samozavest in vas ne pusti v dvomih, da je CUPRA Ateca najbolj dinamična različica v paleti tega SUV modela. Spredaj se zgornja mreža hladilnika ponaša s satastim vzorcem, novi logotip znamke CUPRA na sredini vozila pa še poudarja njeno poreklo. Spodnja mreža hladilnika tik nad edinstveno zasnovanim odbijačem nosi prefinjen napis 'CUPRA' iz matiranega aluminija. Visoko zasnovan sprednji del CUPRA Atece se nadaljuje z značilnimi sprednjimi žarometi v celostni LED-tehnologiji, ki se ponašajo z odlično svetilnostjo ter poudarjajo široko začrtano, mišičasto držo in odločen videz športnega terenca. Svetleče diode v zunanjih ogledalih ob odklepanju vozila osvetlijo predel ob vratnih pragovih ter na tla projicirajo logotip znamke in napis 'CUPRA'.

"CUPRA Ateca je popolna evolucija Atece, ki združuje vse vidike naše oblikovalske filozofije z dinamičnimi lastnostmi, ki jih mora imeti visokozmogljivo vozilo – od dominantnega dizajna sprednjega dela, prehoda preko osrednjega dela do visoko zasnovanega zadka,” je povedal vodja oblikovanja Alejandro Mesonero-Romanos.

Celotno zunanjost CUPRA Atece krasijo detajli v svetleče črni barvi – oblikovalska tehnika je bila uporabljena za strešne letve, zunanji ogledali, okenske okvire, zaščitne letve na vratih, platišča, mrežo hladilnika, sprednji in zadnji difuzor ter usmernike zraka, ki obdajajo zadnje steklo. Zavorne čeljusti v črni barvi, športen zadnji odbijač, bakren logotip znamke CUPRA na zadku, štiri izpušne cevi ob robu zadnjega difuzorja ter ekskluzivna 19-palčna aluminijasta platišča z logotipom znamke CUPRA in s polirano površino poudarjajo športnost in eleganco tega unikatnega in dinamičnega SUV-ja. Ne glede na to, za katero od šestih barv lakov bo padla odločitev – energično modro, žametno rdečo, bleščeče srebrno, rodijsko sivo, magično črno ali nevadsko belo – Cuprina visokozmogljiva zasnova ostaja jasno prepoznavna. Še preden voznik odpre vrata, pride do izraza edinstveni karakter CUPRA Atece, ko ga pozdravi luč, ki na tla projicira logotip znamke in napis 'CUPRA'.

Notranji dizajn
Kombinacija osredotočenosti na voznika, udobja in elegance v notranjosti CUPRA Atece je razvidna že na prvi pogled. Prav tako je takoj jasen tudi vtis, da je to vozilo, zasnovano za doseganje najboljše zmogljivosti, medtem ko svojim potnikom nudi popolno udobje. Logotip CUPRA je vtisnjen na predpražnike in ključ ter krasi zaslon na dotik na infotainment sistemu, ko se vozilo zažene.

Vratne obloge so oblečene v alkantaro, vstopne letve pa krasi osvetljen napis 'CUPRA' na aluminijasti ploščici. Športni sedeži v črni barvi z bakrenimi šivi so prav tako oblečeni v alkantaro, medtem ko stranice sedežev poudarja učinek karbonskih vlaken. V objemu svojega sedeža bo voznik opazil, da se bakreni šivi nadaljujejo tudi na športnem usnjenem volanu (ki ima na sredini prav tako vtisnjen logotip znamke CUPRA) in na glavi prestavne ročice. Pedali so izdelani iz aluminija, ki zaokrožuje občutek nadzora nad izjemno posebnim vozilom.

Ko se ozremo po kabini, nas ob pogledu na prezračevalne šobe klimatske naprave in sredinsko konzolo v srebrni ali visokosijajni črni barvi, ki vključuje sistem drive select in ročico menjalnika, še naprej spremlja občutek prestižnosti. Neposredno pred voznikom se razprostira digitalni kombinirani instrument, ki po zaslugi natančnega visokoločljivostnega zaslona vse informacije podaja v najjasnejši obliki. Dodatno podporo mu nudi 8-palčni zaslon na dotik navigacijskega sistema plus. Skupaj dajeta še večji občutek tehnološko napredne funkcionalnosti in prefinjene elegance.

Infotainment in povezljivost
CUPRA Ateca najvišji nivo zmogljivosti na cesti združuje z najvišjim nivojem na področju infotainmenta in povezljivosti, saj je opremljena z najnovejšo generacijo tehnologije Full Link (Apple CarPlay in AndroidAuto), aplikacijo SEAT DriveApp in najnaprednejšimi digitalnimi zasloni v segmentu. Serijska oprema modela CUPRA Ateca temelji na treh osnovnih načelih: tehnologija, dizajn in varnost. Ravno zato so sistemi, kot so sistem za zaklepanje in zagon brez ključa Kessy, brezžični polnilnik in ojačevalnik GSM-signala Connectivity Box, 360-stopinjska kamera Top View, navigacijski sistem Plus z 8-palčnim zaslonom na dotik, digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit in parkirna krmilna asistenca Park Assist, del serijske opreme.

Digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit z visoko ločljivostjo ne nudi le visoke mere uporabnosti, ampak vozniku omogoča, da bolj centralizirano vidi vse pomembne informacije – od klasičnih analognih instrumentov, kot sta merilnik hitrosti in merilnik števila vrtljajev, do barvnih zemljevidov in navigacije. Poleg tega pa se njegov sodoben in vsestranski dizajn harmonično sklada s celotnim dizajnom notranjosti CUPRA Atece. Prehodi med razpoložljivimi informacijami na TFT-zaslonu s 133 slikovnimi točkami in ločljivostjo 1280 x 480 točk so neopazni.

Posebej za CUPRA Ateco je bil razvit ekskluziven športni prikaz v digitalnem kombiniranem instrumentu, s katerim je pogled na število vrtljajev še bolj jasen in emocionalen. Digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit dopolnjuje 8-palčni zaslon na dotik, ki lahko prikazuje tako vsakodnevne funkcije, kot so navigacijske informacije in zabavne funkcije, kot tudi posreduje pomembne informacije glede zmogljivosti, kot so temperatura olja in pospeški med bolj živahno vožnjo. Z vključeno tehnologijo SEAT Full Link in povezljivostnimi rešitvami DriveApp model CUPRA Ateca številne funkcije s pametnih telefonov potnikov prenaša v notranjost visokozmogljivega SUV-ja. Vsebine so preslikane na zaslon v vozilu ter tako omogočajo varen dostop do aplikacij in informacij ter zmanjšujejo odvračanje voznikove pozornosti od vožnje, da lahko njegov pogled ostane osredotočen na cesto.

CUPRA povzema sodobno interpretacijo, kakšno bi moralo biti visokozmogljivo vozilo. V modelu CUPRA Ateca je znamka združila vse bistvene elemente tega razreda avtomobilov. Ateca je ikonična in zmogljiva, a hkrati uporabna in praktična. V segmentu, v katerem prevladujejo prestižne znamke, bo CUPRA Ateca prevetrila tržišče in ljudem ponudila vozilo, ki se ne osredotoča izključno na čase krogov, ampak dejansko vključuje voznika, tako da ga odpelje stran od konvencionalnosti, prav do najsodobnejše vizije zmogljivosti.

Naj gre za napredni motor 2.0 TSI in njegovo odlično zmogljivost, nizko težišče ali napredno podvozje, ki jih v popolnosti združuje CUPRA Ateca in tako nudi eno najbolj dinamičnih doživetij vožnje v segmentu. Osupljiv zunanji dizajn poudarja športnost in dinamiko CUPRA Atece in predstavlja samozavestnost in prepričljivost – od dominantnega dizajna mreže hladilnika do razvejane oblike zadka. Potniški prostor daje občutek visokozmogljivega vozila, ki je nastalo na osnovi dobro znanih imen med zmogljivimi vozili, kar se odraža tako v materialih in kakovosti izdelave kot tudi v vključenih najsodobnejših tehnologijah.

Visokozmogljivostni videz in občutek je mogoče nadgraditi še z opcijskimi velikimi črnimi zavorami Brembo in ohišji zunanjih ogledal iz karbonskih vlaken. Ekskluzivni školjkasti sedeži znamke CUPRA bodo na voljo od konca leta 2018. Dandanes na trgu ni znamke kot je CUPRA in Ateca predstavlja rojstvo nečesa novega, kjer imajo ljudje, ki razvijajo avtomobile, enake vrednote, ambicije in strast za sam vrh avtomobilske zmogljivosti.

CUPRA Ateca bo trgu prestavljena do konca leta 2018. V znamenje tega bo prvih 7.000 kupcev prejelo darilo za dobrodošlico iz omejene serije, saj so prav oni tisti, ki pomagajo ustvariti družino CUPRA. Vsak kupec bo prejel paket dobrodošlice CUPRA, izdelan iz pravih karbonskih vlaken z vtisnjenim logotipom znamke CUPRA v bakreni barvi. V njej bodo kupci v znak zahvale in v spomin na lastništvo vozila znamke CUPRA našli visokokakovosten pokrovček za ključ in zapestnico CUPRA, ki sta oba izdelana iz karbonskih vlaken.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.