Avto.info

NOVI PEUGEOT PARTNER

Nemogoče je mogoče

NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče

NOVI PEUGEOT PARTNER

Avtor: Foto: Peugeot
NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče NOVI PEUGEOT PARTNER: Nemogoče je mogoče

Zakaj ne bi združili prijetnega s koristnim, zakaj se ne bi vsak dan podali na pot z enakim navdušenjem in zakaj si ne bi optimalno organizirali svojega časa, si zagotovili varnost in bili prepričani, da bo vaše vozilo kos vsem preizkušnjam ... Natanko to namreč PEUGEOT zagotavlja vsem poklicnim uporabnikom z novim vozilom PEUGEOT PARTNER, ki prihaja na trg lahkih gospodarskih vozil.

Novi PEUGEOT PARTNER bo serijsko opremljen z voznikovim mestom PEUGEOT i-Cockpit®, kar je prava inovacija v tej kategoriji, in bo ponujal nove vozniške izkušnje ter potniški prostor, ki omogoča večjo produktivnost. PEUGEOT bo povzročil pravo revolucijo v segmentu lahkih gospodarskih vozil s kar se da primerno, dinamično in velikodušno ponudbo, ki zagotavlja popolno ravnovesje med vsestransko uporabnostjo in užitki v vožnji. To je znak kakovosti blagovne znamke.

Dinamično oblikovan novi PEUGEOT PARTNER ni le praktičen in eleganten, temveč ponuja tudi edinstven nabor sistemov za pomoč pri vožnji, ki so bili doslej na voljo izključno za najnovejše petvratne limuzine. Zanj bosta prvič na voljo dve pomembni in izvirni inovaciji: indikator preobremenitve in Surround Rear Vision, ki omogoča prikaz mrtvih kotov na kameri. Po dimenzijah se novi PEUGEOT PARTNER idealno umešča med vozila svojega segmenta, z visoko stopnjo udobja oziroma tovornim prostorom, ki je bolj priročen in modularen kot doslej, pa vam ponuja stimulativno pisarno na kolesih za delo brez stresa.

Vsak poklicni uporabnik bo zase našel najbolj primerno razporeditev za učinkovito opravljanje delovnih obveznosti. Izvedenka Grip bo zadovoljila potrebam po vzdržljivosti v vseh razmerah, izvedenka Asphalt pa je primerna za tiste, ki sploh več ne štejejo ur, ki jih presedijo za volanom. Novi PEUGEOT PARTNER vam bo pomagal uresničiti več podjetniških ambicij in povečati vaše zmogljivosti za doseganje rezultatov, poleg tega pa vam bo omogočil, da boste dosegli tisto, kar se je prej zdelo nemogoče.

Nekaj nepredstavljivega v segmentu gospodarskih vozil!
Potniški prostor novega vozila PEUGEOT PARTNER preseneča s končno obdelavo površin, ki je bila doslej privilegirano na voljo zgolj za osebna vozila. Opremljen je z najsodobnejšimi uporabnimi tehnologijami, ki omogočajo stimulativno, instinktivno in varno vožnjo.

"Novi PEUGEOT PARTNER ima za seboj že 20-letno zgodovino vzdržljivosti in kakovosti, ki jo potrjujejo poklicni uporabniki. Po uspehu naših nazadnje lansiranih modelov in naši ofenzivi med športnimi terenskimi vozili s PEUGEOTI 2008, 3008 in 5008 ter po zgledu novega vozila PEUGEOT RIFTER smo tudi vizijo našega gospodarskega vozila zasnovali z istimi ambicijami: sprožiti preobrat na trgu z inovativno in edinstveno opremo! Zato smo novo vozilo PEUGEOT PARTNER serijsko opremili z legendarnim voznikovim mestom PEUGEOT i-Cockpit®, ki ga naši kupci visoko cenijo. Ta razkošen model visokega razreda ponuja uporabniku pravo kombinacijo užitkov in praktičnosti." - Jean-Philippe IMPARATO, generalni direktor PEUGEOT

PEUGEOT i-Cockpit®: PREMIERNO NA VOLJO ZA LAHKO GOSPODARSKO VOZILO
PEUGEOT i-Cockpit®, s katerim je do danes opremljenih že več kot 4.000.000 vozil, bo zdaj prvič na voljo tudi za gospodarsko vozilo. Voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit® je veliko več kot zgolj nova storitev, saj postaja del obvezne opreme za poklicne uporabnike, ki nenehno iščejo nova orodja za izboljšanje kakovosti in povečanje produktivnosti svojih storitev.

Optimalna ergonomska zasnova, vrhunsko udobje in zgledni sistemi za varnost omogočajo intuitivno vožnjo:
- Kompakten volan z dvema športno prisekanima deloma za boljši oprijem in lažje krmiljenje: izvajanje manevrov je hitrejše in manj utrudljivo ter desetkrat bolj prijetno.
- Instrumentna plošča v voznikovem vidnem polju omogoča prebiranje bistvenih informacij za vožnjo brez odmika pogleda s cestišča: to je zagotovilo za varnost in udobje.
- 8-palčni zaslon na dotik s kapacitivno tehnologijo je umeščen na sredini instrumentne plošče in obrnjen proti vozniku, da lahko slednji neposredno in stalno dostopa do glavnih funkcij za udobje: avtoradio, navigacija, nastavitve vozila, telefon …

SURROUND REAR VISION: POPOLN NADZOR NAD OKOLICO
Odslej ne bo več potrebno izbirati med zaščito vsebine vozila in vidljivostjo! Ta inovativen sistem je visoko cenjena pomoč pri vožnji, ki prikaže sliko okolice vozila. Voznik ima tako na voljo optimalen pregled nad okolico, kar mu omogoča bolj enostavno vožnjo in lažje izvajanje manevrov. Novi PEUGEOT PARTNER je opremljen z dvema kamerama: ena je nameščena na podnožju zunanjega ogledala na sovoznikovi strani, druga pa na zgornjem delu nezastekljenih krilnih vrat.

Kameri omogočata:
- pregled nad bočnimi površinami na sovoznikovi strani in s tem odpravo mrtvih kotov;
- vzvratno vidljivost za enostavnejše izvajanje manevrov v skladiščih, na tistih predelih delovišča,  
- kjer je shranjenih veliko predmetov in v mestnih središčih.

Slika okolice se prikaže na zaslonu, ki se nahaja na mestu notranjega vzvratnega ogledala in omogoča pregled nad neposredno okolico za hitrejšo odzivnost in optimalno varnost.

INDIKATOR PREOBREMENITVE: SVOBODNO ODLOČANJE PRI RAZPOREDITVI PROSTORA
Novi PEUGEOT PARTNER se ponaša z visoko nosilnostjo in uporabno prostornino, opremljen pa je tudi s sistemom za opozarjanje na preobremenitev. To je v vozilo integrirana inovativna tehnologija, ki zagotavlja popolno varnost v vseh razmerah. Postopek je povsem enostaven in učinkovit: ob zagonu sistem samodejno izmeri maso, možno pa jo je izmeriti tudi v mirovanju iz tovornega prostora s pritiskom na posebno stikalo, ki se nahaja v tovornem prostoru.

Če skupna obremenitev vozila presega 90 %, na stikalu zasveti bela dioda LED, če pa je presežena največja dovoljena vrednost obremenitev, zasveti rumena dioda LED, poleg tega pa se na instrumentni plošči vklopi vizualno opozorilo. Indikator preobremenitve je praktičen in zmogljiv pripomoček, ki zagotavlja varno vožnjo z vozilom. S tem ko opozarja na prekomerno obremenitev, nam pomaga preprečiti nevarnost za nepravilno lego na cesti in s tem pridružena tveganja, kot so na primer počenje pnevmatike, izguba kontrole nad vozilom, prezgodnja obraba, previsoka poraba goriva in pa tudi nevarnost za plačilo globe. Ta inovativna in unikatna oprema vseh segmentov trga lahkih gospodarskih vozil je na voljo za doplačilo.

NAJMODERNEJŠA TEHNOLOGIJA: POVEŽITE SE!
Seznam tehnološke opreme je zares osupljiv in v tem avtomobilskem segmentu do sedaj še nikoli viden. Oprema je na ravni športnega terenskega vozila, kot je SUV PEUGEOT 3008 in odvisno od izvedenke zajema:
- Sekundarna električna zavora. Poleg tega, da je veliko bolj enostavna za uporabo, je prostor, na katerem je bila prej nameščena klasična ročna zavora, izkoriščen za veliko odlagalno mesto ali večji sedež pri izvedenki s tremi sedežnimi mesti.
- Prilagodljivi tempomat ohranja nastavljeno hitrost in prilagaja razdaljo do vozila pred vami. V kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom lahko vozilo tudi popolnoma zaustavi.
- Razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov prikaže vrednost s prepoznanega prometnega znaka in najvišjo dovoljeno hitrost, da prilagodi hitrost tempomata/omejevalnika hitrosti vozila.
- Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu popravlja smer vožnje pri voznikovi nepozornosti.
- Opozorilnik na voznikovo nepozornost uporablja nadzorno kamero za analiziranje voznikovega obnašanja in premikov volana. Če sistem zazna padec pozornosti, vozniku posreduje zvočno in vizualno opozorilo.
- Samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake) se vklopi v primeru zaznane nevarnosti trčenja.
- Sistem za nadzor stabilnosti vlečne kljuke stabilizira prikolico in zmanjšuje njeno zanašanje ali po potrebi zavira vozilo.
- Samodejni preklop dolgih in zasenčenih luči.
- Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji "Visiopark 180°" prikazuje območje za vozilom pod 180-stopinjskim kotom, in sicer v standardnem pogledu, pogledu pod kotom 180° (ptičja perspektiva) ali povečanem pogledu "zoom" ob približevanju oviri.
- Sistem za nadzor mrtvega kota z opozorilnikom v zunanjih ogledalih.
Prostoročni dostop in zagon.

Za vzpostavitev internetne povezave je na voljo veliki 8-palčni barvni zaslon na dotik. Nameščen je na dosegu roke in obrnjen proti vozniku ter vključuje dva priključka USB, priključek jack, povezavo Bluetooth in priključek za brezžično polnjenje pametnega telefona. Sistem dopolnjuje funkcija Mirror Screen, združljiva s protokoli Mirror Link®, Apple Carplay™ in Android Auto™. Povezljiva navigacija 3D deluje v povezavi z glasovnimi ukazi ter omogoča enostavno in intuitivno iskanje interesnih točk. Upošteva tudi trenutne prometne razmere (TomTom Traffic). Prikaže lahko parkirišča, bencinske servise in vremensko napoved.

Za še večjo varnost potnikov je navigacijski sistem 3D na voljo skupaj s storitvami PEUGEOT Connect SOS in asistenco. V primeru prometne nesreče PEUGEOT Connect SOS sproži opozorilo, določi geografski položaj vozila in po potrebi stopi v stik z ustreznimi intervencijskimi službami. Storitev PEUGEOT Assistance pomaga uporabniku vzpostavi stik s službo za pomoč PEUGEOT, ki glede na posredovane informacije (geografski položaj, identifikacijska številka (VIN), število prevoženih kilometrov in mehanska opozorila, ki jih posreduje potovalni računalnik), odpošlje na kraj dogodka vozilo službe za pomoč na cesti.

Novi PEUGEOT PARTNER vam nudi pester izbor opcijskih paketov za vzpostavitev povezave, s katerimi si boste poenostavili svoj vsakdanjik in ki vam bodo v pomoč pri vodenju podatkov o vzdrževanju vozila, porabi goriva in analiziranju opravljenih poti:
- Paket Monitoring obvešča uporabnika o vzdrževalnih posegih, ki jih je potrebno opraviti, z opozorili v osebnem kotičku MyPeugeot.
- Paket Tracking določi geografski položaj novega vozila PEUGEOT PARTNER v realnem času in v primeru kraje posreduje informacije varuhom reda in miru.

Za upravitelje voznih parkov, ki si nenehno prizadevajo za večjo učinkovitost in optimizacijo njihovega voznega parka, smo pripravili tri posebne pakete:
- paket "Connect Fleet Management", ki jim omogoča nadzor nad prevoženimi kilometri glede na ure uporabe, natančen izračun porabe goriva in s tem povezanih stroškov ter spremljanje servisnih intervalov v realnem času;
- paket "eko vožnja" dodatno vključuje še analizo vožnje skupaj z osebnimi nasveti za voznika,
- paket "geolokacija" pa zajema sledenje geografskega položaja vozila v realnem času, prikaz načrtov poti in trajanje mirovanja vozila. Možno je tudi sprogramirati območje, ki ga mora uporabnik upoštevati, in funkcijo za pošiljanje opozorila v primeru neupoštevanja tega območja.

POSLOVNI PARTNER S PRAVO OSEBNOSTJO
Vsako gospodarsko vozilo je prevozno sredstvo in hkrati tudi vitrina lastnikove podobe, zato smo veliko truda vložili v stilsko zasnovo novega vozila PEUGEOT PARTNER, ki je zares dinamična in odločna. Povzema stilske zapovedi novega modela PEUGEOT RIFTER, zatorej se povsem ujema s stilom aktualnega PEUGEOTOVEGA izbora vozil:

Moderen in robustno zasnovan prednji del krasi logotip znamke v podobi leva, ki je umeščen na sredini navpične okrasne maske, ki poudarja prednja žarometa dinamične oblikovne zasnove. Njegov profil mogočno izraža svoje stilske poteze. Po zaslugi kratkega in horizontalno umeščenega pokrova motornega prostora, visoke linije trupa in kratkih previsov so razmerja idealno uravnovešena. Simetrični poševni robovi na prednji in zadnji strani se raztezajo vzdolž bočnih površin ter silhueti zagotavljajo povsem novo obliko.

Na zadnjem delu oglato zasnovan odbijač poudarja spodnji del in nudi optimalno vsakodnevno zaščito. Široka krilna vrata poudarjajo vzdržljivost vozila in tovorni prostor dodatno varujejo pred krajo. Dvižna prtljažna vrata so na razpolago za doplačilo. Dizajn notranjosti se spogleduje z notranjostjo osebnih vozil znamke Peugeot, za katero sta značilni ergonomska zasnova in eleganca. Stil je eleganten in izčiščen, prostor je ergonomsko oblikovan in vsestransko uporaben, številna odlagalna mesta pa zagotavljajo popolno funkcionalnost v kombinaciji z neprimerljivo vzdržljivostjo.

Naš pogled nemudoma pritegne armaturna plošča, ki zajema PEUGEOT i-Cockpit®, v sklopu katerega je vse na dosegu roke, da se lahko voznik veliko bolje skoncentrira na cesto ter uživa v intuitivnih in dinamičnih vozniških doživetjih. Pozabili pa nismo niti na enostavno vzdrževanje, zato so nekatere izvedenke serijsko opremljeno s preprogami iz gume.

"Konstrukcijska osnova EMP2 resda zagotavlja izjemno visoko raven dinamičnih zmogljivosti, poleg tega pa nam je omogočila doseči izrazen, dinamičen in vzdržljiv dizajn. Z novo morfologijo smo pridobili krajše previse za bolj priročno krmiljenje, privzdignjen pokrov motornega prostora za večjo vzdržljivost in optimizirano arhitekturno zgradbo za priročen in modularen potniški prostor." - Keith RYDER, oblikovalec novega vozila PEUGEOT PARTNER

Za tiste, ki veliko ur preživijo v svojem vozilu, je zvočno udobje bistvenega pomena, zato smo mu posvetili čisto posebno pozornost in ga privedli na raven, ki v tem avtomobilskem segmentu doslej še ni bila prisotna. Zahvaljujoč trudu, ki smo ga posvetili udobju v notranjosti, priročnemu upravljanju in enostavni rabi, bo novi PEUGEOT PARTNER v življenje poklicnih uporabnikov vnesel nove vozniške izkušnje, v sklopu katerih se prepletajo užitki in svoboda.

Ukrojen za učinkovitost
Pri razvoju novega vozila PEUGEOT PARTNER smo se fokusirali na temeljne potrebe poklicnih uporabnikov: maksimalna učinkovitost v vseh razmerah. Njegove gabaritne mere se popolnoma ujemajo z merami tega avtomobilskega segmenta. Standardna izvedenka meri v dolžino 4,40 metrov, s čimer zagotavlja optimalno uporabno dolžino 1,81 metrov. Njena prostornina znaša od 3,30 m3 do 3,80 m3, odvisno od izvedenke, tako da lahko z vozilom prepeljemo dve evro paleti.

Za še večje potrebe po prostornini pa je na voljo podaljšana izvedenka, ki v dolžino meri 4,75 metrov (+35 cm). Njena uporabna dolžina znaša 2,16 metrov, prostornina nakladalnega prostora pa sega od 3,90 m3 do 4,40 m3. Novi PEUGEOT PARTNER je zasnovan na različici konstrukcijske osnove EMP2, s katero so opremljeni najnovejši modeli znamke Peugeot. Ta preizkušena konstrukcijska baza omogoča krajše previse in kratek obračalni krog za bolj enostavno izvajanje manevrov: premer obračalnega kroga med pločniki tako pri standardni izvedenki znaša komaj 10,82 metrov, pri podaljšani izvedenki pa 11,43 metrov.

Dovoljena obremenitev sodi med največje v tem segmentu, saj se lahko vrednosti gibljejo od 650 kg do 1000 kg pri nekaterih izvedenkah, in sicer tako pri standardni kot tudi pri podaljšani karoserijski različici. Izvedenke z zelo nizko porabo pa se ponašajo s 600 kg dovoljene obremenitve.

MODULARNOST ZA NAJRAZLIČNEJŠE POTREBE
Za varno pričvrstitev prtljage je vozilo serijsko opremljeno s šestimi pritrdilnimi obročki, proti doplačilu pa je možno na sredino višine namestiti še štiri dodatne obročke. Tovorni prostor je v čisto vseh razmerah enostaven za uporabo: na voljo sta 12 V priključek in zmogljiva osvetlitev s 6 lučkami LED s skupno močjo 237 lm. Enostaven dostop zagotavljajo bočna drsna vrata (za doplačilo), zadnja krilna vrata (2/3 – 1/3) z maksimalno veliko odprtino (prtljažna vrata so na voljo za doplačilo) in odprtina na strehi za prevoz dolgih predmetov s pomočjo lopute v strehi, ki se nahaja tik nad zadnjimi vrati.

Odvisno od izvedenke, je lahko novi PEUGEOT PARTNER opremljen tudi z modularno sedežno klopjo Multiflex, ki omogoča naslednje možnosti:
- spredaj lahko sedijo tri osebe. Ta praktičen vidik znajo ceniti zlasti poklicni uporabniki, saj jim omogoča hkrati prevažati člane ekip in njihovo orodje.
- sredinski sedež je bolj širok, saj vozilo nima ročice ročne zavore;
- raven pod, 400 litrov večja uporabna prostornina in uporabna dolžina, ki lahko pri standardni izvedenki doseže 3 metre, pri podaljšani izvedenki pa kar 3,35 metrov, pri čemer lahko vozilo še vedno prepelje dva potnika zahvaljujoč zložljivemu stranskemu sedežu;
- prevoz visokih predmetov po zaslugi sedala stranskega sedeža, ki ga je možno tudi dvigniti ob naslonjalo;
- funkcija mobilne pisarne po zaslugi pisalne mizice, ki je integrirana v preklopno naslonjalo sredinskega sedeža. Mizica je bila optimalno izboljšana in jo lahko odslej obrnemo tako proti sovozniku kot tudi proti vozniku;
- odlagalno mesto pod sredinskim sedežem, ki ga lahko zaklenemo z obešanko.

Povsem prvič je za novo vozilo PEUGEOT PARTNER med opcijami podaljšane izvedenke na voljo tudi podaljšana kabina za tovarniško vgradnjo. Sedežna klop je povzeta od novega vozila PEUGEOT RIFTER za visoko stopnjo udobja in rekordno veliko prostora v predelu kolen za ta avtomobilski segment. Še ena edinstvena lastnost v tej kategoriji so sedeži v 2. vrsti, ki jih je možno zložiti za potrebe prevoza velikih predmetov, pri čemer pa je dovolj prostora za sovoznikov sedež v 1. vrsti, ki ga je sicer prav tako možno zložiti za prevoz dolgih predmetov.

Odlagalna mesta v skupni prostornini 113 litrov so bila zasnovana za najrazličnejše vrste uporabe poklicnih uporabnikov. Nameščena so na dosegu roke in domiselno razporejena po potniškem prostoru: predal za drobnarije, korito za prtljažnik, odlagalna polica pod stropom ali pa zgornji predal za drobnarije. Nahaja se nasproti prednjega sopotnika in zavzema prostor, kjer se ponavadi nahaja varnostna blazina (odslej ima vozilo varnostno blazino "bag in roof"). Predal je dovolj velik za 15-palčni prenosni računalnik in je lahko tudi hlajen. Predal ima celo odprtino za speljavo kabla, tako da lahko računalnik v njem tudi polnimo.

IZBOR UČINKOVITIH MOTORJEV ZA NADZOROVANE STROŠKE
Trud, vložen v izdelavo konstrukcije avtomobila in optimalno zmanjšanje mase, je odločujoč dejavnik za zmanjšanje porabe goriva in emisij CO2. Učinkovitost ponujenih motorjev je zatorej vrhunska. Motorji zadovoljujejo zadnjim veljavnim emisijskim standardom in že vnaprej izpolnjujejo zahteve prihodnjega homologacijskega standarda WLTP.

Med bencinskimi motorji je 1.2 PureTech na voljo v dveh različicah:
- PureTech 130 KM S&S z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8 (na voljo tekom 2019),
- PureTech 110 KM S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Motorji PureTech 130 so opremljeni s filtrom trdnih delcev bencinskih motorjev za zmanjšane emisije trdnih delcev.

Med dizelskimi motorji so na voljo tri različice moči:
- BlueHDi 130 KM S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8,
- BlueHDi 100 KM S&S s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom,
- BlueHDi 75 KM s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Vsi dizelski motorji so opremljeni s filtrom trdnih delcev in sistemom za selektivno katalitično redukcijo (SCR). Ta tehnologija omogoča nadzor nad emisijami ob zagonu motorja brez potrebe po aditivu za filter trdnih delcev.

Nove konfiguracije za večjo prilagodljivost
Poleg klasičnih nivojev opreme bosta za novo vozilo PEUGEOT PARTNER prvič na voljo tudi izvedenki "prêt à partir" (pripravljen na odhod, op.prev.), ki sta posebej primerni za nekatere vrste rabe. Izvedenka Grip je v celoti prilagojena za vožnjo po težko dostopnih terenih in je primerna za prevoz težkih, umazanih in dolgih predmetov ter hkrati omogoča dovolj prostora za tri potnike.

Izvedenka z neomajno vzdržljivostjo zajema: dvignjeno podvozje, velika kolesa s pnevmatikami Mud & Snow, napredni sistem za nadzor oprijema (Advanced Grip control), 3 prednji sedeži, nakladalni pod z oblogo iz plastike, dovoljena obremenitev do 1000 kg, zmogljivejša osvetlitev tovornega prostora, rezervno kolo.

Izvedenka Asphalt pa je bila zasnovana za poklicne uporabnike, ki prevozijo toliko kilometrov, da niti več ne štejejo ur, ki jih porabijo za volanom, zato prvenstveno stremijo za udobjem in varnostjo. Izvedenka ima naslednjo opremo: debelejša zvočna izolacija za zgledno akustiko, udobni sedeži, Surround Rear Vision, sekundarna električna zavora, povezljivi avtoradio z 8-palčnim zaslonom na dotik, tempomat in omejevalnik hitrosti vozila, zaznavali dežja in svetlobe,
ročna klimatska naprava.

Izvedenki je možno dopolniti z vsemi opcijami, s čimer zadostita potrebam čisto vseh poklicnih uporabnikov. Nazadnje omenimo še celovit izbor možnosti za predelavo, ki jih nudimo skupaj z našimi partnerji: reševalna vozila in vozila za pomoč na cesti, vozila za gradbena in javna dela, pick-up, dostavniki, hladilniki, 4x4 …

Novi PEUGEOT PARTNER ponuja ravno pravšnji odgovor za vsako potrebo. Trženje novega vozila PEUGEOT PARTNER se bo na mednarodnih trgih pričelo meseca novembra 2018.

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.