Avto.info

Renault MEGANE eVISION

Prihodnost električnega avtomobila

Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila

Renault MEGANE eVISION

Avtor: Foto: Renault
Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila Renault MEGANE eVISION: Prihodnost električnega avtomobila

Renault je vodilni francoski proizvajalec avtomobilov na svetu in že več kot 120 let neumorno razvija in uvaja novosti. Najsi gre za tehnološke, družbene ali okoljske zadeve, avtomobilski industriji izzivov res ne manjka. Spreminjajo se in sestavljajo pogonsko silo za razvoj Renaulta.

Zadnjih nekaj let se na avtomobil ne gleda več kot na enostavno sredstvo za prevoze posameznikov, ampak je dobil novo razsežnost. Zdaj je postal prostor mobilnosti, skupne rabe, z vedno bolj dovršeno povezljivostjo. Renault je že zelo zgodaj zaznal to spreminjanje. Na začetku leta je zasnoval oblikovalsko študijo Renault MORPHOZ, utelešenje vsestranskega, modularnega, avtonomnega in povezljivega električnega avtomobila, ki ponazarja nove oblike in rabe mobilnosti. Danes Renault objavlja novo poglavje v zgodovini znamke z razstavnim prototipom Megane eVision, ki ni le utelešenje vizije ampak tudi ambicij. Napoveduje namreč najnovejši rod električnih avtomobilov, ki slonijo na povsem novi modularni konstrukcijski osnovi CMF-EV.

Megane eVision v največji meri izkorišča možnosti, ki jih ponuja nova skupna konstrukcijska osnova Zveze. Ta dinamična kombi limuzina ima enega najtanjših akumulatorjev na trgu in nov izjemno kompakten pogonski sklop, zaradi česar zagotavlja boljšo prostornost. Tehnična dovršenost določenih potez in svetlobni pečat podčrtujejo moderen videz avtomobila. Ta prinaša prelom z uveljavljenimi pravili za električne avtomobile kar zadeva njihovo rabo, proporce, obliko in tudi energijsko učinkovitost. Ta avtomobil bližnje prihodnosti bo prav kmalu postal resničnost, saj bo serijska različica razstavnega prototipa predstavljena v letu 2021.

Več kot le ime, vizija
Megane eVision simbolizira novo določitev jedrnega dela trga pri Renaultu. Predstavlja prihodnost razreda »kompaktnih« avtomobilov, v katerem je trdno zasidran s svojo prostornostjo in notranjimi merami. Megane eVision nadaljuje zgodovino Megana, ključnega modela v Renaultovi ponudbi zadnjih 25 let, in ga odločno uveljavlja v modernem svetu.

Ta razstavni prototip uteleša prvo etapo preloma, ki je hkrati čustven (oblika), inovativen (potniški prostor) in tehnološki (električen pogon). Prihaja v času, ko se spreminjajo tudi potrebe kupcev. Z njim Renault nadaljuje svoje poslanstvo inovatorja in ustvarjalca avtomobilov življenja. To počne z nadaljnjim izboljševanjem tistega, kar so bile vedno odlike Megana, merila v svojem segmentu: uživanje v vožnji, udobje in spokojnost. K temu dodaja nove pomembne vrline, kot je oblika, ki osvoji srce, edinstvena prostornost z novo notranjo dolžino in vse prednosti električnega pogona. Na ta način Renault uveljavlja kontinuiteto svoje zgodovine in uspehov pod imenom Megane. Ponuja videnje prihodnosti, ki jo je že možno otipati in bo dosegljiva vsem.

“Zahvaljujoč naši povsem novi skupni konstrukcijski osnovi CMF-EV, ki je plod razvoja v okviru Zveze, smo dosegli prelom pri pravilih za obliko, velikost, energijsko učinkovitost in rabe s stvaritvijo razstavnega prototipa Megane eVision. Z najtanjšim akumulatorjem na trgu, kompaktno, 4,21 metra dolgo  karoserijo in notranjo prostornostjo avtomobila segmenta C je Megane eVision mojstrovina domiselnosti! Za izhodišče smo vzeli enega najbolj ikoničnih avtomobilov in ga preobrazili za prihodnost. Megane eVision je na novo izumljeni Megane in Renault je na novo izumil Renault. To je le začetek, ki napoveduje prihod cele generacije z inovacijami nabitih električnih vozil.” - Luca De Meo, glavni izvršni direktor Skupine Renault

Renault, vodilni proizvajalec električnih vozil
Renault ima za seboj deset let razvoja strokovnega znanja in izkušenj na področju snovanja, izdelave in prodaje električnih vozil, na podlagi česar lahko kupcem ponuja nove modele s številnimi prednostmi: manj onesnaževanja, gospodarne stroške uporabe, malo rednega servisiranja in tih pogon. Več kot 30.000 zaposlenih v celotni evropski prodajno servisni mreži znamke je izšolanih za poznavanje posebnosti električne mobilnosti. V Evropi je Renault vodilni v tem tržnem sektorju in deležen zaupanja vedno večjega kroga kupcev. Več kot 300.000 električnih vozil je Renault prodal na stari celini od uvedbe svoje tovrstne ponudbe. Skupno, od leta 2010 to pomeni vsako peto prodano električno vozilo.

Za dosego tega je Renault razvil celovito paleto za raznolike potrebe svojih kupcev: za vsakdanjo vsestranskost model ZOE, za mikro mobilnost štirikolesnik Twizy, za dostavo do vrat Kangoo Z.E. in Master Z.E. ter nedavno za mestno okretnost Twingo Electric iz Revoza. Ta paleta električnih vozil bo še naprej rasla, ponujala vedno bogatejšo izbiro in bo po meri vedno več potrebam in vrstam uporabe. To širitev ponudbe bo začel Megane eVision, ki bo razkrit naslednje leto.

Nova paleta in nove storitve pred vrati
Razstavni prototip Megane eVision je glasnik avtomobila, ki bo na voljo izključno z električnim pogonom. To bo prvi iz nove družine Renaultovih električnih modelov, dinamičnih in vsestranskih, ki bodo vedno bolj skladni z raznolikimi življenjskimi slogi in vrstami rabe vsakega posameznika. Opremljeni z najnovejšimi tehnologijami in inovacijami na področju akumulatorjev in polnjenja bodo v obdobju okoljske ozaveščenosti ti prihodnji modeli zapeljali vedno večje število ljudi. To najnovejšo generacijo vozil bo spremljal nabor najmodernejših povezljivih storitev, v celoti pa bo sestavni del razvijajočega se električnega ekosistema, ki ne bo služil zgolj osebnim potrebam uporabnikov ampak celotni družbi v energijskem prehodu.

Kot primer lahko navedemo razvoj »pametnega polnjenja« (smart charging), ki bo pomagalo uravnoteževati električno omrežje in uporabnikom omogočalo prihranke. S pomočjo povezljivosti bo polnjenje akumulatorja lahko potekalo v najbolj primernem času in se tako izognilo preobremenitvi omrežja ter dajalo prednost energiji iz obnovljivih virov. Druga tehnologija, ki je v razvoju, je sistem V2G (vozilo-v-omrežje, vehicle-to-grid), ki omogoča, da vsako vozilo, ki je priključeno na polnilno mesto, lahko del shranjene energije iz akumulatorja odda v električno omrežje.

CMF-EV: modularna konstrukcijska osnova za električna vozila
Nova modularna konstrukcijska osnova CMF-EV je bila zasnovana v okviru zveze Renault-Nissan-Mitsubishi in bo služila za temelj prihodnjih povsem električnih vozil znamke Renault. Ta osnova olajšuje proizvodnjo, razvoj in optimizacijo električnih zmogljivosti vsakega novega modela. Konstrukcijska osnova CMF-EV ima mnoge prednosti, s katerimi se razločuje od tradicionalnih osnov, ki so v rabi za vozila z motorji z notranjim zgorevanjem ali kombiniranim pogonom (elektromotor in motor z notranjim zgorevanjem). Tako ima, na primer, manjši motorni prostor, saj je elektromotor veliko manjši od bencinskega ali dizelskega motorja. Skupaj s povečano medosno razdaljo in povsem v vogale postavljenimi kolesi ponuja več prostora za potnike in daje več možnosti oblikovalcem.

Zahvaljujoč prelomnim tehnologijam in zmogljivejšim akumulatorjem konstrukcijska osnova CMF-EV kupcem prinaša tudi možnost povečanja dosega njihovega električnega vozila ob hkratnem skrajšanju časa polnjenja. Izpopolnjeno podvozje in zaradi v pod vgrajenega akumulatorja opazno nižje težišče vozila znatno izboljšujeta dinamične vozne lastnosti in prijetnost vožnje. Za Skupino Renault ta novi mejnik v razvoju hišnega strokovnega znanja na področju električnih vozil pomeni nove sinergije s partnerjema v Zvezi in znatne prihranke na račun ekonomije obsega.

Nič več omejitev
Zamislite si futurističen avtomobil, ki krši uveljavljene norme in se ga ne da enostavno uvrstiti v noben razred. Bolj ko se mu približujete, več njegovih značilnosti opazite. Silhueta razstavnega prototipa, kompaktna in dinamična, najprej spominja na elegantno in aerodinamično limuzino. Njegov prednji del in mišičast pokrov motorja ter velika kolesa nemudoma naredijo vtis čvrstosti. Detajli izdajajo pogon na elektriko, ob tem pa se vzbuja predvsem ena želja: odpeljati se v njem na dolgo pot.

Razstavni prototip Megane eVision je navdihujoč avtomobil, vektor čustev, ki nemudoma osvoji srce s svojo edinstveno obliko in neobičajnimi proporci. Njegov videz vzbuja vtis uživanja, modernosti in tehnične dovršenosti, kar zadeva notranjo prostornost, pa postavlja nova merila. Dokazuje, da bo prihodnji rod Renaultovih električnih vozil prinesel ukinitev mnogih omejitev, preseganje meja med tradicionalnimi segmenti in na novo iznašel, kakšen naj bi bil avtomobil razreda kompaktnih kombi limuzin.

Zmanjšan tloris, povečana notranja prostornost
Zahvaljujoč konstrukcijski osnovi CMF-EV bodo prihodnja Renaultova električna vozila ponujala več modularnosti in prostornosti ne da bi za to morala biti višja ali daljša. To nazorno dokazuje razstavni prototip Megane eVision. Ob omejeni dolžini 4,21 metra potnikom kljub temu ponuja prostornost in uporabnost na ravni avtomobilov segmenta C, ki so tradicionalno za 15 do 30 cm daljši, ob tem pa je okretnejši v mestnem okolju. Megane eVision je torej avtomobil, ki presega merila tradicionalnih segmentov.

Optimizirana doseg in hitrost polnjenja
Doseg električnega vozila je običajno odvisen od njegove velikosti in od zmožnosti za vgradnjo bolj ali manj obsežnega akumulatorja. To je še ena od omejitev, ki jih Megane eVision presega. Vgrajen ima izjemno tanek akumulator zmogljivosti 60 kWh, zaradi česar je lahko nižji in bolj aerodinamičen. To znatno zmanjšuje porabo električne energije. Poleg tega ima vgrajen polnilnik za enosmerni tok (do 130 kW), ki omogoča zelo naglo polnjenje. Zahvaljujoč temu razstavni prototip ponuja zmogljivosti na navadnih cestah in avtocestah, kakršne običajno ponujajo avtomobili večjih mer, čeprav ima kompaktne zunanje mere. Tako presega konvencionalne avtomobilske razrede.

Popolnoma nova oblika
Ob združevanju oblikovnih potez mestnih avtomobilov, SUV vozil in tudi kupejev Megane eVision vendarle ostaja predvsem dinamična kombilimuzina z novimi proporci in drznimi potezami. Je mišičast, a razmeroma nizek, zelo aerodinamičen, z velikimi kolesi, ki so ožja kot običajno na avtih te velikosti. Novo družino Renaultovih električnih vozil bo odlikovalo tako inovativno oblikovanje, ki bo v prid le njihovi osebnosti ampak tudi povečanju učinkovitosti in udobja potnikov.

Oblika, ki osvoji srce
Megane eVision je s kombiniranjem mehkih in tekočih potez ter tankih in natančnih elementov popolnoma skladen z Renaultovo oblikovno strategijo. Z zlitjem čutnosti, tehničnosti in aerodinamičnosti uteleša tudi evolucijo, ki jo je napovedala že študija MORPHOZ, pri kateri je Megane eVision dobil navdih. Natančnost in tehnična dovršenost detajlov razstavnega prototipa, ki odsevajo električno in tehnološko bistvo avtomobila, dajo slutiti duh novega rodu Renaultovih električnih vozil.

Mere dinamične kombilimuzine
Razstavni prototip Megane eVision ima nove zunanje mere in hoče biti neomajno moderen avtomobil. Z velikimi kolesi in vpadljivo višino karoserije ter vtisom čvrstosti, ki ga daje, povzema določene SUV atribute. Po drugi strani mu kompaktne zunanje mere, zelo majhna previsa in velika medosna razdalja dajejo videz mestne kombilimuzine. Njegova oblika pa spominja tudi na kupeje s krilcem, ki je nameščeno na zadnji rob strehe, in aluminijastim difuzorjem pod odbijačem.

Lebdeča streha
Streha Megana eVision izstopa s svojo zlato barvo, ki od prednjega roba proti zadnjemu navidezno bledi, s čimer daje občutek lebdeče lahkosti. Poudarja vtis aerodinamičnosti avtomobila, ki ga naredijo profilirane linije kabine.

Usločen motorni pokrov
Razstavni prototip Megane eVision ima z dvema režama za zajem zraka okrašen pokrov motorja, ki je usločen in jasno izklesan, s čimer prispeva k značaju avtomobila. Njegov neprekinjen obris sega do maske, kjer Renaultovemu zaščitnemu znake daje enak poudarek kot zgornjemu delu.

Aerodinamična kolesa
Po vzoru študije MORPHOZ ima tudi Megane eVision velika kolesa aerodinamičnega videza. Zanj poskrbijo 50,8-centimetrska (20-palčna) platišča z obliko propelerja. Zunanji del platišča je kar najbolj zaprt in poravnan s karoserijo, kar še bolj izboljša njeno aerodinamičnost in učinkovitost z omejevanjem vrtinčenja zraka. Z istim namenom so platišča in del pnevmatik z merami 245/40 ZR 20 pokrita z 53-centimetrskimi (21'') okrasnimi pokrovi, ki jih dopolnjujejo aerodinamična zakrilca. Bledeče okrasne črte spominjajo na tiste na spodnjem delu maske.

Poudarjeni oboki blatnikov
Oboki blatnikov prispevajo k pojavnosti avtomobila. Gladki in sijajno črno lakirani videzu Megana eVision dajejo konotacijo zelo urbanega električnega avtomobila.

Prednji del
Prednji del Megana eVision je izrazito izklesan, kar mu daje občutek velikosti. Reže za zajem zraka so na spodnjem delu, tanka žarometa pa se stikata s trirazsežnostnim elementom na karoseriji. Na sredini je Renaultov romb osvetljen in s tem poudarja električen pogon avtomobila.

Maske
Zasnova mask, kakršno je imela že študija MORPHOZ, je pristen element istovetnosti električnega avtomobila in spominja na svet zvočnih naprav Hi-Fi. Na spodnji del nosu in na strani avtomobila nameščene maske so poravnane s karoserijo.

Ozka svetila
Od mnogih natančnih in zelo tehničnih detajlov, ki jih ima Megane eVision, so svetila najbolj vidna. Tanka, z matrično tehnologijo svetilnih diod (LED Matrix) izdelana žarometa dajeta prednjemu delu živahen videz. Zelo električen svetlobni pečat, ki ga bo imel tudi serijski model, daje avtomobilu videz večje širine.

Reže za zajem zraka v odbijaču
Stranski reži za zajem zraka v spodnjem delu odbijača prispevata k aerodinamični učinkovitosti avtomobila. Ustvarjata namreč pravo zračno zaveso, s katero se izboljšuje tok zraka mimo blatnikov. Obarvani sta z enako zlato barvo kot streha.

Osvetljen pokrov polnilne vtičnice
Enako kot študija MORPOZ ima tudi Megane eVision na boku Renaultov logotip, ki krasi pokrov polnilne vtičnice. Romb je prozoren in osvetljen prikazuje raven napolnjenosti akumulatorja.

Zadnji del
Zadnji del Megana eVision krasi svetilni trak z zadnjimi lučmi, ki se razreza čez vso širino avtomobila in obdaja Renaultov romb. Zadnje luči prevzemajo princip križanja snopov svetilnih diod s katerim ustvarjajo lesketajoč učinek, ki svetlobnemu pečatu daje vtis razsežnosti in tehnične dovršenosti. Ta zadnji del daje občutek dinamičnosti in poskrbi za posebno zglajen obris avtomobila.

Zgodovinski namig
Zadnja črka E v »Megane«, prvem delu imena avtomobila, je drugače grafično obdelana kot ostale črke. Simbolizira električni pogon in oznako E-TECH in se postavlja v enaki zlati barvi kot streha, s črnimi vzporednimi črtami pa hkrati namiguje na Renaultov logotip iz leta 1972, ki ga je oblikoval Victor Vasarely.

Kovinske barve
Megane eVision ima dvobarvno karoserijo. Pretežni del je satenasto sive barve, ki so jo poimenovali skrilasto siva mat (Gris Schiste Mat), streha pa je zlato obarvana. Spominjajoč na kovinske barve, ki krasijo novejše oblikovalske študije Renaulta in nekatere elektronske naprave, ta zlata dodaja električno razsežnost tradicionalni Renaultovi rumeni barvi. Najde se jo še na nekaterih tehničnih detajlih avtomobila, kot so zračni reži v prednjem odbijaču, zavorne čeljusti in oznake določenih elementov karoserije.

Vsenavzočnost zglajenih površin
S tekočimi linijami in poigravanjem s prozornostjo se razstavni prototip Megane eVision navdihuje neposredno pri študiji MORPHOZ. Zamisel zglajenih (flush) in gladkih površin poudarja izvedba pogreznjenih električnih ročajev vrat, ki se samodejno odprejo ob približanju voznika in potnikov, nato pa izginejo v stranicah avtomobila. Ta leitmotiv se kaže tudi na aerodinamičnih bočnih režah za zrak in športnem zadku s poudarjenim krilcem.

Električni geni v soju žarometov
Igra svetlobe daje poudarke mnogim električnim detajlom, ki jih je Megane eVision podedoval, in razstavnemu prototipu dajejo posebno živahnost. Pokrov polnilne vtičnice, na primer, postane lažje dosegljiv, ko je razsvetljen. Dnevne luči so bile zasnovane z namenom, da zagotovijo boljšo vidnost avtomobila, osvetljen romb spredaj pa je Renaultov priklon modernosti. Zahvaljujoč električnemu pogonu, ki rabi le malo hlajenja, ima Megane eVision lahko spredaj napol zaprto masko. V celoti so hladilni sistem, tehnični elementi in svetila poudarjeni na celotni karoseriji, da s tem označujejo začetek novega rodu električnih vozil Renault.

»LIVINGTECH«: dobrodošli v avtomobilu
Megane eVision ni le razstavni prototip za ogledovanje in občudovanje, ampak je avtomobil, ki vabi na potovanje. Zahvaljujoč Renaultovim tehnološkim inovacijam »LIVINGTECH« se prilagaja potrebam potnikov in jim ponuja priročne rešitve za njihovo rabo. Ta avtomobil je intuitiven, pameten in ustvarjen za interakcijo s svojimi potniki.

Razstavni prototip se razkriva v treh stopnjah na različnih ravneh. Najprej, celotne mere: obris avtomobila je razpoznaven že od daleč, zaporedje znakov dobrodošlice in njegov svetlobni pečat pa vzbujajo radovednost. Nato se ob približevanju pojavijo novi svetlobni učinki, ki oživijo obris avtomobila. Prikažejo se njegove površine in jasne linije. Nazadnje in bolj od blizu Megane eVision razkrije natančnost detajlov in tehničnost elementov. Ti oznanijo električen pogon avtomobila in pogled počasi pritegnejo v njegovo notranjost.

»LIVINGLIGHTS«: živahen svetlobni pečat, ki izraža modernost
Bolj geometričen, ostrejši in razločen svetlobni pečat, ki krasi Megane eVision, je tudi prilagodljiv. Z eleganco in natančnostjo riše vodoravne in navpične črte in jih aktivira s uporabo tehnologije matričnih svetilnih diod. Ta novi svetlobni pečat je poimenovan »LIVINGLIGHTS« temelji na igri z animacijo teh črt, pri čemer se lesketajoči valovi širijo od logotipa na sredini proti robovom, nato pa se pojavi svetlobni pečat. Razdelitev črt s svetilnih diod v pike (piksle) še okrepi lesketajoč učinek in osvetlitev je tako še bolj izrazita.

Poudarjanje istovetnosti avtomobila
Megane eVision krasijo še drugi svetlobni učinki, ki poudarjajo njegove prepoznavne aspekte. Obroba stranskih oken, ki so običajno črne ali kromaste, se razsvetlijo in oddajajo difuzno svetlobo, ki sega od zunanjega vzvratnega ogledala do zamračitve na zadnjem delu avtomobila, kar prispeva k njegovi grafični podobi. Bočne zaščitne obloge na spodnjem robu vrat imajo vstavljeno kaseto z napisom »E-TECH Electric«, kar nakazuje na akumulator v podu avtomobila.

Razkritje notranjščine
Pozdravna svetlobna sekvenca ni le zunanja. Skozi okna je vidna igra notranje osvetlitve, ki razkriva določene elemente kokpita. Na primer, zgornji rob zaslona »LIVINGSCREEN« zasije in nakaže svoj obris v obliki črke L. Ime Megane eVision se pojavi na zaslonu. Najsodobnejša tehnologija in modernost se pojavita v službi sanj in želja uporabnika.

Prilagajanje avtomobila osebnim željam na daljavo
Te pozdravne svetlobne sekvence so še bolj živahne s tem, da jih je možno posodabljati skozi vso življenjsko dobo avtomobila in prikrojiti s pomočjo tehnologije FOTA (Firmware Over-The-Air). Sistem za posodabljanje in brezžični prenos vsebin na daljavo omogoča razvoj vgrajene programske opreme in tudi dodajanje novih elementov za osebne prilagoditve zaslona »LIVINGSCREEN«, s tem pa tudi nove sekvence dobrodošlice.

CMF-EV: obljuba estetike in zmogljivosti prihodnosti
»Temelječ na tehnoloških inovacijah, ki jih uporablja, in modularnih rešitvah, ki jih ponuja, bo konstrukcijska osnova CMF-EV vodilna za vsa prihodnja električna vozila Skupine Renault in Zveze.« - Jean-Paul Drai, direktor inženiringa pri projektih električnih vozil Skupine Renault

Konstrukcijska osnova CMF-EV (Common Module Family – Electric Vehicle) je bila zasnovana v okviru Zveze posebej za sedanje potrebe uporabnikov na področju mobilnosti. Razvili so jo v sodelovanju z Nissanom, partnerjem Renaulta, v ekipi francoskih in japonskih inženirjev. Nova električna vozila na tej konstrukcijski osnovi bodo pridobila z inovacijami na področju upravljanja z energijo, prostornostjo in udobjem v potniškem prostoru.

Konstrukcijska osnova CMF-EV prestavlja meje predvsem z možnostjo vgradnje akumulatorjev različnih mer – v dolžino in višino. Na tej konstrukcijski osnovi je torej možno razviti nizke limuzine in tudi večje športne terence, v katere je možno vgraditi akumulatorje večjih zmogljivosti. Seveda je ta osnova tudi modularna po dolžini, da se lahko akumulator prilagodi vrsti avtomobila in želenemu dosegu. Osnova CMF-EV lahko tako služi za zasnovo električnih avtomobilov za primestne dnevne vožnje in tudi takšnih za dolge vožnje brez vmesnega polnjenja. Serijska različica razstavnega prototipa Megane eVision bo prvi Renaultov model na trgu, ki bo zasnovan na tej osnovi.

Kompaktnejši elektromotor
Zasnovani na ekskluzivni arhitekturi so kompakten elektromotor in vsi tehnični elementi, ki so povezani z njim in tudi z drugimi funkcijami avtomobila, vgrajeni spredaj, v motorni prostor. To sprošča del prostora za potnike in tako daje prednost njihovemu udobju, kar še posebej velja za klimatsko napravo. Zaradi tega je armaturna plošča lahko ožja in bolj odmaknjena od potnikov, kar prinaša večjo prostornost.

Tanki akumulatorji
Akumulatorji, ki so bili razviti za konstrukcijsko osnovo CMF-EV, imajo izjemno inovativno značilnost: so »strukturni«. To pomeni, da so sestavni del zgradbe avtomobila in v primeru bočnega trka pomagajo absorbirati del energije. Te akumulatorje je mogoče razporediti na različne načine, z večjo ali manjšo debelino, do najbolj tankih izvedenk na trgu. Ta vitkost omogoča zasnovo nižjih in tako bolj aerodinamičnih avtomobilov. To znatno zmanjša porabo električne energije, kar za seboj prinese še druge vrline, saj sta boljša tudi doseg avtomobila in njegova energijska učinkovitost.

Raven pod
Odsotnost izpušnega sistema in klasičnega prenosa moči pomeni, da ni potrebe po osrednjem grebenu v avtomobilu. Pod prihodnjih vozil, ki bodo nastala na osnovi CMF-EV, bo povsem raven in bo ponujal več prostornosti in notranje prilagodljivosti.

Krajša previsa
Z bolj kompaktnimi elektromotorji, ki so bili zasnovani za konstrukcijsko osnovo CMF-EV, sta se skrajšala previsa spredaj in zadaj. To omogoča umestitev velikih koles (premera 46 do 51 cm oziroma 18 do 20 palcev) v vogale avtomobila. Krajša previsa ponujata nove možnosti oblikovanja in tako prispevata znatno estetsko vrednost novim električnim vozilom znamke Renault.

Povečana medosna razdalja
Velika medosna razdalja (do 2,77 m), ki jo omogoča osnova CMF-EV, ponuja več prostora v notranjosti vozil v prid potnikov. Poleg tega bodo Renaultova prihodnja električna vozila lahko imela vgrajene večje akumulatorje.

Manjša višina
S to novo konstrukcijsko osnovo so inženirji in oblikovalci Zveze dali prednost snovanju nižjih avtomobilov za izboljšano aerodinamiko in manjšo porabo energije. To je postalo mogoče zaradi manj debelih akumulatorjev, ki obenem omogočajo tudi bolj prostorno notranjost avtomobila.

Prilagodljivost in raznolikost
Konstrukcijska osnova CMF-EV stavi predvsem na vsestranskost in na zmogljivosti. V prihodnjo Renaultovo ponudbo bo prinesla veliko raznolikost. Njena modularnost omogoča, na primer, vgradnjo drugega elektromotorja zadaj, kar bo omogočilo razvoj zmogljivejših modelov s pogonom na štiri kolesa.

Zanesljivost
Osnova je bila zasnovana tudi s ciljem, da zagotovi najboljšo zanesljivost in dolgoživost na trgu. Z laboratorijskimi preskuse in za več kot 3 milijoni kilometrov preskusnih voženj, ki so jih opravili v Franciji in na Japonskem, so preverili vse tehnične funkcije okvirja, sistemov, elektromotorja in akumulatorja.

Patenti
Do danes je bilo vloženih že več kot 300 patentnih prijav za konstrukcijsko osnovo CMF-EV in prihodnjo serijsko različico Megana eVision, katerih namen je zaščita vrste inovacij na elektromotorju, sistemu polnjenja, akumulatorju, toplotnem upravljanju, arhitekturi in akustiki. Končni rezultat je plod združenega strokovnega znanja Skupine Renault in Nissana, ki naj bi ohranilo in zavarovalo njuno tehnološko vodstvo pred tekmeci.

Učinkovitost konstrukcijske osnove z majhno porabo
Osnova CMF-EV zahvaljujoč določenemu številu izboljšav in inovacij postavlja prečko višje tudi, ko je govora o energijski učinkovitosti. Čeprav je bil poudarek na aerodinamičnosti prihodnjih električnih vozil znamke Renault, je bila optimizirana tudi zmožnost polnjenja. Osnova CMF-EV uvaja nov sistem toplotnega upravljanja akumulatorja v veliko večjem temperaturnem območju. Razvili so optimiziran krogotok vodnega hlajenja motorja, akumulatorja in prostora za potnike. Sistem za povračanje energije ERS (Energy Recovery System) prestreza toploto elektromotorja in akumulatorja, da z njo ogreva potniški prostor brez porabe energije iz akumulatorja, s tem pa poskrbi, da doseg avtomobila ni okrnjen zaradi nizke zunanje temperature. Razpoložljiva energija je tako izkoriščena v največji meri.

Prednosti najnovejše generacije na osnovi CMF-EV
Poleg zmožnosti za oblikovanje ponudbe raznolikih in zelo zanesljivih vozil je osnova CMF-EV prinesla velik napredek tudi pri zmogljivostih, dosegu in udobnosti prihodnjih električnih vozil.

Zmogljivosti
Osnova CMF-EV ponuja priložnost za osredotočenje na »igrivost« prihodnjih električnih vozil Renault. Nižje težišče pomeni boljšo lego na cesti. Zahvaljujoč večji medosni razdalji, manjšemu prestavnemu razmerju volanskega mehanizma in večvodilski zadnji premi bosta volan in podvozje zagotovila večjo okretnost, hkrati pa bo boljša tudi udobnost vožnje. Slednji bodo koristile tudi novosti na področju akustike, ki odpravljajo tresljaje in parazitski hrup. Elektromotor Megana eVision je eden od najmočnejših motorjev v Renaultovi ponudbi ne glede na vir energije. Ima moč 160 kW (217 KM) in 300 Nm navora, pospeševanje z mesta do hitrosti 100 km na uro pa opravi v manj kot osmih sekundah. Užitek v vožnji je na najvišji ravni tako na avtocesti, kot tudi na navadnih cestah in v mestih.

Doseg
Na osnovi CMF-EV zasnovani avtomobili bodo deležni povečanega dosega. Nov akumulator z zmogljivostjo 60 kWh skupaj z možnostjo naglega polnjenja (polnilnik za enosmerni tok do 130 kW) bo prihodnji serijski različici razstavnega prototipa Megane eVision omogočil vožnje na velike razdalje (na primer od Pariza do Lyona) v enakem času kot z motorjem z notranjim zgorevanjem, vključno s postanki.

Udobnost, prostornost in notranja oprema
Zadnja pomembna prednost nove konstrukcijske osnove je kar največja izkoriščenost notranjega prostora z več prostora spredaj in znatno izboljšanim prostorom za noge zadaj. Kot primer velja omeniti, da ta osnova lahko služi avtomobilom s potniškim prostorom na ravni potovalnih limuzin in zunanjimi merami kompaktnega avtomobila. Z ozko in prečiščeno armaturno ploščo ter povsem novimi odlagalnimi mesti so inženirji ustvarili povsem novo modularno okolje, ki povezuje oblikovanje in funkcionalnost.

Tehnični podatki
Dolžina: 4.210 mm
Širina: 1.800 mm
Višina: 1.505 mm
Medosna razdalja: 2.700 mm
Platišča: 50,8-centimetrska (20-palčna)
Pnevmatike: Continental 245/40 ZR 20
Masa: 1.650 kg
Motor: 160 kW (217 KM) elektromotor z rotorjem z navitjem
Prenos moči: 4x2
Pogon: na prednji kolesi
Polnjenje: z izmeničnim tokom do 22 kW, z enosmernim tokom do 130 kW
Akumulator: 60 kWh - 400V

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.