Avto.info

NOVI NISSAN QASHQAI

Referenčni model tega segmenta

NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta

NOVI NISSAN QASHQAI

Avtor: Foto: Nissan
NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta NOVI NISSAN QASHQAI: Referenčni model tega segmenta

PARIZ, FRANCIJA (18. februar 2021) Nissan z današnjim razkritjem novega modela Qashqai tretje generacije krepi položaj vodilne znamke v segmentu križancev v Evropi. Odkar je ta leta 2007 ustanovil svoj lasten segment so prodali več kot tri milijone primerkov. Nissan je za tretjo generacijo ohranil temeljna načela, ki so vodila snovanje, oblikovanje in razvoj že prejšnjih dveh rodov Qashqaija: elegantna oblika, bogata oprema in učinkoviti pogonski sklopi so kombinirani z višjo kakovostjo in občutenjem vožnje kot v avtomobilu višjega segmenta.

Zahvaljujoč novi konstrukcijski osnovi Zveze CMF-C, ki je zbir najsodobnejšega inženiringa, inovacij in naprednih tehnologij, bo novi Qashqai spet dvignil merila v segmentu križancev, kupci pa bodo uživali v teh pridobitvah. Enako kot že pri obeh predhodnikih je tudi oblikovanje novega Qashqai vodila ekipa Nissan Design Europe, ki ima sedež v središču Londona (Velika Britanija), za inženiring pa so poskrbeli v Nissanovem evropskem tehničnem centru v Cranfieldu v britanski grofiji Bedfordshire.

»Izhodišča za zasnovo in razvoj novega Qashqaija smo dobili s poglobljeno analizo odnosov, ki smo jih imeli z vsemi kupci Qashqaija v minulih 13 letih. Ta nam je omogočila razumeti njihove potrebe in še zlasti, kaj posebno cenijo pri križancu, ki ga uporabljajo in se nanj zanašajo vsak dan,« je dejal Marco Fioravanti, podpredsednik za načrtovanje izdelkov pri Nissan Automotive Europe.

Izjemna privlačnost, elegantna oblika
Kot že za prejšnji generaciji so tudi za oblikovanje novega Nissana Qashqai poskrbeli v Nissanovem evropskem oblikovalskem studiu v Londonu (Velika Britanija). Čeprav ima še vedno značilno obliko Qashqaija, je novi rod bolj mišičast, eleganten in moderen. Na zunaj ima novi Qashqai bolj odločno postavo s poudarjenima ramenskima linijama, povečano medosno razdaljo in vpadljivimi 51–centimetrskimi (20'') litimi platišči, ki so za Qashqai na voljo prvikrat.

Medosna razdalja je večja za 20 milimetrov, skupna dolžina pa za 35 milimetrov. Malo sta večji tudi višina (+ 25 mm) in širina (+ 32 mm), kar poskrbi za bolj odločno držo na cesti. Prednji del novega Qashqaija se ponaša z večjo Nissanovo masko V-Motion, ki je ne le kromasta, ampak ima kot poudarek natančne izdelave dodano tanko črto satiniranega kroma. Na obeh straneh sta tanka žarometa z naprednimi matričnimi LED diodami in svetlobnim pečatom dnevnih luči v obliki bumeranga. Zelo tesni stiki med vsemi temi detajli ustvarjajo občutek vrhunske kakovosti in natančnosti. Prednje luči novega Qashqaija so izboljšane v primerjavi s predhodnikom, saj so ožje in elegantnejše zaradi uporabe LED tehnologije. S strani je novi Qashqai videti bolj atletski in dinamičen, saj ima eno samo glavno linijo (fast line), ki se razteza po vsej dolžini stranice od prednjega do zadnjega dela in avtomobilu daje zelo zleknjeno držo, hkrati pa mu daje vtis dinamičnosti. Qashqai nove generacije bo prvikrat na voljo s 50,8-centimetrskimi (20-palčnimi) brušenimi litimi platišči. Dosedanja generacija je imela do 48,26-centimetrska (19palčna) platišča. Ta platišča z večjim premerom zapolnjujejo oboke blatnikov in dodatno prispevajo k čvrstosti avtomobila na cesti. Kupci cenijo možnosti za osebne prilagoditve, zato bo novi Qashqai na voljo v enajstih karoserijskih barvah s petimi dvobarvnimi kombinacijami, tako da bo skupaj na voljo 16 možnosti.

Vrhunsko udobje notranjega prostora
Povezan, udoben in impozanten prostor za potnike novega Nissana Qashqai v tem segmentu postavlja nova merila za prvovrsten občutek, značilno oblikovanje in izboljšano uporabnost. Nova bela ambientalna osvetlitev celotne notranjosti ustvarja pomirjujoče in spokojno vzdušje, njena enakomernost pa daje vtis prestižne skladnosti. Velika skrb je bila posvečena ergonomski in estetski kakovosti gumbov in stikal, ki so že na otip zelo kakovostna in uporabnikom dajejo občutek zanesljivosti in prefinjenosti.

Povezano upravljanje
Novi Qashqai ima napredno multimedijsko napravo z naborom povezljivih storitev, med njimi tudi enostavno povezovanje pametnih telefonov, brezžično omrežje Wi-Fi za do sedem naprav znotraj avtomobila in posebno aplikacijo NissanConnect Services za upravljanje in nadzor avtomobila. Večji, 22,86-centimetrski (9-palčen) zaslon z boljšo ločljivostjo NissanConnect je okno, ki vodi do navigacije, zabavnih funkcij in nastavitev avtomobila, in je združljiv tako z aplikacijo Android Auto® kot tudi z Apple CarPlay®, uveden pa je tudi brezžični Apple CarPlay®. Nov povsem elektronski več funkcijski zaslon TFT velike ločljivosti z diagonalo 31,24 cm (12,3 palca) ponuja niz prilagodljivih postavitev za prikaz navigacije, zabavnih funkcij, obvestil o prometu ali delovanju avtomobila, ki se jih izbira z novim gumbom na dotik na volanu. Digitalno ozadje zaslona TFT ima dodano tradicionalno teksturo brušenega stekla »Kiriko«, ki simbolizira japonske gene Nissana.

Nov, inovativen projekcijski zaslon (HUD – Head-Up Display) z diagonalo 27,43 cm (10,8 palca) ponuja največjo površino prikaza v segmentu. Ključni navigacijski podatki, sistemi za pomoč pri vožnji in cestne informacije so projicirane na vetrobransko steklo v višini voznikovih oči. Funkcije ukazov na daljavo (Home-to-Car) so združljive z napravami Google Assistant in Amazon Alexa. Sistem podpira širok nabor ukazov, vključno z možnostjo, da voznik cilj svoje poti navigacijski napravi pošlje z glasovnim ukazovanjem svojemu pametnemu telefonu, s tem pa kar se da skrajša čas za vnašanje podatkov o cilju. Preko aplikacije za pametne telefone NissanConnect Services je možno na daljavo upravljati s funkcijami, kot so vklop hupe in luči ter zaklepanje in odklepanje avtomobila. Možno je tudi nastaviti pametne opozorilnike za hitrost, čas in območje, pri čemer aplikacija opozori, če avto prekorači določene parametre. Voznik, ki ne uporablja navigacije s svojega telefona, lahko dostopa do funkcije 3D Maps & Live Traffic s trirazsežnostnimi zemljevidi in sprotnimi prometnimi obvestili, ki imajo napredne storitve navigacije, kot so brezžično posodabljanje zemljevidov, sporočanje svežih podatkov o razmerah v prometu, ulični pogled Google Street View in cene goriva. Preko aplikacije je na voljo navigacija »od vrat do vrat«, ki ima tudi funkcijo za iskanje avtomobila My Car Finder. Povezljivost je na dosegu vseh potnikov, saj osrednja konzola zdaj ponuja polnjenje preko vtičnic USB spredaj in zadaj, podpira pa standarda USB-A in USB-C.

Prevladujoče udobje
Tudi novi Qashqai voznikom zagotavlja gospodovalno zaznavanje okolice z izboljšano preglednostjo naprej, na obe strani in nazaj. Med izboljšavami so širši kot odprtine za vetrobransko steklo, ožja prednja stebrička in zunanji vzvratni ogledali, ki sta nameščeni na vrata namesto na stebrička A, kar zmanjšuje območja okrnjene vidljivosti. Povečana medosna razdalja novega Qashqaija skupaj z bolj učinkovito razporeditvijo pomeni še več prostora za uporabnike. Prostor za kolena potnikov zadaj je povečan za 28 milimetrov na 608 milimetrov, večja pa je tudi razdalja med voznikom in potnikom spredaj. Zahvaljujoč majhnemu povečanju zunanjih mer je višina stropa nad sedali spredaj in zadaj večja za 15 milimetrov.

Poosebljena priročnost
Prostoročno električno odpiranje in zapiranje vrat prtljažnika olajša dostop do njega tudi s polnimi rokami. Skupna prostornina prtljažnika je glede na prejšnjo generacijo povečana za več kot 50 litrov, deloma zahvaljujoč za 20 milimetrov nižjemu podu prtljažnika, kar je posledica izboljšane vgradnje zadnje preme. Priljubljene funkcije predhodnika, na primer bočni predali nad blatniškima košema in komplet prilagodljivih polic in pregrad v prtljažniku (Flexible Luggage Board System) ostajajo. Te so v novem modelu ne le prenesene ampak še izboljšane, saj so police preoblikovane, na eni strani prevlečene z vzdržljivim tekstilom, na drugi pa s pralno plastiko. Drobni popravki ergonomičnosti odprtin vrat pomenijo, da je v novi Qashqai tudi lažje vstopati in izstopati kot v predhodnika, kar je zlasti očitno na omejenem prostoru, na primer v večnadstropnih parkirnih hišah. Starši bodo cenili, da je zadnja vrata zdaj – kjer prostor to dovoljuje – možno odpreti za do 85 stopinj, kar olajšuje dostop do dojenčkov in malih otrok na varnostnih otroških sedežih.

Elektrificirani pogonski sklopi
V prid dosegi Nissanovega cilja, da do leta 2024 z elektrificiranim pogonom doseže 50odstoten delež svoje prodaje v Evropi, bo novi Nissan Qashqai na prodaj z bencinskim motorjem 1,3 DiG-T v izvedenki blagega hibrida, poleg tega pa bo v njem prvikrat v Evropi na voljo e-POWER, Nissanov inovativen in nagrajen pogonski sklop, ki je prevzel tehnologije iz hišnega pionirskega električnega avtomobila Nissan LEAF. V izvedenkah z dvokolesnim in štirikolesnim pogonom, ročnim 6-stopenjskim ali novim brezstopenjskim menjalnikom Xtronic, ter elektromotornim pogonom sistema e-POWER, ponuja novi Qashqai možnosti pogona za vse zahteve kupcev, uživanje v vožnji pa je v samem osrčju vseh pogonskih konfiguracij.

1,3 DiG-T bencin 138KM/156KM 12V blagi hibrid
Blagi hibridni sistem z napetostjo 12 voltov v novem Qashqaiju je cenovno ugodnejša hibridna tehnologija, ki ponuja dodaten navor, podaljšano ustavljanje motorja v prostem teku, njegov nagel ponovni zagon in zaustavitev motorja med kotaljenjem (samo z menjalnikom Xtronic) ter izboljšanje tako porabe goriva kot izpusta CO2 (- 4 g/km). Učinek upravljanja z energijo blagega hibrida na izpust CO2 je zelo pozitiven, 1,3-litrski motor pa zagotavlja več moči in navora kot ključni tekmeci, zaradi česar je izvedenka z bencinskim motorjem prepričljiva izbira. Blagi hibridni sistem k skupni masi avtomobila doda le 22 kilogramov. Med upočasnjevanjem vožnje sistem zajema energijo, jo pretvarja in shranjuje v litijionsko baterijo. Tako shranjena električna energija je nato uporabljena za ponovni zagon po zaustavitvi motorja v prostem teku (Idling Stop) ali med kotaljenjem (Coasting Stop, samo s menjalnikom CVT) ter za dodajanje navora med pospeševanjem (Torque Assist).

Med kotaljenjem do zaustavitve pri hitrosti pod 18 km/h in ob uporabi zavore (»brake on«) motor ugasne, v bateriji shranjena energija pa služi za napajanje električne opreme avtomobila. To omogoča podaljšano zaustavitev motorja in posledično manjšo porabo goriva. Blagi hibridni sistem je kombiniran z uglajenim in priznanim bencinskim motorjem 1,3 DiG-T, ki je bil v ponudbo modela Qashqai uveden leta 2018. Ta motor je bil za vgradnjo v novi Qashqai deležen dodatnih izboljšav, ima 50 na novo oblikovanih komponent in izpolnjuje okoljsko normo Euro6-d Full. Bencinski motor 1,3 DiG-T bo na voljo v dveh izvedenkah – 138KM in 156KM – bodisi s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali novim menjalnikom Xtronic (samo izvedenka 156KM). Motor največjo moč doseže pri 5.500 vrtljajih na minuto, največji navor 270 Nm pa pri ugodno nizkih 1.750 vrtljajih na minuto – velja za izvedenko 156KM z ročnim ali menjalnikom Xtronic.

Ročni menjalnik je izpopolnjen za hitrejše prestavljanje ter za bolj neposreden in športen občutek pri tem. Samodejni brezstopenjski menjalnik Xtronic CVT nove generacije skrbi za manjšo porabo goriva in daje boljši občutek ob pospeševanju zahvaljujoč izboljšavam na čelu s sistemom z dvema oljnima črpalkama in novo električno oljno črpalko. Dvokolesni pogon je na voljo v obeh izvedenkah – 138KM in 156KM – štirikolesni pogon pa bo na voljo le v različicah 156KM Xtronic. Nov sistem krmiljenja štirikolesnega pogona in izbire načina vožnje je bolj intuitiven in inteligenten, saj se zunanjim pogojem prilagaja s petimi načini vožnje – Standard, ECO, Sport, Snow in Off-Road. Čas, v katerem se sistem štirikolesnega pogona odzove na primer spodrsavanja kateregakoli od koles, je skrajšan za štiri petine in znaša približno 0,2 sekunde.

E-POWER
Novi Qashqai prinaša prvo uvedbo Nissanovega inovativnega pogonskega sklopa e‑POWER v ponudbo na evropskem trgu. Ta sklop je izključno Nissanov in je ključni del strategije v sklopu Nissan Intelligent Mobility. Sistem e-POWER predstavlja edinstven pristop elektrifikaciji pogona in vsakdanje vožnje naredi še vznemirljivejše. Sistem e-POWER v novem Qashqaiju sestavljata zmogljiva baterija in pogonski sklop, ki združuje izvrsten bencinski motor 154KM s spremenljivim kompresijskim razmerjem, električni generator, inverter in elektromotor z močjo 140 kW, ki ima podobno velikost in moč kot tisti v Nissanovih električnih vozilih. Gre za edinstveno rešitev, ki ponuja uživaško, zvezno in enakomerno pospeševanje, kakršno je značilno za električna vozila, vendar brez potrebe po polnjenju. Za izpolnitev značilnih zahtev evropskih voznikov in njihovih vsakdanjih voženj je bil sistem e-POWER za novi Qashqai deležen znatnih izboljšav. V model Note – najbolje prodajan avtomobil zadnjih nekaj let na Japonskem – je vgrajen bencinski motor 1,2, ki polni baterijo, skupna moč pa je 80,5 kW (108 KM).

Za Evropo je sistem nadgrajen z 1,5-litrskim bencinskim motorjem, skupna moč pa znaša 140 kW (188 KM). Edinstvena lastnost sistema e-Power je, da bencinski motor služi le za proizvajanje električne energije, kolesa pa žene izključno elektromotor. To pomeni, da bencinski motor lahko ves čas deluje v optimalnem območju, s čimer dosega boljšo energijsko učinkovitost in manjši izpust CO2 kot tradicionalni motorji z notranjim zgorevanjem. Zahvaljujoč pogonu izključno z elektromotorjem ni nobenega zamujanja, kot pri pogonu z motorjem z notranjim zgorevanjem ali tradicionalnih hibridih. Takojšnja odzivnost po vzoru električnih vozil zagotavlja poživljajoč občutek velikega navora in pospeševanje na najvišji ravni pri različnih hitrostih, zaradi česar sta prehitevanje in vključevanje v promet na avtocesti znatno lažji in bolj suvereni. Podobno kot model LEAF je tudi novi Qashqai e-POWER deležen možnosti vožnje »z eno samo stopalko«, ki je poimenovana način e-Pedal. Voznik lahko spelje, pospešuje in upočasnjuje z rabo samo stopalke za plin, s čimer lahko obvlada do 90 odstotkov voznih okoliščin.

Konstrukcijska osnova CMF-C
Novi Qashqai je prvi novi model v Evropi, za katerega so uporabili konstrukcijsko osnovo CMF-C, ki je plod vrhunske avtomobilske strukture in tehnološke arhitekture. Osrednji del inženirskega koncepta je bila ohranitev obstoječih proporcij Qashqaija, ki so »ravno pravšnje« in ključne za njegovo uspešnost, saj mu zagotavljajo lahkotno vožnjo po mestnih ulicah in parkiranje, hkrati pa tudi izvrstno prostornost. Kar zadeva konstrukcijo, je za karoserijo uporabljenih več lahkih materialov, prav tako pa tudi napredne tehnike stiskanja in varjenja, kar povečuje trdnost in hkrati zmanjšuje težo. Prvikrat doslej so vrata prtljažnika Qashqaija izdelana iz kompozita, kar prinaša za 2,6 kg prihranka pri teži. Prednja in zadnja vrata, prednja blatnika in pokrov motorja so po novem izdelani iz aluminija, kar prinaša zmanjšanje teže, ki skupaj znaša 21 kilogramov v primerjavi z golo karoserijo dosedanjega modela Qashqai. Zahvaljujoč naprednim tehnikam proizvodnje bo končna prednost za kupce dejstvo, da je cela gola karoserija za 60 kg lažja in za 41 odstotkov bolj toga kot pri dosedanjem modelu. To se kaže v prefinjenosti, udobnosti vožnje in odzivnosti na ravni višjega segmenta, poleg tega pa izjemnem varovanju v primeru trka; prav tako koristi tudi celoviti učinkovitosti avtomobila.

Nova zasnova obes in volanskega mehanizma
Tudi novi Qashqai bo ponujal izpolnjujoče vozne lastnosti in nadgradil svoj sloves zaradi prefinjene in razvajajoče vožnje, ne glede na to pa bo na bolj ovinkastih cestah ponujal pristne užitke. Zahvaljujoč konstrukcijski osnovi CMF-C ima novi Qashqai posodobljeni vzmetni nogi MacPherson spredaj in zadaj. Qashqai s pogonom na prednji kolesi s platišči premera do 48,26 cm (19 palcev) ima poltogo zadnjo premo s torzijskim drogom. Izvedenke s platišči premera 50,8 cm (20 palcev) in različice s štirikolesnim pogonom pa bodo opremljene z napredno zasnovo z več vodili. Nastavitve servo volana so posodobljene, zato ponuja boljšo odzivnost, jasnejši občutek okrog osrednje lege volana in ima manjše trenje.

Izpopolnjen sistem za pomoč pri vožnji ProPILOT
Novi Qashqai bo opremljen z naslednjo generacijo sistemov za pomoč pri vožnji ProPILOT, ki vozniku prinašajo izdatnejšo pomoč v širšem razponu okoliščin. Sistem, poimenovan ProPILOT Navi-link, je bil zasnovan s ciljem zmanjšanja utrujenosti in stresa zaradi vožnje, obenem pa omogoča zelo intuitivno rabo. Sistem ProPILOT Navi-link je zmožen skrbeti za pospeševanje in zaviranje v okviru enega voznega pasu avtoceste. Sistem lahko vožnjo avta pospeši do nastavljene potovalne hitrosti in jo zavira vse do zaustavitve v gostem zaustavljajočem se prometu. Prav tako je zmožen samodejno spet speljati, če je avto stal manj kot tri sekunde, vozila pred njim pa se spet premikajo naprej. Nadgrajeni sistem v novem Nissan Qashqaiju je zmožen hitrost avta prilagajati še dodatnim zunanjim okoliščinam; ko avtomobil pripelje v območje strožje omejitve hitrosti na odprti cesti, je sistem zmožen zaznati prometne znake in upoštevati podatke navigacijske naprave o omejitvi hitrosti ter Qashqai primerno upočasniti. To pomeni, da vozniku ni treba ročno spreminjati nastavitev regulatorja hitrosti. Sistem lahko podatke navigacijske naprave uporabi tudi za prilagoditev hitrosti bližnjim ovinkom ali izvozom, ki imajo zavoje z manjšimi polmeri. Poleg tega lahko sistem ProPILOT Navi-link zdaj komunicira s Qashqaijevimi radarji za mrtvi kot, zaradi česar lahko poseže s popravljanjem smeri, da prepreči zamenjavo voznega pasu v primeru, da je v mrtvem kotu drugo vozilo.

Med posodobitvami je tudi »bočni varuh« (flank protection) za mestno vožnjo; to je opozorilnik na tveganje stika z objektom ob boku avtomobila, na primer ob zavijanju na parkirni prostor pred nakupovalnim središčem. Novi Qashqai lahko s posegom prepreči tudi trk ob vzvratni vožnji zahvaljujoč nadgradnji obstoječega opozorilnika na premikajoče se predmete (Moving Object Detection), ki aktivira zavore in avto zaustavi, če v bližini zazna premikajočo se oviro. Dodatno za varnost skrbi še Nissanov pameten prednji sistem zaviranja v sili (Intelligent Forward Emergency Braking) s funkcijo predvidevanja. Zahvaljujoč napredni radarski tehnologiji lahko senzorji zaznavajo cesto pred spredaj vozečim avtomobilom in tako zaznajo nenadno zaviranje vozila. Ta sistem sproži zaviranje, da zmanjša verjetnost naleta oziroma trka. Še ena posebnost v naboru varnostne opreme in tehnologij v novem Qashqaiju je nova osrednja varnostna blazina, ki se v primeru bočnega trka napihne med prednjima sedežema in prepreči stik med potnikoma na prednjih sedežih. Osrednja varnostna blazina dopolnjuje čelni varnostni blazini za voznika in sovoznika, ter bočne varnostne blazine in varnostni zavesi, ki so serijsko vgrajene v novi Qashqai.

Pametne LED luči 
Nissanovi inženirji so za novi Qashqai razvili napreden sistem žarometov, ki obliko svetlobnega snopa prilagaja okoliščinam na cesti in drugim udeležencem v prometu. Snop je razdeljen v 12 elementov, ki se ob zaznavi nasproti vozečega vozila selektivno izklapljajo. Zahvaljujoč tej inovaciji lahko žarometa projicirata svetlejši, daljši in širši svetlobni snop, čigar oblika pa se ustrezno spreminja, da ne bi zaslepil nasproti vozečih udeležencev v prometu.

»Novi Qashqai bo spremenil pričakovanja kupcev družinskih avtomobilov. Udobnost, prefinjenost in tehnologija bodo na primerljivi ravni kot avtomobili višjega segmenta, občutenje vožnje pa bo zadovoljilo tako voznike kot tudi potnike. Menimo, da se bodo kupci zaradi drzne Nissanove tehnologije e-POWER zaljubili v občutenje električnega pogonskega sklopa brez skrbi zaradi dosega,« je dejal Gianluca de Ficchy, predsednik Nissana za območje Afrike, Bližnjega Vzhoda, Indije, Evrope in Oceanije (AMIEO).

Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.