Avto.info

V vrhunski formi

Audi A3 in novi A3 allstreet

V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet

V vrhunski formi

Avtor: Foto: Audi
V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet

Obsežna posodobitev modelske uspešnice: AUDI A3 2024, s katerim je Audi leta 1996 osnoval prestižni segment kompaktnih vozil, je postal bolj zmogljiv, bolj udoben in bolj digitalen. Pa ne le po zaslugi naprednejšega dizajna, temveč tudi znatno bogatejše serijske opreme ter novih materialov in ponudb. Aplikacije, ki jih je mogoče uporabljati neposredno na zaslonu vozila, možnost izbire svetlobnih grafik za dnevne luči in prilagodljiv zakup funkcij omogočajo visoko stopnjo personalizacije. Povsem nov na trgu je model A3 allstreet*, markantni oblikovni križanec iz družine A3. S svojo značilno terensko podobo, za tri centimetre večjim odmikom od tal kot Audi A3 Sportback in s povišanim položajem sedenja ponuja vozno izkušnjo v slogu SUV-jev in visoko funkcionalnost.

Bolj dinamična, bolj napredna, bolj emocionalna
Takšna sta posodobljena modela Audi A3 Sportback* in A3 limuzina*. Šestkotna enodelna maska hladilnika brez okvirja in z novo strukturo je postala opazno nižja in širša. Dominira na sprednjem delu vozila in simbolizira značaj obeh kompaktnih modelov, ravno tako kot velike, oglate odprtine za dovod zraka ob straneh. Povezuje jih markanten usmernik zraka, zaradi katerega se Audi A3 zdi še nižji. Enako velja za zadek, ki je z novim odbijačem in mogočnim difuzorjem še posebej športen. V povezavi z zunanjim paketom S line pridejo še bolj do izraza progresivni oblikovni elementi, ki so deloma povzeti po modelih RS. Dinamični videz poudarjajo nove ekspresivne kovinske barve lakov – distriktno zelena, ascari modra in progresivno rdeča. Prvič je v ponudbi tudi matirana barva laka, in sicer daytonsko siva.

Terenska podoba in večji odmik od tal: novi A3 allstreet*
"Audi A3 allstreet* se že na prvi pogled razlikuje od drugih izpeljank iz družine A3," je povedal Stephan Fahr-Becker, vodja skupine za zunanje oblikovanje v AUDI AG. 

"Kot križanec v prestižnem segmentu kompaktnih vozil ima povsem svojstven videz. Naš cilj je bil, da bi s posebnimi oblikovnimi elementi še bolj očitno izpostavili večji odmik od tal," je pojasnil Fahr-Becker. To so med drugim dosegli z navpično poudarjenostjo enodelne mreže hladilnika, ki je lakirana v matirano črni barvi. Velika osemkotna mreža hladilnika s satasto strukturo je višja kot pri A3 Sportbacku, zato je križanec bolj podoben modelom Q. Njegov terenski značaj poudarjajo po tri za allstreet značilne vodoravne zareze na sprednjem delu in zadku. Spredaj so vdelane v markantni rob usmernika zraka, ki nakazuje ščitnik podvozja, zadaj pa v difuzor kot del robustno zasnovanega zadnjega odbijača.

Temne letve na pragovih in zaščitne letve na spodnjem delu vrat prispevajo k mogočnemu videzu in ustvarjajo podobo povečanega odmika od tal. Podvozje modela A3 allstreet* ima za 15 milimetrov višjo lego kot A3 Sportback s serijskim podvozjem. Njegova specifična nastavitev vzmeti in blažilnikov zagotavlja odlično ravnovesje med visokim udobjem vožnje in športno natančnim občutkom pri vožnji. V povezavi z večjim premerom pnevmatik to pomeni za 30 milimetrov večji odmik od tal. Široke obrobe poudarjajo ohišja koles, ki so serijsko opremljena s 17-palčnimi platišči, kar je za eno dimenzijo več kot pri A3 Sportbacku. Za oba modela so opcijsko na voljo 18- in 19-palčna platišča.

A3 allstreet* zaradi nekoliko višjega položaja sedenja zagotavlja večje udobje pri vstopanju in izstopanju ter boljšo preglednost v vseh smereh. Prtljažnik ima tako kot pri A3 Sportbacku prostornino 380 litrov, s podrto zadnjo sedežno klopjo pa do 1.200 litrov. Strešne letve so vključene v serijsko opremo. Opcijsko so na voljo električni pokrov prtljažnika, snemljiva vlečna kljuka ter odlagalni in prtljažni paket. Slednji ponuja možnost shranjevanja manjših predmetov v mrežah na naslonjalih sprednjih sedežev ali v predalu na voznikovi strani. Mreža v prtljažniku preprečuje premikanje večjih kosov prtljage.

Možnost izbire: do štiri različne svetlobne grafike za dnevne luči
V modelski seriji A3 je prvič mogoče v vmesniku MMI izbrati in preklapljati med štirimi različnimi digitalnimi svetlobnimi grafikami dnevnih luči. "To nam omogoča, da strankam ponudimo višjo stopnjo personalizacije. Kadar koli lahko spremenijo 'pogled' svojega vozila. Svetlobne grafike na različne načine interpretirajo samozavestnost in agilnost," je povedal Cesar Muntada, vodja oddelka za oblikovanje svetlobne izkušnje v AUDI AG. "To velja tudi za svetlobno animacijo v sklopu funkcije Coming Home/Leaving Home, ki je prilagojena posamezni svetlobni grafiki." Tako pri LED-žarometih kot tudi pri matričnih LED-žarometih generira svetlobo digitalnih dnevnih luči po 24 točkovnih elementov, ki so razporejeni v tri vrstice ob zgornjem robu ohišja. Žarometi s svojo klinasto, plosko zasnovo in široko svetlobno grafiko poudarjajo športni značaj modelov A3.

Opazno bolj izpiljena: notranjost
Kot pritiče bolj markantni zunanjosti, je tudi notranjost opazno bolj izpiljena. Novosti je kar dosti – od oblike izbirnika prestav in prezračevalnih šob do tekstilnih dekorativnih elementov in nove notranje osvetlitve. Vsi elementi pričajo o natančnosti do najmanjše podrobnosti ter poudarjajo progresivne in tehnološke ambicije. Serijska oprema je bistveno bogatejša: poleg trikrakega usnjenega večfunkcijskega volana z razširjenim obsegom funkcij vključuje tudi avtomatsko klimatsko napravo, paket ambientne osvetlitve in sredinski naslon za roke spredaj.

Prezračevalne šobe v sklopu opcijskega paketa Klima so zaradi novega dizajna lamel s kromira­nim zunanjim delom nižje in tako poudarjajo širino armaturne plošče. Sredinska konzola ima novo obliko in je lakirana – z novim efektnim lakom pa so prebarvani tudi ročaji na notranji strani vrat. Poleg praktičnih držal za pijačo je v sredinski konzoli serijsko vgrajen tudi naslon za roke, ki je nastavljiv v vzdolžni smeri in po naklonu. Novo podobo ima tudi kompaktni izbirnik prestav, s katerim lahko priročno upravljate osnovne funkcije menjalnika S tronic. Zaradi bolj ploske oblike se lepo vklaplja s sredinsko konzolo.

Serijska notranja osvetlitev ustvarja poudarke na vratih in v prostoru za noge. Tu so še drugi opcijski svetlobni elementi ter linijska osvetlitev na armaturni plošči in na zgornjem delu vrat. S prenovo Audija A3 zdaj tudi sredinsko konzolo obroblja linijska osvetlitev, osvetljeni pa sta tudi serijski držali za pijačo. Nov oblikovalski element predstavlja ploskovna osvetlitev sprednjih vrat: na vsaki strani je v tekstilnem panelu 300 laserskih izrezov. Vir svetlobe v vratni oblogi od zadaj presvetljuje pet segmentov, ki se zaradi različnih velikosti dinamično spreminjajo – tudi pri odklepanju in zaklepanju vozila. Osvetljeni tekstilni panel tako združuje funkcionalnost in emocionalno doživetje dizajna. V vmesniku MMI lahko izbirate med 30 različnimi barvami osvetlitve, kar omogoča visoko stopnjo personalizacije. V spodnjem delu vrat so umeščeni veliki zvočniki novega avdiosistema Sonos, ki s 3D-zvokom zagotavlja intenzivno izkušnjo poslušanja.

Novost v Audiju A3 sta tudi dve vrsti tekstilnih dekorativnih elementov: prva je tkanina s tehnično strukturo iz 100-odstotno recikliranega poliestra, druga pa material iz mikrovlaken z imenom Dinamica. Dinamica ni uporabljena le za dekorativne elemente, temveč tudi za sedežne prevleke, v nekaterih paketih za notranjost pa krasi tudi posamezne notranje dele vrat. Na videz in na otip deluje kot velur, vendar je deloma izdelana iz recikliranega poliestra.

Visoka stopnja povezanosti: integracija aplikacij in funkcije na zahtevo
A3 in A3 allstreet* sta digitalizirana in omrežno povezana – to omogočajo številne storitve 'connect', funkcije na zahtevo in trgovina za aplikacije. Poleg digitalnega radia DAB+ in 10,1‑palčnega zaslona na dotik sta zdaj v serijski opremi tudi Audijev virtualni prikazovalnik in funkcija indukcijskega polnjenja za pametne telefone. Poleg dveh polnilnih priključkov USB‑C v sprednjem delu sredinske konzole sta serijsko na voljo še dva priključka za zadnje sedeže.

Opcijsko je na voljo navigacija MMI plus, ki vključuje celoten nabor storitev 'connect' in dostop do trgovine za aplikacije, ki omogoča uporabo številnih aplikacij neposredno na zaslonu vozila. Z integracijo trgovine v vozilo lahko stranke prek podatkovne povezave v vozilu na zaslonu MMI touch neposredno in intuitivno dostopajo do priljubljenih aplikacij drugih ponudnikov. Izbrane vsebine se namestijo v infotainment sistem vozila – neodvisno od pametnega telefona. Interakcija z aplikacijami je mogoča tudi z govornimi ukazi. Amazon Alexa poleg pretakanja glasbe omogoča upravljanje naprav pametnega doma.

Visoko stopnjo prilagodljivosti zagotavlja ponudba funkcij na zahtevo. To pomeni, da lahko prek aplikacije myAudi tudi po nakupu vozila prek spleta individualno zakupite do pet funkcij iz kategorij Infotainment in Komfort. Poleg MMI navigacije plus, vklj. s storitvami Audi connect, lahko v Audiju A3 in A3 allstreet* naknadno aktivirate vmesnik za pametne telefone, ki prek tehnologije Apple CarPlay ali Android Auto v sistem MMI integrira pametne telefone z opera­cijskim sistemom iOS in Android. Na voljo so tudi prilagodljiva asistenca za hitrost, asistenca za dolga žarometa in možnost nadgradnje serijske avtomatske klimatske naprave na 2-consko komfortno avtomatsko klimatsko napravo. Vse funkcije lahko glede na individualne potrebe zakupite za en mesec, pol leta, eno leto, tri leta ali za stalno. Če na primer z Audijem A3 ali A3 allstreet* načrtujete daljše počitniško potovanje, je smiselno, da zakupite navigacijo in prilagodljivo asistenco za hitrost – omogočali vam bosta sproščeno vožnjo na dolgih avto­cestnih odsekih in ciljno usmerjeno orientacijo na neznanem terenu.

Pametni pomočniki: asistenčni sistemi za vožnjo po mestu in na dolgih relacijah
A3 in A3 allstreet* že serijsko ponujata visoko raven varnosti. Sistem Audi pre sense front, asistenca za ovire in asistenca za zavijanje levo ter opozorilo za zapuščanje voznega pasu pomagajo preprečevati nesreče z drugimi udeleženci v prometu. Prilagodljiva asistenca za vožnjo, ki uravnava vzdolžno in prečno vodenje vozila ter je razširjena s funkcijo asistirane menjave voznega pasu, zagotavlja večje udobje vožnje. Sistem na cestnih odsekih pri hitrosti do 210 km/h prevzame pospeševanje, zaviranje in krmiljenje, na avtocestah pri hitrosti od 90 km/h naprej pa tudi asistirano menjavo voznega pasu. Aktivirate jo prek vmesnika MMI. Na podlagi podatkov zadnjega radarja z belimi puščicami v kombiniranem instrumentu in na projicirnem sistemu pokaže, ali in v katero smer je mogoče zamenjati vozni pas. Če voznik menjavo voznega pasu nakaže z aktiviranjem smernikov, mu sistem aktivno pomaga pri vrtenju volana.

V mestnem prometu vam parkirna asistenca s parkirnim sistemom plus z usmerjenim krmil­jenjem pomaga pri parkiranju in odparkiranju. Opozorilo za menjavo voznega pasu, opozorilo ob izstopu iz vozila in asistenca za stranski promet zadaj s pomočjo zadnjih radarjev spremljajo promet za vozilom in ob njem ter tako zagotavljajo dodatno varnost in udobje.

Naročila odprta od marca: ponudba motorjev in cene
V Evropi bosta za modele A3 sprva na voljo dve kombinaciji motorja in menjalnika. 35 TFSI (poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 5,9–5,2; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 133–118) z 1,5-litrskim agregatom razvije moč 110 kW (150 KM). Na voljo je s 7-stopenjskim avtomatskim menjalnikom S tronic in ima blago hibridno tehnologijo. Kot dizelski agregat je na voljo 35 TDI (poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 5,4–4,8; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 141–125), prav tako z močjo 110 kW (150 KM) in 7-stopenjskim menjalnikom S tronic. Za A3 Sportback in A3 limuzino bodo v drugem četrtletju na voljo še druge bencinske in dizelske različice. Ob koncu leta bo v program vključen tudi priključni hibridni model.

Vse modele A3 proizvajajo v Audijevi tovarni v nemškem Ingolstadtu, naročiti pa jih je mogoče od marca. Sportback s pogonom 35 TFSI S tronic (poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 5,9–5,2; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 133–119) stane v Nemčiji od 35.650 evrov naprej. Doplačilo za limuzino znaša 800 evrov. A3 allstreet z motorjem 35 TFSI z močjo 110 kW (150 KM) S tronic (poraba goriva v l/100 km, kombinirana: 5,8–5,4; emisija CO2 v g/km, kombinirana: 133–123) stane od 37.450 evrov naprej.

Navedena oprema, podatki in cene se nanašajo na ponudbo za nemški trg. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov