Avto.info

CUPRA v Avstraliji

CUPRA Born, pripravljen na Avstralijo

CUPRA v Avstraliji: CUPRA Born, pripravljen na Avstralijo

CUPRA v Avstraliji

Avtor: Foto: SEAT

Predprodaja modela CUPRA Born se bo v Avstraliji začela decembra, čeprav je 100-odstotno električni avtomobil že začel svoje potovanje po neskončnih cestah te države. Odlikujejo jo zelo specifične značilnosti, tako glede temperatur kot infrastrukture. Za boljše razume­van­­je, kako se bo ta model prilagodil novemu trgu, je bilo opravljeno zahtevno testiranje. Na popoto­van­ju je bilo prevoženih več kot 22.000 kilometrov, pri čemer je bilo zbrano na tisoče podatkov, ki potrjujejo, da je CUPRA Born pripravljen, da osvoji Avstralijo.

Jekleni velikani. Ena najbolj ikoničnih znamenitosti Sydneyja je nedvomno sydneyjska opera, seveda pa tudi most, ki prečka pristanišče. Sydneyjski pristaniški most je masivna, en kilometer dolga jeklena konstrukcija z višino 134 metrov. "Ta most je bila odlična preizkusna lokacija v Avstraliji. Država ima zaradi svojih značilnosti številne zelo dolge mostove, ki jih obdajajo velike železne ali jeklene struk­ture, pa tudi veliko dolgih predorov. Želeli smo preizkusiti, ali asistenčni sistemi v teh predorih delujejo pravilno, in izkazalo se je, da delujejo," je povedal glavni inženir za globalizacijo pri znamki CUPRA Jairo Hernández.

Od Sydneyja do Canberre po neskončnih cestah. Avstralija je šesta največja država na svetu. S površino več kot 7,7 milijona km2 se je preprosto znajti na cestah, ki pokrivajo zelo dolge razdalje. Testna ekipa inženirjev je med številnimi testiranji tekom leta z modelom CUPRA Born prevozila več kot 22.000 kilo­metrov po stranskih cestah, avtocestah in po mestih. "Cilj je bil preizkusiti različne polnilne naprave v državi ter zagotoviti, da se baterija ne bo predčasno postarala zaradi visokih avstralskih temperatur. Za volanom smo preživeli veliko ur, da smo zbrali dovolj podatkov, in vse je šlo po načrtih,” je pojas­nil Hernández.

Nekaj novega za vsakogar. Na tem prvem potovanju modela CUPRA Born po večjih avstralskih mestih in po dolgih cestah so inženirji znamke CUPRA lahko doživeli tudi nekaj posebnosti vožnje po tej državi. "Obstajajo avtoceste, ki imajo posebne kolesarske pasove, nenavadno pa je tudi videti znake za prečkanje živali, ki jih v Evropi običajno ne vidimo, kot so na primer kenguruji in koale," je povedal Hernández. Niso pa bili edini, ki so bili presenečeni: "Model je pritegnil veliko pozornosti in ko smo med postanki za polnjenje srečali druge voznike, so nas spraševali o avtomobilu, predvsem o njego­vem dizajnu in njegovi privlačni modri barvi."

Vse pripravljeno. S kamerami, nameščenimi na različne predele vozila, in napravo, ki je beležila vse informacije, je bilo zbranih na tisoče podatkov. Potem ko so jih analizirali, so inženirji znamke CUPRA lahko potrdili, da je avtomobil pripravljen, da osvoji Avstralijo. Decembra se bo začela predprodaja modela CUPRA Born v Avstraliji, s čimer se bo pridružil ostalim modelom CUPRA, ki se tržijo tam – CUPRA Formentor, CUPRA Ateca in CUPRA Leon.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov