Avto.info

Dacia je dosegla izjemno 34,3% rast

Največja rast med poglavitnimi tridesetimi avtomobilskimi proizvajalci

Dacia je dosegla izjemno 34,3% rast: Največja rast med poglavitnimi tridesetimi avtomobilskimi proizvajalci

Dacia je dosegla izjemno 34,3% rast

Avtor: Foto: Dacia

Dacia, znamka vozil z najboljšim razmerjem med vrednostjo in ceno, je v prvem četrtletju letošnjega leta zabeležila krepko višje prodajne rezultate in rekorden tržni delež v Evropi. Skupaj je na vseh trgih, kjer je prisotna, Dacia prodala 171.789 vozil, kar predstavlja 34,3-odstotno rast v primerjavi z istim obdobjem lani. Zahvaljujoč tudi uspešni prenovi vizualne identitete znamke je tržni delež znamke Dacia na evropskem trgu osebnih vozil zrasel za opaznih 0,8 odstotne točke na skupaj 4,6% - to predstavlja največjo rast med 30 najpomembnejšimi avtomobilskimi znamkami na evropskem trgu.

Daciin zagon se v letu 2023 nadaljuje s krepitvijo ponudbe elektrificiranih vozil. Jogger Hybrid 140, prvi polni hibridni model znamke Dacia in cenovno najdostopnejši polni družinski hibrid na trgu, začenja svojo prodajno pot na prvih trgih, v Slovenijo pa prihaja konec letošnjega leta. Najdostopnejši evropski električni avto Dacia Spring je pridobil nov, močnejši motor Electric 65 (65 KM/48kW). Ta Springu zagotavlja boljše pospeševanje in regeneracijo energije, s tem pa izboljšane vozniške občutke. Od začetka prodaje je bilo sicer naročenih že 110.000 vozil Dacia Spring.

“Dacia nadaljuje svojo zgodbo o uspehu s prodajo, ki je zrasla za več kot 30%.  Pred kratkim smo na vseh modelih predstavili novo vizualno identiteto znamke, razširili ponudbo elektrificiranih vozil in lansirali nov opremski paket Extreme. Trdno verjamemo v svojo ponudbo, zaradi katere je naš zagon večji kot kdajkoli.” - Xavier Martinet, direktor marketinga, prodaje in operacij  

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov