Avto.info

Nova oblika športnosti

Novi Alfa Romeo MILANO

Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO

Nova oblika športnosti

Avtor: Foto: Alfa Romeo
Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO

Športno srce, kompaktna velikost in prepoznaven italijanski slog. Alfa Romeo predstavlja novi MILANO prav v Milanu, na zgodovinskem sedežu avtomobilskega kluba Milano; na nekonvencionalen način in z dvojnim namenom. Prvi je predstaviti nov jezik znamke Alfe Romeo, drugi pa potrditev čvrste in ponosne povezave z mestom, kjer je bila leta 1910 ustanovljena Alfa Romeo; kot simbol popolnega ravnovesja med inovativnostjo in tradicijo, temeljnimi značilnostmi, ki povezujejo znamko z njenim rojstnim mestom.

Lansirna serija MILANO “SPECIALE” predstavlja nov prehod v svet Alfa Romeo za ljubitelje Alfe Romeo in vse, ki so čakali na vrnitev znamke v segment. Da bi zavzela vodilno vlogo, Alfa Romeo ponuja najbolj športen in najbolj vznemirljiv kompaktni avtomobil v svojem razredu, edini, ki lahko nagovori ljubitelje modelov Giulietta in Mito ter pritegne novo generacijo Alfistov. Poslanstvo modela MILANO je doseči novo generacijo in jo nagovoriti z novim oblikovalskim jezikom. Njegova prirojena lastnost je nagnjenost k športnosti, ki jo Alfa Romeo spodbuja že od leta 1910, pri čemer je "športnost" mišljena kot privlačna vozna izkušnja v vsakdanjem življenju. V segment, ki ga zasedajo športne različice osnovnih modelov, MILANO vstopa kot trendovski in edinstven avtomobil, ki združuje očarljiv slog z najnaprednejšo tehnologijo v smislu udobja, povezljivosti in vozne dinamike. MILANO, ki bo na voljo v hibridni in električni različici, z brezkompromisnim udobjem ponuja tudi največji prtljažni prostor (400 l) med premium konkurenti.  

MILANO v hibridni različici "IBRIDA" je prvi v segmentu, ki ponuja tudi izvedenko s štirikolesnim pogonom Q4 z avtomatskim upravljanjem osi pogona na zadnji kolesi. Na voljo bo tudi v popolnoma električni različici "ELETTRICA" v dveh izvedenkah: s 115 kW (156 KM) in dosegom do 410 km, ter športnejši VELOCE s 177 kW (240 KM), ki je utelešenje športne DNK Alfe Romeo. Edinstvena oblika ustvari takojšnjo čustveno povezanost. Navsezadnje so vozila znamke Alfa Romeo namenjena tistim, ki na avtomobil ne gledajo samo kot na "prevozno sredstvo", temveč z njim vzpostavijo posebno vez, ki izzove "pristna čustva." Z namenom, da temeljito spremeni koncept športnosti v največjem segmentu v Evropi, je novi MILANO zasnovan kot kompaktni avtomobil z dolžino nekaj več kot 4 metre, s povsem novim, sodobnim športnim slogom, ki presega zgolj zmogljivost in idealno športno lego. Ta drzen in ambiciozen cilj lahko doseže le znamka z več kot stoletno športno zgodovino, kovano na dirkališčih in običajnih cestah. MILANO je tako neke vrste "priročnik" za italijansko znamko, ki je znana po svojem strastnem pristopu k oblikovanju avtomobilov, športni dediščini in zmogljivosti vozil.

Alfa Romeo Centro Stile na novo definira merila lepote v segmentu
Alfa Romeo temelji na popolnem ravnovesju med funkcionalno lepoto in dediščino brez primere, zaradi česar predstavlja ikono italijanskega sloga na avtomobilskem področju. Novi MILANO vsekakor ni nobena izjema, saj njegove kompaktne mere – dolžina 4,17 metra, širina 1,78 m in višina 1,5 m – vključujejo edinstvenost originalnega in sodobnega sloga, ki so ga v skladu z lastnostmi znamke zasnovali v oblikovalskem centru Alfa Romeo Centro Stile.

Usmerjena k vozniku za pristno in privlačno vozno izkušnjo
Športna notranjost s sedeži Sabelt je zasnovana s pozornostjo do detajlov, uporabo najboljših materialov in postavitvijo vseh upravljalnih elementov na doseg voznika. Armaturna plošča v legendarnem videzu "teleskopa" naravnost vabi, da zaženete motor in kar najbolje doživite edinstveno vozno izkušnjo. V sredini je popolnoma digitalni 10,25-palčni TFT zaslon za dostop do podatkov o vozilu in nastavitev voznih tehnologij. Na sredini armaturne plošče je proti vozniku usmerjen 10,25-palčni zaslon na dotik. Notranjost dodatno krasijo zračniki klimatske naprave v obliki štiriperesne deteljice (quadrifoglio), simbolom športnosti par excellence.

MILANO zagotavlja najboljšo vozno dinamiko
Z najnižjo težo v segmentu in optimalno porazdelitvijo mase, MILANO vstopa v svet električnih vozil kot prava Alfa Romeo. Ekipa, ki je razvila tudi Giulio GTA, je usklajevala razvoj vozne dinamike v testnem centru Balocco, z jasnim ciljem, da bi novi MILANO v svojem razredu dosegel najboljšo lego na cesti. To so dosegli s posebnimi tehničnimi rešitvami v različici VELOCE: ima najbolj neposredno krmiljenje v segmentu (14,6), posebej kalibrirano, da je izjemno natančno, da se poveča njegova izjemna lega na cestišču; športno podvozje je znižano za 25 mm; sprednji in zadnji stabilizatorji so izjemno športni, kar zagotavlja hitro zavijanje z visoko stopnjo oprijema; zavorni sistem ima sprednje kolute nad 380 mm s štiribatnimi monoblok čeljustmi; diferencial Torsen nudi najboljši možni oprijem v vseh pogojih. Visokozmogljive 20-palčne pnevmatike so prav tako specifične za električna vozila in nudijo visoko raven oprijema. Vse to tvori osnovo edinstvenega kompaktnega avtomobila s čisto, prepoznavno športnostjo znamke Alfa Romeo. MILANO ima lahko vgrajen tudi Alfa D.N.A. sistem.

EV ROUTING: Povezana navigacija
MILANO prinaša najnaprednejšo povezano tehnologijo, ki zagotavlja maksimalno udobje. EV Routing je inovativen povezan sistem, vgrajen v navigacijski sistem, ki samodejno in brez stresa za voznika upravlja potrebe vozila po polnjenju. Vse, kar mora uporabnik storiti je, da nastavi svoj cilj, nato pa navigacijski sistem samodejno izračuna morebitne postaje za polnjenje, ki so potrebne na poti, z dostopom do več kot 600.000 polnilnih mest, najobsežnejšega omrežja v Evropi. Sprotno spremljanje prometa, baterije in sloga vožnje omogoča, da se zanesete na EV Routing za brezskrbno vožnjo glede polnjenja.

ELEKTRIČNI MILANO ELETTRICA
Za električno različico modela MILANO so izbrali vir energije nove generacije, ki združuje električni motor (»Hybrid Synchronous Motor«) in baterijo zadnje generacije. Novi kompaktni športni avtomobil MILANO, ki bo na voljo v dveh različicah moči, 115 kW (156 KM) in 177 kW (240 KM), zagotavlja odlično zmogljivost ter privlačno in športno vožnjo, značilno za vozila Alfa Romeo. Baterija s 54 kWh ponuja visoko energijsko gostoto in zelo dobro razmerje med nazivno in uporabno energijo. Natančneje, v različici s 115 kW (156 KM) litij-ionska baterija zagotavlja 410 km dosega v ciklu WLTP ali in 590 km v mestnem ciklu. Polnjenje novega modela MILANO je zelo preprosto: na 100-kW DC hitrih polnilnih postajah traja manj kot 30 minut, da se baterije napolnijo od 10 do 80 %.

HIBRIDNA RAZLIČICA MILANO IBRIDA
MILANO ponuja dve možnosti pogona za hibridno različico: pogon na sprednji kolesi ali štirikolesni pogon Q4, prvi v segmentu premium vozil, ki bo na evropske ceste zapeljal v koraku dve. MILANO IBRIDA uporablja hibridno zgradbo VGT (turbo s spremenljivo geometrijo) s 100 kW (136 KM) in 48 V. Motor z notranjim zgorevanjem prevzame 1,2-litrski 3-valjni motor z Millerjevim ciklom s turbinskim polnilnikom spremenljive geometrije in distribucijsko verigo za največjo zanesljivost. Električno komponento sestavljata 48-voltna litij-ionska baterija in 21-kW elektromotor, vgrajen v inovativni 6-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko, ki deluje skupaj z inverterjem in krmilno enoto menjalnika, da zagotovi največjo učinkovitost.

MILANO SPECIALE
Lansirna serija MILANO SPECIALE z najvišjim nivojem opreme bo na voljo s pogonskima sklopoma IBRIDA 100 kW (136 KM) in ELETTRICA 115 kW (156 KM). MILANO SPECIALE, omejena lansirna serija, združuje športnost, tehnologijo in udobje v edinstveni konfiguraciji, ki vključuje najboljše, kar ponuja modelna ponudba. Izstopajoče značilnosti zunanjosti so oznaka »Progresso«, mat športni zaključki s poudarki v novi in ​​že ikonični rdeči barvi Arese ter 18-palčna lita platišča »Petali«. Notranjost je okrašena s športnimi in ekskluzivnimi elementi, kot so "Spiga" notranjost iz vinila in blaga, usnjen volan in električno upravljan voznikov sedež z masažno funkcijo. Pozornost do detajlov zagotavlja elegantna 8-barvna notranja osvetlitev, ki poudarja zračnike, osrednji tunel in ikonični »teleskop«. Bogato opremo dopolnjujejo  varnostni sistemi. MILANO SPECIALE ponuja avtonomno vožnjo druge stopnje, povezano navigacijo, 180° zadnjo kamero, prostoročna električna prtljažna vrata in sistem vstopa in zaklepa brez ključa.

IBRIDA in ELETTRICA s tremi paketi za ultimativno TEHNOLOGIJO, EKSKLUZIVNOST ali ŠPORTNOST
Alfa Romeo MILANO predstavlja strategijo modelne ponudbe, ki stranki še dodatno olajša konfiguracijo vozila. MILANO je na voljo s štirimi pogonskimi sklopi: IBRIDA s 100 kW (136 KM), Q4 IBRIDA s 100 kW (136 KM), ELETTRICA s 115kW (156 KM) in ELETTRICA VELOCE s 177kW (240 KM). Ponudbo dopolnjujejo trije paketi:
- Techno za najboljše specifikacije v smislu varnosti, tehnologije in funkcionalnosti, kot so avtonomna vožnja 2. stopnje, prostoročno upravljanje električnih prtljažnih vrat, matrične LED luči in povezana navigacija z virtualnim pomočnikom.
- Premium za najboljše udobje in ekskluzivnost, zahvaljujoč notranjosti iz mešanice vinila in tkanine, električno upravljanemu voznikovemu sedežu z masažno funkcijo, notranji ambientalni osvetlitvi ter aluminijastimi pedali in zaščitnim pragom.
- Sport, ki po definiciji ponuja najboljše v športnosti s sedeži Sabelt, oblazinjenjem iz alkantare in športnimi zunanjimi elementi.

Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO
Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO
Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO
Nova oblika športnosti: Novi Alfa Romeo MILANO
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov