Avto.info

Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti

Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio

Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio

Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti

Avtor: Foto: BMW
Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio

Ko gre za premium segment srednjega razreda, številka 4 pomeni popolno kombinacijo užitka v vožnji in elegantnega športnega oblikovanja. To so značilne vrednote znamke BMW že od njenih začetkov, novi BMW serije 4 Coupé in novi BMW serije 4 Cabrio pa jih poosebljata še močneje kot kdaj koli prej.

Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti za BMW serije 4 Coupé in BMW serije 4 Cabrio
Ta posodobitev še utrjuje sloves BMW serije 4 kot pojem za užitek v vožnji in športno eleganco med modeli BMW. Vodilna na svetovnem trgu v segmentih kupejev in kabrioletov postajata še privlačnejša, in to na več načinov. Zunanjost, ki daje še bolj slutiti dinamičnost in zmogljivost avtomobila, izpopolnjen luksuzni notranji ambient, novi BMW iDrive s QuickSelect, dodatne digitalne storitve, razširjen standardni nabor opreme, spremenjen seznam opcij. Oba modela proizvajajo v tovarni skupine BMW v Dingolfingu. Na trg bosta prišla marca 2024. Najpomembnejši prodajni trgi: ZDA, Nemčija in Kitajska.

Novi BMW serije 4 Coupé in novi BMW serije 4 Cabrio imata vpadljivejšo navzočnost v prostoru ter dajeta zelo napreden vtis, ki ga ustvarjajo novi žarometi s svojo markantno zasnovo in dobro obdelana površina prednjega odbijača. Vertikalno razporejena LED svetila za bočne luči, dnevne luči in smernike. Nova svetlobna animacija za dobrodošlico pri vozilih, opremljenih s komfortnim sistemom dostopa (Comfort Access). Ledvička BMW ima mrežasto strukturo v notranjem delu, obdaja pa jo matiran krom – tako standardno kot pri vozilih z izbirnim paketom M Sport. Izbirno so na voljo prilagodljivi LED žarometi z matričnim dolgim svetlobnim snopom, ki ne zaslepljuje nasproti vozečih, luči za mestno vožnjo in ekskluzivne zadnje luči Laserlight v stilu BMW M4 CSL. Luči M Shadowline so na voljo tudi opcijsko kot del paketa M Sport Pro.

Ekspresivno zasnovan zadek lepo poudarja širino vozila. Opcijski paket M Sport zdaj vključuje difuzorski element v črni barvi visokega sijaja (Black high-gloss) in izpušne cevi s povečanim premerom (po novem 100 milimetrov). Ponudbi zunanjih barvnih odtenkov sta dodana še New Cape York metallic in Fire Red metallic. Široka izbira lakov BMW Individual in posebnih lakov BMW Individual. Dodatne možnosti za individualizacijo s tremi novimi 19-palčnimi platišči iz lahke zlitine v zasnovi Y ali Double-spoke. Paket zunanje opreme M Carbon je tudi na voljo kot tovarniška opcija; širok izbor dodatkov BMW M Performance je na voljo iz ponudbe originalne dodatne opreme BMW.

Občutek modernega športnega avtomobila v notranjosti z ukrivljenim zaslonom BMW, že standardni športni sedeži in na novo zasnovan volan. Standardni volan in M usnjen volan imata raven spodnji del. Prestavne ročice na volanih so zdaj tudi del standardne specifikacije. Novi BMW serije 4 Coupé in novi BMW serije 4 Cabrio sta standardno opremljena s perforiranimi sedežnimi prevlekami Sensatec. Opcijsko usnje Vernasca z okrasnim prešitjem zdaj na voljo tudi v dvobarvni črno-rdeči različici. Na razpolago je tudi usnje BMW Individual Merino v treh barvah. M Performtex zdaj prvič nastopa kot bolj trajnosten alternativni material za prevleke sedežev novega BMW serije 4 Coupé. Visokokakovosten velurju podoben material v črni barvi na voljo izključno v vozilih, opremljenih s paketom M Sport, in v modelih M Performance.

Obsežna digitalizacija omogoča nadaljnje zmanjšanje števila gumbov in komand v kabini. Optimizirano delovanje prezračevanja, klimatizacija in opcijsko gretje sedeža in volana prek nadzornega zaslona na dotik ter novi upravljalni elementi na odprtinah za dovod zraka. Zložljivi zunanji ogledali sta zdaj del standardne specifikacije. Opcijska obloga Sensatec za armaturno ploščo s še bolj prefinjeno strukturo površine. Standardna ambientalna osvetlitev zdaj dodatno s konturno osvetlitvijo okoli novih osrednjih odprtin za dovod zraka. Notranji elementi oblog z novim matiranim premazom Dark Graphite so standardni. Opcijski paket M Sport vsebuje elemente notranjih oblog Aluminium Rhombicle Anthracite. Steklene površine CraftedClarity za določene upravljalne elemente so zdaj tudi na voljo kot opcija poleg galvaniziranih površin za nadzorno ploščo v vratih. Široka ponudba motorjev: trije bencinski in trije dizelski motorji so na razpolago tako za novi BMW serije 4 Coupé kot za novi BMW serije 4 Cabrio.

Poleg izredno močnega šestvaljnega bencinskega motorja in šestvaljne dizelske enote za modele M Performance so v ponudbi še en vrstni šestvaljni dizelski motor, štirivaljni dizelski motor in dva štirivaljna bencinska motorja s tehnologijo BMW TwinPower Turbo. 48-voltna blaga hibridna tehnologija pri vseh vrstnih šestvaljnih motorjih in pri štirivaljni dizelski enoti. Vsi motorji se standardno priključijo na osemstopenjski menjalnik Steptronic Sport. Moč se prenaša na cesto prek klasičnega pogona na zadnja kolesa ali prek pametnega štirikolesnega pogona BMW xDrive, odvisno od modela. Četverica avtomobilov M Performance je na samem vrhu ponudbe. Motorji s tehnologijo M TwinPower Turbo, M-specifično tehnologijo karoserije in značilnimi elementi zasnove za notranjost in zunanjost dosegajo ultrašportne vozne lastnosti in ustvarjajo dinamičen občutek. Širok nabor sistemov za avtomatizirano vožnjo in parkiranje. Standardna oprema vsebuje informacije o omejitvi hitrosti, opozorilo pred čelnim trkom, kamero za pomoč pri vzvratni vožnji in asistenco pri vzvratni vožnji.

Asistent za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu, aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go ter parkirni asistent Plus so izbirni. Novi BMW iDrive s QuickSelect doseže popolnoma novo raven preprostega in intuitivnega delovanja. Središče pozornosti je na upravljanju na dotik z uporabo nadzornega zaslona in naravnega govora. Nov domači zaslon in hitri dostop s QuickSelect z vertikalno razporejenimi gradniki. Menijska vrstica na spodnjem robu nadzornega zaslona zdaj nudi tudi neposreden dostop do funkcij klimatizacije. BMW Live Cockpit Plus je standardna oprema, vključno z navigacijskim sistemom BMW Maps. Opcijski BMW Live Cockpit Professional po novem vključuje tudi BMW Head-Up Display in razširjeni pogled (Augmented View). V vozilu je mogoče aktivirati osebno kartico eSIM. Optimizirana povezljivost z mobilnim standardom 5G. Poenostavljena uporaba BMW ID in My BMW App. Zneske za parkiranje in polnjenje goriva je zdaj mogoče plačati digitalno iz vozila.

- Novi BMW Serije 4 Coupé:
Kombinirana poraba goriva po WLTP: 8.5 – 4.8 l/100 km ; kombinirane emisije CO2 po WLTP: 191 – 126 g/km a; podatki po NEDC: –.
- Novi BMW Serije 4 Convertible:
Kombinirana poraba goriva po WLTP: 8.7 – 5.2 l/100 km ; kombinirane emisije CO2 po WLTP: 197 – 136 g/km ; podatki po NEDC: –.

Vsi podatki o zmogljivosti, porabi goriva in emisijah so začasni.

Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio
Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio
Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio
Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio
Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio
Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio
Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio
Precizne posodobitve zasnove in nove funkcionalnosti: Novi BMW serije 4 Coupé, novi BMW serije 4 Cabrio
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov