Avto.info

Novi BMW XM

Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1

Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1

Novi BMW XM

Avtor: Foto: BMW
Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1 Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1

Ob 50. obletnici M divizije BMW M predstavlja prvo visoko zmogljivo vozilo z elektrificiranim pogonskim sistemom. Priključnega hibrida BMW XM poganja sistem V8 bencinskega motorja in izjemno močnega elektromotorja.

Svetovna premiera prvega avtomobila visoke zmogljivosti oddelka BMW M GmbH z elektrificiranim pogonskim sklopom. BMW XM vstopa na trg kot SAV s spektakularnim videzom in osupljivo dinamiko: priključni hibridni pogonski sistem združuje motor V8 in elektromotor; najv. sistemska moč: 480 kW/653 KM (proizvedena s kombinacijo motorja z notranjim zgorevanjem do 360 kW/489 KM in elektromotorja do 145 kW/197 KM); pospešek 0–100 km/h: 4,3 sekunde; kombinirana poraba goriva: 1,6–1,5 l/100 km po voznem ciklu WLTP; kombinirana poraba električne energije: 30,1–28,9 kWh/100 km po voznem ciklu WLTP; kombinirane emisije CO2: 36–33 g/km po voznem ciklu WLTP.

BMW XM kot paradni model modelske ofenzive ob praznovanju 50. obletnice BMW M GmbH. Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1. Ekstravagantna oblika karoserije z dinamičnimi SUV sorazmerji, izjemno privlačnim sprednjim delom in številnimi poudarki, ki se zgledujejo po legendarnem športnem avtomobilu s sredinsko nameščenim motorjem: poudarjena značajska linija na bokih, logotipa BMW, lasersko vgravirana v zadnje okno, in zadnje luči z vpadljivo  tridimenzionalno strukturo. Oblika in zmogljivost BMW XM predstavljata ekskluzivno kombinacijo, ki nagovarja nove ciljne skupine kupcev k edinstvenemu M občutku, hkrati pa vzbuja občutek vrhunske individualnosti. Proizvodnja je načrtovana za december 2022 v tovarni BMW Group Plant Spartanburg v ZDA, v prodajnih salonih pa ga pooblaščeni trgovci pričakujejo spomladi 2023. Najpomembnejši prodajni trgi bodo ZDA, Kitajska in Bližnji vzhod.  

Prvi model serijske proizvodnje s pogonom M HYBRID. Na novo razvit 4,4-litrski motor V8 z najsodobnejšo tehnologijo M TwinPower Turbo in klasičnim značajem visoke vrtilne frekvence predstavlja temelj. Zbiralnik izpušnih plinov nad vrsto valjev in optimizirano ločevanje olja. Prvič je na voljo športni izpušni sistem, poseben za model, z navpično nameščenima dvojnima zaključkoma izpušnih cevi šesterokotnega videza. Takojšen naval moči novega elektromotorja z izjemno zmogljivostjo, vgrajenega v osemstopenjski menjalnik M Steptronic. Edinstven primer linearnega razvoja moči, ki se ohranja v zgornjem območju vrtljajev, po katerem so znani M avtomobili. Največji sistemski navor: 800 Nm (proizveden s kombinacijo motorja z notranjim zgorevanjem z do 650 Nm in elektromotorja z do 280 Nm). Inovativna stopnja prestavnega razmerja poveča efektivni navor, ki ga proizvede elektromotor na vstopni gredi menjalnika, na največ 450 Nm.

Posebna izdaja BMW XM LABEL RED se bo obstoječi zasedbi priključila jeseni 2023. Najzmogljivejše vozilo s homologacijo za vožnjo po javnih cestah v zgodovini BMW M GmbH. Najv. sistemska moč: 550 kW/748 KM (proizvedena s kombinacijo motorja z notranjim zgorevanjem do 430 kW/585 KM in elektromotorja do 145 kW/197 KM); najv. sistemski navor: 1000 Nm (proizveden s kombinacijo motorja z notranjim zgorevanjem z do 750 Nm in električnega pogonskega sistema z do 280 Nm). Efektivni navor elektromotorja prav tako doseže 450 Nm (začasna vrednost v skladu s trenutno stopnjo razvoja vozila). Kompaktna namestitev litij-ionske visokonapetostne baterije v podvozje BMW XM. Zagotavlja stalen pretok moči tudi pri visokih obremenitvah md športnim slogom vožnje. Uporabna vsebnost energije: 25,7 kWh.

Z gumbom M HYBRID na sredinski konzoli ali prek menija iDrive je mogoče izbrati tri načine vožnje. Privzeta nastavitev HYBRID inteligentno uravnava medsebojno delovanje motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja za povečanje učinkovitosti ali zmogljivosti, odvisno od izbire v meniju M Setup. Popolnoma električna vožnja v načinu ELECTRIC z največjo hitrostjo do 140 km/h in dosegom 82 do 88 kilometrov po voznem ciklu WLTP. Način eCONTROL ciljno uporablja rekuperacijo ali ohranja napolnjenost baterije na konstantni ravni. Kombinirana polnilna enota omogoča polnjenje z izmeničnim tokom do zmogljivosti 7,4 kW. Predvidljivo upravljanje toplote baterije optimizira in pohitri postopek polnjenja. Izboljšano udobje z osvetljeno polnilno vtičnico in priloženo ekskluzivno torbo za polnilni kabel, podobno potovalki.

Ekstrovertirani značaj BMW XM zaznamujejo napredni oblikovalski jezik z močnimi obrisi, M značilnosti in robustni poudarki, ki jih poznajo modeli BMW X. Vizualno izrazen sprednji del z žarometoma, razdeljenima v dve ločeni enoti v slogu modelov luksuznega segmenta BMW, osvetljeno ledvičko BMW in velikimi odprtinami za dovod zraka. Dinamičen stranski pogled z značajsko linijo v zlati barvi. Zlato obarvani poudarki so vidni tudi spredaj in na zadku. Plosko zadnje okno in reliefna struktura zadnjih luči. Izstopajoči difuzor, navpično razporejena odsevnika in ekskluzivno zasnovana dvojna zaključka izpušnih cevi, vgrajena v podaljšan zadnji odbijač na obeh straneh. Edinstvena oblika notranjosti s kokpitom, osredotočenim na voznika, standardnima M multifunkcijskima sprednjima sedežema in ekskluzivno sedežno klopjo M Lounge zadaj. Ogrevani naslonjali, ki se velikodušno vzpenjata v bok potniške kabine, in blazine, posebne za model, zagotavljajo raven najrazkošnejšega udobja. Reliefna stropna obloga s tridimenzionalno strukturo prizme in privlačno osvetlitvijo. Štiri različice opreme in novo usnje Vintage za zgornji del armaturne plošče in vratne panele.

Klimatska naprava s štiripodročnim upravljanjem in sistem za prostorski zvok Harman Kardon sta del standardne opreme. Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond z zvočniki v stropu je na voljo opcijsko. Prav tako standardno: BMW IconicSounds Electric poveča užitek v vožnji pri popolnoma električnem načinu delovanja pogonskega sistema M HYBRID. M poseben zvok je bil razvit v sodelovanju s Hansom Zimmerjem, slovitim skladateljem filmske glasbe. Sistem štirikolesnega pogona M xDrive poveča oprijem, okretnost in stabilnost v smeri vožnje. Poudarek na zadnjem kolesnem paru, v meniju M Setup je mogoče izbrati tri načine, vključno s 4WD Sand za vožnjo z optimiziranim oprijemom na neutrjenem terenu in drugih podobnih površinah. Tako kot M xDrive je tudi diferencial M Sport na zadnji premi, prilagojen modelu, povezan z dinamičnim nadzorom stabilnosti. Natančno nadzorovana in popolnoma spremenljiva porazdelitev moči med sprednjo in zadnjo premo ter med levim in desnim kolesom zadaj zagotavlja vrhunsko zmogljivost v vseh voznih razmerah.

Toga struktura karoserije in pritrditev na podvozje, dolga medosna razdalja, široka kolotečina, optimalni previsi in M posebna tehnologija podvozja s prilagojeno nastavitvijo oblikujejo značajske lastnosti prepoznavne M dinamike in izjemnega udobja med vožnjo, s čimer se ne more primerjati noben tekmec. Standardna specifikacija opreme vključuje prilagodljivo M podvozje Professional z elektronsko krmiljenimi blažilniki in aktivno stabilizacija nihanja okoli vzdolžne osi. Prvi BMW M s standardnim integralnim aktivnim krmiljenjem. Integrirana tehnologija za upravljanje prečne dinamične sile, ki povezuje nadzorne sisteme za podvozje, krmiljenje in zaviranje ter omejevalnik zdrsa koles tik ob aktuatorju, M xDrive in diferencial M Sport za zagotavljanje odločne izkušnje visoke zmogljivosti, vredne M, najmočnejše črke na svetu, v vsakem trenutku. Integriran zavorni sistem z dvema nastavitvama odziva pojemka in občutka zavornega pedala. Ekskluzivna 21-palčna M lita alu platišča so standardna. Seznam opcij ponuja M lita alu platišča velikosti do 23 palcev, ki so prav tako posebna za model.

Največji nabor sistemov za avtomatizirano vožnjo in parkiranje, ki je bil do zdaj na voljo za model BMW M. Driving Assistant vključuje standardne sisteme, kot so opozorilo pred čelnim trkom, opozorilo za zapustitev voznega pasu, asistent za izogibanje, informacije o omejitvi hitrosti, ročni omejevalnik hitrosti ter parkirni asistent Plus z asistentom za vzvratno vožnjo in Panorama View. Opcije vključujejo Driving Assistant Professional z asistentom za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu, aktivnim asistentom za uravnavanje hitrosti, samodejnim omejevalnikom hitrosti, prepoznavanjem prometne signalizacije in aktivno navigacijo. M poseben koncept upravljanja z gumbom M Hybrid za izbiro načinov pogona in gumbom Setup za neposredni dostop do nastavitev pogonskega sistema, podvozja, krmiljenja, zavornega sistema, M xDrive in rekuperacije. Z M gumboma na volanu lahko voznik prikliče dve individualno oblikovani možnosti za celotno nastavitev vozila. Gumb M Mode omogoča prilagojeno konfiguracijo vsebine zaslona in posege v sisteme za pomoč vozniku, kot je zaželeno. Na voljo sta nastavitvi ROAD in SPORT.

Ukrivljeni zaslon BMW z M posebno vsebino. Pomembni podatki o vožnji, vključno s prestavnimi lučkami, z novo grafiko na 12,3-palčnem informacijskem zaslonu. M posebni pripomočki za nastavitev vozila in stanje pnevmatik so lahko prikazani na pozdravnem zaslonu 14,9-palčnega nadzornega prikazovalnika. Napredna digitalizacija v obliki novega BMW iDrive, ki temelji na operacijskem sistemu BMW različice 8. BMW Intelligent Personal Assistant in ukrivljeni zaslon BMW za intuitivno, večmodalno interakcijo med voznikom in vozilom z ukazi v naravnem jeziku in upravljanjem na dotik. Upravljanje s kretnjami BMW in projektor BMW Head-Up z M posebno vsebino sta standardna. Prilagajanje osebnih nastavitev s pomočjo BMW ID in aplikacije My BMW. Integracija pametnega telefona za Apple CarPlay® in Android Auto™. V vozilu je mogoče uporabljati osebno kartico eSIM. Optimizirana povezljivost prek antenskega sistema, ki podpira mobilno omrežje pete generacije.

Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1
Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1
Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1
Novi BMW XM: Prvi samostojni model BMW M po legendarnem BMW M1
Send to Kindle
|

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Kabi d.o.o.