Avto.info

Podelitev nagrad Eurostars 2023

Wayne Griffiths prejel nagrado za izvršnega direktorja leta v avtomobilskem sektorju

Podelitev nagrad Eurostars 2023 : Wayne Griffiths prejel nagrado za izvršnega direktorja leta v avtomobilskem sektorju

Podelitev nagrad Eurostars 2023

Avtor: Foto: SEAT

Wayne Griffiths na podelitvi nagrad Eurostars 2023 prejel nagrado za izvršnega direktorja leta v avtomobilskem sektorju. Slavnostna podelitev nagrad je potekala včeraj v Münchnu med sejmom IAA, na njej pa je bilo prisotnih več kot 70 vodilnih osebnosti iz avtomobilskega sektorja.

Nagrada za izvršnega direktorja leta v avtomobilskem sektorju je priznanje za učinke, ki jih ima Griffithsovo vodenje znamke CUPRA, ene od najhitreje rastočih avtomobilskih znamk v Evropi. CUPRA je do sedaj v letu 2023 po vsem svetu kupcem dobavila okoli 150.000 vozil, kar na letni ravni predstavlja povečanje za več kot 60 %. Zaradi uspeha znamke je družba SEAT S.A v prvi polovici leta 2023 dosegla rekordne finančne rezultate z dobičkom iz poslovanja v višini 371 milijonov evrov in prihodki od prodaje v višini 7,4 milijarde evrov. Wayne Griffiths je takšno nagrado prejel že leta 2019 v kategoriji prodaje in trženja. Nagrade Eurostars, ki jih vsako leto podeljuje prestižna publikacija Automotive News Europe, strateško razmišljanje, inovativnost in kreativnost v avtomobilskem sektorju nagrajujejo že od leta 1998. Publikacija vsako leto sestavi seznam vodstvenih delavcev iz celotne industrije in jim podeli priznanje za njihove izjemne dosežke.

"Ta nagrada je priznanje za uspeh znamke CUPRA, ki je nekaj zelo posebnega v naši industriji. Za ta uspeh so zaslužni ljudje, ki jo predstavljajo – torej skupnost znamke CUPRA. Njihova obsesija je razlog, da je znamka CUPRA navdušila domišljijo popolnoma nove generacije ljubiteljev avtomobilov in da je v zadnjem letu dosegla eksponentno rast. Njim gre zasluga, da sem prejel to nagrado," je povedal Wayne Griffiths, izvršni direktor znamke CUPRA. Od ustanovitve znamke leta 2018 je bilo prodanih več kot 400.000 vozil, prizadeva pa si, da bo srednjeročno prodala 500.000 avtomobilov letno.

O Waynu Griffithsu: Wayne Griffiths je izvršni direktor znamk SEAT in CUPRA. Rojen je leta 1966 v Dukinfieldu (ZK) in je na začetku svoje kariere delal v očetovi avtohiši, nato pa je začel študij mednarodnega managementa in nemškega jezika na Univerzi v Leedsu. Svojo kariero v koncernu Volkswagen je začel leta 1989, kjer je delal za Audi AG, nato med letoma 1991 in 1993 za SEAT, a se je po dveh letih vrnil k Audiju, kjer je zasedal različne vodstvene funkcije v oddelku za prodajo in trženje. Kasneje je bil imenovan za pomočnika člana uprave Audi AG, zadolženega za prodajo in trženje. Med letoma 1997 in 1998 je vodil mednarodno področje maloprodajnega trženja, od leta 1998 naprej pa je zasedal različne položaje v prodajnem oddelku družbe. Od leta 2005 do leta 2013 je bil zadolžen za prodajo na evropskih izvoznih trgih in je opravljal funkcijo vodja prodaje družbe AUDI AG v Nemčiji, dokler ni bil leta 2016 imenovan za izvršnega podpredsednika za prodajo in trženje družbe SEAT S.A. Griffiths je bil leta 2018 imenovan za izvršnega direktorja znamke CUPRA in je leta 2020 postal izvršni direktor znamk SEAT in CUPRA.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov